Празник имаме, УРА! ЮНЧЕ става на ЕДНА! Тема №107.

• 23 481
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Честит рожден ден на Лора! Да е здрава, умна и красива и много щастлива!

Честит рожден ден на Велин, Велизар и Стела! Да растат здрави и талантливи! А майките ни по-често да ни навестяват!  Wink

# 61
Честит Първи рожден ден на чаровните дечица на две прекрасни, всеотдайни мами - Лора на Рени и Велинчо на Ааяс! Бъдете здрави и щастливи, дечица, за радост на всички, които ви обичат!
Честит празник и на Велизар на Шомче и Стела на Дени!

Цвети, радвам се, че се появи.
Мариетка, как няма да я хапят дЗверовете Емката, като е толкова сладка! Не знам какво да те посъветвам - сещам се само за едно в момента - да си засадиш босилек на терасата.
Анджи, Гого май води класацията с най-много зъби (и Кайо на Мона имаше доста).  Wink
Грети, мъж с вкус - не ще к'во да е.  Mr. Green

Аз пак за "геройство" да ви споделя. Стаята е "обезопасена" специално за Щръкалко - чекмеджетата отдавна са вързани, стъклените витрини са махнати, всичко е прибрано в шкафовете (на които дори райбери сложихме) и има минимум мебели само в единия ъгъл. Излизам само да взема дрехите от пералнята, влизам след минута буквално и ... Алекс го няма никъде по пода. Вдигам поглед, и какво да видя - качен върху масата, която е скрита в ъгъла, затисната от 2 дивана, и е порядъчно висока. Избутал холовата масичка в средата на стаята, за да не му пречи, покатерил се на дивана, а от дивана - на високата маса, и победоносно щракаше с мишката на лаптопа и ми се хилеше  ooooh!... Как е успял толкова бързо и как ли пък не разбира да я направи точно тая щуротия, когато никой не го гледа ...

# 62
Благодаря момичета!Почерпете се виртуално от нас (а,ако минете нас ам,може да намажете и реално Simple Smile ) Нека са живи и здрави и останалите дечица,които празнуват днес!Целувам ви всички!

Отпразнувахме малко предварително рождения ден,но тати ни го няма тази седмица,а без него не може! : http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/album.php?aid=2064980&id=1353527198

# 63
Рени, тортата изглежда много вкусна и здравословна (че и доста голяма  Wink). А девойките ти са прекрасни - като 3 малки феи. Сигурно е било много весело градинско парти!

Ето го беладжията на масата:

# 64
  Най-сърдечни поздрави за всички рожденици и от нас  bdbaloni
И аз не съм писала отдавна,но това се дължи на липсата на свободни ръце ooooh! Йоана не ходи,а тича и непрекъснато трябва да съм до нея  Tired Вече захитрява,иска само на вън,стои на прозореца и вряка.Като сме на вън гони каките и много им се радва  Laughing Има 8 зъба tooth,но в момента никнат три на веднъж и сънят ми е сведен до минимум  cry
   Имахме гости - племеникът ми,който е на 5 години.В тази връзка искам да се обърна към мамите с по-големи деца.
Какво става със сегашните деца???? newsm78
 Наистина ли е нормално едно дете на 5 години да е толкова разглезено,истерично,капризно,обидчиво??? Cry

На кратко за престоя му :любимият ми племенник въртеше на пръста си 5 възрастни.Никой не беше в състояние да го накара да направи каквото и да било.Единственият шанс за успех беше ако му се обещае достатъчно примамлива предметна награда.Всички магазини бяха опустошени,смаяхме се с какво да го залъгваме и увещаваме.Сцени,фасони,непрекъснато беше нацупен за нещо. #Crazy
   Най-тъжно ми стана за татко.Викаше му че е гаден и да се маха  Cry.Ако някой се осмели да му направи забележка,моментално му се сърдеше и започваше да заича Embarassed Трудно му се разбира какво говори и аз не знам защо Confused
   Опитах се да поговоря с брат ми.Каза че го водили на психолог и логопед,които заключили че на детето нищо му няма,само бил много чувствителен и да не му се карали  tantrum
  Много съм притеснена,толкова го обичам това дете,а като виждам какво поведение има се плаша Crazy Иначе е умен,занимава се със сложни конструктори,прави сам макети на самолети,но излезем ли на вън...става неуправляем процес  Thinking
  Моля ви за съвети,нямам голямо дете,не знам и мен какво ме чака  Praynig
За съжаление подобно поведение виждам и в по-големите деца на доста мои приятели  Whistling Родителите са безпомощни пред техните инати и капризи...
Нищо ли не може да се направи по въпроса???

# 65
Честит рожден ден на Велин,Велизар,Лора и Стела!Да растат умни ,щастливи и здрави дечица!  bouquet  bouquet  bouquet

Лейла моя син е на 6г. и той се опитва да проявява характер и да се тръшка на моменти но аз съм от лошите майки на които тези не им минават и наказвам Twisted Evil
До голяма степен  зависи от родителите колко строго държат децата си но и  характера на детето също има значение Peace

# 66
  • Пловдив
Честит рожден ден на Лора!
Честит рожден ден на Велин!
Да са живи и здрави и да радват мама и тате!

gmarinova и Марина като започнахме да взимаме кухня ядеше само половин бурканче, но аз бях много доволна защото преди това почти не ядеше. Сега си изяжда целия буркан/като изключим вчера и днес на обяд/. Дано и Петър започне да си похапва.
galinkacat мога да кажа, че след като си притисна пръстите започна да внимава. Но разбира се едно е на шкафа, съвсем друго на вратата. Май ще трябва да седиш до Марти и да го пазиш.
Amorevole ако знаеш как се смях с Алекс, като прочетох и като видях снимката. Aма няма само вие да си щракате на лаптоп, и той иска  Wink Май няма непреодолими неща за него. Пожелавам му и за напред да е така, да постига всичките си цели.  Grinning
И Марина днес направи първите си големи бели. Знам, че тепърва се започва. Като се прибрахме на обяд и я оставих в хола, а аз отидох да се преоблека и измия. Всеки ден е така. Тя винаги намира с какво да се занимава. Ноооо, днес съм забравила Судокрема на масата и като влизам в хола, какво да видя  ooooh! Цялата й ръка в крем, на ламината и килима също и една ръчичка на дивана.  Shocked Интересното е, че ми стана смешно, не й се ядосах. Избърсах ръката, и я пуснах да си ходи, аз докато избърша всичко. Обаче, нашата отишла в кухнята и ми съборила на земята едно цвете. Всичко беше в пръст. Е вече много се ядосах и й се накарах, а тя милата така заплака, че после едвам се успокой.  Cry Стана ми после мъчно, но като видях разпиляната пръст и много се ядосах. Ето и снимков материал. И аз до документирах белята й/само първата, защото ми беше смешно  Wink / http://img25.imageshack.us/img25/4158/dsc07791i.jpg   http://img696.imageshack.us/img696/9121/dsc07792x.jpg
MAMA LEILA според мен просто са му позволили да им се качи на главите. Трябва да започнат да му показват кой командва.  Peace

# 67
Леле, големи беладжии са тези деца... Много се смях  Laughing Моето нали още не ходи и тепърва ще ни предстоят такива изпълнения.

Оооохх, друго си е мама да дойде да си погледа внучетата. Три часа изкарах навън - подстригване, сешоар, солариум, три чифта нови обувки (ще е добре, ако този път не ме изгонят от вкъщи  Grinning), сандалки за Павчо, кукла за Ели, риза за таткото ни... Действително жена с пари е като луд с картечница. Но пък и от отдавна не се бях отдавала на такъв тип удоволствия. Всеки има нужда да поразпусне по някакъв начин.

# 68
Аморе, Нинче - имате си калпазан и калпазанка/ама големи са сладурани - Алекс алпипист, а Марина  мадама - още от сега я интересуват кремовете/ - да знаете оттук нататък/като майка на второ/, че ако има каквото и затишие в стаята повече от минута - беля правят! Аз като се преобличам след разходка Марти или е още в количката/аз се подавам да му правя дзак/, или е под зоркия ми поглед и за по-сигурно - в кошарата.
Мама Лейла - мисля си, че брат ти така са научили племенника ти и колкото повече се стараят да не го разстройват, толкова повече ще им се качва на главите. То си зависи и от характера на детето/нашият батко също показва характер, при него вече започва да влияе и пубертета, но в края на краищата след тръшкането и мрънкането, прави това, което трябва/, но при по-чуствителни деца трябва спокойно, но твърдо да се действа. Макар че племинникът ти е вече твърде голям и трудно могат да го превъзпитат, но не е невъзможно. Винаги съм се водила от това аз като му обещая нещо - да го изпълня, НО и баткото знае също, че ако не ме слуша, го наказвам - и наказанието също изпълнявам докрай.
Поли _87 - разбирам те напълно с пазаруването - понякога мога да обикалям с часове и няма да ми омръзне, после съм уморена, но доволна!

# 69
Не че имам зор попара, ама като пробвам и яде, добре, като пробвам и не яде - минаваме на стандартното (ние с баща му много обичаме бисквити с мляко, от деца, за това сме семейство дебеланковци) Simple Smile Утре да се гласи келявия кук-кус Пласмонски  Mr. Green

Ееееееее, този Алекс направо ще те омагьоса, Аморе. Много е изобретателен и бърз! Виждам, че приемаш всичко с усмивка, а това е най-важното Simple Smile
И аз гледах снимките на Рени, толкова момиченца в рокли, лилаво, розово, бяло, като цветна градина са!
Нина, нали не беше яла судокрем?! Аз се чудя как пък се сещата за апаратите в тези моменти или с телефони снимате.  newsm78

Мойто пък днес се качи само на леглото  ooooh! и импровизираната кошарка вече не струва  Crossing Arms

Лейла, всичко зависи от родителите. Аман от свободолюбиви деца и любящи свободата родители. Уж да се развивали сами и да бъдат активни.... за мен това са разни модерни неща, които прескачат границите, като всичко друго. Важното е да се дава личен пример и да има авторитет родителя.

Още щях да пиша, ама... забравих, до после!

# 70
Здравейте и от мен  Hug 

Честито на всички рожденници и всички с повод   bouquet  bouquet

Големи беладжии има сред юнчетата , нека така да е , хората са казали радвайте се на палави дечица  Heart Eyes

Лейла вече е повдигнала темата , която и аз смятах да повдигам , само че за нашите дечица ..... след като гледам около мен децата , как се тръшкат и как няма угодия , как се лигавят и искат всичко да е тяхно / говоря за опита ми който придобивам на площадките / въпроса ми е , как смятате да се справяте с проявата на инат / ако мога така да го кажа / или характер ? Забелязвам че Юли от няколко дни е точно такова дете от което преди време се възмущавах , като не стане на неговата започва да се дере , да пищи неистово , да се тръшка . Чувствам се безсилна , пробвах да му се скарам , не стана , още повече се разстройва , пробвах го да го оставя да реве , пак става по-зле , пробвах с гушкане , но пък трябва да му покажа по някакъв начин че не е правилно това му държание , та с гушкането не е начина ... изчерпах се от към идеи . Не искам да стане разглезен и да се тръшка за всяко нещо ... вие как бихте постъпили ??

Имам и други въпроси , чета че повечето проходили дечица ги оставяте сами да щъкат ?! , мен ме е страх да не падне , да не се удари , за навън се водим с каишки , знам че не са препоръчителни , но не ми се мисли ако се изтупка на грапавия асфалт .
И има ли други като мен , които все още не са дали кисело мляко ??  Mr. Green

Лека и спокойна вечер от мен  Peace

# 71
  • Пловдив
gmarinova мисля, че не беше яла, защото нямаше по устата крем. Ако се беше омазала и там щях да я снимам.  Mr. Green Беше си омазала само панталона и едвам го изпрах от този крем. Държеше си ръката настрани, определено й беше странно какво й има. А за фотоапарата, ми веднага ми идва на акъла, нали трябва да покажа на баща й какви ги върши.  Laughing Апарата ми седи на компютъра и веднага го грабвам във всяка ситуация.
Mindi при нас ситуация е същата. И Марина се тръшка и реве. И аз се възмущавах на такива деца. Незнам и аз как ще се справям, но става нещо страшно. Аз обикновено я гушкам и я залисвам с нещо за да забрави за това за което се е тръшкала, Понякога когато проявява инати я слагам в количката и след кратък рев млъква. Надявам се като започне да разбира, да я плаша, че ще я прибера в къщи.  Rolling Eyes
За ходенето-тя като пада-пада по дупе или ако пада напред пада на ръцете си. В къщи не ме е страх, а навън съм постоянно след нея или я водя за ръчичка.
Кисело мляко дадох на няколко пъти-различни марки, чисто, с бисквити, с банан, с плодово пюре-НЕ й харесва и не го яде.

Отивам да си подредя малко къщата.  Crazy

# 72
Мили мами,прегръдки от мен! Hug Hug HugОт няколко дни съм си в Пловдив,но не намерих време да пиша!
   Честито на всички рожденници и новопокръстени бръмбъзъчета  и весело изкарване на бъдещите рожденничета!!!
    Нинанд и Амореволе,много се умилих от вашите малки калпазанчета. Heart Eyes LaughingЗа пакостите на нашата Марина мога дълго да разказвам,ама не знам от къде да започна.Ще кажа само,че с татко и и викаме "Марина-белята".
  За отчета-расте ни вече трети кътник Mr. Greenмного сме зъбати...

# 73
  • Пловдив
Честит рожден ден на
Георги на Anjeelina,
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Галена на lionka.bonbonka
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетк

На всички пожелавам много усмивки и здраве! Нека прекрасните ви деца ви радват и само хубави моменти с тях!
Христа, прегръдка за сладката ни адашка.  Hug

# 74
Днес много рожденици  Grinning

Честит рожден ден на  newsm59
Георги на Anjeelina,
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Галена на lionka.bonbonka
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетк

Никата е с 6 зъба вече, не реве много, брат му доста по-зле ги изкарваше.
За възпитанието, оправдания като ама то детето не признавам, трябва от малки да им се покажа кой определя правилата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт