Празник имаме, УРА! ЮНЧЕ става на ЕДНА! Тема №107.

• 23 482
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Днес е един от най-бебевалежните ни юнски дни Simple Smile
Желая здраве, здраве, здраве, силно сърце и много слънчеви усмивки на малкия боец Гого, Анжи, за теб сто  Hug
За Ники, сладък, малък Ники, това слънце за мама, чаровник голям, да е здравичък и все така да радва своите родители  Hug
Криска сладка бонбонка, още сто пъти по толкова усмихната и щастлива да е, за радост на всички! Марина  Hug
Витомир и Дениз да растат силни и здрави момчета, да са палави и щури!
Маринка беладжийката от здраве да не се оттърве и да подлудява още своите родители :Р
Честит рожден ден и на Денислава, Галена, Габи и Любомир! Весел празник на всички! Ще чакаме хубави празнични снимки Simple Smile

# 76
Честит рожден ден на всички мъници които празнуват днес!Да са живи и здрави и най прекрасното детство да имат! newsm59 newsm59 newsm59

# 77
  • София
Честит рожден ден на Гого! Да е много силен и здрав и да е голям късметлия!

Честито и на Никола! От здраве да не се отърве, да расте умно и щастливо момче!

Честито и на Марина, Криси, Габи, Денислава, Галена! Да растат здрави и красиви и много талантливи!

Честит първи рожден ден на Любчо, Дениз и Витомир! Да са здрави, трудолюбиви и усмихнати деца, да радват цялата рода!

И да попитам, вашите деца настояват ли да се хранят съвсем сами с прибори? Моето мече вече е в апогея си, от доста време се сърди и тръшка като не му давам сам да яде с вилицата, но вече борбата е много жестока. Гледам, каквото е по-голямо да го бодвам и сам да се храни, за да има мир. Сутринта му дадох една нактарина да си я яде сам и беше във възторг, как се омаза не е истина(дано да се изпере). Незнайно защо е решил, че винаги трябва да си храни и краката и си вдига панталона и усърдно се маже докато дъвче.  Crazy
От две седмици се е научил и да се качва по столовете в кухнята, за да се обслужва сам от масата и като е буден не мога да пипна нищо. А си мислех, че ще ми е трудна само първата година докато проходи.  Rolling Eyes Ама нека ми е, аз давах зор децата да са с малка разлика.

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 11:14 от petia_tag

# 78
Честито на днешните многобройни рожденици!

Георги на Anjeelina
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа

Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko

Галена на lionka.bonbonka
Габриела на Monka84

Марина на hrista
Любомир на Мармозетка

- желая им да са здрави, многооо усмихнати и слънчеви деца!

И Марти проявява инати, но гледам да го залисам с нещо друго.

# 79
Честит рожден ден на всички прекрасни дечица, родени днес! Бъдете здрави и усихнати, бъдете радост за родителите си!

Нинка, добре че не се е сетила да си хапне крем, омазването е наистина по-скоро весела работа, отколкото за притеснение.
Петя, Марти пак води в белите.  Wink Представям си го омазан с храна или качен на стола (не ми е хич трудно, де). И съвсем те разбирам как не можеш нищо да пипнеш.  Confused При Алкес желанието е по-скоро да мачка храна в шепите си, отколкото да се храни сам, но мазалото е същото ... А малката разлика, както знаеш, си има и големи предимства.  Wink

# 80
Честит рожден ден на порастналите сладурчета Hug и дано се разпишат поне някои от мамите, които не са се включвали скоро
Гого на Anjeelina,
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетк

Белите сега започват, макар, че аз от бели не мога да се оплача, невероятно внимателни са и двете, бели освен по невнимание и несръчност никога не са правили. Flutter Но виж от инати, ревове, писъци и тръшкане редовно си късам нервите. Кака сега страшно много ми помага, послушна и кротка е, а като малка направо ми изкарваше акъла. Crazy Но за да се промени от непоносима в толкова послушна е отнесла доста наказания и шамари Sad, въпреки че мразя боя и никога не съм предполагала, че ще ми се наложи да го прилагам, и двамата с мъжа ми сме били страшно кротки деца и родителите ни никога не са ни били, но щерките са съвсем други и колкото и да ми пишат по книгите, че трябва да се угажда на детето, да се залиса с нещо друго, да не му се караме, да не се удря и т.н. за моите деца тези неща са абсолютно неприложими, инатът им е страшно, ама страшно голям и за съжаление няма друг вариант, освен да им се покаже ясно кой командва. А лошото е , че са и много чувствителни и ако им се скараш дори малко, голямата започваше да заеква, а малката хълца и дълго време не може да се успокои и не върви нито много да се караш и наказваш, нито да ги оставяш да ти се качат на главата. Но ако изобщо не се прилагат наказания накрая резултатът ще е като този който описва Лейла, затова предпочитам да наказвам и да обвинявам себе си че съм лош родител, отколкото после характерът им да стане абсолютно неконтролируем. Както е писано в една дебела книга, ако не приложиш наказание когато му е времето, после ще се наложи много по-голямо наказание да се понесе.
А с малка разлика наистина е много трудно докато порастнат и сега аз се радвам за голямата разлика, защото мога да разчитам на помощта на кака почти като на голям човек. Да не говорим колко по бърза и съобразителна е от татко си например... Wink
Много се смях с малките беладжии.... Flutter
Ох, аз да не описвам как се храни-като науми, изплюва в лигавничето си което е като купичка отпред, после си взима оттам хапката и пак я лапва... Crazy

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 12:44 от vanny_

# 81
Честито на днешните рожденници! Щастливо детство им пожелавам, здраве и късмет!

Да ви споделя нещо, защото след разходката сутринта, не мога да намеря точната дума да изразя възмущението си....Бяхме на разходка с колелото-триколка /с родителски контрол, което се бута от родителя/. Спрях колелото в градинката, защото Петър искаше да ходи, като за целта си избрах по-безлюдно място, без малки деца наоколо. На 5 минута около колелото имаше 3 деца, които започнаха да си играят , да натискат бутоните и то да свири...До тук нищо нередно, НЕ им направих забелжка, защото прецених, че няма смисъл бяха 2 момиченца едното на 1 г и 5 месеца /впоследствие разбрах точната възраст/, другото на около 2.5 г /Петър си е играл и друг път с него/ и момченце на около 3 г. Докато обикаляхме с Пепи се появиха родители на децата и им казаха да си играят с техните играчки. Двете по-големи деца се отдръпнаха, остана само малкото, аз си казах какво толкова все пак е бебе....Да но Петър реши ,че иска да го качвам в колелото и да го возя /беше ходил около 25-30 мин вече/, отидох с него до колелото, казах на момичнцето, "бебето иска да се вози", тя се отръпна и започнах да го слагам в колелото...Тъкмо го бях сложила, Петър се усмихна и тя посегна да му удари шамар, имах късмет че жената /всъщност бавачката на момиченцето/ беше наблизо, на около 1 метър от детето и го хвана преди да успее да удари шамара и самата тя удари шамар на момиченцето /явно го удари леко, защото тя не се разплака, а се намръщи и започна да се тръшка и крещи/.... Потресена съм от това, че дете на 1 г и 5 месеца вече знае да удря шамари, когато нещо не и изнася..... Бавачката се извини....аз не сметнах за нужно да правя сцени, все пак момиченцето си получи наказанието за поведението, а и коя съм аз да наказвам чуждите деца...със сигурност щях да реагирам , ако малката беше ударила Петър...но начина , по който толкова малко дете изразява агресията си ми е меко казано плашещ......Извинявеам се, че стана толкова дълго...

А по темата ...Петър когато е буден съм с него и не го изпускам, засега пакостите се свеждат да натиска копчето на CD -то на компютъра и да натиска клавиатурата и дърпа мишката /затова и вече не седя на компа, докато е буден/. вчера го оставих за 1 минута в хола, за да си оставя чашата в кухнята и той дойде при мен , ходейки , а в ръката си държаше една играчка и ми се смееше, много мило ми стана... Crazy

# 82
Днес верно много рожденници да са живи и здрави и много усмихнати

Георги на Anjeelina
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетка

БЛагодаря ви за отговорите , явно повечето дечица на тази възраст проявяват инат , дано да успеем да се справим  ooooh!

Поли Поли , и на мен ми се е случвало да посягат на Юли по-големи дечица , но майките са отреагирвали веднага , предполагам защото знаят че посягат . И Юли понякога посяга , но предимно като изразява някаква емоция , даже като му кажа да ме погали ... то е едно галене малко на бой отива  Crazy Mr. Green

Пете , и Юли иска да се храни предимно сам , но когато предлагам бисквити , солети , плод , иначе като хапва от кухнята , аз си го храня с лъжичка , но той много обича да бърка в купичката и да си маже ръчичките .

Юли пада много лошо , въпреки че ходи добре вече , като залитне се уравновесява , но ако се спъне пада като талпа , дори и ръчичките не си слага отпред за да се предпази , а понякога пада и назад ... явно скоро няма да имам смелост да го пусна без каишки  Tired

# 83
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на многобройните юнчета, които са се родили на днешния ден!

Еееххх, възмущавайте се мамите с по едно дете... Гледайте какво следва оттук нататък. Първият бебешки пубертет, през който досега не съм чула да не е преминало едно двегодишно дете - инат, истерии, рев и тръшкане. Перидодът детето да пищи и да се тръшка, тъй като всичко негово си е само и единствено негово. Периоди, през които детето не само ще ви шамаросва (вас и околните), но и ще ви казва, че не ви обича повече. И аз така се възмущавах, когато Елена беше съвсем малка и си казвах: "Боже, какви родители са това! Какво е това възпитание! Какъв е този пример!" С времето се свиква, та дори спира и впечтление да ти прави. И вашите деца ще бъдат такива в даден период от време, не се притеснявайте  Grinning

Моите 4 килограма все така си стоят и не искат да се стопят. От днес прилагам нов план. Ходих до пазара, накупих най-различни плодове и сега ще карам само на плодове, салатки, сирене и мляко, пък ще видим...

На мен ми е много криво. Най-близката ми приятелка от майките от блока се изнася. Толкова сме заговорничели с нея, толкова сме се смяли, карали сме се, после пак сме се обичали... На площадката се събираме 6-7 майчета, но никой не съм почувствала толкова близък, колкото нея, въпреки че по характер не си приличаме ни най-малко. Няма да е далече, на 10 мин път пеша, но просто няма да е същото. Тя е такъв човек, който загърби ли нещо, повече не се връща назад. Вечерите просто няма да са същите без нея  Sad

# 84
Здравейте и от нас с Елица Simple Smile

Честит рожден на всички рожденници, да са живи и здрави и много усмихнати деца!

Не ми остава време да пиша изобщо, но пък ви чета Simple Smile Почти по цял ден сме навън, водим се за ръчичка, от няколко дни Ели започна да прави самостоятелни крачки и сме на път да проходим Simple Smile
Гледам обсъждали сте храненето..
6,30 - 7,00 кърма, после към 10,00 попара или кус кус(важното е сирене да има - много го обича ), към 14,00 основното от кухнята+малко десерт+малко кърмене за приспиване понякога, към 18,30 супата със сухар или каша и към 22 кърмене отново..и аз имах нагласата да кърмя мааааксимум до годинката, а какво се получи  Heart Eyes и на двете ни е добре така Simple Smile

За тръшкането..наистина ще се сблъскваме все по-често..Елица понякога прави така, реве за нещо непозволено, но и обяснявам защо не може и веднага отвличам вниманието с друго нещо..засега има ефект, по-нататък не знам..

Полито разбирам те много добре...само че в нашия случай ние се изнесохме и то не на 10 мин пеш а в друг комплекс и майките, с които си прекарвахме чудничко ми останаха далечко(с изкл. на Минди Wink ) Чуваме се по телефона и се виждаме , но доста по-рядко..

И ние се готвим за Рожден ден...в едно детско клубче само с наборчета..най-възрастната девойка ще е на 1г и 7м..

# 85
Честит рожден ден на
 Никола на Greenlifе
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетка
 да са ни живи и здрави и много да ни радват

Благодаря за пожеланията на всички!!!!

# 86
  • Плевен
 newsm59
Честит първи рожден ден на невероятните ни сладури newsm59
Гого на Anjeelina,
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетка
Особено на Гого и Никола желая много, много здраве и дано всички трудности и здравословни проблеми са останали назад и от тук нататък имат само щастливи мигове и много, много усмивки!

Лейла, разбирам те напълно. И аз така се възмущавам, но нищо не може да се направи - децата са си техни и освен до характер, мисля, че основната вина децата да са такива имат родителите и техните разбирания и методи на възпитание. Разбира се, че има и по-спокойни и добри дечица, и такива, които са буйни и необуздани, но възпитанието и родителския авторитет трябва дълго и търпеливо, с много умисъл и желание да се поддържат.  Peace

Минди, и мен ме е страх да го пускам сам където и да е, дори и вкъщи. Виждам го, че пада като талпа - не си сгъва краката в колената, нито пада на дупе, а направо с цяло стегнато тяло и с гловата напред или назад. Ако го оставя ще се претрепе просто. Знам, че аз съм си виновна, че не съм му запазила инстинктите за падане и удряне защото постоянно съм го предпазвала и държала, но сърце не ми дава да го оставя да се удари няколко пъти за да се научи да пада както трябва  Crazy

А и Пресчо проявява такива гневни изблици, даже посяга да ме удря и ми крещи като не е неговата, от къде го е видял и научил това не разбирам, никой не се удря вкъщи  Thinking Страшно е пристрастен към мен, чак дразнещо... Който и да го държи или разхожда, види ли мен, започва да протяга ръчички и да вика за да го взема аз. Направо е страшна лепка. А аз пак съм с възпалени мускули на ръцете и този между подмишницата и гърдата, ходих на лекар - каза пълна почивка на мускулите и да не го вдигам въобщще, че са ми страшно тънки ръцете, а той е 12 кг и мускулатурата ми не била за толкова голямо бебе да вдигам, ами как да стане  newsm78

Оооо храненето.... много страници мога да изпиша, и ние се мажем, и той яде падналото в лигавника... Хванах му цаката - давам му коричка хляб в ръката и между гризгането успявам и да го нахраня, иначе само се върти, маха лигавника, рита масата, ръката ми и какви ли още щуротии.
Ама са страшни беладжии тези нашите юнски сладури. Да са ни живи и здрави, пък нищо, че са палавки  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 15:58 от anyto

# 87
 newsm38 Честит първи рожден ден на всички юнчета родени днес !
Да са живи и здрави и много послушни .
Съжалявам че отдавна не съм имала време за форума и не съм ви чела .Моята пакостница е в разгара на щуротиите - обожава да изключва копчето на телевизора ,да рови в кофата за боклук и дистанционното да го намирам точно там,дърпане на щори ,катерене по столовете и по спалнята, думкане по вратата на банята /къпя се вече на отворена врата с охрана / и още много много .Дано скоро да мога пак да се включа защото предимно сме по разходки че иначе не ще да спи не си ли изразходи енергията.
Целувки на всички пораснали юнчета love001

# 88
Еех,че много пораснали дечица днес...
Честит Рожден ден на: newsm59
Гого на Anjeelina,
Никола на Greenlife
Денислава на koremka
Кристина на Mарведа
Витомир на Rosicp
Дениз на mayjko
Габриела на Monka84
Марина на hrista
Любомир на Мармозетка
Да растат здрави и щастливи деца!

Много са сладки беладжиите Алекс,Маринка  Hug
Емма още не умее да прави бели,но това е благодарение на досадната си майка,която не я оставя да диша  LaughingНещо ме е страх да я оставя без надзор,което по нататък ще ми изиграе лоша шега.За инатите е номер 1,не й ли се понрави нещо веднага започва да мята глава напред и назад и реве истерично.Започнах да й се карам докато го прави ,а тя ме гледа в очите и започва да се чуди за какво иде реч и вика "Ооооох" Laughing,много е смешна.Сега само се тръшка ,но не издава никакъв звук  Naughty.
За възпитанието на децата мога да говоря много и в същото време се чувствам ужасно неопитна и неука.Много различни характери,много различни деца - чувствителни,емоционални,страхливи,агресивни,хиперактивни,потиснати,кристални ,индигови .... ooooh!Всеки родител се опитва индивидуално според детето да намери начин и подход да го възпитава,да му осигури нормална среда ,но сякаш не винаги се получава и тогава децата стават разглезени особено в очите на околните.Май понякога е по добре човек да не мисли много и да се обяснява безкрайно,а да действа  smile3513 и от ранна възраст да показва ясно какви са правилата,защото за едно дете наистина е много важно да има правила Naughty

Днес пак бяхме на лекар за пъпките,доктора се хвана за главата като я видя.Горката вече местенце не й остана където не е нахапана.Изписа ни отново Елоком и този път се принудих да я намажа ,за да не се възпалят пъпките и да стане по лошо.Сега навсякъде съм напръскала с разни препарати "уж" безвредни и смятам да сложа и машинка в по отдалечен контакт.Лошото е че живеем в къща и всичко влиза  Sad.
За храненето -Емма също много обича сама и й давам да се маже , така й е по вкусно  Laughing.

Ани,при нас положението е същото,Ема е лепната непрекъснато за мен и за секунда не отива в друг.Добре че е слабичка няма и 9 кг. та се носим .Опитай няколко дена да си почиваш,повечко игра и по малко разнасяне.

# 89
Честито на всички юнчета родени днес  ura

Много благодаря на всички момичета,които ми отговориха   bouquet Когато виждам чужди деца да правят сцени,отминавам със свито сърце,но когато става въпрос за любимия ми племенник,направо ми се къса душата.
  Ние бяхме възпитавани в друго време,строяваха ни като войници,но уважавахме родителите си.Стигаше ми само татко да ме изгледа под вежди и замръзвах  cry.Обичаха ни безкрайно,но правата и задълженията ни като деца бяха строго определени.Така ни възпитаха като достойни и отговорни личности,а не самозабравили се келемета,които нямат понятие за мяра ooooh!Какъв шанс в живота може да има човек,който не зачита собствените си родители? newsm78
   Замислила съм се толкова на дълбоко,защото последното,което искам е моята Йоана да се превърне в самозабравило се лигаве.Единственото,което си обещавам е да не я удрям NaughtyМоля ви да ми го напомните някой ден,когато ми падне пердето и стигна до там  Laughing
  Спокойна нощ за всички  smile3522

Общи условия

Активация на акаунт