Празник имаме, УРА! ЮНЧЕ става на ЕДНА! Тема №107.

• 23 614
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,

Airina много неприятна ситуация. Мога да дам координати на една частна ясла в Павлово. Тя ми е до офиса и ако не ни бяха приели щях да запиша Тео там. Незнам как ти е като разтояние, но незнам защо имам спомен, че си някъде около овчакупел. Извинявам се, ако греша.

По въпросите -
1. Какво мляко давате и по колко пъти - педиатърката днес каза, че един пътна ден поне мляко само да пие е добре. Тео пие в 8 сутринта и в 8 вечерта по 210 (7 лъжички) мляко. Отделно в яденето от кухнята поне едната манжджа (десерт или супа или осн.) е с мляко пак.
2. По колко спят вашите деца - Тео спи до 6 - 6:30 сутринта. После има към 30 мин сън около 9:30 или 10 (ако случайно се е излъгал и стане след 7:30 се водя по него, но рядко спи сутрин този половин час) В 2, най-късно 3 ляга пак и спи до към 5.
Вечер ляга към 8:30 - 9:00
3. Как се справяте с изнервените ситуации - Много трудно. Понякога имам адско спокойствие, понякога кипвам от най-малкото нещо. Вече избягвам да казвам Не и да повишавам тон.Но когато е опасно за него няма начин. Иначе го оставям да си "счупи главата" ако е такава ситуацията. Иначе незнам, според ситуацията. Понякога го оставям да направи каквото си е наумил. Ако се приспиваме го оставям в леглото с отворен цип ако иска да иззлезе и след 30-тина мин и като се успокоя го пробвам пак. Понякога му се карам и после ми е криво. Абе общо взето много различно. Зависи какво е направил и колко съм изтрещяла.

На Тео му биха ваксината за морбили и т.н. Педиатърката каза, че няма да има никакви странични ефекти. Може до две седмици лека температура - до 38 градуса максимум и лек обрив като петна, но било мнооооооооого рядко и е почти сигурна, че при него няма да има нищо.

И т.к. стана въпрос за кухня да споделя - в Стрелбище купувах Ян бибиян. Много брашно слагаха, почти във всяко ядене. И си мислех, че явно частна държавна все еднакво готвят. Нооо тук си поръчвам Ози - възхитена съм. Само един път е имало до сега брашно и то защото яденето беше кюфтета с бял сос и просто си е такава рецептата. Страшно вкусни са яденетата. Много съм доволна. Единствения минус е, че Тео яде същото количество ядене и съответно огладнява по-бързо след като няма брашно.
Грета сподели за Хер бебе, че се чудя дали да не ги пробваме и тях. (мисля, че ти взимаше такава)

# 616
Ани, Hug Помня я Глория, нали щяхме по Троянския край да се срещаме с нея, Viper и с теб.  Wink Поздрави я, бързо да ви оздравяват дечицата!
yanuni, вчера му сложиха тази ваксина. На мен също педиатърката ми каза че мнооого рядко може да даде някакъв страничен ефект. И понеже преди време беше станало дума за преглед при ортопед, след като проходят дечицата, я попитах - няма такова нещо, не се полага по здравна каса - само ако има някакъв проблем детенцето, тогава може да даде направление.
Аирина, страшно неприятна случка, и много безотговорна - дори и да решиш да напускаш, защо така буквално в последния, най-неподходящ момент? ...
Мама Лейла, къде се сети точно днес да я пуснеш тая анкета!  Laughing Снощи съм спала има-няма 3 часа, а надеждите ми за дремване днес бяха набързо приземени от неспящо човече. Снощи си легнах в 12,30 и към 2 без нещо бях събудена от зверски удар. Моят Щръкалко решил да ми дойде на гости от своето легло (няма лошо, прави го всяка нощ/сутрин, като му се доцока), обааааче ... тоя път със засилка ми удари една яка главичка точно в дясната скула. Толкова силно ме удари, че чак мъжът ми се събуди, а малкият мишок нищичко не усети, дори не се и събуди! Звездички ми се видяха, имах чувството, че чак нещо ми изхрупа. Ставах, плисках се, компреси си правих - представях си се със синка на другия ден,  да ме питат що ме бие мъжът ми.  Mr. Green Цял час не можах да заспя от болка, тъкмо се унесох, и човекът реши, че му се суче. После на всеки 30-40мин се събуждаше и така до 7,30. Надявах се поне по обед да поспи повечко - да, ама не - 55мин и това е (колкото да ошетам и сготвя набързо)... Синка нямам, само леко подуто и ме боли - с и без допир, а в главата ми камбани бият ...
Та, по въпросите ти:
1 - кърмя си още
2 - направо ме разбивате с тоя спящи деца! Де така и при мен? Не стига, че цял ден не се спира, ами и не спи.  ooooh!
Събуждане към 7,30
обеден сън - около час, час и половина
следобеден сън - случва се веднъж седмично 30-50мин
вечерен сън - около 11, с около 2 събуждания за цокане ... Май една класация ще оглавим - по най-малко спане ...
3 - и аз не знам как ... понякога ми идва да го ошамаря едно хубаво или да го джасна в кошара да се нареве, ама добре че още се владея. Не очакавах да имам у себе си толкова търпение ... Опитвам се да му отвличам вниманието, обяснявам му защо не бива да прави така, като прекали му се поскарвам и така. Ама най-много ме вбесява с това катерене - все едно на пук ми прави! Сваля го, скарам се, пусна го - той пак покатерен - и все на някакви опасни места. Имам чувставото, че в къщи само това правя - свалям го от някъде, обръщам се и пак ... Айде, стига съм се оплаквала, успях да пиша, докато прещраках няколко реклами.  Wink

mgamisheva, ако не го засища, защо не добавиш малко хляб/сухарче?

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 15:53 от Amorevole

# 617
  • Once there was a Hushpuppy...
1.Какво мляко давате и по колко пъти?

по 1 път вечер - 160мл. изпива, много рядко повече. И 1-2 пъти седмично сутрин давам, само ако е станал много рано, за да не давам закуска още 6.30 или 7ч. Misc Baby Bottle

2.По колко спят вашите деца?

Различно нопоследък. Ако стане в 8.00 спи към 11ч. около 40-50мин. и после от 14.30-15.00 до към 16.30ч.
Другия вариант е да спи от 17ч. до 18ч. - това е, когато се тръшка и е спал сутрин повече от 1 час и то преди 11ч.

3.Как се справяте в изнервени ситуации?

Ами, пляскям си го по ръцете, ако много прекали или по дупето. Рядко викам, защото мразя повишаването на тон. Не, че обичам боя - хаа, хаа, ха, ама ми е по-лесно да го шляпна през ръчичките или по памперса newsm66

# 618
1.Какво мляко давате и по колко пъти?

Давам веднъж дневно 210 мл Милумил 3. Замяната му с кисело мляко планирам да стане след навършването на 2 години на Стелиян.
2.По колко спят вашите деца?

Започнахме да се събуждаме по-рано между 6 и 6:30 Sad Задължително спим час-час и половина преди обед и час и половина-два следобед. Заспиваме вечер около 20:00-20:30.
3.Как се справяте в изнервени ситуации?

Случва се да си изпусна нервите и да му викна когато реши да плюе храна. Не всеки път, но наистина побеснявам когато изплюе силно пълна лъжица от ситния кус-кус на Плазмон #Cussing out Другите "геройства" на малкия ги приемам като нещо в реда на нещата.

# 619
  • София
1. Давам вечер преди лягане 210мл АМ. Не мисля да заменям скоро адаптираното мляко с друго. Дори не мисля да минавам на 3-ка.
2. И аз вече не знам. Задължително спи по 1,5-2 часа на ден, но по кое време ще стане това е Божа работа.
3. Когато прави нещо, което не ми харесва, гледам да я заинтригувам с нещо друго. Когато пищи за развлечение или  за да и обърнем внимание- не получава такова.

Мамамецана, а не те ли е страх, че малкият някой ден ще реши, че когато нещо не му харесва трябва да започне да удря?

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 19:47 от Geraldine

# 620
  • Once there was a Hushpuppy...
Geraldine - не мисля, че ще го прави. Поне ние ще се опитаме да не допуснем Wink

# 621
Маги, Хер бебе взема една приятелка и е доволна, защото я карат сутрин. Ози закъсняваха редовно и бебето се изнервяше.

Петър още си пие вечерното мляко, Фризо 3, 180мл. Почти винаги като се приспиваме вкъщи му давам още 90мл с малко сух материал, за да се приспи (нещо като следобедна закуска). Яде още чисто кисело мляко, таратор, каши с мляко. Мисля, че е много "млечен" още  Joy
Ми, Аморе и мойто е от редовните, сега минаваме на един сън дневно и съм се изхитрила, сутрин гледам да спи не повече от 30 мин., за да спи и следобед по 2-3 часа  Joy Нощем почти не се буди. Става около 7, 7 и 30. Понякога става в 5, обикновено когато е почивен ден за баща му  Mr. Green
Ей ся го набих. Ходи да пипа един контакт, който е запушен, но го хваща и го върти надясно-наляво. Карах се, забранявах, махах го от там. Обаче като си науми, ходи къде ходи и пак там. Хваща контакта и ме гледа. Е, набих го. И пак отиде там. Посяга и ме гледа. Явно ме пробва доста устойчиво. Ама няма да мине тая. За неща, които са опасни за живота, съм непреклонна. Първо се карам, казвам НЕ, после повишавам тон и накрая заплашително се спускам към него и го натупвам по памперса. Ако не ревне, го пляскам някъде да го заболи, иначе си мисли, че си играем Sad Преди време слагах пред контакта един стол и той забравяше за него. Сега мести всички мебели, няма начин да го скрия Sad

Ани, поздрави Глория и от мен Simple Smile и скоро да пишете, че сте си по домовете със здрави деца  Hug  Hug
Минди, аватара ти е супер Simple Smile
Ваксина още не сме били.
Мони, ще стискаме палци, не се съмнявам в теб  Hug

# 622
Здравейте и от мен!

ДА ПОЗДРАВЯ НАШИТЕ ЮЛСКИ ЮНЧЕТА С НАВЪРШВАНЕТО НА ПЪРВАТА ИМ ГОДИНКА, НИКОГА ДА НЕ БОЛЕДУВАТ И ДА БЪДАТ МНОГО ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ!!!

При мен нещата изглеждат засега наред, след десетдневно чакане най-накрая излязоха резултатите от ранния скрининг, за щастие рискът е достатъчно нисък. Май пак ще е момченце. Simple Smile) Леля ми казват, че породените деца са обикновено от един и същи пол. Но каквото е решила съдбата, само здравичко да е. Иначе върви много леко, като изключим опънатите нерви и изострената чувствителност. И първият път така си беше, но сега е май по-зле.

Airina, аз бих я дала на частна ясла, сигурна съм че условията ще са добри, да не говорим, че номер като този няма да ти се случи.

По викторинката:

1.Какво мляко давате и по колко пъти?:
И аз го отбих на 11 месеца, сега нашият пие Хип Био 3, вечер около 200 мл, през нощта ако се събуди около 120 мл, сутрин около 7:00 - 120 мл. Много обича да пийва мляко и като заспива през деня, обаче избягвам да му давам. И аз се замислям да заменям адаптираното с кисело мляко, или поне да ги редувам.

2.По колко спят вашите деца?:
За мой късмет - Ангелчо е от горе-долу спящите, дано и следващото да прилича на мен. Simple Smile Сутрин спи до около 08:30-09:00, понякога и към 10:00.  През деня до скоро спеше по 2 пъти около час и половина, откакто навърши годинка - по 2, 2,5 часа към 13:30. Вечер заспива около 22:00. Откакто спря да суче - много по-рядко се буди, 1 път, най-много 2 пъти. А преди беше станало кошмар, през нощта сучене през 2 часа най-много, да не говорим, че ме ползваше за биберон, докато спи. Ако не беше този му режим - сигурно още щях да го кърмя, но ми дойде много изтощително. Така или иначе съм го кърмила поне месец, защото по-късно разбрах, че съм бременна.

3.Как се справяте в изнервени ситуации?:
Много се ядосвам в такива случаи, но засега гледам да не го показвам. При нас напоследък има много мрънкане, сърдене, когато нещо не става по неговата, не знам при вас така ли е. В общи линии гледам да разбере, че с рев няма да станат нещата. Понякога и аз се правя на сърдита, но май още не вдява, защото грейва и се смее като слънце. Ако прави някоя безопасна беля, обикновено го оставям и след малко меракът му е минал.

# 623
Здравейте от мен!

Во, честита бременност. Пожелавам ти здраво бебче на финала и да я изкараш възможно най-леко!

По викторината:

1.Какво мляко давате и по колко пъти?:
Адаптирано мляко/Хумана 3/, сутрин в 8.00  190 мл с 6 лъжички и вечер в 21.30-22.00 220 мл със 7 лъжички. Смятам поне до 2 г. да му давам адаптирано мляко, а ако иска и след 2 г. няма да го ограничвам или заменям с кисело мляко. Кисело мляко отказва да яде, единствено на таратор го яде /като всъщност не е точно таратор, а кисело мляко с настъргана краставица/, в комбинация с плодове го отказва.

2.По колко спят вашите деца?:
Това ми е болна тема, вечер заспива към 21.30-22.00, сутрин става в 7.30-8.00. Спи един път на ден след 12, понякога 2 часа, а при късмет и по 3, но от около2 седмици отказва да спи и най-много поспива по 1 час, често в колата, защото го изкарвам и ходим на някъде само и само да поспи. В тази връзка, май ние ще оглавим класацията за най-малко сън ooooh! Но той от 7 месечен мина на 1 спане през деня и няма да се учудя, ако съвсем спре да спи през деня.

3.Как се справяте в изнервени ситуации?:
Изнервям се, когато не мога да го приспя след 30 минути опити, но тогава го пускам да си обикаля апартамента и не му обръщам внимание, но той се заиграва сам, след 5 мин ми минава. Ако съм по-изнервена се обаждам на мъжа ми, оплаквам му се, той обикновено успява да ме успокои и след това си продължаваме обичайните игри. Не му викам, единствено ако пипа нещо, опасно и забранено му казвам НЕ и има ефект.

# 624
Поли Поли, ще се борим за класацията.  Mr. Green

Момичета, признавам си, че никак, ама никак не не съм запозната кога и по колко АМ се дава, но не е ли малко само по веднъж на ден?

# 625
Amorelove, битката за класацията е сериозна, децата отсега се борят сериозно Joy, ние да му мислим newsm78
Включвам се по въпроса ти за АМ, при нас са общо 4 хранения +1 следобедна закуска, която е плод. 2 от тези 4 са сутрин и вечер АМ, в 18.30 каша, но и самата каша е млечна и според вида и съдържа м/у 25 до 30% от нужните витамини, съдържащи се в млякото, а често в обедното му ядене му слагам 2 лъжички АМ /така го предпочита/, но за сметка на това не яде попара и кисело мляко, както писах киселото мляко само с краставица и то си проси докато ние вечеряме около 8 вечерта, и вместо нормалното сирене яде кашкавал и сирената на плазмон...Аз самата не обичам кисело мляко и сирене, но му предлагах, в началото хапваше по 2-3 хапки, но вече окончателно отказа, опитвали сме и мъжа ми, моите родители да му предлагат /те обичат мляко и сирене/, но отказва
Явно си е до дете, ако яде други млечни продукти, може би 1 път на ден АМ е достатъчно newsm78 Но би било интересно и други да споделят какви млечни продукти хапват дечицата?

# 626
Аз мисля, че след годинката един път кърмене, АМ или кисело мляко на ден е достатъчно, но заключенията ми са базирани на опита на моите приятели и техните деца.

# 627
  • София
И аз да се включа в анкетата:

1.Какво мляко давате и по колко пъти?: кърмя, основно на приспиване и рядко през другото време(сестра му много често сучеше денонощно). Нощем суче 1-2 пъти, в просъница ми е и не ми пречи да се наспивам. Яде различни млечни изделия: сирене, но почти никога самостоятелно, кашкавал, крема сирене Филаделфия, топено сирене на листчета чедър или ементал. От време на време кисело мляко с бисквити или готова бисквитена млечна каша в бурканче, понякога домашно кремче с прясно мляко. Не мисля да давам такова да пие, докато не го отбия или не стане на поне 1,6г. По принцип се смята, че е най-добре детето да е кърмено или да приема АМ до 2 годишна възраст.

2.По колко спят вашите деца?: сутрин и следобед по 1-1,5 часа, рядко по два. Вечер ляга към 21 30-22 00 часа и става 08 30-09 00 часа. Виж, приспиването ни е болна тема, приспиваме се редовно по един час и лошото е, че от месец отказва да го приспива баща му. От както се е родил, го приспива основно той вечерно време и сега ми идва нанагорно да приспивам и двамата, особено, ако имам и торта да правя.  Confused До последно се върти, рита, смее се, катери се и слиза от леглото. Дори, когато е тотално каталясал, го върши със затворени очи, но не спира. То, ако се кротне за две минути, заспива моментално, но кой ли ще ти изпуска токова ценно време за игра?  Crazy

3.Как се справяте в изнервени ситуации?: по принцип ме ядосва най-много, когато се опитвам да приготвя нещо за ядене и той нон стоп се катери на масата, дърпа и рови навсякъде. Нищо не мога да свърша от него. И да му дръпна стола настрана, моментално си го придърпва обратно към масата и се покатерва наново. Думичката "НЕ", постоянно се чува по негов адрес, при сестра му такова нещо нямаше. Удряла съм го през ръцете единствено, когато се опитва да събори нощната лампа или за отмъщение, да изсипе яденето на земята. Говоренето тогава не го впечатлява изобщо или си мисли, че е вид игра. Иначе като му се карам, редовно ми се хили и от месец някъде е решил, че е супер готино и да си мята главата назад. Някой път имам чувството, че ще падне на земята, докато ги върши тия номера. Simple Smile

# 628
По въпросите за АМ да се включа и аз , според мен и моите наблюдения АМ след годинката е достатъчно да се приема по 1 път на ден , основно вечер . АМ след годинката вече не е храна , а напитка . В тази възраст децата се хранят вече с преходна към обща храна и млякото не се приема като хранене . Има деца които пият и сутрин АМ , зависи кога се събуждат . Аз давам само вечер , през деня хапва сиренце или кашкавал . И аз съм на мнение че АМ е хубаво да се пие до 2 г. , надявам се Юли да не се откаже от него и нямам намерение да го замествам с кисело .  Peace

gmarinova мерси  Blush  , скоро ще ги сложа във фейс-а  Hug

Ох при нас е зима , страпно студено е , направо ми писна от това време . Вчера 30 градуса днес 15 , с тези резки промени как да се опазим да не се разболеем  ooooh! #Cussing out

# 629
1.Какво мляко давате и по колко пъти? Аптамил 3, по два пъти на ден по 180мл + 6л АМ, ще го замествам след 2 години или ако сам се откаже. И Благо така беше.
2.По колко спят вашите деца? По-малко от колкото ми се иска  Laughing Wink От 21 до 8 и 2 пъти по 1 час.
3.Как се справяте в изнервени ситуации? викове, крясъци, пляс по памперса или през ръката, когато е доста напечено, повече викам, но децата са ми свикнали на истеричността и вече не ги впечатлявам  Tired

Анито, бързо оздравяване и поздрави на Глория, аз я помня.
Airina, много кофти постъпка, давай я малката на ясла, по-добре ще и е там, вече са по-големи и търсят деца да общуват, а и в частните ясли уж е по-добро всичко  Peace
Ваксината ще я бием края на август, така реших.

Общи условия

Активация на акаунт