Заедно в къщи - Мама и Веселин - 1 година по късно

• 3 147
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Пух, а защо му е нужен на Веселин специален учител? така, както му описваш уменията - не ми прилича на нуждаещ се...
[/quote     Веско е със субклиничен хипотиреоидизъм. На поддържаща лекарствена терапия е. Според дебелите книги,а и лекуващият го лекар (достатъчно добър специалист в тази област) освен институционалното до момента забавяне на интелектуалното и умствено развитие, такова забавяне има допълнително и от болестта, не е ясно (поне до пубертета) до каква степен ще се развие или деградира то.  newsm78 Той дори не може да брои до 5, много трудно научи - и още бърка понякога - основните цветове, на листа само драска - няма прави линии, кръг, или триъгълник, не се справя с разказ по картинка или преразказ на случка или приказка(от анимационен филм). В никакъв случай не ми позволява да му чета приказки. Заспива в "час" или "блее" през прозореца. В същото време е много музикален - възпроизвежда мелодии с някакви негови си думички и обожава да танцуваме валс. Но пък в детската градина в часа по музика, според учителките се държи индиферентно.
Разменя буквите в думите, някой думи каза абсолютно правилно в едно изречение, а в друго изречение думата е разбъркана.

# 16
Пух Hug за Веско и за теб. Поздравления за юбилея - една година заедно.
На колко години стана Веско? Питам защото част от нещата, които не може да правите, ние също не ги умеем. Особенни затруднения имаме с говора - разменяме съгласни звучи, трудно произнасяме комбинация от съгласни, добавяме гласни по средата на изречението и трудно го почваме... Цветовете ги бъркаме най-редовно, преразказа й е горе-долу добре. Може би основните трудности идват от това, че не може ясно да изрази мисълта си на глас.

Аз се консултирах с логопед, който ми каза, че до 4 годишна възраст говорните проблеми трябва да се изчистят. Ако не стане, почваме занимания за подобряване на речта. За сега се въздържам от специални учители, защото нямам индикации за изоставане в развитието. Като майка те подкрепям напълно за това, че правиш най-доброто за детето си и скрено ви пожелавам да наваксвате с бясна скорост. И да сте много щастливи заедно Hug

# 17
На 16 юли ще стане на 5 години.

# 18
  bouquet Hug Сигурна съм, че с постоянство и кураж ще преодолеете проблемите. Да сте живи и здрави само!

# 19

На 16 юли ще стане на 5 години.

Но сте само от година заедно, а преди това са били четири години пустота.
При това една година пълна с толкова впечатления и преживявания, лавина от нови неща! Като си спомня първите ти постове - боже какво развитие сте направили!
Пух, всичко ще е наред, много-много вярвам във вас двамата! А вярвам и на интуицията си Simple Smile

От нас с Анди, който, макар и на 7, също се затруднява и не обича да преразказва (май най-речист е когато нещо спори с мен), който в банята пее така, че се чува в целия блок, но в часовете по музика блее от скука или зарязва всички и отива да играе (омръзват му многократните тренировки, защото вече е научил песните) и т.н. и тн. Та от нас  Hug

# 20
  • Вън от пространство и време
Мама на Веско, знам колко е трудно, но също знам колко щастливи са и децата, и мамите от всяка, дори и най-малката победа по пътя. Вие сте постигнали толкова много само за една година!  Hug

Не съм чела дебели книги за каквато там ви е диагнозата Embarassed, но виждам през какви метаморфози минават моите деца, които са били в институция без персонални занимания доста по-малко време. Не искам да давам примери, защото от моите две деца разбрах, че развитието им не може и не бива да се сравнява. Всички те по уникален начин са усвоявали екзистенциални и допълнителни житейски умения през времето, когато не са имали мама. И когато ние се появим и се опитаме да канализираме всичко се оказва, че всъщност трябва да започваме отначало, ама и не съвсем, т.е. не да пишем на чисто нова тетрадка, а първо да се опитваме да разчетем това което е написано на напълно неразбираем за нас (поне в началото) език. За да го вплетем в нашето повествование. Като чета всички тук първоначално се получава ефекта на онази детска игра "Развален телефон". И едва след около година (не е съвпадение, а статистика) започваме да се усещаме истински уверени в правилността на това което правим и усещаме реални резултати.

Отплеснах се само за да ти кажа - според мен не само сте помръднали планината, ами и сте я преместили вече на определено разстояние, съдейки от това което пишеш.

Да сте живи и здрави, Мама и Веско!   bouquet

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 15:05 от Gankata

# 21
  • Русе
Пух,да сте живи и здрави  Hug Hug Hug  Извървяли сте наистина много дълъг и наситен с нови емоции и познания живот , търпение и успех  bouquet

# 22
  • космополитно
И тъй - мина цяла година......от осиновяването........
Тази сутрин той се събуди, протегна се  и философски ми обясни живота :" Като ни се спиии - къпем се, лягаме, ставаме ......сладолед.......и вечерта пак".  Това е!

Божее, Търкулнала се цяла година, а сякаш беше вчера! Thinking
Невероятно много сте постигнали заедно и вярвам, че след още една година ще сте компенсирали още от наследството на институционалния живот! Любовта и вярата Пух правят непрогнозируеми чудеса! Само да е живот и здраве!
Страшно ми допадна житейския Ви режим! Hug

# 23
Пух, силно ви прегръщаме аз и моето семейство. Hug Hug Hug

# 24
Много мила история! Много приятно ми беше да я прочета...
Желая ви много щастие и хармония помежду ви!  Hug

# 25
  • София
puch, да сте живи и здрави и двамата с Веско, и винаги така щастливи заедно!

# 26
Пух, кога мина тази година Hug  една година е и много, но същевременно и малко време, но е време прекарано с много любов, пожелавам ви да сте живи и здрави и двамата и винаги толкова щастливи Hug

Общи условия

Активация на акаунт