Слънцезащитен крем за лице

• 129 568
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Аз имам розацея и ми изписаха днес Rosacure на Synchroline с SPF 30. Ще споделя мнение.

За розацея продукт с химични филтри?

# 466
Изписа ми го дерматолог, но освен розацеята имам от слънцето ми се засилват петна на определени места затова се налага да използвам и фактор - цялата серия за кожа с розацея на тази фирма видях че има няколко продукта, освен крема има и някаква пудра със защитен фактор.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 18:05 от maria_iva

# 467
Точно срещу петната физичните филтри, по-конкретно цинковия оксид, осигуряват най-надеждна защите. Никой не знае защо, но е така. Видях, че продуктът е само 30 мл. Надявам се цената не е висока, защото ако е, едва ли някой би го използвал обилно, както трябва...

# 468
Точно срещу петната физичните филтри, по-конкретно цинковия оксид, осигуряват най-надеждна защите. Никой не знае защо, но е така. Видях, че продуктът е само 30 мл. Надявам се цената не е висока, защото ако е, едва ли някой би го използвал обилно, както трябва...

Приемлива е 23 лв.

# 469
Някой има ли отзиви за този слънцезащитен крем ? Белее ли ?

# 470
биодерма 50 фактор или авене 50 фактор

# 471
В една аптека неотдавна ме посъветваха да не си купувам крем с фактор 50+, а максимум 30, защото 50+ било едва ли не същото и 50+ си било реклама.  Thinking

Досега съм ползвала и фактор 30+ и 50+, но тъй като на плажа го нанасям често (влизам често във водата и обичам след това да го подновявам), а в градски условия седя основно на сянка лятото, не съм могла да изпитам реално разликата.

Интересно ми е и вашето мнение. Смятате ли, че наистина има разлика между факторите и дали има доза истина в думите на консултантката?  Simple Smile

Иначе ползвам аптечни марки- Ла Рош позе, Юсерин, Авен и съм доволна от флуидните им формули.

Моята дерматоложка ми каза, че номера фактор, примерно 50+, го умножаваш по 3 и резултатът, в случая 150, е броя на минутите, в които кремът ти действа. Т.е., когато се намажеш с крем 50-ти факатор, следователно след 150 минути пак трябва да се намажеш. Ако се намажеш с 30-ти фактор, след 90 минути следва пак да се намажеш. Не мога да кажа, че и вярвам на 100%, но пък съм доволна от нея   Peace

# 472
Моята дерматоложка ми каза, че номера фактор, примерно 50+, го умножаваш по 3 и резултатът, в случая 150, е броя на минутите, в които кремът ти действа.
За съжаление това не е вярно, макар да идва от дерматолог. Факторите дават процент пропускливост на покритието, т.е. каква част от лъчите ще проникнат в кожата. Независимо дали продуктът е с фактор 10 или 50+, трябва да бъде подновяван на около 2 часа, тъй като после просто спира да действа.

# 473
Аз имам розацея и ми изписаха днес Rosacure на Synchroline с SPF 30. Ще споделя мнение.

След едноседмична употреба мога да кажа че кремът ми харесва доста - лицето никак не стои мазно за разлика от други, които съм ползвала. Все пак ще видя как е и през летния сезон, когато е по-топло.

# 474
Тази вечер си взех Clinique Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15, докато чакам Паулата  Flutter.

# 475
През зимата ползвах:

Сега съм се заредила с:
Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15
Superdefense Age Defense Eye Cream Broad Spectrum SPF 20
Super City Block Oil-Free Daily Face Protector Broad Spectrum SPF 40
bareMinerals SPF 30 natural Sunscreen

# 476
gevestra доволна ли остана от крема на Авен?По лек ли е като текстура и хидратира ли добре кожата?

Аз търся крем със слънцезащита,който и добре да хидратира.В момента ползвам на Биодерма фотодерм макс 50 фактор и е хубав,но въобще не ми хидратира кожата.Предписан ми е от моята дерматоложка и според нея трябва за ползвам само него,но той въобще не ми е достатъчен,кожата ми е доста суха заради лечението което провеждам в момента.Заради това търся крем,който хем да хидратира ,хем да има слънцезащита,за да не натрупвам няколко продукта върху кожата.Ще съм благодарна на всички предложения.

# 477
gevestra доволна ли остана от крема на Авен?По лек ли е като текстура и хидратира ли добре кожата?

Аз търся крем със слънцезащита,който и добре да хидратира.В момента ползвам на Биодерма фотодерм макс 50 фактор и е хубав,но въобще не ми хидратира кожата.Предписан ми е от моята дерматоложка и според нея трябва за ползвам само него,но той въобще не ми е достатъчен,кожата ми е доста суха заради лечението което провеждам в момента.Заради това търся крем,който хем да хидратира ,хем да има слънцезащита,за да не натрупвам няколко продукта върху кожата.Ще съм благодарна на всички предложения.
Като чуя дерматолози да предписват козметика и лошо ми става.  Mr. Green
Фотодерм макс е слънцезащитен, ползвала съм го през лятото, но на мен ми омазняваше (с кожа, склонна към омазняване съм де, не че е виновен кремът). Този на Авен със сигурност е по-лек, защото е и емулсия, Авен имат и крем с фактор против зачервявания. Но зависи какъв фактор ти трябва. Насока към конкретен продукт не мога да дам, защото явно кожата ми е различна от твоята, но не виждам нищо лошо да използваш два продукта при условие, че кожата ти има нужда от по-интензивна хидратация.  Peace

# 478
  • Велико Търново
И аз ползвам Фотодерм макс / целогодишно използвам крем с 50-ти фактор, върху дневния /, но ми мазнее... Confused Пробвах слънцезащитния на SVR , но той пък трудно се разнася и белее...Сега се загледах в Solante - всички кремове са с фактор 50, но с различна насоченост - анти-ейдж, при зачервявания и розацея, пигментации...някой пробвал ли ги е ?

# 479
 *Biskvitka* може ли линк,да ги погледна тези  Solante,че нищо не ми излиза с търсачката.

Общи условия

Активация на акаунт