Мартенските ни хлапета, фръцкат малките дупета!!!

• 30 312
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,

По въпроса за хапането и т.н- и аз не го одобрявам метода "зъб а зъб", но това при нас действа.
Елия имаше период, в които удряше през лицето като се ядоса. То не бяха обяснения, говорене и един ден баща и я шляпна през ръцете и повече не е удряла.
Аз не съм бито дее и не смятам да го прилагам боя като възпитание, но понякога се налага нагледно да му покажеш за какво иде реч.
В тази връзка- има едно дете на 2г на площадката (същото което ни взимаше триколката), майката го рита по дупето #Crazy. И то като не му изнася нещо гита и удря другите деца. Един път така я ритна Елия в гърдите, че ми идеше аз да му опукам един. Внорияпът ги оставих да се оправят и мойта му върна шамара. Така съм съгласна- да не напада първа, но да се защитава.

Иначе сега е много обичлива- само ме търси да ме гушка и да ме гали по лицето.

Хайде от нас  Hug

# 226
  • Костинброд
Здравейте.
Благодаря за поздравите за мъжо и пожеланията за свеки.
Няма да се включа адекватно,защото не съм чела много-само ще кажа че завиждам на всички на морето-моля топнете се и за мен Praynig.
Ние в събота направихме прощъпулника на Алекс,хвана диск определен за звукозаписен и продуцентски бизнес(Митко Пайнера пасти да яде).На който му се гледа ето трапезата- http://adenis.snimka.bg/cooking/kulinar.436583.19307688
И да се оплача от Алекс не спря цяла нощ да скимти.Сутринта имаше ситен обрив на сгъвките на лактите,на вратлето и гушката и под памперса не знам от пот или друго нещо е и ще го водя до доки да го види.Иначе си има още две зъбчета и от вчера е без бебешките къдрици.Тате каза на шега че е грозен като го видя и аз се разплаках(хормони к`во да ги правя).
Това е от нас засега-на всички усмихнат и прохладен ден.
п.п.Бухта-успех! Hug 

# 227
  • София
Зеленко, направо ти се чудя какво е това търпение да описваш всичко в такива подробности и толкова методично  Laughing, да изредиш всяка една играчка, книжка и хартийка  Mr. Green , всичко да сортираш и т.н. Аз едвам се наканвам да драсна някой ред съвсем телеграфно, даже ми е съвестно, че не изреждам всички с поводи, пожелания, проблеми, ама просто не мога  Crazy

Съвсем целенасочено го направих, защото беше поискан конкретен съвет за играчки и книжки. При това това бяха текущите изграчки - просто огледах добре стаята Embarassed  Като кажа "книжка" - какво ще помогна - то има стотици видове... Иначе и аз рядко поздравявам поводите, но съм съпричастна към всички  Hug

Крисче, водихме децата на детски басейн - има си отделен басейн само за деца. Иначе и аз мечтая за терасата, но тя е супер ниска (до коляно) и ме е много, ама много страх.

# 228
Бухта, успех днес! (малко закъсняло пожелание, но все пак). Сигурна съм, че до няколко дни ще си се адаптирала.

За метода "зъб за зъб" и аз съм много против и абсолютно същото правя като Бухта, въпреки че отнема много повече време и нерви.

Крисче, много благодаря за информацията. След доста щателно проучване на хотелите, в шортлиста са ми останали Роял Парк Елените (заради Аквапарка) и Мирамар, но клоня към Мирамар. А видяла ли си да изнасят храна в секция Детска кухня? А Вики от морето ли се разболя?

За играчките не мога да се включа адекватно, защото имаме много от Гого и Ники играе с каквото хване и му е под ръка, но най-малко с бебешките Simple Smile Кучето на ФП е хубаво, ние го имаме от Дядо Коледа Simple Smile, но не се занимава много време с него, основно вечер докато ме чака в леглото си готов за заспиване да се оправя и аз. Но пак казвам, че ние не сме критерий, заради многото играчки за по-големи деца у дома.

Аз триколка на Ники няма да взимам, пробвах го да седне на една-две в един голям магазин и опищя магазина. Затова пък на коли и колелета всякакви седи, така че най-вероятно ще му поръчам ето това Пуки.

# 229
  • София
Привет!
Чета ви само, че нещо ме е хванал мързелът  Embarassed
Бухта, как мина?  Hug
Нашите играчки са неизброими  Crazy , но сме с 4г стаж  Laughing
Аденис, страхотна трапеза, скри ми шапката дето се вика  Peace Аз нямам нерви да се занимавам с такива неща  Blush
На морските мами - да се топнете и за меннннн  Simple Smile
А, да ви пусна едно нещо Майка Ми Е Във Facebook  Mr. Green Mr. Green

# 230
Здравейте и от нас!
Честито на двамата Алекс (на Елуинг и на Аденис за прощапулниците)!
Аденис, мхммм...трапеза- мечта!!!
Честит рожден ден на батко Пепи! Да ви е жив и здрав, Гале!
Бухта, малко краен статус във ФБ- недей така- Funny дните само са понамалели, няма никакъв "over" Hug И също си мисля,че така по-пълноценно ще ги изживяваме часовете с малките, като понамалеят. Успех на Ния с бавачката!!!
Между другото, ако на някой му е неприятно да коментирам неща от ФБ, моля да ми каже. Ще го разбера напълно, защото на мен например, не ми харесва , да ми се споменава бг-мама никът извън форума Confused, така че всеки може да си има различни претенции.
Роси, срамота да не изложиш творенията на Калина Naughty

Искам да питам, като слагате децата в басейни на плажа, водата, с която ги пълните е от морето или си носите чешмяна?
И друго, за което ще съм много благодарна, ако ми отговорите- оксциликсинум по колко давате на децата и разтворен във вода ли?

Не се сещам какво друго беше. Дано не съм пропуснала някой друг повод за честитене...
Ох, супер съм щастлива, столчето от Май тойс вече е в БГ- точно 7 дена пътува. Може би утре ще ми го донесат. А обаждат ли се по телефона преди това или директно идват?
Коко Мадмоазел и Галина, ще ви се обадя другата седмица Sunglasses
Слънце, на теб няма ли да ти се разхожда до Несебър? Mr. Green

Мария не щипе, не удря и не пищи засега. От около10 дена го раздава на милувки и целувки към доста играчки, картинки и към нас  с баща й, и разбира се към кучета и котки. Много ми е сладурчеста!

Joy

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 14:38 от oki4

# 231
Здравейте и от нас!

Днес регистрирахме първото по-сериозно удряне на нослето на Рая. Sad Имаше капка кръв от сцепено след удар в масата. Е, махнах масата изобщо, ама след "дъжд качулка". Cry 5 минути след това носейки една кърпа /любимото и занимание напоследък/ се спъна и падна, удрайки същия нос в пода...този път докато плака излезнаха малко кървави сополки/секрет от другата ноздра на нослето. Пак голям рев и от тогава е в ръцете ми... Е, заспа, ама си поплакахме и аз и тя.

Та, Бухта, разбирам те... Дано се адаптираш и ти и Ния бързо и да не се тровиш с мисли като моите днес /хем съм си в къщи/.

Аз съм категорично против метода "зъб за зъб". На този етап те приемат всичко на първо четене и за чиста монета. Ния удряше, по едно време и хапеше. Основният и прийом обаче е пищенето, с което не се справям особено. Мисълта ми е, че ако тя удари и аз я ударя насреща, мисля че ще възприеме, че това е нормален метод на общуване, въпросът е кой удря по-силно. Аз я махам от себе си, казвам, че това е лошо, че с нея никой не прави така и мама е обидена и няма да търпи такова поведение, ако трябва излизах от стаята. Скоро не е удряла, но още пищи Simple Smile 

М да - и аз така. И при нас действа номера с излизане от стаята. А когато се е случило да ме удари, или захапе /отдавна не го е правила/ и аз се правя, че доста ме боли - тя гледа тъжно. Тогава и казвам, че не е хубаво и че мама, тати и играчките само се галят, а не се бият. Показвам и. Резултатът е, че сега ако удари някой, или нещо /все още има и такива моменти, макар че са много малко/, обяснявам че не е хубаво и тя започва да ни гали и да се гушка. Не знам колко е правилен този подход, но определено Рая е много гушкаща се и галеща сега, отколкото преди. И мисля, че всичко разбират от сега. Случвало се е като първа реакция да я шляпна по ръката, когато направи голяма беля, или нещо нередно и тя гледа виновно без да плаче. Пак обяснявам защо съм го направила - не знам дали ме разбира, ама рядко прави същата беля. Само с очилата на тити нямаме голям успех...ама строгия тон и поскарването май вършат работа за сега.

Крисче, Рая също много се радва на музикалните играчки, но пък книжките с картинки, които разказват кратки истории и пъзелите с животни и картинки са и любими. Рая обожава да повтаря след мен различни звуци и да показва животни по картинки. Така се забавляваме по-голяма част от деня. Учи частите на тялото си от песнички и разкази по картинки. Тя обича да и се обяснява и идва при мен с книжки и пъзели и си проси внимание. Заиграва се и сама, разбира се, но основно иска да и обяснявам аз... играта и е с мама основно. Вчера от магазина за играчки си хареса една четка за почистване на под - детска - и не я оставя тези 2 дни.

Иначе вчера въпреки ситния дъждец ходихме до Ватерло на възстановката на битката... и снимахме Наполеон. Mr. Green Днес ще сложа снимки във фейсбук, на който му е интересно да погледа. Хубаво беше, но времето беше ужасно и се притесних да не простудим Рая, та през цялото време се гушихме и я разнасях  покрита с одеяло, че вятъра беше ужасен.

# 232
Бухта, успех с работата! А за каката- тя честичко си пада от леглото, аз и друг път съм писала, та за това така се изразих  Mr. Green.Снощи пак я вдигах, спеше седнала на земята, с глава, облегната на леглото.

Крисче, според мен 37 не е Т( висока), над 37 се смята по-висока от нормалната. Ако е била точно 37, значи не е имала Т  Wink, камо ли пък и Панадол да и даваш. По принцип под 38 не се препоръчва даването на Т-понижаващи средства.

Иначе децата са по-добре, от вчера никой не е вдигал Т, дано това да е било и пак тънко да минем  Praynig

Тони, тепърва се почва с инцидентите, да знаеш  Crazy Не се обвинявай, случва се, дори и за ръка да я държиш. И София скоро падна така вкъщи, спъна се в един кабел.Явно си беше ударила и тя нослето, защото и тя имаше кръвчица в сополките.Още са им много тънки кръвоносните съдове, за това от най-малкото удряне е възможно да има малко кръв от нослето. Стига да не е много, няма страшно  Peace

# 233
  • София
adenis, признала съм те - кулинарен виртуоз  smile3501
SZA, бяха ми пратили менюто за детската кухня, но съм го изтрила. Не е подходяща за Вики и Ники. Повечето деца се хранеха от общата храна. Казаха ми, че до миналата година се е изнасяло от ресторанта. Сега не разрешават, въпреки, че срещнах няколко чужденци с чинии по етажите. На Виктория съм давала само хляб и плодове от общата, иначе носех супи и пюрета. Един ден преди да си тръгнем се появи разтройството, със сигурност не от храната там. Пет дни го борихме и вече е добре. Алек на vily_st е със същите симптоми и реакции пък не са били на море. Явно е от зъбите.  Thinking
oki4, на плажа пълнехме басейнчето на Вики с морска вода. Чешмяна нали си имаме и тук. На мен директно, без предупреждение, ми донесоха поръчката от Майтойс.
Tony_st, Рая е герой. Ще й мине като на кутре. Колко ожулени и наранени места ще има за напред  ooooh!
*Nikita*, ясно ми е за Т, ама за срещата нещо се скътаваш  Wink

# 234
Оки4, Крис4е, много ще се радвам да дойдете Hug, чакам с нетърпение Simple Smile

Аденис, изумителна си, страхотна трапеза си спретнала, браво на теб Simple SmileКато видях питката се сетих, че исках да поръчвам и аз специална торта, но всичко се случи светкавично при нас Laughingвъв 17ч. във вторник проходи и в 18ч. поръчах питката, че в сряда се правил прощъпулник, сигурно съм била най-бързата организаторка на това събитие Mr. Green, ама си изчаках чакането да проходи...

Болничките да оздравяват бързо:hug:

# 235
Крисче, няма проблем за срещата, ама нали тия дни бяхме болни, не сме много за срещи сега, а и ТаняР май вече заминаха на море( да ги издам аз  Wink ), та като се съберем всички и да сме напълно здрави, ще се организираме  Peace То виж и времето сега кво е...може би др. седмица може да изберем 1 ден? Само да кажете по кое време е удобно за повечето? На нас лично след 17 ни е по-удобно, а и повече време ще има да се видим, че по обяд нали повечето бързат да спят?

# 236
Тони, не се притеснявай, до утре ще е забравила. Митко пада от люлка и даже му беше посинял в основата носа, та с педиатърката се чудихме дали не е счупен, но пак тича към люлките и не помни нищо от тогава. На три пъти сериозно си разкървавя горната устна, но вече като му кажа "внимавай" и забавя темпото. А сега вече като се удари някъде и започва да удря по съответния ръб или земята (по примера на баба си) и май ще трябва да го отучвам, да не налита да бие деца по-късно.

И при нас действа номера с излизане от стаята. А когато се е случило да ме удари, или захапе /отдавна не го е правила/ и аз се правя, че доста ме боли - тя гледа тъжно.

А при нас това не действа - започва да плаче гръмогласно и чак се захласва, когато изляза от стаята, а веднъж се  направих, че плача след като ме удари с глава, което го накара да се смее и де опитва да ме удари пак. Или съм лош актьор, или детето още не разбира от съчувствие...

Аденис, страхотно аранжирана маса и невероятни питки! Стъпчиците са трогателни (аз се опитах да направя отпечатък на Митковото стъпалце през фолио, но нищо не се получи), а обувчиците са като истински. А за подстригването и моето съкровище така реагира първия път (буквално каза "съсипали сте ми детето"), но аз не си го взех на сърце! Преди това и двамата бяхме достигнали до консенсус, че трябва да се подстриже детето.

Elwing, велико попадение! Както изкоментира братовчед ми - аз този проблем го нямам, да му мисли Митко!

~Elg~, добре се справя малката! Митко е обичлим и гушкав само на вън, в къщи се разбеснява и тогава става неудържим. Новата му "игра" е да ми забива главички в лицето докато му сменям памперса и го преобличам (стои прав на мястото за преобличени и моят нос му идва много удобно). Карам се, дърпам се, преструвам се, че плача, но нищо не помага. За сега се въздържам да ударя, че и той явно има склонност към това и ще вземе да стане побойник, но понякога свитки ми излизат от очите и може и да не се удържа...

# 237
  • София
 Здравейте:)
 Честити прощъпулнци на двамата Алексовци!
 Влади е в някакъв нервен или тръшкав период, едва го издържам. Днес следобяд не му се спеше, но рева и се гушкахме и кърмихме на леглото Shocked, докато не се прибра мъжъжт ми в 20ч. Не изглежда да е болен, какво става, не зная.
 Иначе всичко е наред при нас. Започнах и аз да е вълнувам за морето, а ние сме чаак през август, но аз винаги съм обичала да ходя на море след средата на лятото.
 За среща в нашия парк съм на линия, но за пълен състав, трябва да изчакаме Таня да се върнат от морето Wink
 Напоследък и Влади започна да ме удря..ако стане сериозно, ще действам като Бухта и аз Peace
 Крисче и ние по ред други причини също няма да оставяме Влади на баба му (свекърва ми), искам да е достатъчно голям, за да си каже дали иска или не, за да го оставя и за през нощта без мен.

# 238
  • София
Окич, Осцилококцинума зависи дали е болно детето или просто го даваш за стимулиране на имунната система. Като е болен Илийката (е, болен, сополи, това-онова...) му давам сутрин и вечер по едно шишенце. Иначе, по едно на седмица. Не го разтварям във вода, а директно му го изсипвам в устата. Той много го обича, защото е сладко и дори се облизва след това. Това всичкото- по лекарска препоръка. Да не решиш, че ей тъй си го тъпча.

# 239
  • Варна
Привет!
Мерси на всички за подкрепата. Денят мина, отначало ми беше интересно, после започна да ми се връща при детенце. Но то си беше и скука, де - предимно приказки и чакане на сисадмини да влязат да ъпдейтнат компа - е, не стана Simple Smile Обаче колегите ме размазаха с един огрооомен и много красив букет, милите ми деца! Много ме трогнаха.
 Ния е била доста лоша цял ден според татко й. Кофти, че се засича този момент със 6-тия зъб, който май доста я мъчи. Когато се появих след работа, тя хукна към мен с почти истеричен смях, но щом стигна на крачка се обърна и избяга. После си беше пак крива и ме гледаше лошо. Имах чувството, че по свой начин ми показва, че ми се сърди за това, че я оставих. Мамите на каки и батковци - срещали ли сте такова поведение? Иначе пък късно вечерта се съсипа от смях заради една кутия, с която си играхме. Но бяхме само двете - върна се татко й в стаята и пак се започна. Отиде при него да се гушне, като я питаме "ще гушнеш ли мама", тя клати глава и вика "не!". Горкото детенце Simple Smile И то не знае на кого и как да си го изкара. После за папането пак при мама тича, душицата щура Simple Smile
М/у другото, тези дни Ния е на плодова диета - всичко друго отказва, освен понякога по някоя бисквита. Сигурно и това е от зъба.
Окич, чак пък крайно  Wink  Криво ми беше сутринта, ама няма да се самоубивам още  Mr. Green Иначе аз не искам да смесвам ФБ и форума, затова и напоследък отказвам приятелства. Просто различна среда, различни хора и теми - искам да си остане така.  Peace

Аз пък да се оплача от Тойса - включих се в обща поръчка преди да тръгнем за София, т.е. 02 юни и още няма нищо. Момичето каза, че местели склада си и постоянно идвало по нещо или съобщение за отказан артикул.

Да се оправят всички болни и контузени ( Тони,  Hug и на двете ви с Рая). Окич, много са сладки като са такива гушкави, нали!?

Ние си купихме машина за хляб на връщане от София и сега правим втори опит - отивам да кърша пръсти и да се притеснявам  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт