В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ отбор си имаме вече ПЪРВО бебче Божидар !

• 22 539
  • 708
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Хайде и аз вече съм в групата. Laughing

# 466
kipinik    Оток на главата, 12 дни на хуманно дишане, травма на раменна става. От задържане в родовия канал и поглъщане на околоплодно течност има отделни последствия, слава богу, които ги предотвратиха с антибиотици. Но предпочитам детето ми да се роди , без проблеми, а аз да се поизтормозя няколко дни. Разбира се не става тук въпрос въобще за естесвено раждане, при което няма и дори шев и всичко е минало като по учебник. За съжаление, не винаги става така. Едната ми приятелка ражда в Шейново, другата в частва клиника в Пловдив. Бебетата и на двете бяха със сходни проблеми и травмирани от раждането.

# 467
Айде сега, да не излезне, че няма нищо по-хубаво от секциото! при всяка жена си е различно, дайте само да не говориме, че няма нищо по-гадно от естественото раждане. Аз пък имам приятелки, които си родиха като по книга и си бяха супер 3-4 4аса след раждането. Други, които родиха секцио (поради наложителност) две седмици само охкаха и пъшкаха и не можеха да се насладят на беб4етата си, други получиха сраствания и тн... и сега ги наболява от време на време.

Вече друг е въпроса как лекарите ни теретират и травмират (говоря за някои доктори).

Айде и аз се присъединих към ФБ групата!

# 468
Здравейте мамчета,как сте в тази жега  Sad
akspet аз съм в Овча купел стара част точно но булеварда-Овча купел ако ти е удобно може да отидем заедно  Simple Smile Лек ден от мен мамчета  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

И аз се записах във фейсбук

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 11:17 от krisityyy

# 469
просто секциото е с известен ход и завършек, а естесвеното раждане е въпрос май на късмет. Аз само споделям на какво съм свидетел в последните 2 месеца.. И в тази връзка, за мен няма нищо по-хубаво от секциото за Бебето.

# 470
krisityyy ще се уговорим допълнително за час ( ако има и други мами по нашия маршрут ще ги вземем ) и ще те чакам на Банята, ако ти е удобно или където кажеш Simple Smile

охх, каква съм нация техническа, нещо не ми се получава присъединяването във ФБ newsm78 нали да копирам линка в адреса, нещо не ми отваря, а като търся с името, ми казва, че няма такава група newsm78. Може ли някой да ме покани  Praynig

# 471
  • София
Усложнения при нормално раждане може да има, абсолютно както и при секцио...
В крайна сметка секциото се прави по показания и усмотрение на лекарите, а не защото е по-безболезнено или щадящо бебетата.
То ако беше по-хубаво, щяхме всичките само секцио да раждаме, а и докторите нямаше да се мъчат цели часове с нас.

Както и да е, нека не става спор... всеки си има доводите, за и против...

А и не гледайте на кой какво му се е случило, всяка беремнност е различна, всяко раждане е индивидуално, а и всяка жена реагира различно.

Важното е да имате положителна настройка и доверие в доктора, който ще ви изражда, независимо от начина на раждане!

В тази връзка, вчера бях на преглед при докторката, която съм си харесала, и тя ме изненада приятно, че бебка вече е обърната с главичката надолу. Аз подозирах заради ритничетата горе, но не бях сигурна.

# 472
И аз се присъединих в групичката  Peace
Kirra напълно е възможно да сме се засичали, но като незнам как изглеждаш няма как да те позная  Crazy Не си качвала снимки в албумчето и не съм те виждала  Mr. Green
А за плаж...не обичам да ходя  Embarassed а в това състояние още по-малко  Mr. Green Но пък всеки ден съм на разходка в Морската градина  Rolling Eyes
Alexa аз на ЖК ходя при Ризова и изобщо не съм доволна  Close затова си ходя и на частно.
Пожелавам ви прохладен ден,а при мен ще е кошмарен нямаме ВОДААААА  ooooh!

# 473
Фъстъчка  аз не искам въобще да споря, но това, че секциото е щадящо за бебето  в пъти  повече от естественото раждане  би го потвърдил всеки гинеколог, самото естество на опрецаията го доказва, а доверието в лекаря наистина е важно, стига той да го заслужава.

# 474
vany666 аз съм като шпионин,само гледам снимките и ви се радвам на коремчетата Crazyвсе не мога да се наканя да кача има пък и друго ,не давам и много да ме снимат Rolling Eyes,виж във фейса поне като се разминаваме из квартала да се познаваме Joy

# 475
  • София
това, че секциото е щадящо за бебето  в пъти  повече от естественото раждане  би го потвърдил всеки гинеколог,

За това също има много противоречиви мнения...  Peace

# 476
E Kirra всички сме с тумбаци така че какво се притесняваш  Simple Smile И по-големи ще стават отсега  Mr. Green
Вече ще се оглеждам по улиците,може и да те позная  Crazy

# 477
  • София
Аз също се присъединих към групата. Момичета, аз живея в Разсадника, на кръстовището на бул. Вардар и бул. Ал. Стамболийски - ако съпругът ми е тук в събота ще дойда

# 478
  • София
Аз пък съм с малката и ми идва доста далечко срещата.

Татито ни е зает и не може да ме докара, а с метрото стигам до някъде, пък после дори не знам какво да хвана като транспорт.

Нищо, следващия път ще се включа по възможност.

Снимайте се много, това са страхотни спомени Simple Smile Аз още се радвам на снимките от срещите с предишния ми Ноемврийски отбор 2006. 

# 479
Относно групичката във Фейсбук - на мен са ми "приятели" някои съученици на сина ми, видно ли ще е и за тях къде съм се включила??  Аз не бих могла да си пиша там спокойно за бременността, ако е видна за всички.

Момичета, излишно е да спорим относно секцио или нормално. Всеки си има някакво вътрешно усещане. Според лекарите, с които съм говорила, определено за предпочитане е нормалното! А те със сигурност разбират повече от нас. Но ето аз например съм тотално "увредена" по темата, години наред съм слушала от майка ми как по-страшно от раждането няма.  Накрая като ми се наложи секцио - моето първото не беше по желание - само дето не хвръкнах от радост  Crazy Всеки си преценява за себе си  Peace Относно травмите при бебенцата - за съжаление и аз имам приятелка, чието детенце пострада при раждането, но все пак тези случаи са наистина редки. Не си струва да мислите за тях, аз също вярвам, че когато човек е позитивен, нещата се нареждат. На всички желая от сърце леко раждане и здрави бебчета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт