Помощ в търсенето на работа - 6

• 72 707
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
Аз завъпших тази година и да ви кажа ... не претендирам за голяма заплата. Наистина за мен е по-важно да си работя по специалността, да навляза в материала, а възнаграждението ще си дойде с течение на времето - ако са доволни от мен,ако съм пожънала някакви резултати. За жалост обаче виждам, че се търсят постоянно хора с опит. Надявам се наистина да има повече такива фирми като твоята Didranad  Praynig

# 436
  • София-в сърцата на моите деца
Може ли все пак тук пишещите  търсещи работа ,за сведение на другите , да пишат каква специалност са и какво търсят? Знае ли човек кой какво чете и  кой какво  търси? Peace

# 437
Didranad супер е че има хора като вас, които четат СиВи-тата. Обаче бях и на едно друго интервю ( с познати, но и там не ми се получи), където шефа каза, че е получил над 300 СиВи-та и нито едно не е отворил. Аз носих моето разпечатано, той не пожела дори да го погледне. Чудно ми е защо си пуснал обявата изобщо. През цялото време ми обясняваше че тези Автобиографии за нищо не служели....

didiela  аз съм завършила Художествената Академия и търся работа като проектант на интериор, дизайнер в мебелна фирма. Това съм работила и преди да родя.

Hug

# 438
Аз завъпших тази година и да ви кажа ... не претендирам за голяма заплата. Наистина за мен е по-важно да си работя по специалността, да навляза в материала, а възнаграждението ще си дойде с течение на времето - ако са доволни от мен,ако съм пожънала някакви резултати. За жалост обаче виждам, че се търсят постоянно хора с опит. Надявам се наистина да има повече такива фирми като твоята Didranad  Praynig
Аз съм в същата ситуация...завърших преди  месец .Когато нещата се завъртят около професионалния опит...и аз кажа "нямам"...всеки ме игнорира...

# 439
Може да се пробваш за стаж в някоя фирма в сферата,  в която е образованието ти. Дори и да нямат обява,  в сайтовете на повечето големи фирми в секция Кариери има такава опция- да си пратиш CV и когато излезе подходяща позиция ще те имат впредвид. Понякога да си намериш хубава работа отнема известно време,  но чакането се заслужава! Hug

# 440
Цитат на: Didranad
Студенти обикновено се наемат за временна или почасова работа, за която търсещи постоянна заетост не са подходящи, а не заради ниско заплащане (освен ако фирмата е некоректен работодател).

Не почти във всяка обява пише "позицията е подходяща и за студенти", а в повечето става дума за пълен работен ден.И уж се търсят сериозни, квалифицирани хора, а май не е така.Не съм виждала обява за по 3-4 часа.Студентите не взимат много по-малко от другите, но съм съгласна, че са лесни за манипулиране, лъгане и т.н.  Sad  Както казах май квалифицираните и умни хора често се оказват неудобни за някои "високопоставени".А и наистина как се учи работейки?Да вземат и учениците да се включат в такъв случай, за да подбият студентите да видят какво е.

# 441
Хайде сега, всички сме били студенти (или поне повечето). Всички имат право да работят и изкарват пари. Според мен това, че работата е подходяща и за студенти е някаква опция, която седи избрана по дифолт за някои категории в джобса. Недейте така! Знам, че от моя пост тръгна спора и доста се измести темата. Държа да отбележа, че не съм имала намерение да всявам смут. Просто се чудя има ли смисъл да пусна питомното и да гоня дивото, ако ще остана без работа след 6м. А това се случи на двама мои познати за последната една година и ми е доста притеснено  Confused

# 442
Не мисля, че има спор още по-малко да е тръгнал от теб.Това си е мое мнение по въпроса и ако случайно те вземат в някоя от бившите ми фирми ще разбереш за какво става дума.Имам чувството, че студентите са дори с предимство това е проблемът.Аз докато следвах не работех, не че не съм искала, но нямаше как.

# 443
Didranad,хубаво е,че има фирми като тази в която работиш,и хора като теб,разсъждаващи по този начин   bouquet. Благородно ти завиждам  Hug.
Но особено в провинцията нещата са отчайващи. Пускам СV почти за всички обяви.Е ,даже и не ми се обаждат  Sad. Тъжно,много. С две деца,без връзки е мисия невъзможна да започна каквато и да е работа  Tired. Тази зима ще е много тежка, и физически и психически за моето семейство.
Съжалявам,ако съм ви натоварила прекалено, но това е действителността в тази държавица.
Didiela, много хубава идея. Електроинженер съм,имам и магистратура  по икономика. Имам 10 години опит по специалността си. Допълнителната магистратура ми помагаше косвено в процеса на работа. Живея в Ловеч, но си търся работа в Плевен, В.Търново. По принцип си търся каквато и да е работа в Ловеч.

# 444
Хайде сега, всички сме били студенти (или поне повечето). Всички имат право да работят и изкарват пари.
Забравих да допълня,че и аз съм на това мнение.

# 445
Цитат на: Didranad
Студенти обикновено се наемат за временна или почасова работа, за която търсещи постоянна заетост не са подходящи, а не заради ниско заплащане (освен ако фирмата е некоректен работодател).

Не почти във всяка обява пише "позицията е подходяща и за студенти", а в повечето става дума за пълен работен ден.И уж се търсят сериозни, квалифицирани хора, а май не е така.Не съм виждала обява за по 3-4 часа.Студентите не взимат много по-малко от другите, но съм съгласна, че са лесни за манипулиране, лъгане и т.н.  Sad  Както казах май квалифицираните и умни хора често се оказват неудобни за някои "високопоставени".А и наистина как се учи работейки?Да вземат и учениците да се включат в такъв случай, за да подбият студентите да видят какво е.

Кои са тези фирми,  които не искат да наемат квалифицирани и умни хора Thinking Не разбрах с какво точно ти пречат студентите,  че във всеки пост недоволстваш срешу тях? Как се учи работейки ли? Хм, вече писах,  но пак ще повторя- учех редовно в много добър университет,  хубава специалност и работех през четирите години на следването. Ходех на работа преди и след лекции,  събота и неделя. През три от тези четири години работех в международна компания на добре заплатена длъжност. Ако сега нямах този опит,  незнам какво бих правила. Много е трудно да завършиш и никога да не си работил. Но да кажем,  че донякъде,  специалността ми го е позволявала. Ще дам друг пример- моя близка приятелка учи медицина и вече е пета година студентка. От втори курс работи като търговски представител на хранителни добавки. Не е нещо особено като работа,  но е по-добре от нищо! Друга моя приятелка е инженер (наскоро завърши). Почти през цялото си следване работеше в една машиностроителна компания,  първо на стаж,  после я наеха на трудов договор. Май пак опираме до въпроса с желанието!
Ти ако имаше възможност, нямаше ли да работиш като студентка?  И какво общо имат учениците?  Как така ще "подбият" студентите?  Много ученици работят през ваканциите и в това няма нищо лошо. Последното,  което бих си помислила е,  че ми подбиват труда!
Диана Йорданова,  какво си работила преди и защо не можеш да се върнеш?  Това,  което пишеш е просто ужасно! Гледам,  че имаш деца.... Hug Най-искрено ти пожелавам успех! Не,  че образованието е достатъчна предпоставка за успешна кариера,  но с твоята квалификация,  не мога да си обясня защо,  по дяволите,  си безработна #Cussing out

# 446
  • по пътя на светлината
Момичета,някой знае ли как се подава сигнал до ,,Инспекцията по труда,, и възможно ли е сигнала да е анонимен?

# 447
Доколкото знам аз,  за да подадеш анонимен сигнал до ИТ трябва да разполагаш с много обширна информация и конкретни факти по случая и да ги представиш на Изпълнителния директор,  съответно той трябва да реши дали случая да остане анонимен. Нещо такова ми се върти в главата,  но не мога да гарантирам за 100%  достоверност!
Иначе, сигналите се подават по стандартния начин- по тел. или на мейл. Ако искаш,  мога да проверя и да ти ги напиша (тел/ mail).

# 448
  • по пътя на светлината
Да....благодаря!

# 449
Тел.0700 17 670,  е-mail: secr-idirector@gli.government.bg
Сега питах една позната,  която беше подала сигнал в ИТ и тя ми каза,  че по принцип трябва да се легитимираш,  за да подадеш сигнал- това било задължително. След това,  по преценка на Изп. Директор (ако прецени,  че имаш основателна причина да останеш анонимна) името ти не се записва в някакъв регистър (май беше,  не я разбрах добре). Но при всички случаи, котаго ИТ направи проверката,  нямат право да казват защо точно се прави и кой е пуснал сигнал. След приключването на случая,  би следвало да ти се обадят или да ти пратят мейл с резултатите. На моята позната са й се обадили. Пожелавам ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт