Помощ в търсенето на работа - 6

• 72 754
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
Ох,да си изплача и аз мъката....днес бях на интервю-за първи път от толкова време бях впечатлена от начина по който беше проведено/професионално,с адекватни въпроси и  отношение/.....мисля,че ме харесаха....,обаче ми искат телефони за връзка с предишни работодатели/и то с двама конкретни/,но тъй като е минало доста време откак не съм във връзка с тях-се оказва,че телефоните им или не са актуални......или никой не вдига/и пак не съм сигурна дали  звъня на правилните номера/.....А,до утре трябва да осъществя връзката....да му се не види и каръка дето съм.....

# 466
Ох,да си изплача и аз мъката....днес бях на интервю-за първи път от толкова време бях впечатлена от начина по който беше проведено/професионално,с адекватни въпроси и  отношение/.....мисля,че ме харесаха....,обаче ми искат телефони за връзка с предишни работодатели/и то с двама конкретни/,но тъй като е минало доста време откак не съм във връзка с тях-се оказва,че телефоните им или не са актуални......или никой не вдига/и пак не съм сигурна дали  звъня на правилните номера/.....А,до утре трябва да осъществя връзката....да му се не види и каръка дето съм.....

Защо посочват конкретни хора ТЕ, че и двама? И защо се очаква да е ясно за теб дали тези хора са в същите фирми и че ти им имаш мобилните телефони. Ми дай моя телефон и кажи за кой да се представя, като е така. Веднага ще ти дръпна една реклама, без пари при това .... Странна работа или аз нещо не разбрах какво се очаква от тебе  Rolling Eyes

# 467
Стискам палци, дано да успееш да ги издириш. Ако знаеш имената на фирмите им, пробвай да ги намериш в гугъл. Или пък имената на самите хора.

# 468
  • Belgium
В някои фирми искат референти за препоръка, обикновено двама.

Люба, нямат ли наистина Интернет сайтове тези фирми? Намериш ли централата, всичко ще се нареди.

# 469
  • Варна
http://www.jobs.bg/f963641
 ooooh! ooooh! ooooh!
Случайно отворих обявата и се втрещих...от нивото на английския...

# 470
  • София /Абсурдистан
 ooooh! ooooh! ooooh!
Ааааа ... не... не е истина просто hahaha Joy Joy Joy

# 471
 ooooh! ooooh! ooooh!
Ааааа ... не... не е истина просто hahaha Joy Joy Joy

УжасТ  hahaha Ох сега видях, лицето за контакт е някой си Саймън Смит. Голям майтап, ако си мисли, че ще се представи за англо-говорящ. А и това СВ на английски дали ще го разбере аджеба  hahaha  Joy

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 20:46 от simba21

# 472
В някои фирми искат референти за препоръка, обикновено двама.

Люба, нямат ли наистина Интернет сайтове тези фирми? Намериш ли централата, всичко ще се нареди.

Не знаех, честна дума  Thinking Извинявам се тогава за коментара си по-горе. Не знам защо останах с впечатление, че става дума за мобилни телефони  newsm78

Добре де, а имат ли право, ако си посочил някой конкретен човек от предишна фирма, те да звъннат, той да е отпуск напр. и те да питат за теб някой друг  newsm78 Позволява ли се това?

Може би да уточня защо ме вълнува това... От предишната фирма посочих точно определен човек, който да търсят на служебния телефон на фирмата. Знам, че той няма да ме издъни пред настоящия ми работодател. Обаче ако са се обадили и са го търсили, а него го е нямало, и са попаднали на някой от другите шефове, като нищо може да стигне до сегашния ми шеф  newsm78 А имам известни подозрения, че той знае, че си търся работа Sad В нашия бранш всички са едни клюкари и сякаш всички се познават. Точно за това искам да се махна от бранша, в който съм в момента. 

# 473

Цитат на: *Магнит*
..Не разбрах с какво точно ти пречат студентите,  че във всеки пост недоволстваш срешу тях?..
Не ми пречат в никакъв случай, дори много се разбирам както със студенти така и с ученици 
Wink .Проблемът е в работодателите не в студентите!Когато те избута студентче и детето ти остане гладно заради това ще ме разбереш.

Цитат на: Didranad
..Това с избягване на прекалено квалифицираните кадри беше факт преди кризата, наистина. ..
Ето имаме и потвърждението на човек, който е навътре в нещата.Ами сигурно това е една от причините за кризата и други недоразумения.

А относно настояването за телефони на бивши работодатели ми се вижда много странно и нелепо.Ако всичко е било чудесно нали вече нямаше да са бивши работодатели?Или се очаква да си плюят в чинията и да кажат-да ние плащахме малко, имахме специално негативно отношение, поставихме наш човек и т.н.Единици са случаите, които се местят заради половинката си или заради климата.

Темата е помощ в намирането на работа, надявам се работодателите наистина да се освестят и да съм в полза на себе си и други в моето положение!

# 474
Искат конкретни телефони защото явно този ми опит би бил от полза за настоящата работа/а иначе съм и в момента работя съвсем друго нещо/......а става въпрос за малки фирми/и искат мобилния телефон на собствениците/,с които аз обаче отдавна съм прекъснала връзката/просто става въпрос за преди доста години/.....А,пробвах да се обадя и на стационарните телефони които имах-ми не са актуални....Иначе,аз от едното място имам написана препоръка,ама не я искат-искат "жив" разговор...Иначе,предполагам,че и сегашният ми работодател не би ми отказал да каже две-три добри думи за мен/въпреки,че определено няма да се зарадва,но определено в момента сегашната работа ми идва тежка-във чисто физическо отношение,че имам здравословни проблеми/....,но нищо,утрото е по-мъдро от вечерта...надявам се да го измисля до утре..в краен случай ще им кажа истината,пък ако са ме харесали.....и така ще ме вземат/или поканят на второ интервю/

# 475
Така е!А ти опитът можеш да го докожеш в процеса на работа.Да и аз си мисля, че по принцип бившите работодатели могат да кажат 2 добри думи за бивши служители, но като се замислиш защо да го правят  newsm78

# 476
Така е!А ти опитът можеш да го докожеш в процеса на работа.Да и аз си мисля, че по принцип бившите работодатели могат да кажат 2 добри думи за бивши служители, но като се замислиш защо да го правят  newsm78

Защото и на тях ще им се наложи един ден да наемат нови служители и да потърсят такава информация от други..... но уви тук мисленето е друго....

Hug

# 477
  • София
Люба, отиди сутринта на адреса на фирмите и вземи актуални тел. № .
След като искаш тази работа - направи нещо и си помогни сама.

# 478
Люба, отиди сутринта на адреса на фирмите и вземи актуални тел. № .
След като искаш тази работа - направи нещо и си помогни сама.

В интернет дали няма някаква информация за тези фирми. Давам идея - Търговския регистър, справка по юридическо лице. Доста често там има мейли и телефони, задължително адрес и имена на собствениците  Peace

# 479
  • София
То данните ги има в интернет, лесно е да се търси.
Но дали са актуални - друг въпрос. От личен опит препоръчвам да отиде на място.
Преди 2 дни съседка от горен етаж ме наводни. У тях нямаше никого. Знам как се казва фирмата и и потърсих в интернет - данните не бяха актуални. Отидох на адреса на магазина и и там също при работното време нямаше дадено лице и тел. № за контакт.
Е, намерих я по други канали.

Общи условия

Активация на акаунт