Помощ в търсенето на работа - 6

• 72 759
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
Няма нужда да ги разполагат из провинцията - хората с нужната квалификация от провинцията отдавна вече са в кол-центровете в София.

Не вярвам. Кой ще си остави хубавия чист роден град и ще отиде да плаща квартира в София?

# 511
Момичета, хайде да не превръщаме темата в "София срещу провинцията и обратно" Peace Няма полза от това, нещата са ясни за всички.

# 512
Няма нужда да ги разполагат из провинцията - хората с нужната квалификация от провинцията отдавна вече са в кол-центровете в София.
Значи не се мусят на 650 кинти. Или пък конкуренцията предлага повече.
Но нали не мислиш, че в провинцията живеят само недостатъчно квалифицирани кадри?

650 са ок за кол център, който не иска чужди езици и нощни смени, предполагам.
Не, не смятам, че в провинцията живеят само недостатъчно квалифицирани кадри.

Не вярвам. Кой ще си остави хубавия чист роден град и ще отиде да плаща квартира в София?

Това сериозен въпрос ли е, или ироничен?

# 513
Звъня на обява за продавачка.Първия въпрос е На колко години сте?Отговарям и А,не,не.Ние търсим 40+. Rolling Eyes

# 514
Звъня на обява за продавачка.Първия въпрос е На колко години сте?Отговарям и А,не,не.Ние търсим 40+. Rolling Eyes
Е, ти защо отговаряш Simple Smile Явно предишните им служителки са били млади жени- я студентки, я излизат по майчинство, я с малки деца и отсъстват много, и са минала на варианта с по-възрастен служител. На една от предишните работи на съпруга ми за 3 месеца забременяха 4 служителки и на тяхно място започнаха да наемат по-възрастни с вече поизраснали деца.

# 515
Ако бях казала че съм на 40 щяха да търсят до 30 Crazy
Това е като търговски представител.Може да си като картинка и да не можеш две думи да обелиш,може и да не приличаш на нищо и да си вършиш работата.Познавам една жена на 50г,далеч от красавица е и със заявка под 200лв не излиза.

# 516
Ако бях казала че съм на 40 щяха да търсят до 30 Crazy
Това е като търговски представител.Може да си като картинка и да не можеш две думи да обелиш,може и да не приличаш на нищо и да си вършиш работата.Познавам една жена на 50г,далеч от красавица е и със заявка под 200лв не излиза.
продажбите не са за всеки и са нужни много умения, за да работиш в сферата. за съжаление, малко фирми в България предлагат обучение, посещаване на семинари и т.н. но, да не се отклоняваме от темата Simple Smile съпругът ми все се смее, че на едни от първите им лекции в УНСС, професора им казал "к...ва и търговец се раждаш"  Joy
пък на разни дискриминационни въпроси изобщо не отговаряй. успех  Hug

# 517
Но при Люба не е нов работодател, който иска препоръки, а агенция.
Които според мен само я юркат, колкото да се намират на работа.
Ха дано се окажа неправа.
Дилянка,дано Praynig.......за пръв път в Пловдив намирам агенция дето всичко да е като за пред хората/да не взимат комисионна,или такси за "обучение","обработка на документите" и т.н./.....да ми проведат интервю както трябва/щото ми е писнало да ми се ровят в личния живот/семейно положение,брой деца,възраст на децата,колко баби имам подръка и т.н/,а да не се интересуват особенно от личностните и професионалните ми качества......освен това договора,който ми предложиха /и си изчетох съвсем внимателно,мен поне не ме притесни с нищо,за разлика от други подобни/...а,все пак съм учила и УЧР и имам поне бегла представа за това как трябва да са нещата....
Проверих и агенцията-работят със сериозни работодатели/няма да и кажа името засега,ако и нататък продължат да се държат професионално и коректно,ще ги похваля и ще им споделя името/...А,пък за препоръките,аз лично нямам против да питат за мен бивши работодатели/макар,че то щом е бивш..все е имало защо да се разделим,та естествено се очаква,че може и да не са много благосклонни и словоохотливи/,но пък каквото-такова.Мен ме учуди факта,че аз имам писменни препоръки,но тях не ми ги искаха,а се интересуваха от "жив" контакт.....може и да е права Didranad ,че може просто да ме пробват,дали имам от какво да се притеснявам и дали реагирам бързо в такива ситуации......А,за сегашния ми работодател-аз смело си казах,че могат да говорят и с него-не пожелаха/там не се притеснявам,защото той знае,чза здравословните ми проблеми и за това,че ако реша да напускам,ще направя всичко възможно да обуча и оставя сигурен човек на мястото/

Всъщност,сега,докато пишех ми се обадиха,че ще ми уточнят часа за второ интервю.......уф,дано да излезе нещо от цялатаработа.

# 518
Здравейте! Не успях да прочета всичко, но предполагам че и да бях прочела, едва ли някой ще успее да ми каже нещо, но все пак да видим... Rolling Eyes Моят син тази година завърши английска гимназия и от есента ще е редовен студент. Искаше да започне през лятото работа като преводач на свободна практика от английски и да продължи и докато следва. Проверихме какви са изискванията: диплома от езикова гимназия или филология; международно признат сертификат по езика; непрекъснат достъп до интернет;наличие на техника- принтер, скенер, копир; работа с компютърни програми. За превод на художествена литература се искаше да докаже наличие на литературни заложби. Някакъв опит или участие в някакви проекти са предимство.
Отговаря на ВСИЧКИ условия.Е, няма опит. Няма и откъде, сега завърши. Разпрати CV с копие от дипломата, от сертификат на Кеймбридж, грамоти от национални и международни конкурси, книги, където са го публикували, линкове към проекти, в които е участвал и са качени в интернет и.......нищо Shocked Дори не го проверяват какво може.... ooooh! Чудя се дали изобщо документите се четат.... Rolling Eyes Rolling Eyes Чудя се и какво се изисква, за да те проверят поне.... Rolling Eyes Rolling Eyes btw А той дори не държи да му заплащат труда, иска да се учи и да трупа опит.......Някой може ли да даде съвет какво да се направи? Ако въобще нещо може да се направи..........................
П.П. От Пловдив сме, но преводите се изпращат обикновено по мрежата и можеш да работиш от къщи в друг град

# 519
Голяма мъка си е за младите хора. И ние сме на този хал. Мъжът ми е лекар и не може да си намери работа.  Peace

# 520
Момичета не съм чела всички коментари ,пожелавам на всички да си намерите хубава работа.Искам да споделя нещо.Преди месец и половина напуснах предишната си работа по собствено желание.В началото като почнах бях много щастлива, супер офис, супер шеф, обещания за вдигане на заплатата от следващия месец,скоро и служебна кола и всичко каквото се сетите .Първият месец бях като ошашавена от новата работа  , не се засекох с предишното момиче понеже шефа я е изгонил и искаше  да се справя сама без да й се обаждам.Въпреки че имам магистратура по специалността  работата ми беше много специфична.Седяла съм часове след работното време, оставяла съм децата ми на майка ми да ги пази.Тя много ми се сърдеше и не разбираше защо толкова много имам желание за работа.
Аз бях сигурна че това е моята работа защото знаех че ще се забележи и съответно ще бъда възнаградена за товаа, работех до късно вечерта , сутрин ходех рано за да смогна с всичко.Но какво се получи, служебна кола не видях моята я разглобих от каране, заплатата не се вдигна въобще , имах няколко фиша  докато карах служебно в града /не ми ги платиха от фирмата/.
Ходех по всяко време на денонощието като ми се обадеше шефа да пускам фактури ,разни договори и каквото трябва -Оставях  децата сами в нас, сина ми се обажда плаче мамо къде си няма ли да идваш-Почнах да се усещам че пренебрегвам семейството си за нещо което не си заслужава-
Просто парите които получавах-100 лева на седмица не си заслужаваха за отговорността която имах в фирмата-Много работа , много нерви!!!
Казах че ще заминавам за чужбина и наистина сега съм в Испания, пуснахме обява за моето работно място-За една седмица дойдоха около  150 момичета- направи ми впечатление че образованието нямаше значение при интервютата присъствах на тях , важна беше визията и колко нахакано е момичето-
Почна едно момиче не искам да коментирам нищо , сега като се замисля че ако ми се наложи в България да работя хич не искам-
Каквато и да е работата не искааам , предпочитам на вън да мета улиците , да работя на полето .
Казвам ви труда в България не се оценява,какво като работя по специалността , какво като съм в хубав офис.
Празни обещания  и нищо повече.
Не искам да ви отчайвам търсете си работа , но не вярвайте на всичко което ви казват  Sad  bouquet

Ей това е истината , за огромно съжаление...........

# 521
unadaptable , имам приятелки преводачки и от тях знам, че от две-три години насам много е паднала работата за преводачи. И двете са лицензирани преводачки. Едната започна да дава  и частни уроци, а другата сериозно се замисля дали да не стане учителка. А са с над 20 годишен опит в сферата.
Пожелавам Ви успех!

# 522
unadaptable , имам приятелки преводачки и от тях знам, че от две-три години насам много е паднала работата за преводачи. И двете са лицензирани преводачки. Едната започна да дава  и частни уроци, а другата сериозно се замисля дали да не стане учителка. А са с над 20 годишен опит в сферата.
Пожелавам Ви успех!

Мина ни и тази мисъл, но като видяхме колко агенции за преводи има Shocked.....към 100 са в интернет, а колко не са се обявили в мрежата...Какво ли правят, откъде си намират работа, да се чудиш.... Rolling Eyes Ще пробва още, да видим Thinking

# 523
  • София
Пожелавам Ви успех!

Мина ни и тази мисъл, но като видяхме колко агенции за преводи има Shocked.....към 100 са в интернет, а колко не са се обявили в мрежата...Какво ли правят, откъде си намират работа, да се чудиш.... Rolling Eyes Ще пробва още, да видим Thinking

И аз не знам. Миналата година пусках СВта и за преводи, но и при мен бяха много малко отговорите.

# 524
Пожелавам Ви успех!

И аз не знам. Миналата година пусках СВта и за преводи, но и при мен бяха много малко отговорите.

А някой предложи ли работа и какви бяха изискванията им?

Общи условия

Активация на акаунт