Месото в Била- без добавки и химии?

  • 9 528
  • 40
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 9 716
Напоследък направо не знам откъде да купувам месо. Ограничила съм го максимално и все пак веднъж седмично готвя с месо. Единствено в Била намирам свежо телешко и свинско, както и кайма (техните пакети смлени в магазина), но дали са добри? Дали наистина каймата е "без добавки, консерванти и оцветители", както пише на опаковката? Rolling Eyes
Има ли някой с вътрешна информация да ме ориентира?

# 1
  • Мнения: 3 157
Записвам се да следя..въпреки че силно се съмнявам-когато купувам месо от техните опаковки,срока му винаги изтича утре или вдругиден,а имат огромни количества...съмнявам се да ги изхвърлят,по-скоро ги преетикетират с нов срок и хайде пак на рафта..не мога да го докажа,не съм вътрешен човек-просто догадки Thinking

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 150
Аз пък точно от месото в Била съм най-разочарована. И много отдавна не купувам от тях. Знам и за други клиенти, които са разочаровани - развалено месо, което се продава овкусено с разни подправки...... А от кебапчетата от топлата им витрина, се постига чудесен "активия"-ефект.
Това са моите впечатления.  Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 5 207
От години купувам месо и кайма само от Билла, след като в Метро започнаха да продават месо от на стария прас дядо му.
Поне в бургаската Билла месото винаги е опаковано на същия или на предния ден, винаги е розово, свежо и крехко; каймата не е само жили и сланина, не се стопява и по мое мнение няма соя.
Месото е много добре разфасовано - купувам идеални пържолки, шницели, котлети. Само месото им за готвене понякога не ми харесва, че има доста сухожилия и сланини и явно си личи, че са обрезки от кокалите, но никога не е било жилаво или миризливо-развалено.
Телешкото им също го одобрявам.
За овкусеното месо с подправки не мога да кажа - не купувам такова. На топлата витрина всеки знае, че се приготвят стари, непродадени количества месо, така че да си ги ядат те специалитетите.
Голяма реклама излезе от това, но си е чистата истина. Месото и каймата им са много добро качество, за разлика от сирената и кашкавалите.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 440
Каймата ,която се продава в тарелките в Била съдържа консерванти .То си пише на етикетите.Другата която не е разтеглена в плакетата ,за нея незнам.Има вероятност да няма.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 9 716
Каймата ,която се продава в тарелките в Била съдържа консерванти .

За коя кайма става дума? Тази пакетирана от Била ли?
Извадих си я от камерата да гледам пак опаковката. Пише само "Мляно телешко месо, състав 100% телешко. Не съдържа консерванти, оцветители, стабилизатори".
Другата я сготвих, но беше смес от телешко и свинско, пак със същия надпис за добавките.
В интерес на истината стана вкусна и изобщо не се стопи, което не е гаранция де.
Затова питам ако някой е проучвал въпроса.
Иначе и аз купувам свински шницели и телешко оттам, като вкус и резултат съм доволна.
Овкусено месо с подправки не купувам никога, не знам какво слагат и освен това винаги ми се е струвало, че овкусяването е най-лесния начин да се прикрие лоша миризма.
Готови кебапчета и кюфтета също не купувам.

# 6
  • Мнения: 45
Поне в бургаската Билла месото винаги е опаковано на същия или на предния ден, винаги е розово, свежо и крехко; каймата не е само жили и сланина, не се стопява и по мое мнение няма соя.
Щом е розов, това означава че има консерванти. Когато не слагат, месото става сиво при смилането му.

# 7
  • София
  • Мнения: 813
За Билата - не купувам месо от там, въпреки че от където и да се купи, всичко има консервант. Пълнят с някакви газове дори като затварят "разтегляемите" видове кайми и меса. Кайма също готова НЕ купувам, във Фантастико и СВА мелят, харесваш си месо и си готов. Малко постна става обикновено, но е чудесна - от месо.

# 8
  • Мнения: 419
Поне в бургаската Билла месото винаги е опаковано на същия или на предния ден, винаги е розово, свежо и крехко; каймата не е само жили и сланина, не се стопява и по мое мнение няма соя.
Щом е розов, това означава че има консерванти. Когато не слагат, месото става сиво при смилането му.
Аз си меля месото и най-често е домашно месо, но не ми е ставало сиво Naughty.

# 9
  • Мнения: 5 207
Щом е розов, това означава че има консерванти.

Или пък може да означава, че е прясно?
Не е изкуствено, неестествено розово, а с нормален цвят на прясно месо. Може би грешно се изразих.

За каймата пише изрично, че няма добавки, но на месото не пише, така че може и да има, въпреки че си го разфасоват на място и не вярвам.

За сива кайма, освен че е стара колкото света, друго на ума няма да ми дойде.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 777
Кайма и прясно месо купувам само от Билла. Не знам какво и дали слагат нещо вътре, но със сигурност каймата е абсолютно безсолна. Месото е крехко, сварява се бързо и не мирише на химии (като охладеното пилешко от Кауфланд, например). Овкусени меса никога не купувам, също и готови изпечени. Суровите кюфтета и кебапчета ги харесвам много, защото нямат лук - само подправки.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 9 716
Пълнят с някакви газове дори като затварят "разтегляемите" видове кайми и меса.

Нищо не разбрах, би ли обяснила за тези газове?

# 12
  • Варна
  • Мнения: 777
Става въпрос за едни газове, с които пълнят опаковките на някои колбаси (преди бяха вакумирани, сега са в найлонови пакети). Съмнявам се, че такъв газ може да се сложи в опаковка с кайма, където има само една тарелка и фолио в/у каймата.

# 13
  • Мнения: 1 167
Фен съм на Била, но месо не купувам от там. Също така и готова кайма - в някои месарници мелят кайма. Избирам чисто ( без тлъстини и най-често филе ) месо и те ми го мелят. Така съм сигурна какво има вътре  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 813
Пълнят с някакви газове дори като затварят "разтегляемите" видове кайми и меса.

Нищо не разбрах, би ли обяснила за тези газове?
Не се изразих достатъчно ясно  Embarassed Каймата която се слага като насипна на витринатае в едни ... пластмасови опаковки, отгоре с найлон на който е етикет, срок на годност и т.н, между найлона и месото/каймата остава празно място, което се пълни с въпросния газ. Ама и аз как го обясних. Това съм разбрала от познати, които работят на витрини. Не коментирам, ако се продава "прясно" смляна кайма. Въпреки че прясно смляна казвам или ако си го смеля или ако я смелят пред мен  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт