Бременни майки в чужбина - 26 тема

• 26 624
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
боби, и аз викам да Уринеш всичко и да си гледаш живота.като знам какво е тежко да си в последни етапи на брменността и лошо м истана при това описание,дето даде ти.аз не бих търпяла просто.те пък намерили верно кога баш да дойдат. а аз се оплаквам от едни наши приятели тук,дето вска събота или неделя са в нас.просто немога да си видя мъжа от тях,ама те поне не ме обсебват.жената мие и чисти винаги в кухнята,а аз лежа на дивана.ами да ме извиняват,ама гости не ми трябват сега баш и който иска да идва да си поема отговорността.

# 346
    Ето ме и мен  Grinning Хварлих ви в размисли с мойте прегледи, но за съжеление тука е така  ooooh! Има два скана, единия е 12 седмица и е за потвърждаване на бременноста, другия в 20-22 който се води за аномалий. Два пъти съм давала кръв, като единия ми беше заради това, че баба ми беше с диабет, иначе сигурно е 1. Имам и някакво изследване с глюкоза, което май пак ми е за диабета на баба, че тука една друга позната бременна и него не е имала. Тук генеколози и лекари няма, само акушерки. А и урина давах 2 пъти и май пак ще давам. Няма повече да ходя в болницата, а само при кварталната акушерка, но тя незнае за какво е там. Няма никаква техника, то няма и магаре за генекологично нещо, тя е само за разговори и предполагам изпраща към болницата, ако има нещо, не ми се ще и да разбирам. Ще видиме , да се надяваме да съм добре, пък каквото дойде.

bobi40 разбирам те за гостите, нали у нас е хан  Crazy Вечно някой има, вечно някой дошъл. Но аз си лежа и хич не ми е, моя мил тича и мрънка, ама аз съм над тези неща  Laughing

jenny28  сега ще потърся списъка и ще пиша, ти в коя седмица си?

# 347
tsvelichkova
 и тук в Холандия първата си бременност изкарах така.
 А да не говоря като преносих, чак след 10-ия ден можех да ходя през ден да чуят тоновете, не на ехограф. Whistling
 А каква битка имах, за да се вземат по-сериозни мерки за на 19 ден от пренасянето, че искаха да ме оставят за след около 23/4-ия. ooooh!
 А след раждане прегледът се състои само в опипване през корема.

За гостите не ми се мисли, мен от сега ми е тежко... та камо ли гости да посрещам.

Момичета, откога започнахте да се задъхвате. Мен толква ами е тежко, та чак почнах да си мисля глупости. Joy

# 348
Леле, и германците голям фал направиха...ужас!
Confused Да за жалост.Като попикани мушката са в момента.Навън е пълен траур Sad.
Бобсън,съчувствам ти за гостите.Не стига,че няма да почиваш ами и да им слугуваш.
Аз съм предупредила мъжа ми,че никакви гости не искам сега,нито пък да ходим на гости.Нямам желание за нищо.Май само да лежа и да си чета.
Иначе грилпартито мина супер.Много ядене,забавления за децата и раздумка с родителите.Хареса ми,но се поизморих,а хем бях дейна само с вилицата Blush.
Отивам да се тропясвам сега с детето,че много ми се доспа.
Лека нощ от мен ! Tired

# 349
Момичета, благодаря за милите думи  Hug

На мен нали ми е първо бебе и не съм почвала с покупките, да не говорим, че в БГ нали всички са яко суеверни по темата (аз не поддържам тази теория, но наште ме побъркаха, хаха) Wink Имам всичко на всичко 4 бодита и едни чорапки  Mr. Green Ама са ми много сладки, ще ги снимам и ще ги пусна, че ми е голяма тръпка Wink А най-най-най-първото нещо, което купихме за бебо беше едно боди, на което пише "I LOVE DAD", ей полудя тоя моят Wink Беше си го даже закачил така, че да си го гледа от бюрото  Joy

А по въпроса за днешния мач - аз пък бях за Сърбия  Mr. Green  И страшно се изкефих  Peace  Милото в един момент искаше да ме стисне за гушката  Joy  Ама наши са си сърбите, мило ми беше да викам за тях! (А аз съм много досадна по време на мач, викам и псувам грозно, хихихи)

Гуш на всички  Hug

# 350
Ето ме пак, Германците паднаха, сега да видим наще Англичани какво ще направят. Ако в тази слаба група пак не вземат трите точки ще е голям резил. Бях канена на женско парти, но реших да си почина и да си гледам мача, а то пък сега ми звъннаха, че идват 3-ма приятели. Ех, няма покой за мен  Crazy

Та да напиша английския списък, ако някой се сети нещо да добавя, аз ще разпитам и тука раждали приятелки да кажат какво още трябва. За майката:
- Лекарства, ако взема някакви
- Нощници, дрехи, чехли
- Тоалетни принадлежности - сапун, хавлии, четка-паста за зъби и тн
- Дамски превръзки
- Бикини
- Сутиени, подходящи
- Химикалка
- Кърпички
- Найлонови пликчета

За бебето:

- Бодита, потничета, дрешки
- памперси
-Клечки за уши, тампони памучни
- Шапки и ракавички

Това е офицялния списък на болницата. Пък то може да си носиш каквото пожелаеш  Simple Smile

# 351
Това за коя болница е по принцип ако мога да попитам! И какви са тези наелонови пликчета и за какво ??

# 352
  Еми за болницата, в която ще се ражда. В една от книжките са ми го написали, като необходими неща за чантата за раждане. Пликчетата са за мръсни дрехи и бельо. Ще има и кървави неща, а те не ги перат, трябва да си ги вземеш или изхвърлиш. Те по принцип нищо не перат твое, поне в нашата болница. В големите магазини и аптечните продават много удобни пакети с бикини еднократна употреба, големи превръзки и такива тампони за гърдите, но само съм чувала за тях, ще ида тези дни да поразгледам.

# 353
на нас пък за болницата хич нищо не ни искат бре! вече взех д асе чудя дали да не си взема все пак някакви неща.май еднократни бикини не е зле да си имам....знам ли.там знам,че превръзки дават,ама нали трябва да ги сложа в нещо тия превръзки...няма между кълките си да ги стискам Joy Joy Joy памперси също дават,сигурно и клечки за уши,ако трябва.абе майната му.нали сме на 5 мин. от там....ще се донася в последствие.

и англичаните се излагат в момента.

# 354
  • Edinburgh-UK
Здравейте дами!
Аз се поизгубих тези дни но въобще не бях на себе си пак се почна това ужасно повръщане но от 3 дена съм по добре ще доживея да видя до кога ще е така дори се разядох да не повярва човек.Моят искаше да ме кара в болницата ама взех че се свестих.
Отностно пресъствието на бащата тука в УК (аз съм в шотландия)незнам ама на нас акушерката ни каза че задължително някой близък трябва да пресъства на раждането и мъжа ми каза че ще е той и тя му даде книга за таткото в която пише как да помага на родилката повреме на контракция.Въпроса ми е към Цвети как така бащата ще го вкарват чак на края?няма ли да помага на родилката да преодолява контракциите?Тогава на моят мъж за какво му дадоха тази книга.Говорих с една позната тя е била преводач на едно раждане и родилката и мъжа и през цялото време са бели заедно.После са и давали да диша газ тя не е можла да издържи и са и дали обезболяващо морфин и бебо се родил леко замаян.Тя каза че всичко било на висока класа и удобно за родилката дори раждала на обикновенно легло.Не я познавам тази майка да говоря лично с нея но имам други познати -но още с тях не съм говорила.Цвети ние си харесахме количка от мамапапас СОЛА можеш да я видиш за 460 паунда е.Още не купуваме нищо само гледаме.

Да тука в 20 седмица е последният скан ако всичко е нормално и след това при акушерката за тонове на бебо,кръвно,урина,кръв ,и коремчето също го мери.И като наближи раждането през 1 седмица а  ако преносиш всяка седмица.На мене така ми обясниха.
Ние след 1 седмица ще ходим за синдрома на Даун и ще е при нашата квартална акушерка.

Ех викам си аз ще има нови бебенца в темичката ама се крият още на топло в мама.уффф отплеснах се и забравих да кажа на новите мами добре дошли

пазете се момичета и много Hugот нас

# 355
Мацки,да споделя и аз за болницата в която раждах каката и в която пак ще раждам.Абсолютно нищо не трябва да си нося,защото си има във всяка стая - нощници,превръзки,хавлии,дрешки за сменяне на бебето,памперси,козметика.Единствено трябва да си взема свои си принадлежности.Та си стегнах чантата за болницата запасена от вафли,шоколади,книги за четене,дневник за бебо,комплектче за изписване и май мои си изгъзяци като козметика,лак,червилца.Кокона ще ражда ли или ще се краси за дискотека Blush .По някой и друг парцал сложих,въпреки че ще ги облека чак последния ден/последните дни.Имайки предвид,че след секцио трябва да си с нощница първите дни.А и на нас ни дават да носим такива гащи за еднократна употреба след раждане,а не белъо от вкъщи.Помня,че при каката и това ми сменяха и кво ли не.Такова внимание,че чак ми беше неудобно и си виках на акъла мале тези хора как ли са свикнали на тези кървища и чудесии. #Crazy

# 356
Жалко за Германците.
Боби, и от мен съчуствие за гостите.Странно, сега като се замисля, но аз последният месец се чувствах прекрасно, даже помня , че тогава бяха намаленията и аз 6часа без да спра обикалях по магазините, два дни преди раждането, моите приятелки се измориха, ама аз не, щом е за каузата Simple Smile
Веси, искам да те попитам бързо ли се възтанови след първото секцио?Мен ме боля само при раздвижването.Как ли е след второ секцио newsm78 Ще чакам с нетърпение разказа ти , защото не изключвам варианта и аз да съм така.

# 357
Мари,да много бързо се възстанових след първото секцио.Никакви проблеми не съм имала нито с белега,нито с нищо.И мен ме боля само при раздвижването първите един-два дена,но в никакъв случай не е беше болка за умиране.Като се прибрах вкъщи изобщо не съм се пазила кой знае колко,въпреки че имах помощ.Гледах само да не вдигам тежко.Първата една-две седмици беше леко неприятно само при кихане,смях и хълцане.Иначе всичко си беше супер.Не знам твоят белег как е,но моят дори не се забелязва.Толкова е микроскопичен,че трябва бая да се взира човек,че да го види,а и е на място,което не се вижда.На фона на дълбоките ми стрии,които се виждат от два метра просто няма какво да отварям приказка за белега,защото е смешно.
Казват,че възстановяването след второто секцио е по-бьрзо от първото,което ме успокоява.Но някак си като съм минала вече и ми е много по-спокойно и някак си се чувствам по - уверена.
Живот и здраве другият месец ще разкажа как е било този път Hug.

# 358
    Пробудих се  Crazy Ох, много е почнала да ми капе косата, сега се изкъпах и имам чувството, че свалих полвината  Cry Имам едни ампули за косопад, преди ми помагаха, дано и сега ми помогнат. Ако знаете нещо подходящо, моля споделяите.

swetla99 тъкмо за теб си мислех тия дни. Стига с това повръщане де, няма да ти остане време за киселините  Laughing Майтапя се аз, ама нали и аз де що има неразположение го отнасям. Незнам за вкарването на таткото накрая, защо са ти казали така, тук при нас си е през цялото време, дори и секцио да се наложи го вкарват вътре, ако иска. Всички мой познати тук са си през цялото време с таткото. Спокойно с него ще си, най-вероятно не сте се доразбрали. За обезболяващите, аз искам всичко  Laughing Епидурална, газове, морфини, каквото сложат  Laughing  Количката е знам, много е хубава, но аз съм се вманиачила на тази http://www.mothercare.com/mothercare-3W-Buzz-Roller-Pink/dp/B003 … 5041&mcb=core , заради цвета и сега само тя ми е пред очите, дано ми мине, че първо е леко скъпа, пък и нито кош за покупки има, нито това отгоре покрива от слънце и дужд, нито нищо, но ще видиме. Аз почнах да купувам вече, но гледам да съм кротка  Laughing

Отивам да видя една бременна позната в Деветия  Simple Smile

# 359
Веси, благодаря за отговора, със сигурност ще мине леко и второто при теб Hug
Иначе и моят белег почти не се забелязва.
tsvelichkova , и моята коса с предната бременност много падаше, а нали казват , че през бременността става хубава, лъскава.Аз го отдавам на липса на желязо, аз така или иначе съм си анемична а през бремеността хемоглобинът ми пада още.
Количката е много хубава, аз имам в неутрален цвят, може и нея да ползвам, но много се заглеждам по Лолата на Бебе комфорт, тук беше количка за 2008год.

Общи условия

Активация на акаунт