Бременни майки в чужбина - 26 тема

• 26 612
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм 35+4 дена ! Не съм си сложила линийка но мисля тази вечер да се постарая и това да направя на новият си профил! Вече савсем се обърках! Имам 2 седмици разлика с термина при лекарите и незнам кой е валиден!

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 00:29 от jenny28

# 661
Сю,
аз като вече 3-4 нощ не спя по 2-3 часа (имам си контракции, но само толоз, после - спи градът) та помислих по вашия въпрос. Вчера не ти писах, че все ми се виждаше нещо, че не ми харесва в ситуацията и открих!!! Как така само приятелите на твоя мъж знаят, че това име носи такива "настроения/мнения" и т.н., а твоя мъж, който е също германец, както и никоя от "немските" мами тук, никой никога не е чувал подобно нещо. Те са големи ... приятелите му, я им кажи да се гръмнат. Все едно да сте двамата в БГ, да харесате името Онуфрий и ти да не му кажеш 3-4 месеца, че с това име не е хубаво едно съвременно дете да се кръщава, защото ще трябва да ходи на училище с базука, за а се разправя с тези, които го подиграват... не е ли така? Как мислиш? Не може само те да са чували, а други хора не Wink нали? Я спокойно, говори с мъжа ти, те вероятно са се пошегували тъпо ... Не зная дали го обясних, но се надявам Wink

Челси, на линийката ти сега са 36 седмици + 4 дни Simple Smile  Hug демек си 37-ма седмица Wink минала си Маритка  hahaha А аз последно знаех за Оскар, вие сте го сменили с Масимо Wink Аз не мога Луи да го кажа коректно, с моето "л", камо ли ЛОЛ, но Масимо Лентати  ще мога Wink

Гушки на всички мацки! Днес Петров ден, много хубав празник, нали не се работи newsm78 или мога да пошия малко ?

# 662
Привет мацки, вече от бг Hug
Маритке, стискай още малко Hug
Веси, радвам , че майка ти е тук, сега сигурно ти е по-спокойно , и помощ за малката имаш Hug
Сю, лично на мен това име ми е едно от любимите, звучи много красиво.Защо не обясниш на половинката, че някак си не е хубаво името да се сменя щом ви харесва и на двамата и силно сте искали така да се казва детето , може би точно това е точното име за детенце:hug:
tsvelichkova , радвам се , че си в къщи Hug
Боби, викам да почнем залагания за датата на твоето раждане Wink
Много  Hug на всички  Hug

# 663
Боби да ти кайа имам 2 седмици разли и сем с 2 термина ! Единият е по ПМ а другия от някаде измислен  Whistling  и никой май незнае кой дефакто е моя термин! Аз все си мисля че този по ПМ ми удисва повече ама ще видим бебо какви ще реши

# 664
jenny28 попитах ко седмица си,заради болките между краката и таза.ми нормално е на такъв напреднал вече етап.то буквално ни разчекват отвътре бебетата.засилва се накрая,защото слиза още по-надолу с главата да си проправя място и път за навън. аз самата съм като инвалид.крака от 5-10 см по-нависоко от земята немога да си го вдигна и когато трябва да обувам бикини,дрехи си го повдигам с ръка.нещо страшно е!а иначе термина по ПМ мисля,че е по-верен.другите термини ги определят по мерки на бебето,което е много по-относително от последна менструация.ако искаш кажи кога беше тя и колко дневен ти е цикъла да видим горе-долу кога си забременяла:)

Сю ама разбира се! боби е права! много хубаво го е обяснила. или мъжа ти нещо се е разколебал за името и се чуди как да те раздума и теб,или с него някой си прави гаргара.

аз съм тук и съм добре.днес имам час при личната да и покажа краката ми,защото се притеснявам да не получа някакви натравяния и да навредя на бебето.до сега подувания почти не съм имала,а сега от 8 дена не са спадали и то е до катастрофално положението. ще и споделя и какво се случва напослдък с мен,а и да ми види корема,да чуе тонове,че нещо се попритесних.бебето се е позакротило от два дена нещо (знам,че е нормално да става по-неактивно),ама.....

# 665
Боби то при мен е трудно да се смята по нормалния начин тъй като съм с ПКЯ, но пък знам когасме си го направили и знам кога и е термина по това, но ще видим! А исках да питам някоя от по-напредналите мами знае ли какво се прави на прегледите за 34-та и 36-та седмица че ние малко пропуснахме и се чудя утре какво ще ни правят! А и днес трябва да се опитам да спретна някои тоалет колкото и трудно да е с огледалца и тем подобните им!

# 666
Здравейте моми4ета,
много сте активни тези дни и до сега наваксвах, защото не бях влизала 3 дни.
Маритке и на мен от една седмица краката ми са много зле, стават по4ти двойни, но не ме болят. Майка ми всеки ден се обажда по 5 пъти да ме пита дали са спаднали Tired, но моето мисля 4е е от претоварване. Тази седмица доста зада4и имах и сега Ще се отдам на по4ивка да видим дали Ще има разлика Но Ще се радвам да кажеш какво ти е казала докторката Hug.
Боби направо не мога да повярвам 4е още не си родила, май Ще си из4акаШ термина Wink.
Цвети хубаво е, 4е си си ве4е в къщи и от тук нататък дано нямаш пове4е проблеми Praynig.
mari:) как се 4устваШ в Бг, намери ли си доктор.
Сю и ние с мъжът ми от момента в който разбрахме, 4е Ще е моми4е си я нари4аме по име. Но при нас няма сила която да ни накара да променим името, просто оЩе първото мъжът ми искаше да се казва така, но аз не се съгласих и обещах имаме ли второ моми4е, 4е Ще я кръстим както той иска. А за вашето име не знам какво да кажа, но разбирам колебанията ти. все пак ако на вас ви харесва не се влияйте от други хора.
Весе и на теб малко ти остана, Ще 4акаме майка ти да ни зарадва с новината тези дни Wink.
Обсъждахте слинговете по напред, и аз като Маритка няма да купувам. Да си кажа 4естно, тук при нас май не съм и виждала никой да ползва, но не е това моята при4ина, а защото не мисля 4е Ще ми е много нужен.
Сега да ви разкажа какъв ужас изживях във събота. Както ви бях казала, дъщеря ми у4астваШе в концерт от Школата по танци в която ходи. Трябваше да я преобли4ам няколко пъти и ве4е последният път бях скапана. Ка4их я на сцената да си 4ака реда с останалите и й казах като свърши танца да ме 4ака непосредствено след слизането от сцената, а аз излязох от пред да гледам. Тъй като оставаха 2 танца до нейния седнах при приятелите ми за да по4ина малко. Като видях 4е запо4ват да излизат веднага отидох да я взема и представете си какво изпитах като не я намерих. ooooh! Ти4ах ту зад сцената, ту отпред, оглеждах децата и се мъ4ех някъде да видя моето, но я нямаше никъде. Ве4е се 4удех какво да правя, когато се появи мъжът ми да ми каже, 4е е при него. ooooh! Е не издържах и се разревах като малко дете, такова облек4ение по4уствах. А маймунката видяла баща си 4е е пред сцената и я снима и като слязла, веднага отишла при него, къде да мисли тя 4е мама е казала да я 4ака Tired.
Оставям ви, 4е стана много дълго. Сега Ще съм по редовна. Flutter

# 667
Rally_Y  ние вчера се прибрахме , но мисля живот и здраве да се записвам при доктора , който съм избрала чак към 7месец и нататък, понеже той е в София а аз до тогава ще съм в провинцията и ще ходя тук при някой местен само на консултации.
Много неприятно преживяване с малката.

# 668
Здравейте на всички    bouquet

Цвети, поздравления за успешното прибиране!  Hug

Сю, да се изкажа по твоя въпрос, защото за съжаление и аз имах подобни проблеми, които очевидно се отнасят само за германците. От години аз си харесвам името Максимилиан или Макс на галено и съм си мислела, че ако имам 2 момчета, второто ще се казва така (защото още като бях малко казах, че първото ми дете ще е кръстено на баща ми и това е - държа на това и до днес). Когато нещата с моята половинка станаха сериозни и запонахме да говорим за деца и имена и аз споменах това име като за второ име (това много ми харесва тук - че можем да му сложим две имена и то не с тиренце, мразя ги тия тирета) - той откачи - ааааа, няма, няма - тук само дебелите и смотани деца се наричали Макс и в училище им се подигравали, няма, няма  bash  Аз в началото го гледах шашнато, но после се  замислих, направо си собствено разследване и, по дяволите, има нещо такова. Имахме малко проблем и с името, което аз искам, защото той твърди,  че тук е  по-древно име и няма особено малки деца, които да се казват така, а по-скоро възрастни, но аз пък си тропнах с крак, озъбих се и той миряса. Не може аз толкова години да си искам това име, аз сега да не го сложа, защото трала-ла-ла Simple Smile

Но германците си ги имат тия неща, имат си някакви предразсъдъци с имената и това е. На мен лично Мишел ми е едно от любииимите имена още от малка (от една детска книжка), но не съм чувала да го има този проблем с името тук, ще питам милото днес и ще ти пиша пак. А колкото до БГ - и там го има това - ако се казваш Добринка, например - всеки те гледа, все едно си от долно нанагорнище. Тъпо е, знам, но е факт...

Но пък, Сю, ако това си е вашето име - хич да ни ви пука!!! Hug Hug Hug BTW, твоят мъж нашенец или тукашен е?

# 669
рали, наистина ти е изкарала акъла,ама се случва поне един път на всяка майка:) моя син на три години ме докара до истерия един път,та чак и полицията ангажирах да го търси:( един час немога да го намеря в центъра на града!!! ужас!
иначе мойте крака не са от претоварване със сигурност.аз не се движа много,много,а и не съм качила кила.само химично нещо е и точно затова съм притеснена лекинко.ще кажа после какво ми е казала тъпата ми лекарка.тя само отбива номера колкото да вземе хонорара,ама добре,че не го плащам аз Mr. Green

# 670
Мари, как е у нашенско? Хем си е хубаво и милно, хем след 2-3 дена започваш да се вбесяваш на обичайните простотии? (с мен винаги е така, хихихи)

Маритке, и аз съм си мислела за Ариана ако е момиче  Hug  И само бирата в Бг-то малко ме тревожи Wink Но много ми харесва! Simple Smile

Боби, много благодаря за милите думи, както и на всички момичета, които ми пожелаха такива хубави неща.   bouquet Само искам лееекичко да вметна, че на мен това ми е втори брак, та вече съм минала оттам веднъж  Embarassed   Но ние, така или иначе, сега ще направим само малка церемония тук (20 човека), а по-натам - още една в БГ и още една в Полша, като тази в Полша се очертава да бъде грамаданска  Joy Joy Joy

# 671
фльор,ами ние затова започнахме на майтап да и казваме арианка:) моя мъж ми предложи името и аз му казах за бирата,после си отидохме на българия и аз казах на мама,а тя" малеее ариана,бира..." и незнам си какво и почна да ни бъзика в интерес на истината,та така се почна с ариана,обаче аз впоследствие свикнах с името и то си е хубаво,а и всички от познатите го и одобриха от раз,та реших,че ако верно е момиче остава ариана и хич не ме касае бирата,защото аз я съм го завела детето един път годипно за една седмица в българия,я не. мъж ми не е българин,повечето от роднините ми или са се изнесли вече от там,или са в процес.....нямам имоти и тем подобни.аз съм тотална емигрантка. та кво ми дреме за българските простотийй?...ма то пък момче се оказа и така......
 брака..и на мен не ми е първи,че май,май не ми е и втори  Joy Joy Joy просто необичам да съм само "приятелка" ...нека си има законност в отношенията:) хахахахахах...обаче ми е най-сполучливия.надявам се така,както сме си сега и да си остане:) ама намерих си свестен и юбав мъж,а и аз поулегнах гледам,та ......за последно ще е:) абе щом се навих да имам и пак дете! това не ми минаваше през акъла баш до сега да го правя с някой,след първия,дето ме "излъга"Simple Smile

# 672
Здравейтее  Simple Smile
Имам да правя 100 неща из къщи, а само като видя стълбите и ми презлява, вече 20 пъти ги покорих и ме заболя всичко. Незанам бебет като се роди как ще хвърча  Crazy За слинга, аз почнах да се навивам, честно казано до скоро незанех за съществуването му, тук не се използва, само една жена съм виждала и детето беше като сгънато вътре много гадно. Ама то англичанска му работа, кой знае как го е сложила  Laughing Иначе четох доста и има мн добри коментари. Но имам време до там, ще си избера. Иначе кенгуро мъжО искаше и му купих много отдавна, да си я носел с него си на тренировките  Laughing
jenny28 е как така 38 седмици ще си берменна, то гледам и на Бобито нещо такова  newsm78 Нали бременноста си е 40,  тука в Англия до 42 даже не ти обръщат все още внимание, нормално е. Пак се обърках, ей  Laughing
Rally_Y важното е, че се е намерила малката  Hug
Маритке успех при личната  Simple Smile
 bobi40 пошии си, малко оставаааааа, че после ще си мечтаеш за време и за това  Simple Smile

# 673
Боби, така е, права си, и той така мислеше, не можеш да си представиш колко беше влюбен в това име, но след случката с "приятелите" (да не им давам епитети, че няма да са много дружелюбни) взе да търси в интернет и намерил някаква статия, в която били запитани немски учители, деца с кои имена се справят по-добре и обратно  ooooh! , та името Мишел било във втората група  Tired
Аз съм силно против такива класификации, за мен това да те определят само по името ти е дискриминация, а цял живот съм се учила да бъда силно толерантен човек и ужасно много ме боли, че мъжа ми (който е взел най-малко от тъпите немци) сега така се държи. Не ми е чак такъв проблем името, ако преценя, че детето ми ще трябва да живее, заобиколено от хора, които те преценяват само по името и ще и се подиграват най-вероятно ще го сменя, но аз просто не мога да повярвам, че в 21 век може да съществува такъв проблем...
От няколко дни му разказвам или по-точно му цитирам неговите предишни думи, как казваше че това било най-красивото име, че за нищо на света не би го сменил и искал вече на целия свят да се похвали как ще се казва първата му дъщеричка  Cry
Просто не знам как да реагирам, хем искам името да е любимо и на двамата, защото така трябва да бъде, хем като търся сега други имена и нищо не ми харесва повече  Tired
Ох, голяма глупост ми дойде на главата ей, точно сега когато вече бях решила да си почивам и да си се нагласям психически за раждането  Tired

Боби, щях да забравя да ти кажа и аз от няколко дни не мога да спя (макар че при мен може да е и от много мислене), будувам до към 2-3 часа и всеки път като стана до тоалетна и получавам болезнена контракция, та й споделих на акушерката и тя каза, че тялото си се подготвя. Ние с теб да не затръгнем заедно към болницата  Laughing

Благодаря още веднъж на всички  Hug , много се извинявам, че ви товаря с мои проблеми като знам, че и на вас сега не ви е до това...
Я кажете някой виц да разведрим обстановката - Маритка ти си на ред  Wink

P.S. fleur тукашняк е и моя, а вие защо във Полша, кой от вас е с такива корени?
(ние сме голяма мешавица, аз съм на половина българка/рускиня, мъжа ми немец, с малко италианска кръв, та малката ще е дете на света  Heart Eyes )

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 13:29 от Siiu

# 674
Сю,не си го слагайте и не се оставяйте да ви влияят такива "другари".И аз най-мразя като кажа как ще се казва бебето ни да ми се дава акъл как друго яче може.Това ме изкарва от нерви.Питат ме как ще се казва,отговарям им учтиво и се почва да се дава акъл,а що не така. #Cussing out Затова оттогава спрях да казвам как ще се казва и казах,че ще кажа като се роди.И то разни такива ми дават акъл,които не им влиза в работата.Нито са ми близки ни нищо,а се виждаме с тях по 2-3 пъри в годината.Които и цяла бременност не се сетиха за мен,а сега като наближава да раждам и от любопитство се сетили,че ме има и да видят родила ли съм. Sick

Със страшни киселини съм и също по цели нощи не мога да спя,а и от напрежение и нерви.Утре стискайте палци,че ще идва на запознанство новата ми акушерка. Peace

А иначе за деня хикс - знам го кой е да.И ще научите още същия ден като ме секцират Wink.Или мама или една дружка от форума ще намине да ви напише тогава.

Гушки на всички и до скоро.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт