Бременни майки в чужбина - 26 тема

• 26 612
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте мацки!

Видяхте ли днес Цветана Пиронкова какво направи с Винъс Уилямс на четвърт финала на Уимбълдън? Направо я разби 6:2 6:3. Голям кеф!  newsm44
Аз пак със спорт ви занимавам, ама из-гнездих всичко дето имаше за гнездене - от чистенето и прането, до подреждане на гардеробите, гладене, горвене, прозорци, пердета...... Вчера  пък ми беше ден за разкрасяване - подстригване, маникюр, педикюр, космомахане.... и сега добре че са тениса и футбола да се забавлявам.

Сю говорила ли си с Бюти? Мисля, че нейната дъщеричка се казваше Мишел. Вярно, че тя не е в Германия, но може би има някакво впечатление за това как се възприема името. На мен много ми харесва, но знам, че не в това е въпроса.
Това ме навежда на мисълта, че ние още нямаме име и май това бебе безименно ще си остане, горкото.

jenny28 за чая от малинови листа май говорихме малко по-назад в тази тема, че е тонизира маточната мускулатура.  Може да се пие по време на цялата бременност, като през първия триместър по 1 чаша, втория 2, третия 3 чаши дневно. Аз лично го започнах в 35 седмица, като в началото пиех по 1 чаша, а сега 2-3 на ден, но го правя малко по-силен, че с по една лъжица на 1 чаша ми е малко блудкав (аз правя запарка с по 2 лъжици на 1 чаша вода). Масаж на перинеума започнах 36 седмица. В началото 2 на седмица, 37 седмица по 3 на седмица, а сега вече всеки ден. Има много масла които можеш да използваш. Аз имам бадемово олио, но и студено пресован зехтин също се препоръчва (исках да кажа ако ти се намира вкъщи не е нужно да купуваш нещо специално). Така, че тъкмо ти е време и за двете неща според мен, не си закъсняла!

Рали представям си какъв ужас си изживяла. Моя син от малък когато нещо си науми, тръгва без да гледа дали съм след него и няколко пъти ми е изправял косата особено на плажа, където знаете какво е от хора, а той една запетайка на 2 години, решил на люлките да отиде....   smile3556

Боби да не би нещо да му е влязло в лапичката на Котанчо и затова да е подута  newsm78. Дано не е нищо сериозно!
Поздрави на Ели и от мен и много  Hug Hug Hug :hug

Аз днес с Хуничка ще се виждам, и с малката хубавица. Нямам търпение да нагушкам Евелин, че е такъв невероятен бонбон ....

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 18:13 от Journey

# 691
Ехеее, браво на нашето момиче и то на четвърт финали, страхотно се е справила.
Journey и аз си мислех да попитам Бюти, помня че нейната малка сладурана е Мишел, ама не ми дава сърце да й разкажа какви са темерути немците, по-добре да не я занимавам с такава глупост, нищо че не са в ДЕ, все пак не е приятно да чуеш такова нещо  Tired
Мъжа ми, предложи да й дадем 2 имена като второто ще е Мишел, аз първоначално директно отказах, но се чудя в момента. Как мислите, има ли смисъл, познавате ли хора с по няколко имена (без тирета имам предвид) и как се чувстват те. Аз си мисля, че аз ако имах 2 или повече имена никога нямаше да използвам другите, само първото  Rolling Eyes

Ааа щях да забравя, намерих видеото на котарака в youtube, знам че в чужбина vbox-а зарежда много бавно...ей тук да се посмеете http://www.youtube.com/watch?v=5YCm03wV8dw&feature=related

# 692
Сю, тук в Холандия е нормално, осбено актолиците имат даже  по 3-4 имена. И аз това щях да ти предлагам и забравих в предишния ми пост.
 Нека има две имена и вие по семейному ще си  й казвате Мишел.

# 693
И тук в САЩ повечето деца имат по 2 имена (малката Хуничка също). Даже познавам хора, които харесват повече второто си име и с него се представят. Въпрос на техен избор, когато пораснат.
Например дъщерята на моя приятелка,  се казва Марина Джия. Детето се представя с първото си име, и в училище всички и казват Марина, но родителите и я наричат Джия и използват и двете имена. Не знам колко е разпространено в Европа, но тук не е никак необичайно!
 Hug Сю, ще намерите компромисно решение!

# 694
Сию, за тук е съвсем нормално да са с по две имена, мойто мъж и той с две и даже аз съм влюбена във второто - Лукас, ама много, много ми харесва, ама диването не го понася, да му се чудиш на акъла  newsm78 Но идеята, че и двете са равнопоставени и ако в един момент поиска - може да започне да си използва второто - много ми допада това, така се дава избор на детето като порасне Simple Smile Ние задължително ще сме с две имена, както казах първото ще е на баща ми - Емил, ако е момче (най-готиното е, че това име го има и в 3 ни държави - Бг, Полша и Германия, много съм доволна) и Ема, ако е момиче, а за второто - той ще избира (под мой контрол) за имената. И така.. Simple Smile И понеже Емил си е по-така - нашенско, мислим второто да е по-интернационално - за всякакъв вкус  Mr. Green  Ако имах второ име, и аз щях да го ползвам за разнообразие и кеф  Mr. Green

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 19:42 от fleur2010

# 695
  • Rennes, France
Оооооооооооо ама разбира се че повече от едно име!

татито е тамън с 3 имена... Joy Joy Joy е използва си първото, ама и аз най-много му го харесвам.
Но и ние така решихме - име което ни харесва на нас + името на единия дядо + името на другия дяда и тогава фамилия.
За момиче живот и здраве - пак същото. То и таткото е така, носи имената и на двамата дядовци.
Аз от мъжките имена харесвам много също Лукас и Томас, ама татито - йок Stop. Е, намерихме име де, и то ни харесва. Ама компромисите са нещо мноооооооооооооого важно в една връзка. Да се чувствате и двамата добре с избора.

Ох Боби - ти с котето, ние с кучето. Ама май, май на операция вървим. Горката нещо не е добре. Пие антибиотици и пак...Абе кво да ви разправям. А и тука вета е малко търгашки настроен, та таткото му свива перките #2gunfire

# 696
Сю, не им се ядосвай толкова на германците. Не, че са прави, но май не само те имат предразсъдъци по отношение на някои имена.
Братята американци не падат по-далеч от тях. Когато трябваше да избираме име за нашето момче се оказа, че някой от имената за които мислехме са "черни" имена, т.е. срещат се при афро-американската част от американското население. И когато аз се възпротивих, че какво от това и какво значение има, една приятелка американка ми даде следния пример. Когато детето порасне и например кандидатства за работа. Първото по което ще го съдят е името в резюмето - преди изобщо да прочетат резюмето му. Според нея голяма част от работодателите са "неявни расисти" и това е един от първите показатели по които правят отбор, просто защото им е невъзможно физически да прегледат и прочетат задълбочено всички резюмета.
Та може и да има някаква истина в това което казва, макар и да се бунтуваме срещу това! Вие ще трябва да прецените кое е най-доброто за вас!

# 697
Journey, точно и ние за това мислим, а това е само един пример, има хиляди такива, та колкото и да херасвам едно име не бих искала детето ми да страда заради избора ми.
Предполагам, че скоро ще разберете как точно сме решили нашата дилема  Hug
Я да ви питам другите юлки, имате ли болки, аз като описах на моята акушерка къде и как ме боли тя каза че това са си болезнени контракции, но докато не станат редовни и по-силни още не съм зараждала. При мен са предимно вечер и през ноща, особено като лягам и ставам от леглото. Ама то как иначе, като съм като кит гърчещ се на суша  ooooh!
Хич не напълнях, ама тоз корем направо е 2 метра пред мен  Mr. Green ето малко снимки да се посмеете на мой гръб (забележете разликата м/у последните две снимки - в гръб и отстрани  hahaha )

# 698
Ето ни, с нахапан и приспан котак, оказа се наистина, че някое гадинче го е наяло. Биха инжекция и сега спинка Wink Дадоха хапчета и ще се надяваме да спадне, малко странно и страшничко изглежда ;-(

Сю, нашата беба ще е с две имена, като решихме да си "признаем" пред бабата на мъжа ми, защото тя без да иска от месеци насам нарича бебето с едното избрано от нас име, по-точно второто. Та тя ще си я нарича с това име, а предполагам и другите от фамилията, защото определено ще скочат на 5 метра, като чуят първата Joy
Така че, Сю, ако така ти е на сърце Мишел - сложете новото име отпред и ще си я наричате с което който иска. Изберете по-кратко първата ( нашето първо е 3 букви, второто с 5, фамилията ни е с 4)
Гушки и до скоро, че съм пак с телефона ...

# 699
Сю, аз съм едно към едно с това, което описваш! Та зная, че се подготвя тялото, не се безпокой, отваряйте именника да мислите, после сватбения албум, положителните емоции на този етап зареждат с настроение и енергия!

# 700
и мен ме знаете как съм. контракции си имам,болки между краката от свличането на детето надолу вече,тапи-мапи.....абе иде:)

краката ми са подути не се знае от какво.нямам нищо в урината.демек...просължавам да си се мъча и да си трая:) ох много м ие тегаво в моментаи жегаво. не ми се и пише:( спи м исе,а мога л ида спя с това тяло? олелеееее искам да свършваааа!

и моя мъж на 36 години разбра,че има второ име:) като се женихме се наложи да му пратят много подробен акт за раждане от италия и там забелязахме второто му име (аз го забелязах) и му викам "абе ти що не си ми казал,че имаш две имена?" а той  #Crazy и се обади на техните да види що така,а баща му хъката-мъката и си призна.като се родил моя мъж имали разминаване в желанията с майка му.тя го кръстила адриано,а баща му като ходил да оформя някакви документи добавил СКРИШНО от майка му и розарио,та сега моя се казва адриано-розарио,но понеже преди някоко месеца го разбра още не е по документи така.нищо чудно да го пришпорят сега да си изпосмени документите:)) а след случая майка му на моя като разбра какво е направил на врмеето баща му и искаше развод хахахахаха
ма на мен ми е странно как до сега не са видели.но наистина не са!

# 701
Хахахахахаха, Маритооооооооооооооо, пак се смях с тебе  Joy Joy Joy  Голем образ си, ей Wink

Сию, леле, миличка, какъв корем си си отгледалаааа  Shocked Shocked Shocked Как пазиш равновесие?  Mr. Green  И иначе - хич не си наддала - браво! Peace  Но още съм в шок от корема ти  ooooh!  Явно понеже си иначе много слаба и затова така - само един корем стърчи и приковава вниманието  Grinning  И да ти е жива и здрава девойката в него  Hug

# 702
Големи фоги сте тук, честно Laughing
Сию ти си само корем бе жена, жалко че нямам тук снимки от пъвата ми бременност да ви покажа и аз какво е корем ooooh!

# 703
Гаца Баца (марита)
ама вие верно сте голям майтап.

Siiu
като те гледам повече приличаш на глътнала топка.

И наистина в гръб все едно не си бременна. Crazy

# 704
Аз писах преди малко, но ми се е изтрило  Crazy То кое ли ми е като хората на мене  Joy Браво на Пиронкова, чак ми се преиска да съм и аз на корта, и на Испанците честито.
Siiu супер изглеждаш, браво  Simple Smile Искам и аз, ама нямаааа. За имената тук в Англия са две лични и фамилия, доколкото знам. Мен ми харесва идеята.
Маритке  май този път си попаднала и на мъж и на рода  Joy
Боби бързо оздравяване на котака, че ще става батко скоро и трябва да е здрав  Simple Smile
mari:) аа не така, няма да опустява темичката, аз съм тука, ако трябва сама ще си пиша и отговарям, пък и не я гледай Маритка, тя от 3 месеца е тръганала да ражда  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт