Бременни майки в чужбина - 26 тема

• 26 612
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм негативно настроена към приемането на витамини през бремеността, обаче храненето трябва да е разнообразно. Дори като си бях в Бг за малко и отидох на лекар ( там всички доктори изписват всякакви лекарства, а пък витамините са едва ли не задължителни  ooooh! ), докторката ме попита дали пия витамини, смело и отговорих, че не пия и зачаках поучителната лекция, но бях супер изненадана, когато тя ми каза (цитирам) : "И по-добре, че не пиеш няма смисъл излишно да помпаш и теб и бебето" .

Маритке, аз не съм в отбора на киселините  Naughty , само временно наминах, но бързо се спасих. Обаче много ти съчувствам, много е гадно. Пробва ли естествено газирана вода?

# 46
swetla99, аз пих витамини цяла бременност и родих 2700 г бебе. За вредата или полезността от витамините няма да говоря, но мисля, че да се твърди, че бебетата стават големи от витамини, са пълни глупости. Аз ги пих защото имах съображения. Твоя си работа дали ще взимаш витамини или не, но недей мотивът,  който имаш, да е точно теглото на бебето на финала.
Сю, препоръчват се физическите активности след 6-та седмица, но реално като спреш да кървиш е ок да почнеш да правиш нещо лека по лека. Има и голямо значение как е протекло раждането и дали имаш поражения и ако е така, какви са те. Аз се върнах към йогата след 4-та седмица, но аз имах леко раждане без разкъсвания и бях вече съвсем спряла кървенето и не исках да чакам повече. Чувствам се страхотно.
Киселините и аз ги морях с газирана вода, помагаше, но не при всички случаи. Що газирана вода изпих, не е истина  Mr. Green
Много прегръдки на всички ви, да знаете, че ви чета и мисля за вас  Hug

# 47
Аз киселини имам чат-пат, даже не знам дали са киселини щом са само нощем и минават от студена вода  Thinking. Явно малката ще е плешиво бебе като майка си  Laughing

мики и water4e, засрамвате ме с тези курсове  Embarassed. Ние сме чак този уикенд, аз 100% ще съм най-напредналата там. Докторката ми се шегува, че поне всичко ще ми е прясно-прясно за раждането  Laughing

хуничка, пусни снимки на малката хуничка  Hug

# 48

bobi40 мен от сега страх ме лови с тези рокли  Laughing Какви красоти имаааа, мъж ми трябва трета работа да си търси  Laughing И аз да кажа, незнам на колко години си, но си си супер  Simple Smile

Ама много сте милички така да ме хвалите Wink ако не ми бяха напращяли бедрата по време на бременността (от шоколада и пъпешите дето прекалявах) щеше да е добре. Цвети, след около 2 месеца ще стана на 41, но акъла ми на 25 Wink Като се регистрирах във форума бях на 40 и понеже много Боби има, си лепнах годините за ник-а, та затова съм Боби40 Wink

За спорта - и тук практиката е да съветват мамите след спиране на кървенето да се започне лек спорт, джогинг след 1 година! Аз сега само се разтягам доколкото мога и плавам като голяма патица. Някой знае ли дали има ограничения до кога да се плува, че се зачудих ако вземат и ми изтекат водите в басейна - няма и да разбера (братовчедка ми - педиатър е - потвърди, че като е топъл басейна няма и да почувствам "затопляне" ако се лиснат докато се плицикам вътре)?

За венците ще ти препратя на лични какво ме инструктира  Journey когато аз се оплаквах, тя е зъболекар и съм и благодарна за севетите от цялото си сърце!

За витамините - мен ме тъпчат от началото, от 2 месеца и желязо в двойна доза. Сега на 20-ти ще спра желязото, витамините ще продължа и докато (а дано да мога) кърмя. Тук витамините не се пиемат от здравната каса (може би едно от редките неща), но си ги взех, Жестарел се казват и са май добър комплекс, никой не е споделял, че товарят бебето.

Снощи направихме чантите за мен и бебето, само дребни неща остана да дослагам и сме ок, отделно от чантите са пакетите превръзки за мен и пелените за бебето, мъжа ми ще се оправя после. Не съм сложила всичко дето искат, ма луда работа е нашата клиника. Реших, че като сме на 15 минути, нЕма нужда да се натоваря с 6 хавлии за бебето, сложихме 2, после ще донесе мъжа ми.

Снощи също пробвахме овлажнителя за въздух, който купихме ... и мисля да им го върна в магазина днес! Скъса ми нервите от бълбукане и шумове, 20 минути ми бяха свърх достатъчни...и това бил най-безшумния, моля ви се! Представям си другите - като трактори трябва да са! Как спят бебетата на тая шумотевица???

# 49
  • Rennes, France
Охххххххххх досега писах ли писах, и какво натиснах и се изтри  ooooh!

Та наново!

Привет на всички! 
swetla99 - моят термин е на 12.12.2010. Близко сме двете...
По отношение на витамините - не съм спирала. Преди бременността, около 6-9 месеца непрекъснато взимах фолиева киселина. След това един месец Прегнакеър Пляс с Омега не знам какви си ... И сега съм на Прегнакеър /само/ един път дневно /вечер/ с основното хранене. Чувствам се добре. Не съм имала проблеми, но пък и смятам че имам спокойна бременност. През първия 3-местър имах силни болки в корема /първия месец/ и пиех Спасфон и Ношпа. Болките минаха и сега всичко е супер. Повръщане - въобще. Гадене обаче - да, все едно съм се возила цял ден в автобус. Но и това мина. Сега рядко се случва нещо такова.
За килограмите - при първи преглед на 06.04 - 52кг. Втори преглед на 10.05 - 54кг. Сега чакам трети преглед на 25.06 и ще видим. Не знам дали това е и от витамините, но аз не ям толкова много за да съм сигурна че поемам всичко със храната. Така че смятам че витамините са ОК. Докито не ми е казвала нищо за витамини, аз на моя глава си ги пия. Но...мисля че има значение.Така съм сигурна че основните неща се доставят на организма ми.
Та така. Обаче коремчето ми е много малко. Embarassed - майка ми каза че и тя е била така, ама знам ли? Днес завършвам 15 седмица и така остава още една седмица до края на 4 месец...

Не знам при вас как е, но при нас вали...гадно време.
Хайде до скоро и силни  Hug

# 50
  • Словения
Ха добър ви ден   bouquet Днес късничко се излюпвам, въпреки че ме чакат хиляда задачки, ама нали имах да си доспивам и то си се трупа.
Juturna, няма какво да се засрамваш - тук в Словения много отпускарски го дават, аз лично хванах последния влак - през юни е последният курс преди септември, когато вече определено ще ми е късно hahaha
cutty, не се тревожи за малкото коремче - на всеки му расте по различен начин, мойто също започна да се очертава като бременно едва през шести месец, преди това просто талията ми изчезваше прогресивно, но факт е, че не са ми правили място в атобуса, а тук шофьорите в градския возят като, че ли се състезават във Формула1 Crossing Arms
За витамините - и аз не пия, много рядко взимам по един Центрум Матерна, когато ми се стори, че не съм си взела дневната доза с плодове и зеленчуци, но малко се притеснявам дали не правя грешка, тъй като зарзаватът е един такъв дървен #Crazy
bobi40, за плуването май скоро ще трябва да я спреш тази гимнастика. В една от книжките, които четох пишеше, че се препоръчва умерено плуване точно докъм 36-37 седмица, но да се плацикаш мисля, че няма проблем Heart Eyes Де и останалите простосмъртни да имахме басейн на терасите си като теб  Rolling Eyes Много ми е интересно и това, че навсякъде изискват различни неща за в родилното - тук определено е доста кратък списъкъкът - мисля, че дори раздават нощници и еднократни гащи, а на бебчето са му необходими дрешки едва за изписването. Явно държат всичко да е стерилно newsm78
Киселини, за щастие, имах само 2-3 пъти досега и то в началото, когато все ми се струваше, че не ям достатъчно плодове след яденето им по никое време вечер. Явно засега се ми е натъкмил организмът, но имам тук запаси от Талцид де, вие не сте ли го пробвали (в Словения пък го продават като Рупурут).
 Hug и много хубав и усмихнат ден пожелавам!

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 11:30 от water4e

# 51
water4e , и тук в болниците е така, но аз съм се записала в една малка клиника до нас близо да раждам, че имахме психоза от разстоянията, та затова имам списък за едно ремарке, а познатите ми, раждали в болници бяха с по една голяма дамски чанта с документите отишли Wink има дори разлика в престоя, в болницата - 2-3 дни и бегом у дома, в клиниките е по 5 дни след нормално раждане. Странна работа, но факт, нали все трябва нещо да им е на чомпе на французите (според френския термин трябва да родя в средата на седмица 42 -гестационна, а не до края на седмица 40, както се очаква в останалия свят Joy) На мен термина ми е 05.07 според стандарта за изчисляване в света, а френския ми е 14.07 и по всички официални документи е тази дата, не "моята си". Иначе еднакво се броят - сега съм в 37-ма седмица Wink френска му работа.

# 52
Аз съм негативно настроена към приемането на витамини през бремеността, обаче храненето трябва да е разнообразно. Дори като си бях в Бг за малко и отидох на лекар ( там всички доктори изписват всякакви лекарства, а пък витамините са едва ли не задължителни  ooooh! ), докторката ме попита дали пия витамини, смело и отговорих, че не пия и зачаках поучителната лекция, но бях супер изненадана, когато тя ми каза (цитирам) : "И по-добре, че не пиеш няма смисъл излишно да помпаш и теб и бебето" .

Маритке, аз не съм в отбора на киселините  Naughty , само временно наминах, но бързо се спасих. Обаче много ти съчувствам, много е гадно. Пробва ли естествено газирана вода?

а те са с различна сила киселините.аз имам от най-силните.излизат обратно в устата ми,ако съм на ниска възглавница например,понякога ме задушават и повръщам.....аме кошмар!!! пробвах неестествено газирана вода и не ми помогна.ще взема да изпратя моя да намери специално естествено,за да видим как ще е. иначе и аз съм против витамините,ама.....ме насилват.много време взимах,после ги оставих на своя глава,че даже криехот мъжа ми,а сега в болницата ми казаха пак да ги почна.ми кво да правя...почнах,а да не говорим,че тези всичките химий ми действат още повече на киселините.искам да спра и желязо,и витамини,и всичко!! всичко мразя вече! разбих се напоследък с мойте незгоди.мен отделно си ме болят кокалите насякъде и съм като разчеквана.абе имам всичките "екстри" просто,а сега и за капак обездвижване,заради тия гнусни кървенета и зацапвания.ааа да! и това,дето ме болеше и още ме боли в ребрата е притиснатия ми черен дроб!!!! броя дните вече и благодаря на господ за всеки изминал ден,който ме приближава до раждането!

аз мислех да правя джогинг.мале значи неможе.а водна аеробика или фитнес кога ли може?

# 53
Боби,ти верно ли си на 40 г.? Shocked Честно ,евала ти правя въобще не ти личат-браво!:bouquet:
И в крайна сметка аз не разбрах от къде идва тая разлика в термините,дават ли поне някакво обяснение? Thinking

# 54
Ох, момичета тия дни се занимавам с ужасни неща.
Два дни подред пътувам до болницата в Ямбол, направо няма такава гадост.
Наситих се на неприятни гледки. Този уиекнд мислех да отидем на Спа и така имам нужда,
ама може и да отложим.

Аз съм ок, тук е голяма жега. Чувствам се като в 30 седмица направо.
Корема ми тежи, кожата ме опъва, киселини имам яко ( Стерече аз пия Рени).
Витамини не пия, наблягам на плодовете. тук поне има хубави сезонни.

Боби40, къде мога да те видя? А за момичешките дрехи, да знаеш че по-зле ще става.
За малко по-големи девойки вече съвсем ще се изкушаваш. Мила иска само поли и рокли,
аз едва успявам да пробутам някой панталон.

# 55
Боби,ти верно ли си на 40 г.? Shocked Честно ,евала ти правя въобще не ти личат-браво!:bouquet:
И в крайна сметка аз не разбрах от къде идва тая разлика в термините,дават ли поне някакво обяснение? Thinking

Еее, ама много ме хвалите момичета, ще ми вдигнете самочувствието Wink много, ей! И без туй си имам голяма пупа, как да се надуя повече - ще се пукна Joy
За таермина - по цял свят приемат 280 дни след първия ден на последния цикъл за "деня Х"=термин. Тук към първия ден на последния цикъл добавят 14 дни, което приемат за деня на овулацията и добавят 9 календарни месеца! Мисля, че е по-скоро свързано с "тъпата" им политика по отношението на майчинството - 6 седмици преди термин и 10 след, така си го обяснявам. Френска му работа Wink аз помежду съм инвитро и към датата на трансфера (прехвърлянето на оплодените яйцеклетки) ми добавиха 9 календарни месеца и туй то Wink

# 56
Мила_Елиан, на лични ще ти пусна, само да стигна на компютър, че дращя от телефона. Че я свалих от нет-а!

Маритка, де ти е акъла, моме ? К'ва аеробика, к'ви 5 лева! Стискайте краци и се успокой, после ще има яка аеробика с бебето! Ше започнеш и да спортуваш, нЕма къде да ти избяга! Само споко, моля! Не се тръшкай така, бебето ти има нужда от спокойна майка, дишай дълбоко, протягай се блажено (нали знаеш - едно протягане =половин оргазъм, кофти, че две протягания не правят един цял Joy) и спри да се шашкаш! Ти се самонатоварваш мила, пий една безалкохолна бира, а също от вчера мисля и все забравям да ти кажа - ако има дини при вас, прати мъжа ти да ти вземе и папкай здраво няколко дни, на мен ми действа супер - това са фибри и вода, от 10 дни ям всеки ден количества, с които плаша моя мъж, но нямам проблеми с тоалетната (преди ходен на 48 часа точно, сега на 24), без проблем, пишкам по-често, но пък само веднъж нощем, нямам помен от киселини, но я ям или 30 мин преди нормалната храна, или самостоятелно в 10 и в 16 ч. Пробвай, може да ти помогне! И нищо не качвам като кила (някакви грамчета)!!!

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 12:44 от bobi40

# 57

За таермина - по цял свят приемат 280 дни след първия ден на последния цикъл за "деня Х"=термин. Тук към първия ден на последния цикъл добавят 14 дни, което приемат за деня на овулацията и добавят 9 календарни месеца! Мисля, че е по-скоро свързано с "тъпата" им политика по отношението на майчинството - 6 седмици преди термин и 10 след, така си го обяснявам. Френска му работа Wink аз помежду съм инвитро и към датата на трансфера (прехвърлянето на оплодените яйцеклетки) ми добавиха 9 календарни месеца и туй то Wink
[/quote]

Шантава работа!Иди,че им разбери системата! Crazy

# 58
ааа бобчо,аз за гимнастика след раждане говорех.искам да си върна тялото,че и по-добро да направя,ако е Узможно.сега е ясно.аз като ходя до тоалетната ходя все едно ще ми паднат ташаците.така ще съм до 22-ри,когато ида на контролен преглед,а след това ще видим какво ще ми рекнат.дали да задържа в легнало положение още две седмици или да почвам да движа малко помалко,пък каквото сабя покаже.

# 59
Почвам по ред че много имам да пиша...
За витамините пия цяла бременност, качила съм няма и 10 кг. и се чувствам перфектно. Бебето ми определено не е по-шишкаво, а напротив.

Много ви благодаря за отзивите за спорта, аз реших да сменя фитнеса с плуване до края на бременността, акушерката също каза че е супер идея. След раждането, тя ме посъветва същото като вас, ако нямам големи поражения, около 6-тата седмица мога да започна лека по лека. Най-вероятно също ще е плуване за първите няколко месеца. Като се има предвид, че аз не плувам професионално, махам с ръце и крака, колкото да не потъна  Mr. Green

Боби, относно спукването на водите в басейна, все съм чувала, че самото пукване се усеща вътрешно (ако се спукат като балон), ако изтичат малко по малко, те могат няколко часа така да си текат  Crazy Питах акушерката и за арниката, каза че не е добра идея, при положение че нямаш никакви симптоми, т.е. просто профилактично не би ми препоръчала. Това което аз правя е, масаж на перинеума, чай от малинови листа и другата седмица (т.е.края на 36 г.с.) ще започна с акупунктура за по-бързо и лесно раждане.

cutty, хич не се притеснявай за големината на коремчето, я виж моето никакво го нямаше в 15г.с. тук, а сега си имам цяла баскетболна топка  Heart Eyes

И последно нещо много любопитно, споделих с акушерката, че миналия четвъртък, докато бяхме в Холандия, имах доста на често подготвителни контракции, обясних и всичко така както е било, тя каза, че това най-вероятно са определени контракции, които се получават, когато бебето, слезе надолу. Това което беше любопитно е че тя ми сподели, че най-често 4 седмици след тези контракции раждането настъпва  Crazy Изчислихме при мен се пада 2 седмици преди термин. Разбира се това не е медицински факт, но при много жени е така. Аз като чух 4 седмици, направо такъв адреналин ме заля, че още се хиля като тиква  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ох много дълго стана  ooooh! ще мина пак, ако се сетя нещо, което съм пропуснала
 Hug за всички

П.С. Марита ще ме умориш с твоите "ташаци"  hahaha

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 14:09 от Siiu

Общи условия

Активация на акаунт