Бременни майки в чужбина - 26 тема

• 26 616
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
О, ние тук си имам легло, вана в стаята, телевизор и румсървиз, да не прегладнее някой. Mr. Green

# 181
Ето ме излюпена понеделнишки Wink
Madame, може магнезий и калий да е - вземи черен шоколад и кайсии (сушени аз ям). Пиеш ли витамини - там има, но не достатъчно. Ако ти кажат да си купиш магнезий, свирни да ти пратя, защото на мен не ми понесе (връщах го) и така си седи, а не ми се хвърля все пак Wink

За опашките, ако няма каса за бременни е мъка и при нас, марсилци са една особена порода, та ми се е случило 2-3 пъти да ми отстъпят място да мина по-бързо, и то мъже, жените те гледат като тревопасно и дори няма емоция изписана на лицето.
Звезди, не знаех за този бял полип, каза ни акушерката, че като "избършат" бебето ще ви го дадат на гърдите, трябва да засуче", та затова мисля, че не ги къпят с вода, ще видим.
Сю, много са добри германците, напълних ми душата снощи!
Journey, вярно, че голям късмет извадиха американците - дали от вратаря или наистина топката е супер изгъзена наистина (тук още преди световното и двамата вратари се оплакваха от новата топка и мъжа ми викаше "да бе, сега топката им виновна Joy). Не тъгувай ти докато си самичка, нали има дружки наоколо Wink Ти видя ли вече малката хуничка на живо или не сте се организирали? Какви са при вас температурите сега, май още не са жеги ?
Маритка, довечера са италианците, хайде направи някоя тортичка миниатюрна на твоя италианец да се радва Wink

Момичета, които сте из Европа-та , аз гледах преди време прогнозите за лятото тук при нас - куца работа, но добре за бременни и бебета. Как е при вас времето? Тук ни изнервя вече - лашка се от 9 до 30 градуса. Аз като се покажа навън уж съм все с 50-ти фактор намазана и с шал покрита рамене и деколте, но се изприщих вече от слънцето, иде ми да се чопля, но се удържам. Деколтето ми стана на петна, а лицето ми е ок, как е успяло да ме лизне там слънце - не зная, но  е супер дразнещо ...

# 182
При нас има разтегаем диван за таткото. Само желаещи да спят на него няма  Wink, но ние живеем на 15 минути от болницата, та ако ми притрябва, ще го привикам.

Бяхме на курс за раждането този уикенд. Аз мислех, че ние ще сме най-напреднали, но се оказа, че почти всички двойки бяха с термин юли - не съм само аз блейка значи  Laughing. Честно, много по-спокойно ми беше преди курса. Не знам дали е от многото информация поднесена толкова интензивно, или от нещо друго, но за първи път откакто съм забременяла се уплаших от раждането. Ама - да съм мислила когато беше време за мислене Laughing

# 183
Аааа, Juturna, няма да се плашиш така, какви са тези неща??? Какво ви наприказваха толкова, че така се стресна? Нали сега е най-важно да сме спокойни, то стряскане ще има от сега нататък - с лопата да го ринеш, има да тичаме по сто пъти денем и нощем да гледаме диша ли, какво прави, зашо прави и така! Сега - зен! Избий го на шега и не се плаши (аз какви съвети раздавам обаче Joy все едно 3 пъти вече съм раждала хохохо)

# 184
  • Rennes, France
Добро утро мами!

Честито бебе на съншайн 83...

Да ви разкажа - този уикенд бяхме на бебешко парти. бебо е момиче, и е на 32 дена - една малка мръвчица... Party
Много спокойно и сладко бебе - само яде и спи. Ама то това май се прави през първите месеци  Thinking

Тази седмица завършвам 4-и месец и хайде скоро ще преполовим.... Praynig
На бременните мами очакващи всеки момент тяхното чудо - пожелавам много кураж и... "мечка страх - мен не ме е страх"  Naughty
Мари, и мен наскоро ме придърпваше коремчето, но не му обърнах много внимание - стори ми се нормално...
За раждането още не мисля, но от нашата болница ни изпратих каталог и ако е индивидуална стая се плаща, но май се поема от мютюела... Не съм още наясно, но като почнем курсовете ще питаме подробно.  

Тази седмица ще ходя по КАФ и не знам си какво още... но съм твърдо решена да се оправя!  Crossing Arms

Пожелавам усмихнат и слънчев ден на всички  Hug Hug Hug

# 185
Здравейте от още едно бременно чужбинско коремче. Simple Smile

Живея в Германия и очаквам първото си бебе през септември.
По актуалните теми мога да се включа само по тази за болниците. Вече успяхме да отидем на информационните вечери на 3-те болници в нашия град. Условията навсякъде ми изглеждат еднакви и не знам как ще си избера. Хубаво щеше да е, да имам отзиви от първа ръка, но никъде не мога да намеря мнения на раждали в някоя от болниците. Разстоянието от вкъщи и до трите е почти еднакво. В една само ме подразни категоризирането на стаите - стаи за частно и стаи за държавно застраховани.
Аз мислех да раждам амбулантно, но вече започвам да размислям. Изглежда доста полезни неща се научават по време на престоя в болницата след раждането.
На курс се записахме за август, обаче започвам да се чудя дали няма да е късно.

Ще се опитам да прочета поне тази тема от началото и да се включвам по-адекватно.

Приятен ден от мен!

# 186
  • Eemnes, NL
Добро утро тумбачета Hug Heart Eyes
При нас днес е едно такова слънчево утро.... кара те да се усмихваш. Днеска сме ние наред, та да видим какво ще направят холандците.. Peace
Да похваля мъжо, че почти опразни бебешката стая, аз още не мога да повярвам,и сега остава малко по малко да се боядиса, да се наместят мебелите и накрая дрешките, че така в чували на земята доста ме дразнят. Flutter
Синьо - добре дошла.  bouquet Като гледам лентичката ти и се усмихвам имаме 1 седмица разлика в термините, така че ще си вървим заедно. Flutter Знаеш ли вече пола на бебчето си?
Айде, че аз се разбаърборих пак...
А, да набързо да се оплача, почна пак да ме боли ябълката на десния ми крак, това си го имах след равдането с Ванко, но се появи след раждането, а сега ме почва отсега, но... явно нищо не мога да направя по въпросът, в четвъртък съм на преглед и ще питам акушерката ми.

# 187
синьо,добре дошла и от мен и безпроблемна бременност ти пожелавам с хубав финал!
аз също мислех амбулантно да раждам,но премислих.даже сега,като лежах в болницата една родила вече мама ме посъветва да си стов и 4-те дена,които ми се полагат по застраховка,защото е много полезно! ще си стоя докрай,а и бебето там си е под лекарско око нон стоп първите дни от живота му.мисля,че ако се приберем на първия ден,когато е родено в нас няма да съм достатъчно спокойна.идват акушерки,но не и лекари всеки ден у нас.

боби,душко,още гледам да не вършея много аз.немога да правя тортички:) оня ден отидох с моя мъж до магазина,че исках да си купя храна за тази седмица лично (той носи гадни плодове) и доста се уплаших.през цялото време усещах бебето на изхода и доста бързо напазарувахме.накрая даже го наспеших хич да не с емота,ами да си ходим у дом:) даже на идване пуснах седалката да съм легнала.мани,мани.ще кротувам до идния понеделник,когато имам среща с акушерка да говорим за раждането и която не отложих,защото така и така псоле на 22-ри съм на контролен преглед да видим ще ми кажат ли да почна да си живея нормално.ще съм начършила 35 седмици.това ми беше минималната граница.иначе мъжО дори ще гледа мача навън.горкия ме пита дали го пускам и аз не съм толкова зла,та го пуснах да си гледа с мъжете в италианския клуб.аз ще си почивам тук.

Hug на всички!

# 188
Боби, и ние с мъжа ми бяхме приятно изненадани вчера, наистина много добре играха  Sunglasses Иначе при нас времето е ок. Ама ние сме на Рейн и как се вика сме "Богопомазани"  Mr. Green Така ако остане ще е екстра, между 24-26 градуса.
Juturna, споко кака, няма страшно, цял свят все от там е излязъл  Hug
Синьо, в кой град си? За курса не мисля че е късно. Тамън всичко ще ти е прясно за раждането.
Аз бях на среща днес в болницата. Изяснихме всички въпроси и сега вече ме чакат като реши малката да излиза  Heart Eyes Прегледа ме акушерка и каза, че теглото ни е около 2,6 кг  Heart Eyes Най-комичната част - гледа ми стойката, таза и т.н. като аз съм с гръб към нея, след няколко секунди ме пита - "Знаете ли че десния крак ви е с една идея по-къс от левия?", аз - "Ъъъъ не  Shocked ?!?" и двете в следващия момент прихнахме да се смеем. Та така, доживях да разбера че съм дяснокракокъса  hahaha Дано не се предава по наследство  hahaha

# 189
........ Прегледа ме акушерка и каза, че теглото ни е около 2,6 кг  Heart Eyes Най-комичната част - гледа ми стойката, таза и т.н. като аз съм с гръб към нея, след няколко секунди ме пита - "Знаете ли че десния крак ви е с една идея по-къс от левия?", аз - "Ъъъъ не  Shocked ?!?" и двете в следващия момент прихнахме да се смеем. Та така, доживях да разбера че съм дяснокракокъса  hahaha Дано не се предава по наследство  hahaha

Joy Joy Joy Сю, ама таз кака не ти ли каза, че няма хора с два еднакви крака  Joy нито уши, очи ... просто някои го научават по-рано, други по-късно, а някои никога (и си живеят с вярата, че всичко им е точно еднакво до милиметър). Аз съм така с левия, а мъжа ми с десния крак (аз зная от 20, той разбра преди 5 години хахаха), а бебелина кой ще наследи  newsm78 не зная.

Маритка, не мърдай тогава, щом още така силно го чувстваш - не се шашкай! Измислихте ли име , бре моме? Нали едно време се чудеше и маеше? Докъде стигнахте?

Сю, с теб май се чудехме дали не сме избрали едно и също име на девойките, ама да знаеш, не сменям, така си говорим и я наричаме с баща и от доста време Wink ще видим като се родят  hahaha Тя Clairetteзнае първото име (нашата беба ще е с две), та да знаеш, ако съвпаднат - имам си оправдание, не съм "гепила"! Аз не мога да стигна до филма, а и ти и Journey казахте, че бива, но приятелките ми бачкат и докато излязат и се дотътрим до града - все сеанс от 21:30 или 22 ч, а на мен ми се доспива ужасно, няма да мога да се докарам до вкъщи след филма. Довечера ни е поредния опит да видим каква ще я свършим, че последния път с приятелка в 9-тия месец ... и тя не дойде, направо в родилното отпраши и роди баш на уговорения час за кино  Joy

Синьо, добре си ни дошла - лека и безпроблемна бременност ти желая!

# 190
 Здравейте момичета!Минавам да ви кажа,че съм по-добре,утре ще ида да ми махнат конците,които са останали!Все още изпитвам болки в гърба и главата от епидуралните,но с помощта на обезболяващи се държа!
Боби,времето наистина е шантаво,а виж във България какво става?!
Мадам,мисля,че няма място за притеснение,смятам че става дума за подготвителни контракции.Както някои ти беше писал наблегни на естествения прием на храни богати на желязо и магнезий!Стискам ти палци за прегледа във бторник и ще чакам да се отчетеш!
Говорите си за раждането-аз бях в самостоятелна родилна зала,а след това в стая с още едно момиче,което беше родило предния ден и бебето ѝ беше през цялото време при нея!Тук бебетата не се къпят,а само се обтриват,а при нормално протичащо раждане,веднага след като срежат пъпната връв,ти го поставят върху гърдите,като допира “кожа в кожа“ е много важен.Има възможност това да направи и таткото,ако иска!
Мари,подкрепям Сю,най-вероятно болките са заради разтежа на матката,но ако си притеснена,най-добре се консултирай с акушерката си!
Синьо,добре дошла и лека и безпроблемна бременност ти желая от сърце и здраво и красиво бебче на финала!
Juturna,няма от какво да се плашиш-повярвай ми!Няма по-хубаво изживяване от раждането!Трябва само да слушаш тялото си,да си концентрирана и да помогнеш всячески на малкия човек!На мен много ми помогна в този момент съпругът ми,които ми даваше сили,както и акушерките с напътствия!Ще се справиш страхотно,както и всяка една от вас мили момичета!
Маритка,Веси как сте?Рали драсни два реда да не те мисля,моля те!
Хубава седмица на всички и погалете коремчетата!

# 191
боби мй клоним към вече станалото банално Алессандро.просто гледам мъж ми все него дава за пример и ме пита вече 1000 пъти дали все пак ми харесва,та май то ще остане.не съм 1000% сигурна дали е супер,ама аз и преди так неможах да измисля име.много съм зле.немога да реша просто сама кое име да "лепна" доживот на детето,а никога не съм имала любими,както някои хора:(

ели аз съм добре! започнах пак да се плаша и аз от раждането като Juturna,ама то е нормално.другия понеделник ще видя какво ще говорим с акушерката,че имам и още два смешни въпроса.дали бръснат и дали правят клизма.аз държа на това! ако не го правят да се организирам да си го направя вкъщи преди това.мен пък мисълта за тези две неща много ме изнервя просто.също искам да ги питам дали ще ми влеят задължително антибиотик венозно против бактерийте които имам,зашото те се правят май с посявка и точно преди раждането няма как да знаят дали са рецидивирали....демек държа и на антибиотика венозно.ооффф....всеки с проблемите си Grinning
радвам се,че продължаваш да се подобряваш и се появяваш тук! Hug

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 12:33 от Гаца Баца (марита)

# 192
bobi40
 аз нали имах двама помощници и ги бях  наредила да не изпускат бебето от очи  Joy
 И като ми го дадоха да го кърме, си казах ех, че чисто бебе съм родила... а те го позабърсали, ама койд а види какво става Joy
Ама и синчето ведна се одриска. Crazy

Синьо

кажи термин, страна и кое раждане ще е ,ч е да те включа на първа страничка.

sterretje
 и при мен се получи така, но после поотмина. За сметка на това се оплаках и веднага ми назначиха физио.

Siiu
е, аз пък съм дяснодебела Joy
Т.е.  дянста ми половна е малко по-дебела от лявата. Mr. Green

# 193
   Ето ме и мен, след малко съм на работа, а как не ми се ходииии, но още два месеца само  Crazy Тук стайте за раждане са отделно докато раждаш и после те карат в едно общо с пердета разделящи родилките. Но ще поразпитам пак за опции, че може и да има, то тука никой нищо не казва, дано поне брошурки дадат - това им е силата, пък и за мен е по лесно. То малко няма и смисъл от отделна стая за след това, тук ако родя сутринта до след обяд те изписват, ако всичко е що годе наред. Та ще го мислиме, единствено, ако се наложи секцио те държат към 3 дена и може да ми се преиска отделна стая.
   За име последно сме се спрели на Мишел. Моят много го харесва, аз още мисля, но почнах да го харесвам и аз, някак си му свикнах вече и всички други са ми странни. Мен Мия много ми харесва, но моят все ме пита е как ще я викаш да я измиеш  Laughing Генеален е, ей  Laughing
   Бялата лястовица нещо не пише, дано всичко е наред  Praynig
   elisalou  Hug

# 194
Аз съм така с левия, а мъжа ми с десния крак

е, аз пък съм дяснодебела Joy
Т.е.  дянста ми половна е малко по-дебела от лявата. Mr. Green
Всичко ще си кажете  Mr. Green

Боби, ние името го сменихме, а ако ще гледаме кой гепил, то май аз ще съм прецакана  Mr. Green щото ти ще ме превариш, струва ми се  Mr. Green

tsvelichkova, Мия, Мия е по-добре, че ще станат много съименичките в тая тема  Mr. Green

Ели, зареждам се с много положителна енергия като те чета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт