На кръстопът

• 3 000
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Не е необходимо да се оправдаваш какво си правила и с кого.

По-ясен знак от клиничната депресия, че ти трябва спешна и сериозна промяна в живота, няма. Дала си му 3-4-5 шанса - колко още? Да си чувала израза "дадох му пети шанс"? С всяка следваща прошка думата ти олеква и му показва, че си готова да приемеш всичко от него. Той съответно го прави. Не го обвинявай за това.

Разбирам, че е много тежко да захвърлиш дълга връзка, нямаш и опит в късането, плюс депресията не е най-решителното време в човешкия живот. Мисля, че ако останеш още известно време с този човек, той ще те анихилира като личност. Получила се е нездравословна садо-мазо връзка, в която жертвата и насилникът непрекъснато си сменят местата.

В момента звучиш като жена, която се оплаква на приятелката си от мъжа си, но ако тази приятелка има неблагоразумието да намекне за раздяла, оплакващата се става лъвица - "ама как, той се старае, ние се обичаме, всъщност аз го провокирам, той иначе е прекрасен, ние се учим от грешките си и сме напреднали". Ако си водила такъв разговор, знаеш колко безнадеждно изглежда.

Правиш едно и също действие, но очакваш различен резултат. Не става така. Няма кръстопът тук.

# 16
Не си ме разбрала.

Я смени местата на героите...не е приятно, нали?
Ако моята половинка се чувства емоционално близък с някоя дама, която пък е влюбена в него-почти нямам да имам въпроси без отговор за нашето бъдеще.
 Късмет!

Чакай сега. Аз трябва да нося отговорност за това, че той е влюбен в мен ли? Тоест, да ограничавам общуването си с него, защото той има чувства към мен? А емоционалната близост е възникнала в периода, когато приятелят ми беше съсредоточен да се занимава с друго момиче, а мен беше отсвирил емоционално, държеше ме на необходимия минимум, ако може така да се каже. Не е ли малко нечестно след това да "изхвърля на боклука" близките си отношения с някого, само защото господинът се е сетил, че не съм му съвсем безразлична? Да не говорим, че е бил наясно с отношенията ми с другия човек, а не съм мишкувала да се крия от него...

# 17
Отговарям ти от позицията на жена , която не е на кръстопът- аз като усетя, че някой мъж /различен от съпруга ми/, има по-специално отношение към мен,  ограничавам контактите до минимум, естествено, че за последствията отговорността си нося само аз /случва ми се от време на време-не че съм красавица, но клиентите и колегите ми са мъже/, прдставяш ли си какво ще стане, ако емоционално отговарям всеки път на интереса отсреща, пък било то и за едно кафе и сладки приказки?И после какво-да се оправдавам-"ами не съм виновна-харесват ме мъжете, не съм виновна"...
 Значи, ако си емоционално /сексуално, или каквото там се случва в момента/ привлечена от друг мъж, не се оправдавай със забежките на собствения ти, че излиза малко... newsm78...ами не знам
 Една моя приятелка като разбра, че съпружието И изневерява, реши , че нейните любовници никога не бива да са по-малко от неговите.

# 18
Отговарям ти от позицията на жена , която не е на кръстопът- аз като усетя, че някой мъж /различен от съпруга ми/, има по-специално отношение към мен,  ограничавам контактите до минимум, естествено, че за последствията отговорността си нося само аз /случва ми се от време на време-не че съм красавица, но клиентите и колегите ми са мъже/, прдставяш ли си какво ще стане, ако емоционално отговарям всеки път на интереса отсреща, пък било то и за едно кафе и сладки приказки?И после какво-да се оправдавам-"ами не съм виновна-харесват ме мъжете, не съм виновна"...
 Значи, ако си емоционално /сексуално, или каквото там се случва в момента/ привлечена от друг мъж, не се оправдавай със забежките на собствения ти, че излиза малко... newsm78...ами не знам
 Една моя приятелка като разбра, че съпружието И изневерява, реши , че нейните любовници никога не бива да са по-малко от неговите.

Ама чакай малко, аз не се чувствам привлечена от друг мъж  #Crazy Приятел ми е, споделяме си, помагаме си... След като и той е наясно с връзката ми и чувствата ми към половинката, къде точно е проблемът според теб? Аз не съм го ползвала като кошче за душевните ми отпадъци, докато "благоверният" ми е ходил след някоя друга, че да го изритам, когато последният реши, че пак иска да е наистина до мен. Ти това ли би направила?

# 19
Изобщо не бих допуснала в обкръжението си / и до личния си живот/ мъж, който има някакво специално отношение към мен, под прикритието на мой приятел.Това е моята позиция. Надявам се да си ме разбрала сега.
Цитат
От няколко дни се чудя и реших да помоля за съвет при вас
Консултирай се с лекар за депресията, защото явно много дълго си в била в позицията "на кръстопът" /по-точно според мен е определението "затворен кръг", ама щом така го разбираш ти-така да е/

# 20
  • Варна
...........................................

Правиш едно и също действие, но очакваш различен резултат. Не става така. Няма кръстопът тук.
Целият пост е много точен, но право в десятката са тези три изречения.  Peace

# 21
Едно списъче- какво ти харесва и какво не. Което надделее- то ще е .
Аз не видях обаче нито едно плюсче, дали защото си забравих очилата днес или съм попропуснала някое редче- не знам. Наклона и пътя според мен са все в една посока.

# 22
Цитат
един преподавател ни учеше на принципа Don't throw good money after bad или кога да спреш да инвестираш в издънена кофа. Обясни ни, че на някои хора им е много трудно да преживеят загуба и са склонни да наливат пари само заради надеждата, че накрая ще излязат на някаква печалба. При положение, че същите пари могат да и...дат на безрисков депозит и да им докарат повече лихви.

После се огледах и видях, че хората правят същото и в живота си. Замени пари с емоции и ще видиш с изумление колко хора наливат усилия в издънени емоционални кофи. Отстрани хората мигат в недоумение "Защо продължаваш да си с него/нея, след всичко, което ти причини?", а главният герой обикновено смънква: "Ми... 'щото го.../я обичам." Обич-таратанци!

Тотална неспособност да признаеш, че си загубил и да се откажеш навреме. А колкото по-голяма става загубата, толкова повече осъзнаваш, че си изпуснал момента да се откажеш. Тогава идва надеждата за Божията намеса и чудото, което трябва да обърне нещата в твоя полза и да те възмезди за малодушието.
Но както знаем, съдба...та обича смелите, не малодушните.

не са мои мисли, копирах ги, но се надявам да ти помогнат.

Моето мнение е, че между вас и по-скоро зависимост, не си заслужава, тръгни си и не се обръщай назад,
вижда се, че си желано момиче. Дай шанс на един прекрасен мъж да ти покаже какво означава да обича от дъното на душата си,
със сегашния ти няма да го изживееш,
егото му е по-важно от теб.

# 23
b^s , вашата връзка е изгубена кауза!Повярвай!
И намери щастието си другаде...!   
Мога да ти напиша половин страница ЗАЩО,но няма смисъл.
Само едно :И двамата не сте щастливи така!Защо тогава се мъчите?   

# 24
  • София
Не са щастливи и не се обичат, бих добавила. Поне в авторката грам любов не виждам.

# 25
Не са щастливи и не се обичат, бих добавила. Поне в авторката грам любов не виждам.

От кое си направи този извод? Интересно ми е, наистина. Защото смятам, че го обичам. За него не съм сигурна.

# 26
  • София
b^s - ако обичаш половинката си, нямаш нужда от приятели-заместители. Нито приемаш такова приятелство, Тиха вода писа много по темата, ти дори не можеш да разбереш какво ти обяснява. Ако си влюбена, няма да ти е неясно.
А и като те питах защо си на кръстопът, помниш ли какво ми написа - не "обичам го", ами "много съм вложила, ами ако вземе сега да се промени" - тоест ти не обичаш него, защото като обичаш някой не искаш той да се променя. Обичаш някаква представа за него, която си си създала, ама това не е той просто.

В твоя случай си казваш Обичам го, за да оправдаеш пред себе си бездействието си и страха от промяната.

# 27
Не виждам описаното да е връзка.
По-скоро прилича на мъчение,на желание за себедоказване,на страх от неизвестното,страх от самотата.
Аз също никъде не открих любов-само описание на "любимия" / Sick/ и то в черни краски.
Какъв е проблема да признаете че е време за раздяла?

# 28
Ще ме извинява авторката,но връзка,която се основава на лъжи,изневери и видно тъпчене на другия не е "връзка,градена с години".
Дали защото ти си позволила да бъдеш мачкана,дали защото той е прекалено егоцентричен,но вие сте си стъпкали "хубавата връзка" още в началото.
На никакъв кръстопът не трябва да бъдеш.
Бъди щастлива,но не с този човек. Освен ако не си грандоман мазохист и ти е по-готино някой да те тъпче и унижава,отколкото да те обича и да ти го показва.

Общи условия

Активация на акаунт