Хобитата на изключенията и отношението на мъжете към тях

• 29 540
  • 421
  •   1
Отговори
# 195
значи, тва последното важи и за майките, дето сме разведени - "да сме мислили кой ни прави децата" ама не можеш да говориш така Naughty. нищо не е само черно или само бяло. за да се стигне до дете, брак и опит за поемане на отговорност /може и не в тази последователност/, значи е имало и други цветове  Peace

# 196
Е кой да ги мисли, аз ли?  Crazy Много ясно, че създателите на едно дете са тези, които трябва да го мислят и да поемат отговорността по отглеждането му, а не комшиите. Черно, бяло, цветно, отговорността е една и тя е на родителите, не на някой друг.  Peace

# 197
pasinet, искаш да кажеш, че при един развод няма да искаш детето да живее с теб, а ще избереш да го виждаш 2 пъти месечно?

# 198
  • някъде ...
значи, тва последното важи и за майките, дето сме разведени - "да сме мислили кой ни прави децата" ама не можеш да говориш така Naughty. нищо не е само черно или само бяло. за да се стигне до дете, брак и опит за поемане на отговорност /може и не в тази последователност/, значи е имало и други цветове  Peace
Peace Peace Peace
на 100%

Колкото и да не съм очарован от горчивия си опит с бракуването, и колкото и да съм убеден в това, че партньора ми е бил грешен избор, 200 живота да имах, 200 пъти щях да я направя.
Защо ли?
Защото заради нея, сега имам най-прекрасното момченце Simple Smile

ЕДИТ : Малееее, докато напиша отговора, още 2 !!!
Аре, приятно ми кафенце, после пак Simple Smile

# 199
pasinet, искаш да кажеш, че при един развод няма да искаш детето да живее с теб, а ще избереш да го виждаш 2 пъти месечно?

Аз искам да правя най доброто за детето си. При един евентуален развод, няма да мога да бъда пълноценна майка да работя и да се грижа сама за малкия, така, че това е единствения изход. Няма да се разкъсвам и умопомрачавам и да съм неадекватна и така детето да ме намрази, да не мога да му отделям нужното внимание,а таткото да си вее байрака като ерген без отговорности и като дойде да го види подаръче това онова и детето да му се радва. А аз дето бъхтя по цял ден да съм черната, защото ще съм скапана и базпарична, защото ще трябва да давам и половината си заплата на детегледачка за половиния ден, когато трябва да е само в къщи. Много ясно, че няма да го виждам само два пъти в месеца най малкото защото бащата ще има много повече нужда от мен за помощ в отглеждането му. Ама трябва и да работя нали? Няма как да стане сама с дете ( особено пък със СОП, каквото е нашето)). Не виждам какъв е проблема детето да живее при бащата, да не го хвърлям на улицата? Особено при положение, че развода както се уточни е по желание на бащата, няма начин да си тръгне само с ръцете в джоба, без да поеме отговорността си.
Защо е нормално детето да живее при майката, а не е нормално да живее при бащата? Каква е разликата? Изобщо не схващам.

# 200
Е кой да ги мисли, аз ли?  Crazy Много ясно, че създателите на едно дете са тези, които трябва да го мислят и да поемат отговорността по отглеждането му, а не комшиите. Черно, бяло, цветно, отговорността е една и тя е на родителите, не на някой друг.  Peace
хахаха ама кой те кара да мислиш вместо мен /примерно!/ сакън, не ти прехвърлям тази отговорност! платих си за грешките, но както каза и дракона, благодарение на тази "грешка" имам най-прекрасното същество на света Heart Eyes /да ме прощават другите гарги, ама мойто гардже си е най-убаво Laughing/.
освен това съм си поела всички задължения, отговорности и радости, свързани със сина ми Peace и не разчитам бившата ми половинка да се занимава със възпитанието му. то се видя колко може  ooooh!

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 19:40 от stealflame

# 201
... Защо е нормално детето да живее при майката, а не е нормално да живее при бащата? Каква е разликата? Изобщо не схващам.

Не казвам, че не е нормално да живее при него, но аз бих се борила да е при мен. Всеки родител трябва да се бори, пък каквото реши съда ...

# 202

Не казвам, че не е нормално да живее при него, но аз бих се борила да е при мен. Всеки родител трябва да се бори, пък каквото реши съда ...

За какво да се бори? Мисля, че трябва да се бори за това, което е най доброто за детето, а не на каквато и да е цена само да е при мен, та при мен.

# 203
Именно - ако едно дете е прекарвало по-голямата част от времето си с майката, за него ще е шок това да става 2 пъти месечно.

# 204
А да умре от глад няма ли да е по голям шок, аз мисля, че е по голям, така, че.  Laughing 

# 205
Именно - ако едно дете е прекарвало по-голямата част от времето си с майката, за него ще е шок това да става 2 пъти месечно.
Peace

А да умре от глад няма ли да е по голям шок, аз мисля, че е по голям, така, че.  Laughing 
а какво пречи другият родител да си плаща издръжката, както подобава и тогава никой няма да умре от глад. пък освен издръжката, може да взима детето и по-често, когато ти е невъзможно да отсъстваш от работа /чисто хипотетично/

# 206

Защо ще умре от глад при теб, а при мъжа ти няма?
И каква е връзката с хобито на изключенията?

# 207

а какво пречи другият родител да си плаща издръжката, както подобава и тогава никой няма да умре от глад. пък освен издръжката, може да взима детето и по-често, когато ти е невъзможно да отсъстваш от работа /чисто хипотетично/

Колко такива чисто хипотетични варианти в реализация си виждала в България? Особено пък, ако оня си е тръгнал заради друга фуста?  Laughing
Идеята ми е , че мъж в развод не бива да се чувства като освободил се от ангажимент, а точно обратното, да види, че е трудно, ако е сам родител и че не мрънкащата тетка е пречела да се чувства добре в брака му, а собствения му егоистичен гъз!

Цитат
Няма връзка, развалихме темата на Китана. Да извинява.  Blush
Аз проблем с хобито си нямам, нито той с неговите, изобщо сме си дали толкова свобода, че дори теоретично не ни се налага да мислим за собствения ни развод.  Laughing

# 208
Паси, сторвам ти дълбок поклон!!! Де да можеше повече венери да мислят като тебе... Praynig

И за съд аре да не си говорим,щото ми се додрайфа пак. Много добре знаем тук в България на чия страна е съда... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

И за да се върна в темата...хобито на някои майки е да праат мръсно на бившия чрез детето... Rolling Eyes

# 209
  • някъде ...

Колко такива чисто хипотетични варианти в реализация си виждала в България? Особено пък, ако оня си е тръгнал заради друга фуста?  Laughing
Идеята ми е , че мъж в развод не бива да се чувства като освободил се от ангажимент, а точно обратното, да види, че е трудно, ако е сам родител и че не мрънкащата тетка е пречела да се чувства добре в брака му, а собствения му егоистичен гъз!

Цитат
Няма връзка, развалихме темата на Китана. Да извинява.  Blush
Аз проблем с хобито си нямам, нито той с неговите, изобщо сме си дали толкова свобода, че дори теоретично не ни се налага да мислим за собствения ни развод.  Laughing

Абе много са ми интересни индивиди, които са много далеч от даден проблем, чували са и/или са чели нещо си, и после дават акъли с кофи по темата.
Първите 1-2 поста почти разбирах какво искаш да кажеш, ама после се пооля.
Може и да има такива, които са си тръгнали заради друга фуста, може да има такива които се грижат за дечицата след това, а може и да няма много от тях.
Представи си, че ние с Девиатор примерно сме от едните, но съвсем не сме типичен случай.
Има друг подфорум в същата тази секция, най-вероятно си го преглеждала.

Друго : защо винаги търсите друга фуста?
И моята така беше ( ама ти еди к'во си, курвите еди к'во си, та чак им звъняла, при това на хора, които не съм виждал от години, да им обяснява какви курви били ) - не иска и не иска да вдене, че проблема не е курва, проблема е другаде, но тя нали е перфектна и съвършена и прави баници и чисти и няма как да е в нея ....

Отделно - разсъжденията са ти далече от реалността, и ти пожелавам да не го разбираш по трудния начин ( защото както знаем - фустите и курвите дебнат зад всеки ъгъл, а ние мъжете сме животни и само това чакаме - да се появи една такава и да си зарежем тетките ).
ПП: Егоистичните гъзове са присъщи както на нашия, така и на вашия пол , да не казвам основно.
То не е : "Искам т'ва, направи онова, ела ме вземи от работа, закарай ме при сестра ми " и още 1 000 000 ( един милион да се чете ) капризи и простотии, които ако откажеш да изпълняваш, значи не я обичаш, не държиш на нея и т.н.
Колкото до това кой как, къде защо и т.н би гледал детето - пак ти потретвам, като сме двамата, никой от нас не се сеща че съществува друг човек, още повечер - като се обади другия човек е почти невъзможно да го накарам да вземе телефона поне да му чуят гласа.
Пак подесеторетвам за неразбралите : АКО на майка му няма да и липсва, го отнасям и ще си живеем прекрасно двамата.
За мое съжаление, има майки, които дори на държавна работа, с мизерна заплата и под наем, НЕ разсъждават като теб.
Но пък донякъде съм щастлив, защото той не осъзнава, но тя би му липсвала.
Именно затова не проведох агресивен развод ( @ Девиатор - съдиите и те са хора, и те деца хранят Wink ).
И именно затова, признавам, че въпреки гореописаните от мен характерни черти, тя е много добра майка, и аз се радвам, че тя му е родител.
И точно затова, издръжката която и плащам е поне х2 на уговорената, а когато мога и повече.

@Девиатор - не на някои - на повечето.
Виж хората дето не са минавали през развод и дето мъжете им са толкова изплезили езици по тях, та чак на моменти им тежи, колко ги разбират тия работи, пък ние с теб само сме чували...

И все пак - по темата :
Хобито ми е да си мечтая сина ми да стане на 12 и да избира сам къде да бъде.
Другото ми хоби е да си мисля, как ще си организирам поне още 2 деца, като ми мине стреса от чистенето и мърморенето .
Още едно хоби имам - да се забавлявам с малкия - бой с възглавници, двойни игри на ралита, ядене на сладолед на корем ( той затова ме обича - ето виж как някои гои разбират тия работи ).

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 21:29 от ddragon

Общи условия

Активация на акаунт