Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 229
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София,
Леле ужас какво става колко много болнички дечица,  Embarassed да се оправят бързо.
didimidi по добре не чакай а отивайте на преглед.
А пък при повечето щом кашлицата е влажна значи си е вирусно нещо, и може и от гърлото да е и при нас кашлицата беше влажна даже супер влажна и се усещаше дори като говори как и трептят секпетите и и дразнят гласните струни, ама е още мелка и не се сеща как да се изкашля за да ги прочисти. Днес вече нямаме Аб - и уж си стоим в къщи, но ми се струва че алергичната реакция след болестта и пристъпа ще са съвсем скоро Tired, нослето и хрипти, а от онези дни нямаше нищо поне когато спи, беше се изчистил секрета, през дена даже на няколко пъти избърсваме воднистия секрет, все се надявах да се разминем с пристъпа, но това кога ли е било ooooh!.
Ментова аз снощи имах чувството че ще умра, така ме болеше отпред горе високо точно под ключиците и от двете страни и то като дишам, усещам си бронхите като жилави въжета, въздухът влиза лесно, но издишването е голяма мъка. Записах си час при мойта пулмоложка, но най близкия е чак за утре и почнах да пия друг АБ - посилен от предишния, непосмях да си правя инхалации с вентолин, лекарката последния път ми каза че при мен нямало нужда - само да си вдишвам от помпата колкото пъти имам нужда, но снощи положението беше много зле, нито помпата помагаше нито нищо, едва съм заспала, а днес явно от АБ положението е по добро, утре ще видим какво ще каже на прегледа. Аман вече от тези болести #Cussing out

# 661
Ходих сега на преглед, лекарката и би урбазон, каза да продължавам с инхалациите с вентолин, флудитека и куп други лекарства, даже ми изписа лист за хоспитализация ако тази вечер се влуши. Аз съм много притеснена пак ли тези урбазони, какво става преди месец бяхме в болница. Сега за колко време ще се възстанови се чудя. Не съм вярвала, че ще се сблъсквам с такива проблеми та никой от мойта и на таткото родата няма астма. Този урбазон не е ли много вреден така всеки месец да се дава. Лекарката си каза, че е вирусно то винаги при нас така става и аз сега ПАК ще съм на тръни ПОСТОЯННО. Как да ги избегна тези вируси, дори и на детска градина да не ходи каква гаранция имам? Ами после на училище? Много съжелявам, че пиша такива работи, но и аз не се чуствам добре вече. А тя милата само един ден до обяд беше на детска градина

# 662
Последната лекарка,която ни преглежда/от детска белодробна клиника/ каза,че в никакъв случай не трябвало да се приемат отхрачващи сиропи в остра фаза на спазъм!!?? Така дробовете още повече се задръствали,било достатъчно с Урбазон/метилпреднизолон,ако е нужно и Вентолин.На вас казвали ли са ви подобно нещо?Има логика,като се замисля.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 18:27 от ДХ3

# 663
аз съм забелязала, че ако давам сироп започва повече да кашля, а това определено влошава
последните няколко пъти ако кашля леко въобще не й давам сироп, само на инхалации карам  Peace
днес по случайност минахме през личната, дишането на СТеф е разкош  Crazy много съм хепи, че й се размина урбазона
на всички ви пожелавам леко да минават всички неразположения

# 664
Да, със сиропите много трябва да се внимава при нашите хлапета...

Не зная дали ви се похвалих, но Владо вече е с грип... Висока температура. Очаквам и друго включване, пък да видим. Аман!

Семирамида, дръжте се и бързо оправяне!   bouquet

# 665
Мами, какви кортикостероиди слагате в носа и има ли подобрение.Ние от 7 месеца насам сме със хриптящ нос,ту едната ноздра е запушена,ту другата и така. Thinking
На болните дечица-бързо да се оправят и по-леко да минават нещата! Peace

# 666
gergandi дано да остане само грип без никакви усложнения. А за сиропите не е ли по добре да отхрачват отколкото да се задръстват бронхите с тези секрети, а иначе е вярно това че след като почне да се дава такъв сироп се започва една велика кашлица.

# 667
А за сиропите не е ли по добре да отхрачват отколкото да се задръстват бронхите с тези секрети, а иначе е вярно това че след като почне да се дава такъв сироп се започва една велика кашлица.
Зависи. Понякога се случва наистина да има вирус, който причинява трахеид и откашлящите сиропи могат да предизвикат пристъп. Тогава по-добри са потискащите. Аз затова никога не давам на своя глава, само по лекарско предписание.

ASITA5, слагали сме няколко различни кортикостероиза в носа - Фликсоназе, Назонекс и Нео-Ринактив. Лично според мен, имат доста добро действие, но действат с натрупване. Проблемът е, че към кортикостероидите бързо се привиква и не е добре деца, склонни към алергични прояви, да приемат се третират дълго с кортикостероиди в носа.

# 668
  • Варна
gеrgandi, да се оправя бързо Влади, без усложнения, без спазми!
И един наболял въпрос - колко често сменяте назалните кортикостероиди? Вече около 2 месеца се третирам с Назонекс (с прекъсване), а ефект никакъв - не мога да прекъсна ринита, по никакъв начин! Лекарката ми вдига ръце, лигавицата ми започва да изсъхва, а "най-доброто" състояние до което се докарвам е задна хрема. Колко натрупване им трябва? Прекъсва ли се третирането?

# 669
Със сигурност трябва да има почивка.Д-р Мустаков беше предписал на сина ми Фликсоназе,но каза да го ползваме само месец.

# 670
Ментова, два месеца, според мен, трябва да са напълно достатъчни, за да проличи, че Назонексът не действа или има нещо придружаващо. Например, УНГ-то на Владо винаги първо изписва нещо придружаващо за началото, което да подпомогне пресушаването на секрета. Иначе, задължително трябва да има смяна и прекъсване. Предлагам ти да идеш при нашата УНГ (Кирилова, има я в списъка на първа старница), тя е и за възрастни лекар, и за деца.  Hug

Иначе, синът ми е бил 3 месеца без прекъсване на един и същи кортикостероид в носа, това е.... иначе веднага се почва отначало.

# 671
На Ади са и достатъчни 3-4 дни Тобрадекс примерно, разводнява гнойните сополи, после седмица Назонекс
Откато се е застудило и ние сме хремави, ама е толкова скромно, че не му обръщам внимание
Иначе 3-4 месеца нямахме грам хрема

# 672
  • София,
Герганди милият Владо- дано Ви се размине и на вас пристъпа, дано е само вирус и да отмине, гърлото как е? Температурата да не е от там?
Да, със сиропите много трябва да се внимава при нашите хлапета...
Семирамида, дръжте се и бързо оправяне!   bouquet

ХИ, хи колко неща съм научила от тебе най вече, това щях да го напиша ама точно по същия начин Peace.
А сиропите са си нож с две остриета - особено флудитека, по лично мое наблюдение давала съм го още в началото преди да се докаже астмата при дъщеря ми - започнеше хрема и кашлица, личната казва - бронхиолит изписва вентолин и флудитек, да ама Вентолина на Сироп и аз още несблъсквала се със проблема, давам, а детето се съдира от кашлици, ври от всякъде и то бебе още неможе да се сети как да откашля, дави се, повръща, УЖАС. НО вече поочукала се /през два месеца в болницата/ та си научих урока. При нас Терапията започва така - почне ли водниста хрема, сухо подкашляне и веднага почвам с Вентолина, водя на доктор - според зависи какво са казали, веднага включвам противоалергично и понякога МУКОСОЛВАН.  Това е единствения сироп, който и помага поне на моята. НЕ я разкашля много, а съвсем щадящо и и помага да отхрачва. Други сиропи вече недавам - особено на билкова основа, от един проспан и от мукоплант страшни пристъпи ми е правила #Crazy.
Днес ходихме до Токуда, че аз имах час за преглед при моята пулмоложка - и забележете - този път аз съм с пристъп вече поовладян, но си е пристъп - изписаха ми сума ти илачи, като повечето аз си ги бях почнала Mr. Green докторката остана доволна, само ми допълни някои неща и ми даде телефон при кризи да се свързвам директно с нея, а не да се разправям с онези на регистратурата и да ми дадат час когато всичко е преминало или вече съм умряла Twisted Evil. Антибиотик - авелокс, инхалации с вентолин три пъти на ден през осем часа + помпата симбикорт, капки и промивки за носа, отхрачващи таблетки мукоплант и забележете Преднизолон сутрин по 4 таблетки - т.е. 20 мл. на прием  Shocked, това последното малко ме стресна, но докторката каза че е по добре за три дни да го включим - отколкото да се мъча, още доста ме понаболяват гърдите горе и бронхите са доста свити  #Crazy. Все съм боледувала ама такова нещо не ми се беше случвало, и то след вируса аз да направя пристъп Sick. Водих и малката така и така сме там та я прегледаха и нея - казаха че е много добре, продължиха и терапията, но ни смениха Сингулера с Ефира за да не плащаме и фликсотида. Peace
Ментова, аз също отвреме на време ползвам кортикостероид в носа, изписват ми авамиста доволна съм - преди да почна астмопрофилактиката и тези капки бях нон стоп с хрема и капки в носа сигурно около десет години - зимния сезон беше ад - щото носа ми течеше нон стоп и постоянно ми се запушваше, но сега не ползвам вече никакви капки, е носът пак ми се позапушва отвреме на време но рядко и то частично та се издържа, но от Сингулера и авамистата като че ли се оправиха нещата- пръсках я два месеца по веднъж на ден само вечер и сега се чувствам добре, сега я включвам само когато съм болна и имам силна секреция от носа - но вече по принцип гледам да избягвам всякакви капки, защото също бях почнала да стигам до изтощаване и изсъхване на лигавицата даже ми бяха казали, че само с операция МОЖЕ да се оправя, но добре че засега се разминах Peace. Незнам какво да те посъветвам, вчера на едно място четох за специално третиране на задна хрема с хомеопатични, ще го потърся и ще го копирам обяснението, и може да се консултираш и с хомеопат, пробвай може пък да ти помогне, а Сингулер вземаш вече нали?
Ехе Пали къде се изгуби бе жена, кажи как е АДИ, тази година първокласничка ли е?

# 673
  • софия
А пък ние такава бурно нощ изкарахме, че без малко да събера багаж за болница. Кашля точно 8 часа без прекъсване, въпреки вентолин и т.н. Мислех да ида на частно при Д-Р Куфарджиева, тя в отпуск до 18 часа, личната болна, излезе и урина с бактерии. Та хванах Габи с две шишенца с урина и във филиала до нас. Влязох при първата срещната педиатърка.Преслуша я , имала удължено вдишване, а не издишване като при астмата. Дробчетата чисти засега. Изкара го ларингиален спазъм в резултат на прекараният вирус. Изписа ми Хомеовокс и Мукоплант"Лека нощ", Не мога да се свържа с личната- някой ползвал ли ги е тези лекарства? Притеснява ме да не повлият нещо на дроба и да предизвикат спазъм .

# 674
  • София,
gabelas17 Мукопланта е екстрат от мащерка и още нещо си, знам ли аз съм го давала като малка, ами билка си е, моята я разкашля още повече, но пък отдруга страна аз пия в момента също мукоплант - анисол - има някаква съставка на анасон и менат, и ми е гадно от него на стомаха, но пък иначе явно ми помага newsm78, та можеш да пробваш и ако видиш че почне повече да кашля да го спреш. А когато има ларингиален пристъп Вентолина наистина непомага  Peace, повече помагат инхалации само с ФР. Или най доброто е веднага хапче преднизолон и инхалации с топла пара в банята на врялата вода или над тенджера  - десет минутки и после изкарваш на терасата на студен въздух Peace - тези неща съм ги практикувала навремето с баткото, имаше ефект, и не се паникьосвай. Дано се оправяте бързо - това е вирусът в момента - прави Ларингиални пристъпи, трахеити и гнойни ангини. Дано ви мине бързо! Моят например винаги се повлияваше най добре от АБ и аз много се чудех, още на втория прием и спираше да кашля  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт