Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 216
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Семирамида, вече няма Т... не смея да говоря, нали се сещаш. Не зная от какво е, обаче постоянно говори на нос, влудява ме.
Брей, много преднизолон... тази доза.. Добре, че за кратко ще го взимаш. Такива са тези вируси - съпругът ми се зарази от Влади и сега е втори курс на АБ, обаче изостреното дишане си остава, въпреки някакъв антихистамин...

Иначе, Пулмекс и Хустагил са мазилата, които, според мен, са много по-ефективни от сиропите, но пак трябва да се внимава.

О, Пали, радвам се да чуя, че сте със сух нос  Hug

# 676
  • софия
Благодаря Семирамида. Ще пробвам с топлата вода в банята, аз се притеснявах от влажността да не навредя дробовете, ама за ларингса много не съм в час.

# 677
  • София,
А и забравих да кажа че противоалергичното е задължително  Peace също, щото е много опасно при пристъп ларинкса като се надуе, това облекчава, като при астмата, знаете, а за пресипнал глас аз давам Ампула Калциев глюконат - разделена на два или три приема през деня Peace.
Герганди това с носовото говорене да не е задна хрема newsm78. А за дозата на Метилпреднизолона и на мен ми се стори висока, и даже с голям страх ги пийнах на обяд петте хапченца, но... всичко е наред няма проблеми и се чувствам страхотно, все едно сутринта не са ме болели и стягали бронхите, сега си дишам нормално.  Peace Обаче как ми се ЯДЕЕЕЕ ..... Mr. Green, язък че бях свалила 4 кг. в болницата от притеснение, сега ще си ги върна двойно.  Sick
А и само да питам дайте рецепти за капки с клеева тинктура и сребърна вода, който е капал - събирам всякакви мнения и в момента тук бъркам едни разтвори, че сега и пари за Виброцили и др. капки не ми се дават, а и ще експериментирам първо върху мен и после върху малката.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 17:13 от Семирамида

# 678

Герганди това с носовото говорене да не е задна хрема newsm78.
А и само да питам дайте рецепти за капки с клеева тинктура и сребърна вода, който е капал - събирам всякакви мнения и в момента тук бъркам едни разтвори, че сега и пари за Виброцили и др. капки не ми се дават, а и ще експериментирам първо върху мен и после върху малката.  Crossing Arms

Да, точно от алергичния ринит е това носово говорене, той ни е заден... и увеличава третата сливица, а тя предизвиква спазъм, защото се стича всичко надолу... Та затова ме е страх, иначе уж затова е на кортикостероида в носа...

Иначе, най-добрите капки за нос, които се приготвят, които зная, са: кипват се 100 гр. вода, в горещата вода се слагат 2 супени лъжици лайка (от билкова аптека, не от пакет чай); сместа престоява 2 часа, след което се прецежда през марля; в прецедената субстанция се прибавят 2 супени лъжици мед. За възрастен се слагат по няколко капки в носа на всеки 1 час. (За детенце - по-малко, разбира се.)

# 679
  • София,
Иначе, най-добрите капки за нос, които се приготвят, които зная, са: кипват се 100 гр. вода, в горещата вода се слагат 2 супени лъжици лайка (от билкова аптека, не от пакет чай); сместа престоява 2 часа, след което се прецежда през марля; в прецедената субстанция се прибавят 2 супени лъжици мед. За възрастен се слагат по няколко капки в носа на всеки 1 час. (За детенце - по-малко, разбира се.)
Звучи ми добре ще го пробвам- само да купя лайка от аптеката утре.
А сега по свое усмотрение забърках следната рецепта  -  Mr. Green 5 мл ФИз. Разтвор, 5 мл сребърна вода и седем капки клеева тинктура Mr. Green - вече си ги и накапах - малко люти , но  ще видим  Peace резултата  ooooh!

# 680
Семирамида, клеевата тинктура не е добре за носа. За носа трябва прополисът да се разтвори на водна баня (за съжаление, не зная как се прави, в нас леля ми го прави). Така не е вреден, няма спирт и не гори, а пак си върши полезната работа.

# 681
  • София,
Семирамида, клеевата тинктура не е добре за носа. За носа трябва прополисът да се разтвори на водна баня (за съжаление, не зная как се прави, в нас леля ми го прави). Така не е вреден, няма спирт и не гори, а пак си върши полезната работа.
Знаеш ли много си права, ще търся прополис чист от пчелар и съм сигурна че ще намеря, а за водната баня ще го разучим. Тук в клеевата тинктура наистина има спирт и е гадно - яко люти. Аз преди две години се опитвах уж да си подсиля имунитета с нея, пиех там по незнам си колко капки - еми отврат беше и с портокалов сок, че уж не се усеща, ама после ми ставаше супер гадно на стомаха, разстроих си гастрита та после и това лекувах Embarassed. А на всичкото отгоре с тъпия си мозък се опитвах и на малката да и го пробутам с млякото ooooh!, ама нали и аз все чета и търся и се чудя с какво да я подсиля и нея и себе си -  Crossing Arms

# 682
  • София, под Карлсон
Добро утро   bouquet
При нас седмицата минава под знака на адаптацията в детската градина. Слава Богу, здрави сме!

По отношение на сребърната вода- аз я капя директно в носа, като чист физ. разтвор. А клеева тинктура слагам по няколко капки в чая с повечко мед, за да не се усеща спирта.

Иначе си спомням, че баща ми гълташе сутрин на гладано по едно топченце чист пчелен клей, който го дават именно за стомашно проблеми (язви, гастрити). Но предполагам чистия спирт при клеевата тинктура дразни стомаха  newsm78
Има много хубави отзиви и за пчелния прашец- аз си купих една кутийка, но го съм несериозна в приема  Embarassed

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 10:51 от Blues

# 683
  • Страната на чудесата
Като препатила с пчелния прашеч и клей да кажа-вземах пчелен прашец цялата минала година зимата, обаче ми действаше много зле на сенната хрема TiredПо този повод хомеопатичката ми забрани извънредно да давам на Цвети,която е с алергична астма.
Иначе, ако сте решили да пробвате-много е гаден ако не се разтвори добре Sick, в натурален сок със запушен нос някакси го преглъщах.
Пчелен клей/прашец/мед има от производител на пазара Младост-пробван,доволна съм.

# 684
  • София, под Карлсон
Да, и на мен прашеца ми беше доста гаден на вкус   Sick

Момичета, забравих да ви питам нещо- мислите ли, че има проблем да запиша детето на плуване? Искат ни бележка от личния лекар, че няма здравословен проблем, който да не му позволява да плува. При нашата лекарка детето е диспансеризирано с диазгноза "бронхиална астма". Като препатили и с повече опит от мен, има ли връзка астмата с плуването?  newsm78

# 685
  • Страната на чудесата
Има връзка, но обратнопропорционална Winkт.е-всички лекари препоръчват при астма детето да плува, за да разгъне пълния обем на дроба и да я израсте Simple Smile

# 686
  • Варна
Да, и на мен прашеца ми беше доста гаден на вкус   Sick

Момичета, забравих да ви питам нещо- мислите ли, че има проблем да запиша детето на плуване? Искат ни бележка от личния лекар, че няма здравословен проблем, който да не му позволява да плува. При нашата лекарка детето е диспансеризирано с диазгноза "бронхиална астма". Като препатили и с повече опит от мен, има ли връзка астмата с плуването?  newsm78
Точно обратното, плуването е спорт който се препоръчва на деца с астма  Peace Аз тренирам от много малка, и покрай мен минаха доста деца, които бяха с астма, и с плуването се оправиха.

# 687
Стига да не ги дразни хлора в басейна

# 688
  • софия
Пускала съм я на басейн в детската градина. Това е единственият момент , когато изкара 3-4 седмици на градина,  а беше януари. Хвана конюктивит, но това са бели кахъри на фона на астмата.

# 689
  • София, под Карлсон
Благодаря на всички ви за бързите отговори! Страхотни сте!!!  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт