Боян е новата звезда в НОЕМВРИйската тайфа!!!

• 30 839
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Монтана
Здравейте много отдавна не съм писала. Магдаленка добре си похапва както аз  казвам Маги яде един път на ден но цяла ден. Засега не говорим но искренно се надявам скоро да проговори защото от 2 август ходи вече и на ясла (поне така ми казват че децата в яслата по бързо проговарят, но аз си мисля че е до дете). Махнахме си пампито преди 2 месеца а дт 1 м сме и без биба.
Ето някоя снимка http://www.album.bg/evlogieva

# 586
  • София
Вита, Алито наистина е страхотна с тази прическа. Кога и ние ще имаме такава коса  Whistling  За сега от няколко дена рекордът ни е да успея да й я хвана на малко кукуриго ("киуиу")
Лейди, а твоята случка е просто ...  #Cussing out много се дразня на такива "майки"! Ама кво да ги правиш, то наистина не върви да се развикаш на площадката пред всичките деца, аи дали ще има въобще полза?  ooooh! Ние имахме скоро много неприятна случка. Беше неприятна за мен де, сега явно от хормоните съм много емоционална и ми държа влага 2 дена та чак не ходихме на площадката.  ooooh! Та както си се разхождаме из градската градинка на Нар.театър цялото семейство и Ида си тичка около нас изведнъж тя съзира количка с две близначета при което хуква към тях. Обикновено много се радва на бебетата, гушка ги, милва ги, целува ги и най-обича да им прави "джуба-джуба" на крачетата. Абе с две думи - любвеобилна е към децата и малки и големи. Та затичва се тя към тях и аз съм на няма и 2 крачки зад нея. Но какво й стана този път, като замахна и леко го удари едното. Аз съответно веднага реагирах и успях да й хвана ръката във въздуха и да предотвратя втори удар и веднага започнах да обяснявам как така не бива, не е културно (много действа при нас) и че бебето ще плачка. Детенцето (на около 6м.) въобще не рагира. Но виж, бабата, която гушкаше другото, така се развика  ooooh! Какво бил отова нещо, да съм си държала детето, не съм ли виждала, че е агресивна .... и т.н. и т.н. .... аз просто останах безмълвна. Извиних се най-учтиво и обясних, че обикновено ги прегръща и целува децата и просто и аз не съм очаквала, а тя продължава да вика да съм си държала детето. Така ми пречерня и само й казах, че това не е куче да го държа на каишка и живот и здраве и нейните внучета като порастнат ще види, че понякога децта реагират така. Но вътрешно бях  #Cussing out #2gunfire #Cussing out  #Cussing out

Диданке, ти поне проспукаш тази част на играта на площадката. Но наистина според мен там децата трпат незаменим опит.

# 587
Добро утро! Хайде на кафето:

За нещата които се случват по градинките просто нямам думи, чак стигам до положението" гледам и не вярвам на очите си". Така например миналата седмица бях свидетел как две деца си играят на пясъчника и едното взема и хвърля пясък на другото, при което бабата на потърпевшото дете (което дори нито реагира, нито заплака) отиде и удари един шамар на чуждото което хвърли пясъка Shocked.Имам и друга случка за която като се сетя и ме избива на смях, ама тогава хич не ми беше смешно. Закъсваме с колата по пътя за морето и свеки, аз и децата влизаме в кафето на Билла в Сливен и чакаме да се оправи колата. Както си стоиме на масата и всичко е тихо и кротко (Любо яде торта, а Али дъвче една сламка от айран, а аз и свеки си говориме), от съседната маса скача една добре изглеждаща баба идва и удря леко Али по бузата и започва да крещи какъв бил този шум който вдигали децата, малката щяла да стане хулиганка, двойкаджийка  и т. и т.н. Ние със свеки Shocked. След още няколко коментара от нейната маса за децата се изнесохме защото щеше да стане голям панаир smile3555 (а със луд не се спори).

Майче, дай някоя снимка от почивката!

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 13:10 от vita

# 588
  • София
 smile3515 smile3511 newsm61 smile3514 smile3512
Гррррррррррр! Гррррррррр! Гррррррррр! Яко съм  afwitch newsm66
"Съкровището" се прибира днес  smile3514 smile3512 Големите намерения, големите желания как щяла да си седи на виличката до средата на септември вече са мит....... Сега следобяд се прибира. Пфуууууу! Гадост и омраза! Ами там няма кой да й готви и да й чисти, трябва сама да си върши всичко и затова днес се прибирала...... А толкова е хубавко като сме си само тримката- аз, Алексче и тати Heart Eyes!  Но пълното щастие свърши бързо ooooh!

Сега се настройвам на вълна "дръж си езика и пази нервите!" tantrum Angry

Сори за офф-а, просто едва се сдържам #Cussing out #2gunfire

# 589
  • София
Привет и от мен!
Мишленце, спокойно ... дишай и брой до 100 ... бавно.  Hug за кураж и спокойствие.
мимата, държа от аз дзвера, ама този бях прегризва веригите  Joy
vita, _илка, от една страна се успокоих, че не само на мен се случват таквиз изцепки, но от друга се плаша колко изтрещели хора има... не е за вярване просто.  
Аз пък да се похваля, вчера с няколко майки и татковци започнахме да почистваме площадката, която си играят децата ни. Плевихме, рязахме храсти, скубахме диворастяща растителност, метохме, напълнихме пясъчника с пясък, но не можахме да свършим всичко ... Площадката не е поддържана с години, така че се въоръжихме с търпение и другата седмица продължаваме. Е, имаше и минувачи акълии и съседи дето днес ми разправят, че много прах сме вдигали, ама ... доволна съм от резултата. Сега имам лека мускулна треска на краката отзад, но пък се специализирахме с едно майче в изтръгването на бурени със земната маса барабар.  Hug

# 590
  • София
Хелоу банда
Тъкмо ми беше нещо криво и видях поста на мишлето. Сетих се, че има нещо, което да ме радва всеки ден - нямам свекърва  newsm48 Можете само да завиждате  Joy
Ние се върнахме от морето, което най-вероятно ни беше последното в бг. Умряхме от жега, влага и насекоми всякакви. Гнус безподобна е тоя Китен. Да не говорим, че има точно две детски плащадки - на едната те ядат комари, а на другата получаваш слънчев удар, че няма никаква сянка.  Вече и аз като дъртите мога да кажа че от вкъщи по-хубаво няма.
Гледам зачекнали сте темата за детските площадки. Аз се въоражавам с много нерви преди да отидем на някоя. Всеки път има майки, които ги е домързяло да вземат играчки на детето си, защото чантите им са явно много заети от цигарки, гримове и фьешън аксесоари. Та чаветата им се втурват и почват да дърпат играчките от ръцете на другите деца и естествено на моето. Косето всичко дава, но иска бартер. Склонен е да си даде и най-любимата играчка само да му дадеш нещо друго. Като почват да му извиват ръцете и да дърпат пищи и се отбранява човека. Добре че е едър и досега се справя с 2-3 годишни деца. На останалите аз ходя да им съскам. Дългогодишната ми работа в детски магазин ме е научила как накарам дете да се смръзне само с поглед  Close Засега не съм опердашила чуждо дете, ама желание съм имала. За сметка на това не правя забележка на Косьо, ако отвърне на някой, който го е ударил.

# 591
Уффффффф.... тоя моя дзвяр не иска да спи следобяд и това - цици, мици песнички, приказки, не става и не става... от няколко дни заспиването следобед е предшествано от няколко хубави плесника по задника, защото иначе не става. направо се чудя какво му е натова дете, ревност ли някаква, инат ли, свръхенергия... а е уморен едвам си седи на краката. Помагайте ако можете - знам, че има един етап, в който не искат да спят следобед и могат да изкарат до 23-24 часа вечере свежи като краставици но си мислех че ще е след втората годинка...
иначе днес със свеки решихме да започнем да посещаваме детски площадки с възпитателна цел. ходихме до Бистрица да си налеем водичка и там има много хубаво местенце. Имаше само 2-3 деца, и само едно момиченце си играеше в най-инфарктната точка - пясъчника. Момо на бърза ръка уважи люлките и кончетата а пружина и се набута при нея. вярвайте ми бях готова да избягамм при първия писък. обаче нашия се заигра с играчките които явно са общи и си стоят там и нямаше никакъв досег до другото дете. стояхме може би почти час без инциденти..
Иве, ти ме подсещаш, да си направя плик с играчки за навън, нямае такова нещо още, но няма да е лошо да имам някакви а всеки случай...

# 592
  • София
диданке, ти не си обиграна в джунглата детска площадка, а аз пък взех, че те изплаших. У наше село всеки си рови на площадката пред блока. Дори и да не си взел нищо на детето, апартамента ти е на един х...й (по-чувствителните да четат хвърлей) и нищо не коства да се качиш за 2 минути и да слезеш с играчка. А и точно до нашата инфарктна площадка има магазин "Всичко по 1 лв" и кофа с лопата и още 3-4 неща е 2 лева. А майките, които не носят нищо са винаги едни и същи. Едва ли при тях проблемът е финансов като гледам, че пушат цигари за по 5 лв кутията. Да знам, че нямат възможност аз ще купя на децата по една играчка и ще има мир и любов на площадката.

# 593
  • София
Аз напоследък нарочно ги избягавм площадките, просто нещо не ми остават нерви. Тамън Крис вече се е укротил и се люшка, или на друга въртележка, и хоп се намери някое по-голямо дете да го плесне. А той нали си е едър, но пък иначе не толкова голям на години/не вярват хората, че е на 1.8г. Embarassed/, и се чуди милият защо го удрят без причина. А той ако посегне да бие, не ми се мисли просто, какъвто е якичък Confused. Иначе ходим с една камара играчки и после настава мислене, какво точно съм забравила. Joy

# 594
Здравейте,
Не съм писала скоро, но ви хвърлям по едно око  Wink

Честито на ималите повод, които съм пропуснала  Rolling Eyes

Много хубави снимчици гледах. Ноемрийчетата ни са най-сладките дечица  Heart Eyes

Хот лейди Много се радвам да те видя тук  Hug Кога ще идвате пак насам? Браво за инициативата за почистване на площадката! Ако повече хора имаха вашата съвест светът около нас щеше да е по-красив  Peace

За площадките Да ви кажа досега не съм имала такъв проблем. Случвало се е някое познато дете да удари, дръпне играчка или нещо такова на Рая или тя на него/нея, но не сме се карали с майките Simple Smile С непознати не ми се е случвало, дано и не се случи, защото силно ме съмнява да имам вашето търпение, ако някой започне да обижда мен и детето ми  Naughty  Иначе и Рая взима играчки на други деца, съответно ние даваме наша, ако детето не иска бартер, в повечето случай приказките помагат и връщаме играчката.
За биенето рядко посягаме, но и аз не смятам да и се карам, ако се защити  Crossing Arms

Уж много щях да пиша, но нещо съм се сдухала и хич немога да се съсредоточа  Rolling Eyes

Лека вечер и до скоро  Hug

# 595
  • Варна
Като ви чета какви преживявания имате по площадките, направо  Shocked
И ние сме постоянно по прощадки, посещаваме около 5-6 на брой (в 2 квартала, дане помислите, че около нас има 6 площадки  Laughing) но никога не сме имали пререкания с майки или да се е стигало до крайности...не че не ме е подразвало нещо или някой, но е много рядко.
Диданке, щях да ти пиша, че 90% от децата дърпат играчки и пищят като заклани като им вземат играчката, тъй че не се коси, че не си си възпитала детето  Laughing Според мен по важно е да си там и да въдвориш ред ако се наложи, и аз се дразня на майки, които не стават от пейките, при условие че има нужда. Не знам дали се повтарям, но веднъж една най- спокойно си наблюдаваше как детето й, на около година и нещо, изсипа 2 кофи с пясък на главата на едно друго дете и върху краката ми  #Crazy Съпроводено с едно вяло "аууу" , ми да кой ме кара да кисна в пясъчника, вместо да си пуша на спокойствие  Whistling

# 596
  • София
Добро утро сладурки  Hug

Гледам много чепата тема сте захванали за градинките и селянията. Ние рядко вече ходим по градинки, че си имаме дворче с кучета, басейнче с рибки и кака, но като ходим хич не се чувствам неудобно да направя забележка или да се скарам на някое напористо хлапе.
Нося си голяма чанта, че да имам място и за играчките и за цигарките  hahaha А и обикновено и Сашо идва на разходката, а той е доста авторитетен и много устат  ooooh!

Hot Lady, браво за оборката, така поне сте по-спокойни, че децата играята на чистичко, а не да ти носят кучешки акита  Joy

Вита, страхотна девойка си имаш. А  за случката от бензиностанцията, не знам как си се въздържала, но моите деца имам право само аз да ги удрям ако реша, някой да ми пляска дацата ще го отнесе на секундата  #Cussing out

Да не забравя да си похваля акселератчето в къщи  Mr. Green Малинката се обръща на двете страни, върти се от корем по гръб и й растат 2 предни зъба отдолу  ooooh!

# 597
  • София
Мен пък по детските площадки няма кой знае какво да ме впечатли. Освен майките, които пафкат като комини и се отдават на сладка приказка с някоя друга майка-пепелник и сякаш забравят за децата. Е това е нещото, което всеки път ме изумява #2gunfire Все едно са на площадката, за да пушат и пият кафета, а не заради децата...... Може би защото не пуша аз самата, не знам, но това наистина не го разбирам..... А има и майки, седнали на 5 км от децата, на някоя сенчеста пейка и крещят като истерички по тях. Ами да идат до децата си, не да търсят спокойствие, сянка и тишина. Ако е така- да си седят у тях си Naughty Crossing Arms
И ние си носим един плик с играчки и тебешири за навън, познава си ги и си играе предимно с тях. Wink
Иначе и Алекс не си дава играчките. Взима чужди, но своите не дава. Ако случайно нейна играчка попадне в нечии други ръце, веднага се засилва и се бори за играчката си. Мислех, че е егоист, но явно всички са в такъв етап. Иначе на братовчедчетата си дава всичко. Или почти всичко! ooooh!
Може би като тръгне на ясла нещата ще се променят...знам ли...ще видим....

# 598
Привет дружинка.
Ние се прибрахме вчера вечерта, но бях гроги.Много е красив Лондон, но е огромен-ще ни трябват години за да го разгледаме.
Ние такива проблеми по градинките нямаме-тук не си пускат децата да си играят с чужди играчки.По тоя повод смятам до Нова година Анита да тръгне на градинка, че си няма нито едно приятелче по градинките  Cry Но онзи ден в един парк една жена ми каза, че детето ми носело прички в ръката си, а това било опасно Rolling Eyes
Браво на Малинка бързо бързо е дръпнала с материала  Hug
Вита Али е голям бонбон

# 599
  • София
Гледам още темата за площадките и играчките нищите. Ние на нашата площадка си нямаме мое-чуждо, всичко е общо. Всеки като дойде и изсипва торбата в пясъчника и така се омесват нещата, че децата просто забравят кое на кого е. Още повече че примерно Ида не винаги седи да си играе в пясъчника- ту хуква на пързалката, или иска да отиде да се върти на кончетата или на съседната площадка с люлките ... та редовно си зарязваме пясъчните играчки в пясъка и обикаляме цялата градинка и чак като тръгваме да си ходим минаваме на оборка да съберем текелажа. За сега за цяло лято са ни изчезнали много малко неща - една лопатка и две формички, но както каза една майка "това все пак е консуматив" - все някога се чупят/изчезват. И това не става въпрос за някоя градинка пред блока, където си мисля, че подобно омешване на играчките би било повече от нормално, а за "паркчето" пред Народния театър. Да не говорим, че редовно Ида е покачена на чуждо колело, а някой друг й бута нейната детска количка. Някак си ми се струва, че това си е съвсем в рамките на нормалното, да се учат децата да споделят.  Thinking
По този повод съм просто изумена от западноевропейците  ooooh! И това, което разказа Шамс за техните площадки и ето и Елица казва същото - че не си споделят играчките .... Не знам как обясняваш на хлапе на година и 2-3-5 месеца примерно, че дадена кофичка не е негова и да не си играе с нея  newsm78  Представям си само писъци и викове и разревани деца  ooooh! което сигурно е много далече от истината  Thinking Споделете моля  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт