"Системата минус 60" -Тема №10

• 37 055
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • USA
Здравейте , дами!

Браво на Кашарел, Steletu,  marisa, Сиси, Bubeto, Миме-то, janeta, farfallina, gyulche11, Жасмин за минусчетата!

Аз съм + 180 гр.  Интересното е, че вчера сутринта се теглих и бях -700, но защо днес така, не знам newsm78. Вече се тегля всеки ден и почти всеки ден имах малко -, но ето днес имам +. Снощи вечерята ми беше тиквички с ориз, но пък нали е системна. janeta, по твоята рецепта го направих, много вкусно стана.

Сиси, намерих елда на зърна и ако не я овкуся наистина има малък мирис, но така със сиренце, масло и малко кафява захар е супер и не става на желе. Честито християнче, да ви е жив и здрав Влади Heart Eyes!

# 421
За вечеря мисля да е пържолка на тефлона без мазнина и доматче Peace
Месото трябва да без зеленчуци-  погледни пак вариантите Peace

# 422
  • София
Благодаря ти Hug определено ще ми трябва малко време, докато свикна с режимчето Grinning
Значи вечерята ще е пържолка с едно варено яйце Peace

# 423
Такаааа значи въпроса със сиренето и кашкавала ме накара пак да ровя из нета Wink
питах и мъжо за мнение защото работи 2г. в млечната промишленост(пък свекър ми работи от както се е дипломирал в млечната). Та мнението съвпадна с коментарите на някои момичета тук че това, което те наричат сыр не се превежда сирене а по-скоро жълтите сирена които ние наричаме кашкавал. Ще потърся и аз още инфо за това и пак ще ви пиша Peace
Много ще се радвам ако в групата на млечните освен айрян, кисело мляко и извара се включва и нашето бяло саламурено сирене Crazy

# 424
Момичета, ето превод от руския форум:

Вечеря (вечеряме привечер, по-близо до 18:00 ч., а не до 15:00 ч.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНАТА ЗА ВЕЧЕРЯ:
- Начин на приготвяне на вечерята - всякакъв, но не могат да се използват никакви масла и мазнини.
- Нищо осолено, мариновано, или пушено не може да се яде!

КАКВИ ПОДПРАВКИ И СОСОВЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ?
- Соев сос, балсамов оцет, в малки количества.
- Можете да използвате билки (розмарин, босилек, мента, анасон, копър, дивисил, чубрица, мащерка, салвия, естрагон, мента.....), подправки, чесън, магданоз, копър, малки количества от листа от маруля.
"Химически" подправки като кубчета Маги, Gallina Blanca и т.н., смеси от типа Маги, Пикантина и др. да не се използват!

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ НА ВЕЧЕРЯ?
Има седем варианта за вечеря.
- Трябва да изберете една от тези възможности и да ядете само това, което е написано там, като НЕ МОЖЕТЕ ДА ДОБАВЯТЕ ПРОДУКТИ ОТ ДРУГИТЕ ВАРИАНТИ!
- Не трябва да се опитвате да изядете всичко, което е в списъка на варианта, изяжте само това, което вие искате!
- Да редувате вариантите за вечеря е не само възможно, но и необходимо!
- Можете да комбинирате продуктите от всеки вариант, с изключение на Вариант № 6 "Месо, риба". В този вариант по-добре не комбинирайте продуктите един с друг, или максимум на 200 гр. месо, половин яйце.

ВАРИАНТ 1 "ПЛОДОВЕ И МЛЯКО":

1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00 ч.)
2. Цитрусови плодове,
3. Сливи (не много),
4. Киви
5. Диня (1-2 резена на ден (след 12:00)
6. Сушени сливи (4-6 броя)
7. Ананас
8. Всякакви млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко - само чисто, без никакви добавки (захар примерно). Сирена (кашкавал вкл.) - никакви не може.

Какво може да се пие?
- Сокове от изброените плодове
- Млечни и кисело-млечни напитки
- Чай от всеки сорт
- Кафе
- Вода - нормална и газирана
- Червено сухо вино. Ако сте алергични към него / киселини и т.н., то да го заменяте ли с нещо или не - на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино.

ВАРИАНТ 2 "ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ":

1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00)
2. Цитрусови плодове
3. Сливи (не много)
4. Киви
5. Диня (1-2 резена на ден (след 12:00)
6. Сушени сливи (4-6 броя)
7. Ананас
8. Зеленчуци всякакви, с изключение на:
- Картофи
- Грах
- Гъби
- Тиква
- Патладжани
- Авокадо
- Варива (бобови)
- Сладък картоф
- Царевица
- Нищо осолено, мариновано, пушено не може!

Какво можете да пиете?
- Сок от изброените плодове и позволените зеленчуци
- Чай от всеки сорт
- Кафе
- Вода газирана или обикновена
- Червено сухо вино.  Ако сте алергични към него / киселини и т.н., то да го заменяте ли с нещо или не - на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино.

ВАРИАНТ 3 "ПЛОДОВЕ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ":

1. Ябълки (1-2 бр. през деня (след 12:00 ч.)
2. Цитрусови плодове
3. Сливи (не много)
4. Киви
5. Диня (1-2 резена за деня (след 12:00 ч.)
6. Сушени сливи (4-6 бр.)
7. Ананас
9. Ориз всякакъв, с изключение на бял полиран (оризови нудълси също не може, тъй като на вечеря не може бял ориз)
10. Елда (гречка)

Какво може да се пие?
- Сок от изброените плодове
- Чай от всеки сорт
- Кафе
- Вода -газирана или обикновена
- Червено сухо вино. Ако сте алергични към него / киселини и т.н., то да го заменяте ли с нещо или не - на ваша  отговорност. По системата може само сухо червено вино.

ВАРИАНТ 4 "ЗЕЛЕНЧУЦИ И МЛЯКО"

1. Зеленчуци всякакви, с изключение на:
- Картофи
- Грах
- Царевица
- Гъби
- Тиква
- Патладжани
- Авокадо
- Варива (бобови)
- Сладък картоф
- Нищо осолено, мариновано, пушено НЕ може!
2. Млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко - само чисто, не може с добавки (примерно подсладено, или плодово). Сирена и кашкавал - никакви.

Какво мога да пия?
- Сокове от разрешените зеленчуци
- Мляко и млечни напитки
- Чай от всеки сорт,
- Кафе
- Вода - газирана или обикновена

ВАРИАНТ 5 "ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ"

1. Зеленчуци всякакви, с изключение на:
- Картофи
- Грах
- Царевица
- Гъби
- Тиква
- Патладжани
- Авокадо
- Варива (бобови)
- Сладък картоф
- Нищо осолено, мариновано, пушено НЕ може!
2. Ориз всякакъв, с изключение на бял полиран (оризови нудълси също не може, тъй като на вечеря не може бял ориз) 
3. Елда (гречка)

Какво може да се пие?
- Сок от позволените зеленчуци
- Чай от всеки сорт
- Кафе
- Вода, съдържаща газ или нормална

ВАРИАНТ 6 "МЕСО И РИБА"

1. Месо (всякакво - пилешко, заешко,..., по принцип ВСЯКАКВО) и субпродукти (това не означава, че можете да ядете кожа и сланина!!!).
2. Риба
3. Морски дарове (осолени и мариновани обаче не може)
4. Яйца
5. Желе от месо (това май е пача на български)
ВНИМАНИЕ! Списъкът не съдържа варена наденица, ролца от раци, консерви. Ние не сме забравили за тях, те не трябва да се ядат!

Какво може да се пие?
- Чай от всеки сорт
- Кафе
- Вода с газ или нормална

ВАРИАНТ 7 "МЛЯКО, СИРЕНА И СУХАРИ (КРЕКЕРИ)"

1. Може млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5%. Кисело мляко мляко чисто - без добавки (захар, плодове...).
2. Сирена и кашкавал до 50 грама. Всякакви сирена и кашкавали може, дори и синьо сирене.
3. Сухари / крекери (само ръжени може!!!) 3-4 парчета.

Какво мога да пия?
- Млечни и кисело-млечни напитки
- Чай от всеки сорт
- Кафе
- Вода с газ или нормална

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПИЕ И ЯДЕ СЛЕД 18:00 Ч.?
1. Чай - зелен или от билки (от листа, стъбла, от цветовете на растенията, но не от корените)
2. Кафе
3. Вода - газирана (но внимателно - възбужда апетита) или нормална
4. Червено сухо вино. 
5. По време на вечерта и нощта могат да се хапнат няколко парченца немазно сирене.

Източник: http://mirimanova.info/forum/index.php?s=&showtopic=112& … indpost&p=273

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 17:43 от Анонимен

# 425
Такаааа значи въпроса със сиренето и кашкавала ме накара пак да ровя из нета Wink
питах и мъжо за мнение защото работи 2г. в млечната промишленост(пък свекър ми работи от както се е дипломирал в млечната). Та мнението съвпадна с коментарите на някои момичета тук че това, което те наричат сыр не се превежда сирене а по-скоро жълтите сирена които ние наричаме кашкавал. Ще потърся и аз още инфо за това и пак ще ви пиша Peace

Значи, аз също много се чудих, защото в обяснението на системата в руския форум пишат сыр (демек сирена - жълти и нашенския кашкавал), а нашенското бяло саламурено сирене на руски е брынза. Но пък нали системата позволява млечни изделия с масленост само до 5% , а нашето бяло сирене е с масленост около 45%, следователно не може и то да се яде.  Sad
Има разни нискомаслени сирена, но не знам дали са с масленост под 5%. Ако си намерите такива - можете да ги ядете. Аз преди в Билата бях виждала едно сирене Light, сигурно е нискомаслено, но едва ли и то е с до 5% масленост. Само изварата отговаря на това условие за масленост.
Но.  Grinning Mr. Green Дето казват - сиромах човек - жив дявол, а гладна жена - още по-голям, та... най-долу в предния ми постинг, в раздел какво може да се яде след 18 часа, пише, че може да са хапнат няколко парченца немазно сирене, следователно, ако някой пък приритва за сиренце, що пък да се си сложи една трошка в салатата?  Mr. Green

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 17:45 от Анонимен

# 426
  • София
Момичета чета ви редовно и много се даъхвам за Системата като гледам какви резултати постигате, но реших докато кърмя да се въздържа. Не искам токсините които се отделят с отслабването да преминат в кърмата .
Пожелавам ви много минусчета и добро настроение !  Hug

# 427
Поизгубих се, но малкото ми момченце вече е християнче! Доста късничко е, но все пак да ви почерпя системно!

Да ви е жив и здрав малкият кръщелник и винаги да е закрилян от ангел-пазител.  Heart Eyes

......................

Момичета, браво на всички за минусчетата! Някои от вас показват ОГРОМНИ успехи!  smile3501

Tanija, сега не ти е времето за диети! Просто се опитай да не ядеш тежки вечери, както и сладки и тестени храни след 12 часа - това ти е напълно достатъчно!

Аз пък днес реших да се наградя за първите успешни системни дни и ходих в един хубав фризьорски салон да се боядисам и подстрижа. Много хубава ме направиха.  Flutter
После се снимах по дънки и потниче (не се престраших по бански). Ау ти казвам, манекен на Родопа... #Shocked
Нищо, тъкмо сега имам стимул - видях се на фотосите от всички страни и знам че от това няма накъде да стане по-лошо!!! А нали казват, че най-тъмно е точно преди да се зазори...
Поне имам нагледен материал за "Преди", от тук насетне работя усилено за "След".

Ето менюто ми за днес:
Закуска: диня, сирене, едно малко парче баница;
Обяд: Печено пилешко филе в плик и домат с балсамико и няколко капки зехтин; малини
Вечеря: 1 голям резен диня с 1/2 кофичка кисело мляко, в което разбърках около 50 гр. извара. (Вариант 1 "Плодове и мляко")

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 18:30 от Анонимен

# 428
Момичета,следя ви,но нещо хич не ми се пиша напоследък..
Това МЦ яко ме тресе тоя път  Tired
Даже имах минус 2 кг,който набързо изчезна с МЦ-то  Tired
Старая се да съм системна,но имах няколко повода напоследък и не ми се получава на 100 %.

# 429
  Добра вечер!
 Жани, Жасмин благодаря ви за информацията.Жасминче, уби всичко в мен със забраната за сиренце.Значи днешната вечеря не ми е била системна, на всичко отгоре и бял ориз не може за вечеря...ееее, срамота Blush

Да се отчета че съм изморена и нямам сили за писане:
 з- сухари с пастет и домат, 1 фурнета, редче Линд
 о- овчарска салата с малко майонеза
 в- 1 голям розов домат и плочка сирене

# 430
Разбрах какво трябва и какво не трябва да се яде.И аз съм съгрешила.Сега пак питам,че вече ме е срам Embarassed
Когато пишете менютата си виждам,че зачерквате напр. като Кашарел  плочка сирене.
това значи ,че не е режимно така ли да го разбирам?Предварително ви благодаря!

# 431
Здравейте Hug
Джижи зачертаното в менюто значи, че не е разрешено по Системата за обяд или вечерята. За това сме уточнили, че ако се пишат такива несистемни неща да се задраскват за да не се бъркат новите момичета и да не се мислят за позволени:peace:
Кашарел наистина май може да се хапне сирене от сорта на това, което Дюканките ядат-Лайт. То мисля, че е с много нисък процент масленост и ще влезе в групата до 5% масленост. Трябва да го проверя утре в Билла Peace

Отчет за днес:
З:домашен кекс, нескафе, 2л. течен шоколад
О:ръжен сухар с домат и сирене
15ч.нескафе
В:пържола на скара и 1 кърначе на скара(но малко след часът за вечерята, че бяхме на разходка)

# 432
Жасминче, уби всичко в мен със забраната за сиренце.Значи днешната вечеря не ми е била системна, на всичко отгоре и бял ориз не може за вечеря...ееее, срамота Blush

И аз умирам за сирене, не си представям салата без сирене. Гадно.  Sad
НО пък рускините пишат, че след 18 ч. може няколко хапки немазно сирене, та ще видя да си потърся нискомаслено сирене по магазините, или поне ще си смеся извара с малко сирене и така ще го ям.
Пък и да ти кажа, прекалените ограничения сриват психиката - по-добре парченце сирене, но да ти е вкусно, отколкото някакви буламачи по строги правила и после посред нощ прибежки до хладилника.
Сиренето да ни е проблемът! Пък и както пише Мириманова в книгата си - всеки трябва да се вслушва в потребностите на организма си - щом ти се е яло сирене, значи си имала нужда от него. Пък и не е някакво престъпление, да не си изяла цяла торта?  Peace

Аз пък се чудя как се променям от тази система - досега не е имало вечер да не ям сладки неща и шоколад, а сега не ми се дояждат даже. Дори и сутрин не ям сладко.  Shocked
Въпреки че мисля да си взема от Карфур черен шоколад - има много евтин - 3 шоколада за 2,50 лв. само и да си ги държа за всеки случай.  Laughing

# 433
  • София
За утре съм намислила за закуска пържени филиики със сирене и домат + 3-4 мини шоколадови бисквити, обяд картофи в МВ-то със сирене и малко кашкавал, а вечерята може да е или пилешко, или ориз Peace

# 434
Момичета, моля ви за мнение - в тази тема писах за влиянието на скраба с кафе и фрикциите с мумио върху стриите - ако някоя от вас има опит, моля да го сподели! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505257.msg15496261#msg15496261

Общи условия

Активация на акаунт