Идея как стават алергични бебетата ни

• 3 254
  • 29
  •   1
Отговори
  • sofia
Здравейте,
искам да споделя с вас какво мисля, като майка на алергично бебе на 1г. и 6м.

С ваксините в бебешкия организъм се инжектират части от вирус + белтък. Бебешкия организъм, колкото и да е незрял или може би точно заради това отчита опасност и я блокира (всичко това в комбинация) по свой си начин. Само дето това блокиране после се проявява като блокиране на храни богати на белтъчини (със сложни белтъчни структури които приличат на тези частици от вирус). Кои храни най-често не може да понесе бебето? - мляко, яйца, бобови, ядки, дори някои зеленчуци богати на белтък като например моркови, целина. Алергията към власинките на ягодите и малините не я коментирам, защото дори се проявява по различен начин.

Кои бебета реагират? Според моите наблюдения, тези които по принцип са с по-реактивна природа - например Стрелци, Близнаци, Риби и Дева. Е има и други фактори в хороскопа които правят детето реактивно, обаче няма как да се обхванат всички - това е едно опростяване само като идея.

И питам има ли смисъл да ваксинираме децата преди 1-2 год., като вероятността да бъдат алергични вече отива към 40%. Не знам каква е вероятността да се разболее детето от тези вируси до 1г. като си стой предимно вкъщи???

Може ли да се отложи ваксинирането по законен ред, докато детето е зряло да отговори на ваксината?

# 1
Не знаех че алергиите се определят по зодията  newsm12 Едното ми дете е Стрелец, така че пази Боже от алергии newsm17Детето може и да си стои вкъщи, но близките хора около него ходят на работа,а ако има и по-голямо дете в къщата още по-зле.Всички знаем какво става в градините.Така че или приемаш това да си ваксинираш детето или се отказваш да го ваксинираш и му затваряш после вратите за градината и това ти да получаваш детски надбавки.Всеки сам решава кое е най-добро за своето дете.

# 2
  • sofia
Нека не вземат отношение тези които нямат алергично дете в къщи моля.
Аз и без друго не мога да го пусна на детска градина в това състояние - трябва да ходи със заредена спринцовка и персонала да се обучи как да я постави. Такава детска градина едва ли съществува. Примирила съм се към този момент, че ще си стоя в къщи. Ако сте чели внимателно, става въпрос за отлагане на ваксините до към 3г.

Хората си мислят, че алергиите не са кой знае какво. Ако не се вземат мерки при един алергичен шок може да си отиде детето.

# 3
Защо да не изказвам мнения newsm78Нали затова си публикувала темата-за да се изкажат хората.Да,слава богу децата ми не са със сериозни алергии,но пък си имат други здравословни проблеми.Аз получих много сериозна алергия когато бях на 15г.Не е от ваксина,но също е много сериозна.Така че няма гаранции,че ако се постави ваксината след третата година няма да има същите последици.

# 4
Може ли да се отложи ваксинирането по законен ред, докато детето е зряло да отговори на ваксината?

Може да,
по преценка на педиатъра, ако детето има някакви здравословни проблеми. На родените по рано в 7-8 месец ваксини се поставят към коригираната възраст спрямо термина.
Ваксините са в тази ранна възраст, защото според изследванията тогава организма дава най-добър имунен отговор.
От алергии страдат също деца и бебета без каквито и да е било имунизации. Не забравяй и наследствеността.

Аз самата съм изпадала няколко пъти в шокови състояние вследствие на алерген, но не може човек да живее под похлупак :/  Много съжалявам, че детето ти има толкова силна алергична реакция, научи го сам да се пази и да реагира адекватно при спешна ситуация- стъпка по стъпка.
Има  инжектори за алергии  тип писалки Анапен специално за деца, както и "писалка" за тренировки без епинефрин.  Детето при спешен случай може и само да я постави .

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:02 от *Слънчице*

# 5
Тъй, тъй ... щерката е с алергия - стрелец. Малкият - без алергия, пак стрелец. Аз съм най-зле от всички, не попадам в нито една от посочените зодии.

Връзката алергия - ваксина ми се вижда безумна във вида, в който ти си я представила ... Аз до 10-тата си година ваксина не съм видяла, обаче виж алергиите ме носят от преди да помня. Sad
Да, редовно си получавам алергични шокове. До ден днешен. Дъщеря ми е в по-лек вариант, скоро ще я водим на лечение.

Ако ти не виждаш смисъл да ваксинира, по-добре недей. Аз виждам такъв и не съм на мнение, че ваксината е нещо лошо и, че има връзка с моите алергии.  Peace

Цитат
Цитат на: newradost в Сряда, 09 Юни 2010, 13:52

Може да,
по преценка на педиатъра, ако детето има някакви здравословни проблеми. На родените по рано в 7-8 месец ваксини се поставят към коригираната възраст спрямо термина.
  Peace

# 6
Ние прекратихме имунизациите, когато се появиха първите обриви-от едномесечен насам не е ваксиниран.Вече яде всичко без краве прясно мляко.
Принципно можете да пробвате с комисията за освобождаване от имунизации, но там нещата са деликатни, понеже начело на Комисията (поне по времето, когато се явихме ние) е д-р Маринова, а тя не е склонна да освобождава деца с АБКМ.Най-много да получите отлагане с 6 месеца (като нас).
За отключването на алергия има много фактори-АМ в болницата, генетични, няколко ваксини в родилното и резултатът е налице  ooooh!

# 7
  • В.Търново
Ако един от родителите е алергичен има голяма вероятност и детето да прояви алергия под един вид или друг,няма значение от зодията в тоя случай.Голямото ми дете проявява алергии под формата на обриви-стрелец е,малкото-бебето,също има алергични обриви-дева е.При мен започнаха да се появяват алергични обриви,много рядко,но ги има ,едва,когато станах на около 20г.Но възраст за това няма.Може да се появят и като стане човек на 50г.То си е заложено в човека,който си е предразположен,просто факторите отключват нещата. Rolling EyesДали храната,дали околната среда или нещо друго....Според мен хората живеем в по-трудна среда,с по-некачествена храна,замърсен въздух,организмът започва да стачкува като не издържа на тези фактори.За това все повече деца и хора се появяват с алергия под някаква форма.Започва да става това нещо естествено сред населението!

# 8
  • София
Дъщеря ми е с алергии,понеже таткото е алергичен.Така както ми го обясни педиатърката няма знаение каква зодия си.Щом единя родтел има алергични гени,могат да се предадат на детето.По препоръка на педиатърката отложихме част от ваксините,но после ги сложихме.Съжалявам че детето ти е толкова зле,ние я ограничаваме и се надяваме да ги надрастен.Детето ми е на градина,но не се нуждае от инжекции,но учителките са предпупредени че има алергии и ми звънят винаги.

# 9
"алергични гени"? newsm78
Нека всяка майка с алергично дете освен ваксините да пише и до каква възраст е кърмила и кога и как е захранила. Сигурна съм, че много по-голяма зависимост има между: алергии  и хранене, отколкото алергии и ваксини Peace

# 10
Черна магия е smile3521. Детето навремето като се заселило в града, майка му го проклела до 20 поколение, докато не се върне пак на село, да страда от алергии. Joy
Върни се на село. Тора, въздуха и калта ще видят сметката на проклятието. Mr. Green

# 11
  • sofia
Между другото когато започнах темата исках само да споделя наблюденията си, нищо повече. Обаче вие изглежда не го разбирате Simple Smile Както и да е, на който му е смешно нека се посмее

# 12
  • София
Между другото когато започнах темата исках само да споделя наблюденията си, нищо повече. Обаче вие изглежда не го разбирате Simple Smile Както и да е, на който му е смешно нека се посмее

Това изобщо не е за смях и не прави чест на никого да се подиграва  newsm78 Не се смейте над нещастието на другите,какъв е смисъла.
Малката съм я кърмила плътно до 6 месеца,давала съм и само вода.Ваксините сме ги отлагали,но сме ги поставили всичките.Имахме големи проблеми с храната,правила съм си сама пюретата,за да избегна повече алергични реакции.До 3 годишна не е яла,масло,мляко,шоколад,кашкавал,сирене,яйца и още няколко храни.Започнахме с по на върха на лъжичката една по една храните.Изчаквахме по 1 седмица да видим за реакции и после следващата храна.Все още се внимава с яйцата,шоколада и сладоледа.За това и се ядосвам на повечето хора като сме в парка и дават храни на децата си,моята гледа и иска.А ми е жал,че не мога да и дам,но нямам избор.И другото по лошо е,че и подават без да питат може ли.Единя път така скочих,като видях че една майка и подавашоколад,направо изстинах.Едва ли не от устат и го взех,не съм се карала с майката,птосто и казах да не дава не деца които не познава.Обясних и че сме алергични и жената се притесни.Сега сме с проблеми от комари-става на пришки все едно е със шарка,а и всякакви животни  Cry Косата на места и е яко окапала,все едно не е имала косичка там.Направо в чудо се виждам какво да я правя.Ходили сме къде ли,пили сме какво ли не,не помага.По съвет на последния лекар които попаднахме(с връзки разбира се),да я пазим колкото можем и да спрем с лекарствата до колкото го позволява състоянието и.Така организма ще се опита сам да се бори и да се надяваме да го надрастне.

# 13
  • София
"алергични гени"? newsm78
Нека всяка майка с алергично дете освен ваксините да пише и до каква възраст е кърмила и кога и как е захранила. Сигурна съм, че много по-голяма зависимост има между: алергии  и хранене, отколкото алергии и ваксини Peace
наистина наследствеността е от много голямо значение. Аз заради силна реакция към ваксините съм била освободена от ваксини и все пак съм със медикаментозна алергия. Мъжът ми на двайсет и нещо е направил сенна хрема, до тогава нищо. Дъщеря ми също реагира силно на ваксини и направи АД на 6 месеца, към храни не е показвала реакция. За медикаменти, не мога да кажа, защото до момента е пила само Панадол и Нурофен. Зодия Водолей е, кърмена е 2 г. и е захранена на 6 месеца с картоф. Синът ми е по същия начин захранен и все още кърмен, той Слава Богу не ми е направил АД. Реагира също силно на първата Пентаксим, но започнах лечение с хомеопатия и повече сериозни реакции не сме имали.

Не мисля, че специално ваксините имат толкова пряка връзка с алергиите, по-скоро не. Виж, прекомерната употреба на дезинфектанти, антибиотици(не забравяй, че в месото ги има), ГМО(уж го няма в храните, но силно се съмнявам) има отношение не само към алергиите, но и към други доста нашумели напоследък болести.

# 14
newradost, права си-връзка има..но точно кое е -дали носителя-белтък, или останалите компоненти  Rolling Eyes

Аз съм "за" ваксините, като необходимо зло..но има логика, както се отлага захранването (за след 6мес), така и да се отложат във времето и ваксините за всички във времето, не само за алергичните и предразположените към алергии бебета Peace
Големия ни син захраних след 6-ия мес (няма алергии както в родовете, така и при него-поне за сега fingerscrossed); кърмен е 2г 8мес и половина; захранването-бавно и "проблемните" храни -отложени доста във времето.Не е пил чайчета, сокчета, подсладени водички и др.такива.
Малкия не смятам скоро да го захранвам..кърменето-съвсем немам никаква идея колко ще продължи  Laughing
Смятам, че е по-лесно да избегнеш със сигурност алергия, отколкото да я преизвикаш от бързане (сякаш ще им избягат пюретата Mr. Green), и после да се чудиш как да лекуваш, захранваш и т.н..

P.S.-темата не е в "клюкарника", така че се дръжте по-адекватно Peace

Общи условия

Активация на акаунт