Любители на кучета-13

• 92 079
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
havaiskoto_dupe, колко сте големи? Ние (пинчер) по принцип трябва да сме с изправени уши, но ни казаха, че до към 5-6 месеца е възможно ту да клепват, ту да се изправят, докато не се изправят съвсем. Може би и при вас е така - докато се оформят окончателно?

mmmshushy80, ние опитахме с добро, почти се получи. Просто трябва да стиснеш зъби и да се заредиш с търпение  Hug

Доколкото се начетох в интернет, има два варианта - 1.  изолираш го някъде (банята не е подходяща, защото се къпете всеки ден и ще го объркате). Ако коридорът ви е по-голям, ограждате с мрежа или детска кошарка едно място, застилате го цялото с памперси, премествате всичките му купички и леглото и го оставяте там. Идеята е да свикне да го прави върху памперса. След това започвате малко по малко да намалявате броя на памперсите, докато остане само един. Ако видите, че започва да пишка извън него - слагате още. И така докато не разбере, че памперсът е мястото, на което трябва да го прави.

Ние се отказахме от този вариант, вижда ми се много жестоко да я затворим, не съм привърженик и на наказанията (докато не се наложи), затова правим така. До към три месеца те се изпускат, защото не могат да стискат (всъщност, зависи от кучето, някои веднага разбират какво се иска от тях, но ние сме от другия вид  Mr. Green).  Но някъде към тази възраст започват да се контролират и тогава започва дебненето  Mr. Green Като го видиш, че кляка да пишка, веднага го хващаш и го слагаш върху памперса. Няма значение, дали ще се изпишка във въздуха или върху памперса, важното е да схване идеята. И задължително му даваш нещо вкусно и казваш "Браво! Памперс!" (примерно). Ние купихме едни неща като солети, но не й даваме цялата "солетка", а само малко парченце, колкото да разбере, че това е награда. Не е лошо да сложиш няколко памперса на различни места, за да успяваш да го пренесеш до най-близкия.  Това "Памперс" (или "Пишкай" или друга дума, която си изберете), на което се учим сега, става рефлекс, вече като го чуе (тренировки - седмица и малко), просто кляка и пишка, някой път изкарва две-три капки, но просто го прави. Това ще ви помогне после и като започнете да излизате навън - като чуе думата, просто ще си свърши работата. С акането при нас поне е малко по-трудно, защото отказва да разбере, че и то се прави на памперса, а и го прави все докато ни няма вкъщи. Успех!

# 211
  • Плевен
Ами края на месеца правим 3 м. Simple Smile може и от това да е...колкото за калция,точно сега свърши нашия калций....да не е от това.Днес пак ще и купим дано си е ок . Hug

# 212
Хавайче,не съм съвсем наясно с ушите,ама мисля,че не е притеснително newsm78
На твоята мома ушите са малко по-изправени в основата от на моята,а и аз що си мисля,че трябва да са на страни по скоро,а не напред newsm78Няма значение с две думи имаше период, в който едното ухо и беше цялото напред, а другото настрани,сега и двете са настрани PeaceПонякога обаче като направи тъпа физиономия и едното пак идва напред Mr. Green
Ето тук е в периода на едното клепнало
http://gudzy80.multiply.com/photos/album/4/4#photo=32  -и следващите 2 снимки
сега май са и така на страни
http://gudzy80.multiply.com/photos/album/4/4#photo=62
но пък ето тук пак едното е напред newsm78
http://gudzy80.multiply.com/photos/album/4/4#photo=82
Така като се замисля,може би като се отпусне и едното идва по-напред, честно да си призная си мисля ,че е от тормоза който и наложи детето като беше малка Crazy

# 213
  • Плевен
Ох отдъхнах си Simple Smile значи не ми отговаряй във фейсбук .Аз затова се бях притеснила да не би като я пошляпваме да сме и направили нещо....гледам я малко като писано яйце и ме е страх да я бутна. Hug

# 214
Много благодаря за отговорите ви!
Прочетох и статията по-назад и изглежда, че нашето куче е разгонено:))
Не мога да повярвам, допреди 3 месеца беше просто едно куче-бебе...

# 215
10 c's радавай се, че кучето ти съзрява нормално и не тъжи  Wink Laughing

havaiskoto_dupe който не иска такива ушички ги клъцва  Laughing Аз лично смятам , че са мн сладички с големи уши. Моят пинчер е с големи уши и мн и ги мачкам  Simple Smile

# 216
  • Плевен
О не аз няма да ги режа,а и хората не им ги режат за това....и аз незнам за какво ама явно си е от подрастването хехехех Simple SmileСладки са разбира се  Hug Особено като се веят през колата хаха

# 217
gudzy ,Кари има просто страхотен поглед.А пък как се е размазала на фотьойла направо е върха  Joy

# 218
gudzy ,Кари има просто страхотен поглед.А пък как се е размазала на фотьойла направо е върха  Joy
Тя ако не е размазана някъде значи нещо и има Joy Joy Joy
Скоро ще спим на пода,че като се опъне на пряко на спалнята и ние по ъглите едвам не изпадаме Crazy Mr. Green
И да не е съвсем спам една нова снимка от колекцията на детето/по цял ден я преследва с фотоапарата и я кара да не мърда Joy/
http://gudzy80.multiply.com/photos/album/4#photo=88

# 219
  • София

Тя ако не е размазана някъде значи нещо и има Joy Joy Joy
Скоро ще спим на пода,че като се опъне на пряко на спалнята и ние по ъглите едвам не изпадаме Crazy Mr. Green

hahaha

Много е сладка!

Аз пък да ви се оплача - от утре вече може да излизаме на разходка, а то се скапа времето  Cry

# 220
  • София
Ето и от нас малко снимчици  Laughing
С добрия котю

С лошия котю

Широка усмивка, да се видят всички зъби

Много съм пораснала...

На терасата си е най-добре

# 221
   Добра вечер , сладури ....

gudzy, голяма е красавица  Hug

Vitaminka , а твойте много чаровни  Hug

При нас сме на фаза възпитание ... аз категорично не мога да му се карам на нашия мъник ... съпруга е лошия в случая , сега го дресира. Колибката на Рони е в кухнята и сега територията му е там , коридора и най- важното банята, където да се научи да си върши работата ! За сега имаме 1 успех в насока на тоалетната... един познат с пинчер ни посъветва , когато го видим да скимти и души веднага в банята , от тази практика , днес следобед успяхме да го закараме и свърши там голямата работа . Памперсите общо взето не ги уважава много  hahaha Joy ... ще им правим рекламация !
   desi_ivanova , благодаря за споделеното , нас ни устройва този вариант , които ви споделих , дано да успеем да се справим !

Иначе днес пак ни посрещна с лай още докато отключвахме , явно понеже е малък и още не запомня , защото доста е уплашен , но пък лае  hahaha

Хайде хубава вечер   bouquet

# 222
Vitaminka мн сте готини всичките. Бялото коте милото мн е смешно, а куче с памперс като видя се и изумявам как хич не им отива  Laughing
Много ми е странно как така ги гледате с тези памперси  Joy   newsm78  и как споят по цял ден с тях ..........

Аз на Нора съм и слагала 1-2 пъти в началото  като е в цикъл, но беше голяма мъка - все падаше , тя го дърпаше и т.н.  Не му ли се запарва дупето с това чудо? Ами ако му се възпали дупето кво правите? newsm78

gudzy снимките са страхотни, днес за 2-ри път ги гледах. Ние имаме питбул - реднос. Голям сладур е  Peace

# 223
Vitaminka,много сте сладки Hug
Реа ,много се радвам ,че ти харесват снимките,ама не е честно с толкова много красавци така да ги криеш от нас,пусни малко снимки де PraynigСтари,нови квито има и на който намериш Mr. Green
А между другото Китана къде избяга,зариби ни тука с 1-2 снимки и ни заряза ,не е честно така пък Crossing Arms
Искаме снимки,искаме снимки,искаме снимкииииииииии Joy

# 224
gudzy   аз рядко пиша, но съм пускала мн пъти снимки ( нали съм ви казвала , че мъжа ми и аз гледаме около 10 кучета, но у дом само едно ми стига ). Истинската Реа  Simple Smile я има на 1-ва страница, както и Нора, а и скоро пусках на Реа бебета - тя е мама на 2 ротвайлерчета - момичета и вече са на 45 дни. Оги е питбул - реднос ( с рязани уши  Embarassed ) ще намеря на др комп снимки и ще пусна.

Общи условия

Активация на акаунт