Любители на кучета-13

• 93 285
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Ardea, ние на 18,07 правим 3 месеца. С белите положението е ужасно, хич не слуша. Снощи беше посвалила малко от тапетите. А сутринта беше накъсала малки парченца от памперса и го беше разнасяла из цялата къща. ooooh! За тапетите не ме е яд, и без това там ще правим ремонт, но все пак не трябва да се учи. А как да не разнася памперса незнам.... Tired
Добре че утре съм си у нас и ще се възпотаваме, дано поне за тези 3 почивни дни я откажа от това. Praynig
10 c's, ако вкъщи се чувства по-спокойна и сигурна, можеш първо вътре да опиташ. На нашата й слагаме нагръдникът, но тя упорито иска да го маха и си чеше зъбите в него. Crazy

# 346
  • София
Snarky Chimpfanny, просто направи като мен - залепваш го с хартиено тиксо за пода, след една седмица няма да й хрумне да го разнася. За да сваля тапетите, може би й липсва целулоза, дай й малко бяла сълфетка, нищо няма да й стане, а може би ще спре да къса тапетите.

10 c's , каишка й слагате или нагръдник? Опитайте първо за малко - буквално за една минута, като първо й дайте да го подуши, може би й мирише силно на нещо. След това за повече време - можеш като й го нахлузиш, веднага да й дадеш да яде - тогава малко ще се разсее и няма да му обръща внимание, или пък си поиграйте. Ние с Джеси го избегнахме този проблем. Като й сложих нагръдника първия път, се опита да го нахапе, че й беше голям, а след това го стесних, сега я обгръща плътно и тя изобщо не се съпротивлява. Е, тръска се по-често, но стои мирна и ходи на каишка без проблем. Така че виж и дали размерът ви пасва добре. Ааа, и ние първо имахме тренировки "на сухо" вкъщи.

# 347
Дара много бързо се научи на каишка, ама може би защото един -два дни я разхождах с такава у дома.
10 c's , каква порода е твоята калпазанка? Ама казваш е дворно куче, не е в къщата...Тя е свикнала да е свободна и  е непривично да я водиш с повод.  Измисли някакви игри..лакомство, след което да върви...Не знам...

# 348
Snarky Chimpfanny, просто направи като мен - залепваш го с хартиено тиксо за пода, след една седмица няма да й хрумне да го разнася.
Ами снощи се опитах да го залепя с обикновено, но го отлепих, защото не стана. И това куче полудя, захапа едно парче, не го пуска, ръмжи ми, ако й бъркам в устата. Ужас беше. Tired

# 349
  • Cофия
Snarky Chimpfanny, просто направи като мен - залепваш го с хартиено тиксо за пода, след една седмица няма да й хрумне да го разнася.
Ами снощи се опитах да го залепя с обикновено, но го отлепих, защото не стана. И това куче полудя, захапа едно парче, не го пуска, ръмжи ми, ако й бъркам в устата. Ужас беше. Tired

Карай се много за това ръмжене, колкото и да ти е гадно като се караш, защото като порасне съвсем няма да можеш да я контролираш! Скоро видях в един парк, как куче захапа стопанката си точно така - та се опитваше да му вземе нещо от устата

# 350
Здравейте момичета ! Благородно ви завиждам че имате домашен любимец.Моите деца искат за Коледа да им подарим кученце,но не искам да им купувам от магазин или от интернет.Веднъж купихме пинчер от зоомагазин и той след два дни умря,но това не е най-лошото защото зарази и моите две и после и те умряха.Искам да купя куче от частен дом.Много искаме йоркширски териер,но са много скъпи и затова ще се задоволим с пинчер.Не знам дали тук се предлагат кученца за продажба,но ще следя темата.Ако можете да ми помогнете със съвети ще съм ви много признателна.

# 351
Аз пак с въпрос. Дано не досадя. Ама до като се науча ще питам.
Днес взех капки от тия къде да пишка. На опаковката пише от 2 до 4капки.  Повторете колкото е необходимо. Това какво означава. Всеки път като си мисля че ще пишка ли да слагам. Колко често? И още нещо като капнах първия път и и дадох да подуши тя взе да ги ближе. Нормално ли е . Има ли опасност от това? И другият въпрос  е : Колко дни след обезпаразитяването може да изкара глисти? До колко дни е нормално , че днес имаше.А аз се уплаших. Не бях виждала такова нещо.
Малко дълго стана , ама като не разбирам от животни. Blush

# 352
  • София
Аз пак с въпрос. Дано не досадя. Ама до като се науча ще питам.
Днес взех капки от тия къде да пишка. На опаковката пише от 2 до 4капки.  Повторете колкото е необходимо. Това какво означава. Всеки път като си мисля че ще пишка ли да слагам. Колко често? И още нещо като капнах първия път и и дадох да подуши тя взе да ги ближе. Нормално ли е . Има ли опасност от това? И другият въпрос  е : Колко дни след обезпаразитяването може да изкара глисти? До колко дни е нормално , че днес имаше.А аз се уплаших. Не бях виждала такова нещо.
Малко дълго стана , ама като не разбирам от животни. Blush

Капни няколко, аз капвах по 5-6. Капваш ги всеки път, когато сменяш памперса. Не знам дали е добре, че ги ближе, в смисъл - безопасно е, но май не действат, не е толкова глупава да ближе пишкано. Глистите и другите паразити би трябвало да ги изкара още същата вечер, най-много - на другия ден. Сигурна ли си, че са били глисти? Изхвърли ли акото? Ако не си - занеси го на ветеринаря да го погледне. Ако си убедена, че са глисти, просто кажи на вет. лекар, след 15 дена ще ви дадат още от сиропчето за глисти и сте готови  Hug  

venipuh, добре дошла! Може би е по-добре да си вземете порода, която вече сте имали и знаете как да я гледате. Ние взехме мини-пинчер, обаче ми се виждат безобразно крехки, виждам, че момиченцето е по-малко, прецени, дали е безопасно. Предполагам, че йоркче по обяви в интернет може да ви излезе и по-евтино, освен ако не искате шампион. Просто порови повече, попитай във ветеринарните кабинети и клиники, там доста често висят обяви. Успех!  Hug

# 353
До сега рових из нета. Като гледам картинката са глисти. Или по - точно един. Ама ми кажете сега , това опасно ли е за нас , за децата? Винаги след като  пипат кучето си мият ръцете. До акото  му или пишканото не припарват и не пипат. Не го целуват  - забранено им е .Мия по сто пъти на ден по земята. С препарат. А напишканото по няколко пъти го минавам , обикновено е веднага след като свърши работата.  Не е оставяно  напикано за дълго време.Но като четох и се наплаших , че е опасно за нас.

# 354
  • София
До сега рових из нета. Като гледам картинката са глисти. Или по - точно един. Ама ми кажете сега , това опасно ли е за нас , за децата? Винаги след като  пипат кучето си мият ръцете. До акото  му или пишканото не припарват и не пипат. Не го целуват  - забранено им е .Мия по сто пъти на ден по земята. С препарат. А напишканото по няколко пъти го минавам , обикновено е веднага след като свърши работата.  Не е оставяно  напикано за дълго време.Но като четох и се наплаших , че е опасно за нас.

Я за всеки случай погледни, дали този глист не е конец. Все ми се струва, че би трябвало да изкара повече, вие сте по-едричко куче. За всеки случай още утре отидете при ветеринаря, той ще ви каже със сигурност какво да правите. Доколкото помня, глистите не се предават от кучето на човека, за децата са опасни не самите глисти, а яйцата им, които полепват по кожата и могат да направят много поразии. Погледни под опашката, ако със сигурност има глисти, около ануса ще има яйца - приличат на малки зърна ориз.   

# 355
Изхвърлих го вече.  Ама си беше глист , като гледах снимките. Какво значи "едро куче" Той е на два месеца и си е малък.
А ветеринаря онзи ден като ходихме за обезпаразатяването каза че ако не е изкарвал при първото обезпаразитяване , може да изкара сега , ама не каза до колко дни. А кучето го бърша и с мокри кърпи , дори там отзад(колкото и да е смешно). Не съм забелязала такова нещо. а сега не ми се ще да го бутам , тъкмо се укроти и заспа.
desi_ivanova благодаря за бързите отговори.

# 356
  • София
Изхвърлих го вече.  Ама си беше глист , като гледах снимките. Какво значи "едро куче" Той е на два месеца и си е малък.
А ветеринаря онзи ден като ходихме за обезпаразатяването каза че ако не е изкарвал при първото обезпаразитяване , може да изкара сега , ама не каза до колко дни. А кучето го бърша и с мокри кърпи , дори там отзад(колкото и да е смешно). Не съм забелязала такова нещо. а сега не ми се ще да го бутам , тъкмо се укроти и заспа.
desi_ivanova благодаря за бързите отговори.

Може би наистина е най-добре още утре да отидете при ветеринаря и да му обясните ситуацията. При всички положения не е страшно и се изчиства. На нас ни казаха, че дори и да изкара нещо, следващото сиропче е след 15 дена. Джеси изкара "глисти", от което пък аз си изкарах акъла, но като се разрових хубаво, се оказа, че са сини и розови конци от пантофите, дето ги дърпа цяла вечер. За бърсането отзад е много смешно, и аз правя така, явно мислим еднакво Mr. Green За "едро" куче имах предвид това, че като обезпаразитявахме Джеси ни казаха, че ако има глисти - ще изкара повече от един, дори и с нейния грамаж, а тя тогава беше 635 грама. А вие определено сте по-едрички  Hug

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 00:10 от desi_ivanova

# 357
Здравейте момичета ! Благородно ви завиждам че имате домашен любимец.Моите деца искат за Коледа да им подарим кученце,но не искам да им купувам от магазин или от интернет.Веднъж купихме пинчер от зоомагазин и той след два дни умря,но това не е най-лошото защото зарази и моите две и после и те умряха.Искам да купя куче от частен дом.Много искаме йоркширски териер,но са много скъпи и затова ще се задоволим с пинчер.Не знам дали тук се предлагат кученца за продажба,но ще следя темата.Ако можете да ми помогнете със съвети ще съм ви много признателна.
Регистрираш се в дог.бг,там има  подфорум за  пинчери, ще те насочат.

# 358
  Здравейте , сладури
 При нас вече нови неща няма ... Роналд се научи да си ходи в банята на памперса и сме много доволни , вече 4 дни подред не е правил нищо извън банята !  bowuu Най - интересното е , че когато само съпруга му се караше той все си ходеше където иска , но след като аз само веднъж го нахоках и го шляпнах по дупето ... не е посмял да отиде другаде ! Вчера взех човешки памперси постелки , 60-90 см за 56 стотинки бройката , сега ще ги разделям на 2 и така !

Вчера ходих при доктора , да питам за тази бяла ивица и той каза , че понеже е на тръбнака и кучето е още слабичко се вижда кожата защото кокала изпъква .

Хубав ден ви желая и хубави моменти с кучовците  Hug

# 359
 Здравейте , сладури
 При нас вече нови неща няма ... Роналд се научи да си ходи в банята на памперса и сме много доволни , вече 4 дни подред не е правил нищо извън банята !  bowuu Най - интересното е , че когато само съпруга му се караше той все си ходеше където иска , но след като аз само веднъж го нахоках и го шляпнах по дупето ... не е посмял да отиде другаде ! Вчера взех човешки памперси постелки , 60-90 см за 56 стотинки бройката , сега ще ги разделям на 2 и така !

Вчера ходих при доктора , да питам за тази бяла ивица и той каза , че понеже е на тръбнака и кучето е още слабичко се вижда кожата защото кокала изпъква .

Хубав ден ви желая и хубави моменти с кучовците  Hug
Браво на Рони!  Hug Ние все още си правим бели извън памперса. Confused И не мога и да си помисля да го преместя в банята, защото там хич няма да ходи като не й е пред очите. Tired

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 10:17 от Snarky Chimpfanny

Общи условия

Активация на акаунт