Любители на кучета-13

• 92 122
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Витаминка, страхотни снимки! Рая както винаги е повече от чаровна!  Hug

Snarky, не бързай да си втълпяваш такива неща  Simple Smile Може да има сума ти други причини, водещата от които е лакомията. Може би просто се дави, ако поема големи парчета и й трябва време да ги преглътне. Забравих какво й давате  newsm78 Ако е консерва, чупи я на по-малки парчета. Също така можеш да опиташ да я храниш по-често (примерно 3-4 пъти на ден), няма да е толкова гладна и лакома. Също така ако храната й е твърде суха, също може да не успява да я преглътне. Тогава ако са гранули, накисни ги в малко вода, ако е консерва - също й сложи топла водичка. Не й давай храна от хладилника, затопляй я предварително в купа с гореща вода. Студеното също може да предизвика свиване на хранопровода. Но все пак задължително попитай ветеринаря, да видиш той какво ще посъветва.

A6, страшен късмет имате, че мъникът си спи самичък цяла нощ  Hug

Ние с Джеси имаме голям напредък - от 3 дена (да чукна на дърво!) не е акала извън памперса. Явно вестникът й е подействал добре  Mr. Green Сега обаче капризничи, ако е пишкала 3 пъти върху памперса, вече не го иска. Направо ще ни разори!

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 11:40 от desi_ivanova

# 526
Витаминка, страхотни снимки! Рая както винаги е повече от чаровна!  Hug

Snarky, не бързай да си втълпяваш такива неща  Simple Smile Може да има сума ти други причини, водещата от които е лакомията. Може би просто се дави, ако поема големи парчета и й трябва време да ги преглътне. Забравих какво й давате  newsm78 Ако е консерва, чупи я на по-малки парчета. Също така можеш да опиташ да я храниш по-често (примерно 3-4 пъти на ден), няма да е толкова гладна и лакома. Също така ако храната й е твърде суха, също може да не успява да я преглътне. Тогава ако са гранули, накисни ги в малко вода, ако е консерва - също й сложи топла водичка. Не й давай храна от хладилника, затопляй я предварително в купа с гореща вода. Студеното също може да предизвика свиване на хранопровода. Но все пак задължително попитай ветеринаря, да видиш той какво ще посъветва.

Ние с Джеси имаме голям напредък - от 3 дена (да чукна на дърво!) не е акала извън памперса. Явно вестникът й е подействал добре  Mr. Green Сега обаче капризничи, ако е пишкала 3 пъти върху памперса, вече не го иска. Направо ще ни разори!
С гранули я храним. Снощи и аз се замислих дали да не й ги накисна в малко топла вода. newsm78 Довечера ще го направя. За съжаление няма как да я храням по 3-4 пъти на ден, защото сме на работа. Sad
Браво на Джеси, аз още не мога да се похваля с това. Добре, че поне върши нещата само в коридора, та площта за чистене е по-малка. Laughing
Започнала е да се изхитрява, вечер като си залягаме, затваряме вратата на спалнята, тя спи нощем отпред и започва да скимти, и след 5-10 мин като види, че не й се обръща внимание и спира. И сутрин намирам отмъщения, я памперса е помъкнала, я хартията е напипала. Вече започвам да си мисля, че ни отмъщава. Mr. Green

# 527
  • София
момичета,
имам малко тъп въпрос относто пишкането, акането .....и чистенето
Виктор до сега не е имал успех с памперса, та вече имаме приготвен парцал винаги. Тъй като съм си в къщи тези дни и чистя основно пода два пъти дневно с препарати...сипвам във водата разни за под и после малко белина...абе става доста пяна, и съм се замислила не е ли погрешно това мойто с препаратите...вие с какво чистите

# 528
  • София
момичета,
имам малко тъп въпрос относто пишкането, акането .....и чистенето
Виктор до сега не е имал успех с памперса, та вече имаме приготвен парцал винаги. Тъй като съм си в къщи тези дни и чистя основно пода два пъти дневно с препарати...сипвам във водата разни за под и после малко белина...абе става доста пяна, и съм се замислила не е ли погрешно това мойто с препаратите...вие с какво чистите

Скоро обсъждахме този въпрос, ако искаш се върни 2-3 странички назад и почети. Но в общи линии така: много внимателно с тези препарати, особено съдържащите белина, кученцата много често се изриват, защото лягат по пода, а и нали играчките се търкалят там, не дай Бог да попадне върху тях някакъв препарат. Така че белината я изключи изобщо. Аз лично мия с Медикс за плочки, след това задължително минавам с гъба, напоена с гореща вода, след това подсушавам с парцал. Досега не сме имали проблеми. За миризмата - сипваш вода в една кофичка и добавяш 2-3 супени лъжици оцет. Или директно мажеш с един лимон по пода. И двете попиват миризмите.  Това е за основното чистене. Иначе като се изпишка или изака на пода, събираш със салфетка, а след това го забърсваш с бебешки мокри кърпички, но вземи от по-миришещите, миризмата малко ще го отблъсква и по-малко ще пишка където не трябва. Вземете си и мокри кърпички (пак бебешки), но без миризма - за лапичките и коремчето.

Snarky Chimpfanny,   по-скоро й е скучно  Simple Smile Опитайте преди да си легнете, да си поиграете с нея около 40 минути - да потича, да поскача, да й хвърляте играчки. Като се измори, би трябвало да спи по-кротко и да не прави бели Hug

Памперса може да го залепите с хартиено тиксо за пода, при нас свърши работа, Джеси вече не го дърпа, дори да не е залепен. А до тоалетната хартия не може да стигне, че е късичка, затова с нея нямаме проблем  Mr. Green

# 529
Snarky Chimpfanny,   по-скоро й е скучно  Simple Smile Опитайте преди да си легнете, да си поиграете с нея около 40 минути - да потича, да поскача, да й хвърляте играчки. Като се измори, би трябвало да спи по-кротко и да не прави бели Hug

Памперса може да го залепите с хартиено тиксо за пода, при нас свърши работа, Джеси вече не го дърпа, дори да не е залепен. А до тоалетната хартия не може да стигне, че е късичка, затова с нея нямаме проблем  Mr. Green
Ами всяка вечер играя с нея, гони въжето, но предпочита да ме хапе, даже на моменти ляга и спира да гони въжето. А се опитвахме да залепваме памперса с тиксо, но тя го сваля и го яде. И трудно й го взимаме, защото ни ръмжи и напада да хапе. Tired
Довечера ще пробвам с хартиено тиксо, но там са плочки и имам подозрението, че само като захапе и дръпне памперса и ще го отлепи. newsm78
С хартията положението е много странно, защото тя е вдигната на високо, на казанчето е сложена. И досега само 2 пъти я намерих на парченца. Tired

# 530
Аз пък си чистя със стирка и няколко капки Доместос. През това време кучо е в другата стая, няма как да се омаже. После сменяме-куч в чистата стая, аз почиствам другата и така. Не мога да си представя да не дезинфекцирам вкъщи веднъж дневно, направо за санитарка в болница съм родена. Може праха да не забърша, но подът е винаги дезинфекциран.
По отношение на памперсите. Бях купила и аз такова чудо и от ония капки, които уж привличат кучетата да пишкат на памперса. Малееее Shocked няма такава смрад. Предпочитам десет кучовски пишота да почистя пред 3пръскания от този спрей Laughing
Иначе моят сладур свикна да си върши нуждите навън, но напоследък с тия дъждове се озорвам с почистване след разходка. Ако му взема едни кучешки обувки дали ще ги носи newsm78 Някой ползвал ли е?

Рая е много фотогенична мадама, опасна е на последните плажни снимки.

А Чоколина искам да попита или въобще някой от Варна дали сте чували за кучешки фризьорски салон Mr. Green

# 531
# 532
Здравейте  Hug .

Искам да ви попитам колко дни след реваксинацията не трябва да извеждам Сара навън и да я срещам с други кучета?
Много е нещастна милата. Свикнала е всеки ден след обяд да я извеждам на двора или на улицата, а аз от онзи ден не съм я извеждала и тя се побърка. Скача по мен, като луда, скимти гледа вратата, ходи до каишката си.

А на всичкото отгоре баща ми донесе едно малко кученце , каракачанка. Взе го за едно дворно място, там ще е куче-пазач, като порасне  Laughing , защото сега е толкова дребен и смешен. Още дори не може да бяга като кучетата  Mr. Green .

От вчера е на двора, днес го изкъпах, напудрих, сресах и обезпаразитих, но кученцето все още няма ваксина и сега не мога да пускам Сара навън.
Като вляза в къщи започва лудо дезинфекциране на ръце, крака, чехли и всичко до което се е докоснал мъника отвън и чак тогава и позволявам да се доближи до мен. Тя разбира всичко и е много тъжна  Sad , милата ми.
Чува го от терасата, чува и нас като говорим и тъжи.

Снощи седнахме вън на двора. Друг път винаги е с нас, но снощи не посмях и познайте, като се прибрах какво заварих  doh... ужасссТ .
Беше се изпишкала в хола и се беше изакала в детската и в мокрото помещение  smile3514 . Побеснях, но не й се скарах, защото тя вече беше разбрала вината си и се беше завряла под масата и трепереше да не я нашамаря. Съжалих я, но вече знам че всичко е напук.

# 533
  • София
Snarky Chimpfanny , аз съвсем изключих, че не всичките кучета са леки като нас  ooooh! Разбира се, че Джеси не може да издърпа памперса с нейните килограми, ама на Карина няма да й се опре  Mr. Green

bi_bi_to,  по мои спомени - около 10 дни. Ветеринарят не ви ли каза точно? Милата тя, много й съчувствам Cry Малкото има ли ваксини? То май повече трябва да се притесняваш за него  newsm78

# 534
Питах ветеринаря дали може да я извеждам, а той ми каза "да, няма проблеми"  ooooh! . Аз също имам някакви спомени за 10 дни и затова ми е чудно.

Малкото няма ваксина, утре ще му я бият, аз днес затова го изкъпах. Но то е бебче, на някъде към 50 дни е. Дано скоро го вземат и го заведат на дворнот място, че не смея да изведа Сара.
Като наказана е, ходи от тераса на тераса и скимти  Confused .

# 535
# 536
  • София

Голям кеф е на това море!

На Джеси пък й се появи някаква буца на гърба, утре сме на лекар  Cry

# 537
Деси, дано не е нещо сериозно. Пиши утре след лекаря. Hug
Ние вече сме с трета ваксина, заведох я днес, че утре най-вероятно ще се прибера късно от работа. Та тръгнахме с колата, една приятелка шофираше. В началото Карина я беше страх, цялата трепереше. Тъкмо се успокои и ме оповръща, дъвкала си е кокала и всичко беше по мен. Sick Айде, бърсах колата, нея, себе си, ужас. Laughing Биха й последната ваксина и нищо не усети. Вета й погледна ушите и цирка почна. Взе й секрет за паразити да види, а нашата вие, хапе ни и двамата, все едно я колят. Оказа се, че има паразити в ушите (гледаха секрета веднага под микроскоп), та й сложиха една ампула, която обезпаразитява вътрешно и външно, сложиха й я по цялата козинка. Пак имаше борба, хапане и вой до небесата. Айде после капки в ушите, същия цирк. Аз лично умрях от срам, въпреки че доктора се смя през цялото време. Сега още 3 седмици ще я водим всяка сряда да й слагат капки. Иначе Кари тежи 7.700 кг, каза че е в чудесна форма, другия месец трябва да й правим изследване за дислазия, защото нейната порода е податлива. Но ме успокои, че ако има нещо и се хване навреме, може да бъде излекувано изцяло. Сега още 2 седмици ще пазим памперса, и после изчезваме по поляните. Даже баща ми ми предложи, първия уикенд, който вече тя ще може да излиза, да идем на Витоша, ние да ядем кебапчета, а Карина да точи лиги. Mr. Green
За външно обезпаразитяване ми препоръча Фронтлайн, като лятото се слага всеки месец, а зимата на всеки 2 месеца. Прибирането беше чудесно, маймуната ме близа през цялото време и беше спокойна. Децата пред блока я погалиха, голяма радост беше.
И за изненада на края не вечерта, понеже ние бяхме за малко навън, та като се прибрахме, Кари беше акала на памперса, и пикала на него, само малко имаше отвън. И току-що направи белята до памперса. Но и тя не е виновна, защото вече пишка по повече и май не й е приятно да стъпва по пишканото си и да го прави отгоре. Но свободата е близо! 14 дни! Laughing

# 538
  • София
Ето ни и нас  Cry Джеси е направила хематом, поне не е голям. При повече късмет ще изчезне, при по-малко - ще остане малка бучка. Сега ще се мажем и ще си правим масажи  Mr. Green

# 539
Деси, Сара преди време, когато й биха една инжекция също направи хематом, но на нас доктора ни каза, че не трябва да се мачка и пипа и ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт