Любители на кучета-13

• 92 171
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
   Здравейтее , скоро не съм писала ... просто тази седмица ми беше адски натоварена ... много гости в къщи и ходене по такива , готвене , подреждане и прочие ... работа и концерт  Crazy
  Нашия Рони има много прякори  ... Роналд Рейгън е официалното име ... а другите .. заек , Роджър , фарфалак , пръдльо , дрислъл  Embarassed черен мръсен марок /това е като направи пакост/ , лигъл , кучоо , мисля , че има още , но сега не се сещам .

Напоследък доста пакости прави и както казва мъжа ми "Роналд много обича да чете вестник Черноморски фар  hahaha Joy hahaha " /просто като има пакост и с един стар вестник по дупето/  Sad мен ми е много тъжно в този момент , но няма начин .

Сега аз имам едно въпросче , ушите как ги почиствате?

Пие обезпаразитяваме на 1 месец , всъщност сега това ни предстои на 20.07 !

А сега аз да почерпя , днес Роналд става на 4 месеца
това за кучовците
а това за стопаните и

# 466
Никой ли няма инфо за кучето за което питах??

# 467
  • София
Не четеш внимателно  Simple Smile

Здравейте любители на кучета. Вмъквам се в темата з амалко инфо на куч епорода Драгхарт. Днес видях ено в градинката и много ми хареса за домашен любимец. Не намерих снимки в нета да го покажа на мъжо. Дори незнам от къде да си намерим такова кученце  Sad.

Породата се казва дратхаар, в Гугъла може да се намерят много хубави снимки - http://www.google.bg/images?hl=bg&q=%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%82 … p;ved=0CCEQsAQwAA

# 468

Сега аз имам едно въпросче , ушите как ги почиствате?

Ушите се почистват със специален разтвор, които може да купите от ветеринарния. Лесно е, но трябва много да се внимава, затова е хубаво, когато решите да купите да вземете и кучето, лекаря да ви покаже как точно става и да ви обясни защо точно така. Много е важно да не увреждате ушичките на кучето. В последствие можете да го правите сами. За кучето е неприятно разбира се, но ще свикне.
В никакъв случай не пренебрегвайте ушната хигиена, особено ако кучето е с кльопнали уши. Тя е толкова важна колкото обезпаразитяванията, както за вас, така и за кучето.
Надявам се да съм била полезна.  Simple Smile

# 469
Много сте полезни, момичета   bouquet Hug

# 470
Koketka_sf, благодаря много , много полезна информация  Hug
 Кажете , успяхте ли да научите кучовците на ходят до тоалетна на памперсите .... нашия беше свикнал и какво му стана последните 3 дни само в коридора ходи и одеве пак , го наказвахме  Cry и преди 5 минути отново навън пишкал ... а имаше сложен нов чист памперс с капки .. какво да правим  Cry жал ми е да го бием то 1 кг мръвка  Sad

# 471
Koketka_sf, благодаря много , много полезна информация  Hug
 Кажете , успяхте ли да научите кучовците на ходят до тоалетна на памперсите .... нашия беше свикнал и какво му стана последните 3 дни само в коридора ходи и одеве пак , го наказвахме  Cry и преди 5 минути отново навън пишкал ... а имаше сложен нов чист памперс с капки .. какво да правим  Cry жал ми е да го бием то 1 кг мръвка  Sad
Ох, знам какво е. На моменти само там ходи, на моменти точно на ръба, а понякога където свари. Tired Престанах да се карам, само когато свърши работата на памперса, казвам възторжено "браво" и я галя. Все имам надежда, че като тръгне навън, ще е по-добре и ще се научи. Praynig А иначе капки вече не слагам, само нов памперс, но го сменям сутрин и вечер. Скъпо или не, няма друг начин. Tired Като се изпишка на сифона в банята пак я хваля възторжено, а дано се научи там да ходи. Praynig Пък и все си викам "аз едно дете съм отгледала и възпитала, с куче ли няма да се справя" Flutter
Нещо днес не иска да яде, похапва по малко, а храната й е нова от понеделник, иначе е жизнена и играе. Отдавам го на моменто състояние.
Сутринта имаше малко бой, но си го заслужи. Изяде от боклука едно месце, понечих да й го извадя от устата и тя започна да ми ръмжи и ми посегна да ме хапе. Изплю го, но не ми даваше да го взема от пода, и така с малко шамарчета май разбра кой командва парада. Rolling Eyes
Иначе все така гони да хапе да детето. Confused
В момента е голяма карикатура, дъвче си въжето, седнала пред тв-то и гледа шоуто на Слави.
Силно се надявам времето до понеделник да се затопли, за да я изкъпя, че вече не се трае. ooooh! Казаха ми 2-3 дни преди и след ваксина да не я къпя. Naughty

# 472
  • София
Koketka_sf, благодаря много , много полезна информация  Hug
 Кажете , успяхте ли да научите кучовците на ходят до тоалетна на памперсите .... нашия беше свикнал и какво му стана последните 3 дни само в коридора ходи и одеве пак , го наказвахме  Cry и преди 5 минути отново навън пишкал ... а имаше сложен нов чист памперс с капки .. какво да правим  Cry жал ми е да го бием то 1 кг мръвка  Sad

Много странно, Джеси започна да прави същото  Cry Последните 2-3 дена дори пишка извън памперса, а поне това твърдо го знаеше! Изобщо не ми е жал да я ударя, защото явно няма друг начин. Е, лекичко с вестника, де, не я пребивам  Mr. Green Че тя колкото е малка, толкова е и хитра

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 09:42 от desi_ivanova

# 473
Много е лесно когато приемат вестника като наказание.
Когато Лъки беше малък и искаше внимание ни носеше вестници.
Сложи ги в краката ни и чака. Laughing

# 474
Момичета, започнах да се отчайвам. Sad Карина пикае и ака навсякъде другаде, но не и на памперса. ooooh! Карам се, навирам муцуната, водя я до памперса, който е на 20 см от старото му място, и не става. Тази вечер се изпика 2! пъти на дивана, досега го търках като луда и я наказах в банята. И дори след първото наказание, пак там се изпика. ooooh!
Ситуацията с ръмженето продължава, вече и като захапе нещо забранено ръмжи и ми голи зъбите. Tired И май с това пикане ни отмъщава. newsm78
И сега като знае, че е виновна, само ходи след всички ни и ни ближе, но аз лично съм непоклатима.  Crossing Arms
Започна да свиква с нагръдника, вече не го хапе постоянно.
Да ви питам нещо, значи чета във форума на Български Голдън Ретривър Клуб и там навсякъде пише, че кучето може да се извежда 10 дни след 3-тата ваксина, а нашия вет ни каза минимум 2 седмици, може и до 3. Thinking Вие вашите кучовци кога ги изведохте? Много се чудя какво да я правя? То не че има особена разлика между 10 и 14 дни, ама все пак. И ако ви кажа, че вече броя дните, сигурно яко ще ми се смеете. Laughing

# 475
Snarky Chimpfanny  така ще е, нали всеки си иска своето. Не се предаваи ще видиш , че ти си по - упорита и силна от Карина Peace
Ние взехме Нора на 6 месеца - аз тогава не ходих на работа и по - цял ден бях ЦРУ, не я оставях намира и голям тормоз и направих за да я науча да пишка навън. Истината е , че мн време отнема да научиш кучето си да върши работата там където ти се иска...........

# 476
  • София
Snarky Chimpfanny, и на нас ни казаха 14 дни, не че точно тогава не се развали времето и изобщо не сме излизали  Mr. Green Това ръмжене гледай да го пресечеш отсега. Първо опитай с твърдо "Не! Не ръмжи!" и пошляпване. Или като почне да ръмжи се опитай веднага да я разсееш с нещо друго (дай й играчка, парченце лакомство или почни да й се радваш). При нас има "Не хапи!", резултатът е, че сега мога спокойно да й бръкна в устата и да извадя забраненото нещо, което е налапала. Вярно, опитва се да избяга, ама тича към леглото, където е лесно да я хвана.

Джеси пак яде бой, и пак продължава да ака и да пишка извън памперса. Явно има някаква причина, но не мога да я разбера  Cry Давайте идеи. За пишкането беше усвоила твърдо, че е на памперса, просто не разбирам, какво й стана.

След обяд ще слагаме етеричните масла за козинката, ще ви пиша за аромата Mr. Green

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 10:56 от desi_ivanova

# 477
Здравейте. Приемате ли нови попълнения   Blush ?
Първо искам да се извиня за дългият пост и да благодаря предварително за търпението да го прочетете  Embarassed .

Бих искала да се запиша и аз в тази темичка, защото обожавам животните и най-вече кучетата. Досега съм имала 3 болонки, които отглеждахме в къщи.

След като почина и последната си казах, че повече няма да си взема животно в къщи и най-вече куче, защото много се превързвам. Но не издържах, взех си морско свинче  Laughing . После котка, която 5 месеца ме правеше на дива и щастлива вечер  Mr. Green и накрая, като реших да й се скарам с чехъл в ръка ме нахапа и надра адски и сега малко ме е страх от мъжки котараци.

След това с много чудене се сдобих със сегашната ми гордост.
Търсих си пекинез. Намерих обява в интернет и още същият ден запалих колата и отидох до Шумен да купя 1 кученце за мен и 1 за сестра ми.
 Влязох да видя сладурите, майката беше там- страхотна, чистокръвна пекинезка. Показаха ми снимки и на УЖ бащата. Изведнъж изскочи едно йоркширче, което започна да ме лае. Собственичката го прибра в другата стая, като му говореше в женски род, беше и с розова панделка  smile3555.

Аз нали съм си наивна и вярвам на всички, а и сладурите бяха очарователни и дори не предположих, че може да са смесени с йоркито, взех 2 сестрички, аз избрах най-малкото изтърсаче... занесох едното на сестра ми. Нейната фръцла се казва Миша.

А моята се казва Сара.
Излезе, че са смесени, но и двете приличат на йоркита, само че черното по гърба им опада напълно и ушичките им не са изправени.

Сега Сара няма нищо общо с кученцето, което беше отначало. Сега е още по-сладурска  Heart Eyes . Страшно послушна и най-умното куче, което съм имала. Разбира всяка моя дума, не знае какво значи да хапе, много е внимателна. Абе съкровище  Kissing Heart .

Не знам дали тази темичка е само за чистокръвни породи и затова не смея да кача снимки, затова ще изчакам да ми кажете дали може  Hug Hug Hug .

# 478
  • София
bi_bi_to, добре дошла!  Hug

Тази тема е не за чистокръвни породи, а за обичани кученца! Така че си на правилното място  Hug Много ще се радваме на твоята Сара, нямам търпение да я видя, сигурно е много сладка!

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 11:34 от desi_ivanova

# 479
  newsm18Сара newsm18Сара newsm18

Общи условия

Активация на акаунт