Любители на кучета-13

• 92 152
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
desi_ivanova , благодаря. Както винаги си много мила  Hug (познавам те от темата за гоблените) .

Щом тази тема е за обичани кученца, то тук ни е мястото със Сара. Тя е едно от най-обичаните и глезени принцеси-кученца.
Да си призная, храня я в устата  Blush . Не иска да яде от купичката. Големи мурафети ми прави с храната, хич не е от ящните, яде много малко определени неща  Confused .

За ходенето по нужда я научих да ходи в тоалетната, защото не винаги има кой да я изведе, а и на мен ми е по-лесно така, защото като е близо до сифона мога да го измия веднага и не мирише.
Естествено беше доста трудно. Това е дълъг процес, в който кучето не може да разбере дали ходи на правилното място и търси одобрение от стопанина си.
 Сара онзи ден направи 3 години (леле, кога минаха) и все още не е напълно сигурна дали не прави бела, като се изпишка или изака в тоалетната и когато го прави го прави скришно,а ако случайно я видя не може да свари да бяга от там  ooooh! , а аз само вървя след нея и й казвам "БРАВО" , гушкам я, за да разбере, че е правилното.

Често имаме случай когато нещо й се скарам или понашляпам да започне да ми прави напук и да се изака в коридора. А също и като не я взема някъде. Куче с характер  Laughing .

А ето я и нея. Хич не е фотогенична, все бяга от апарата

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 12:11 от bi_bi_to

# 481
  • София
bi_bi_to, за сметка на кръстоската се е получила страшна хубавица!  Hug  Много нежно кученце!

При нас снимки стават само когато Джеси спи дълбоко, иначе тича като обезумяла от фотоапарата и най-често снимам гръб, дупе, опашка, плочки...  Mr. Green Трябва да я издебна навън, там няма къде да мърда

# 482
И при нас е така, но дори и спяща не мога да я снимам, защото докато чуе звука на апаратчето, като го включвам и се ококорва и изчезва, беж да я няма  Laughing .

Но да видите днес на обяд колко много я наснима дъщеричката ми. Много ме болеше кръста и реших да легна малко на земята  Blush да ми се изпънат кокалите и тя веднага се просна на гърба ми и почна да ми рови косата, за да ставам, тъпка ми топчето и мечето  си в устата ми  Crazy , та й направихме няколко снимки на гърба ми  Laughing .

А между другото Сара ме смята за нейна собственост  Mr. Green  и за нейна майкая закрилница . Навън не обича да лежи по земята и започва да скача по мен да я взимам в ръцете си, като легна някъде ляга върху мен, седна ли сяда в мен. А като види зора, когато някой й се скара е първа навряна в мене. Когато не й обръщам внимание започва да ми рови ръката с ноктите си, за да я милвам.
С 2 думи, едно малко кученце ме прави на кукуриго, но и аз много си и одисвам де  Embarassed .

А между другото да попитам някой от вас рязал ли е ноктите на кученцето си? Много й пораснаха ноктите на моята фръцла и се чудя дали ветеринар ще се съгласи да й ги изреже и дали ще я боли.

# 483
  • София
Snarky Chimpfanny, една приятелка имаше подобен проблем, докато кучето ядеше, тя не можеше да доближи ръката си към него, и кучето се опитваше даже да я ухапе. Един ден тя му се скара и му захапа ухото  Laughing Laughing Laughing Кучето започнало да квичи и от тогава не се е опитвало да доминира над нея  Laughing Laughing Laughing
bi_bi_to, Сара е мнооого красива, наистина, много е чаровна  Heart Eyes
За ноктите, май трябва ветеринаря да ги изреже, защото имат живец в нокъта и ги боли... не съм рязала нито на предното, нито на сегашното, но нека ти покаже ветеринаря, а и има специални ножички, така, че може и сама да го правиш, но нека получиш инструкции  Wink

# 484
  • София
Скоро четох някъде, че е опасно да се режат ноктите вкъщи, ако самите нокти са черни, тогава не се вижда живецът и можеш да я нараниш. В нашата клиника рязането е по 2 лева на всяко краче

# 485
На моичката са и черни ноктите и затова ме е страх да ги отрежа аз, но не знам какви са специалисти нашите доктори, да не я направят нещо се притеснявам  Rolling Eyes .

А за проблема с хапането и недопускането до храната мисля, че се дължи именно на доминацията. Трябва да му покажеш, че ти си по-силна и че не те е страх. От малко на кучето трябва в процес на хранене да му се взима храната и после отново да се връща, за да разбере,  че то зависи от теб и че не те интересуват гранулите му  Laughing .
Не трябва да се слага храната предварително и тогава да се дава, а да му я сипеш и сложиш пред него, за да види, че ти му я даваш. Ако те допусне да го погалиш дакота се храни ще е добре. Така ще разбере, че не искаш да я вземеш.
Това е много важно да се оправи, защото може да вземе нещо, което може да го нарани и да не успееш да му го вземеш от устата, може детето да бръкне в купичката му и т.н.

Моята булонка така ме хапеше, когато ми крадеше дъвките от масата  Crazy , но го прояви този си характер доста късно, когато порасна. Аз я гонех да си взема дъвката, защото се полепваше по цялата й уста и се налагаше да я стрижа 0 номер. Тогава ме хапеше и като я понашляпвах ставаше все по-лоша и агресивна.

# 486
Момичета, вижте този линк:

http://www.facebook.com/group.php?gid=133905909977164&v=wall&ref=mf

Моя много близка приятелка и сестра й са спасили кучето, завели са го на лекар, осигурили са пари за операцията. Обаче до седмица трябва да се намери дом на тая горкичка душица, защото не може да живее на улицата в това състояние. Да ви кажа, аз сериозно се бях замислила да я вземем ние (женска е), на двора има достатъчно място и за две кучета. Обаче сега четох, че ще може да бъде кастрирана чак след около два месеца, а с мъжко куче у дома - нали се сещате. Така че аз отпадам. Моля ви, помислете, разпитайте, потърсете. И аз ще го направя, разбира се, но повече глави по-добре мислят. Hug

По въпроса с доминацията - аз съм чела в дог.бг, сигурно в нета има още много информация. Със сигурност не трябва да позволявате да ви ръмжи кучето, трябва да можете да му вземете кокала от устата, дето се казва - и преносно, и буквално. Вие сте водачът на глутницата и то трябва много добре да го разбере това. Проблемът е, че в едно семейство с повече членове е малко сложно това с алфа-кучето, но все някой трябва да я играе тая роля - у нас е съпругът ми, него го слуша най-много. Ние го водихме на уроци за послушание, но инструкторът каза - най-рано на 6 месеца, не по-малко. И се иска много занимание с кучето от страна на стопанина, не става да го заведеш и да ти го направят ново куче. Laughing В интерес на истината в момента - на година и половина, забелязвам голяма промяна - кротна се, изпълнява командите почти без грешка вече, доволна съм. Но си иска работа, това е.

П.П. За ноктите - в никакъв случай не ги режете сами, има специални ножици, но най-добре вет да го направи.

# 487
Каритасче, радвам се да те видя тук  Hug
За съжаление ние не можем да я вземем, просто с бебе куче в този момент ми се струва невъзможно. Голям поклон пред приятелката ти. Peace
Иначе за уроците решихме да я водим белята, но първо ще се срещнем с инструктора, той да каже има ли смисъл от толкова малка, или да чакаме да стане на 6 месеца. Сега е на моменти, понякога много чува и слуша, но като подивее.....става страшно. ooooh! Само не можем да се научим още с ходенето по разните нужди. А и четох, че като се научи да ходи на памперс и после навън по-трудно се научава, защото се обърква. Tired
За ноктите четох, че кучетата като излизат, навън при тичане си ги пилят в настилката.

# 488
  • София
caritas, браво на момичетата! Невероятни са! Дано животинката си намери дом  Praynig

Snarky Chimpfanny,  нас ни посъветваха да използваме кодова дума - примерно, "Памперс". Като свикне да я чува вкъщи, ще реагира на нея и навън пишкането и акането ще станат по-лесни.

Джеси днес беше на разходка около 40 минути, ходихме до магазина, за цигари, разходихме се пред входа, геройски устиска до памперса и се изпика на него  Laughing Въпросните "етерични масла" за козинката отначало миришеха ужасно, аз се разкашлях, Джеси се разкиха, но после като се отмириса малко, замириса на Чаено дърво и още нещо, сравнително приятно е  Mr. Green Ще видим как ще подейства

# 489
  • София
Аз да добавя, че ние след трета ваксина, не можахме да устискаме 2 седмици и излезнахме на 7мия ден  Mr. Green

# 490
Каритасче, радвам се да те видя тук  Hug
За съжаление ние не можем да я вземем, просто с бебе куче в този момент ми се струва невъзможно. Голям поклон пред приятелката ти. Peace
Иначе за уроците решихме да я водим белята, но първо ще се срещнем с инструктора, той да каже има ли смисъл от толкова малка, или да чакаме да стане на 6 месеца. Сега е на моменти, понякога много чува и слуша, но като подивее.....става страшно. ooooh! Само не можем да се научим още с ходенето по разните нужди. А и четох, че като се научи да ходи на памперс и после навън по-трудно се научава, защото се обърква. Tired
За ноктите четох, че кучетата като излизат, навън при тичане си ги пилят в настилката.

Да бе, Снарки, половината ИБ се пренесе тук. Grinning

За ходенето по разните нужди не мога да дам съвет, защото нашия щурчо (взехме го на два месеца и половина), дори и когато живееше вътре, го водехме навън до тоалетна, научи се почти мигновено и само няколко пъти е имало фалове - през нощта или когато не му разчитахме недвусмислените сигнали; но все пак ние сме в къща с двор и има кой да ни помага, така че не беше проблем някой да го извежда на всеки два часа. В апартамент е доста по-сложно.

А за настилката е точно така, но трябва наистина да тича, не да се разхожда просто.

# 491
  • София
Не е нужно да тича, нормалното ходене е достатъчно. Нашият Чарли все вързан ходи, така че компенсираме с по-дълги разходки, при това основно по мека повърхност (на полето), но от 2 години не се е налагало да му режем ноктите.

# 492
Не е нужно да тича, нормалното ходене е достатъчно. Нашият Чарли все вързан ходи, така че компенсираме с по-дълги разходки, при това основно по мека повърхност (на полето), но от 2 години не се е налагало да му режем ноктите.

Благодаря за уточнението, значи още по-добре - става всякак.

Ааа, обаче ако правилно си спомням, във вашия случай май ставаше дума за наистина километрични разходки, така че това може би обяснява нещата. Simple Smile

# 493
Аз да добавя, че ние след трета ваксина, не можахме да устискаме 2 седмици и излезнахме на 7мия ден  Mr. Green
Ами мен ме е страх да рискувам, и то много. Tired Още малко ще е де, досега издържахме, ще минат още 20 дни ей сега и всичко ще е ок. Praynig
Онази вечер сънувах, че Карина по някакъв начин е излязла навън и аз се паникьосах жестоко, започнах да звъня на вета й, щях да я карам натам. Crazy
Я кажете вашите кучовци кога ядат? Пак четох, че не е хубаво 30 мин преди и след разходка, и като се има впредвид, че голямата работа я вършим след ядене, значи трябва да ставам минимум час по-рано, за да се наяде, да й слегне и да излезем. Crazy

# 494
  • София
Аз да добавя, че ние след трета ваксина, не можахме да устискаме 2 седмици и излезнахме на 7мия ден  Mr. Green
Ами мен ме е страх да рискувам, и то много. Tired Още малко ще е де, досега издържахме, ще минат още 20 дни ей сега и всичко ще е ок. Praynig
Онази вечер сънувах, че Карина по някакъв начин е излязла навън и аз се паникьосах жестоко, започнах да звъня на вета й, щях да я карам натам. Crazy
Я кажете вашите кучовци кога ядат? Пак четох, че не е хубаво 30 мин преди и след разходка, и като се има впредвид, че голямата работа я вършим след ядене, значи трябва да ставам минимум час по-рано, за да се наяде, да й слегне и да излезем. Crazy

Аз ставам към 10 сутринта, Джеси излиза, пишка на памперса, тича в кухнята и ака на плочките, яде бой. Прибира се обидена в къщичката, през това време й слагам храната да се стопли, след 20-тина минути й давам консервата, изяжда я, слагам й гранулите и й давам витамина. Вечерта яде към 20 часа по същата схема. Вече се храним 2 пъти на ден - сутрин и вечер, през останалото време да си дъвче гранулите. Е, ние не излизаме, така че при нас е по-различно. Дори и да излизаме, това е към 17 часа след обяд, след това не й давам храна, само вода пие.

Общи условия

Активация на акаунт