Любители на кучета-13

• 92 110
  • 733
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Деси, Сара преди време, когато й биха една инжекция също направи хематом, но на нас доктора ни каза, че не трябва да се мачка и пипа и ще мине.

Хм, а на нас ни дадоха мазило и казаха да й го втриваме с масаж по 15 минути два пъти на ден  newsm78

# 541
Ето ни и нас  Cry Джеси е направила хематом, поне не е голям. При повече късмет ще изчезне, при по-малко - ще остане малка бучка. Сега ще се мажем и ще си правим масажи  Mr. Green
Уф, много неприятно. Стискаме палци да няма усложнения и да минете само с масажите и мазане. Praynig
Карина днес малко разнообрази менюто, сварих й рагу, обезкостих го и го направих с ориз, и й го смесих с гранулите. Омете го за отрицателно време. Laughing
Днес ми се стори, че беше изакала глист, приличаше по-скоро на мнооооого тънък конец, но го разгледах и май си беше това. Дали е възможно да изкара само 1?

# 542
  • Варна
Какви са  Crazy  милички и хубави всички Hug Деси дано момата се оправи бързо, Peace Лека вечер на всички,

# 543
  • София
Snarky Chimpfanny,  tutune мерси  Hug

Snarky Chimpfanny, доколкото аз помня, не би трябвало да изкарва нищо. Ако има глисти или други паразити, това ще се види чак след следващото хапче. Те затова се дават всеки месец, за да се следи дали има проблем. Ако пак изкара нещо подобно, прибери го в едно пликче и го занеси на ветеринаря. Така няма да се притесняваш за нищо и да се чудиш, дали всичко е наред Hug

# 544
Малката от няколко дни е на Хепи Дог Макси Бейби. Началото на промяната е налице.Нищо общо с глупавия Хилс!Козинката й също се промени.Добре й понася.Ако преди не можеше да се нахрани с 300 гр и изглеждаше така,сякаш е била в концлагер,сега се наяжда отлично със същия грамаж от тази храна и коремчето й се пълни,а акането не е толкова често и по толкова ...много.
Не ви ли свърши чувала вече?

# 545
  • Варна
Деси, от какво се е получил този хематом?! Падала ли е, удряла ли се е някъде?!

А Чоколина искам да попита или въобще някой от Варна дали сте чували за кучешки фризьорски салон Mr. Green

На Пепси само ушите и мъничко крачетата й постригват - аз я водя при Светлана Димова, то е собственичката на развъдника, от който я вчехме. Тя има мобилен фризьорски салон, специализиран за йоркита (и за малтезери става, предполагам Simple Smile), аз съм много доволна, а съм виждала и страхотно постригани йоркита. Мога да ти дам координати, ако не интересува. Peace

# 546
Момичета, бързам да ви съобщя хубавата новина за кученцето, за което ви писах преди няколко дни:

http://www.facebook.com/group.php?gid=133905909977164&v=wall&ref=mf

Heart Eyes Grinning Heart Eyes

Снарки, ако изкара нещо, трябва да се обезпаразити отново след 14 дни. Ти сигурна ли си, че е било наистина глист?

А иначе разбира се, че като почти всяко куче ще предпочете човешката храна. Simple Smile

# 547
  • София
Поздравления, caritas  Hug

Да е жива и здрава, и дълги години щастлива  Simple Smile

Знаете ли кой я е прострелял? Ако знаете, подайте писмена жалба в полицията - след като не може да мине като жестокост към животно, поне за стрелба в населено място със сигурност има санкции.

# 548
Каритасче, много се радвам за кученцето, да е жива и здрава й желая. Heart Eyes
Снарки, ако изкара нещо, трябва да се обезпаразити отново след 14 дни. Ти сигурна ли си, че е било наистина глист?
А иначе разбира се, че като почти всяко куче ще предпочете човешката храна. Simple Smile
Ами то това е лошото, че не съм сигурна. Tired Беше тънко и дълго към 2-3 см, със заоблени краища. И беше само 1 и само веднъж. В другите ходения нямаше нищо после.
Снощи имаше голямо наказание, Карина издра малката по ръката, ама яко. Имаше и малко кръв, промихме я с риванол. Тя порева. Sad Вече много се притеснявам дали ще започнат някога да общуват нормално. Вярно е, че няколко часа по-рано играха много добре, Вики хвърляше въжето, а Карина го носеше. Но като седнахме на масата, кучето полудя, одра я и я наказахме в коридора.
Кажете как да я отучваме да скача по нас и да се катери по дивана и леглата? Викам, карам се, свалям я, обяснявам, но много рядко изпълнява. Tired

# 549
caritas чудесна новина   bouquet

# 550
Момичета, бързам да ви съобщя хубавата новина за кученцето, за което ви писах преди няколко дни:

http://www.facebook.com/group.php?gid=133905909977164&v=wall&ref=mf

Heart Eyes Grinning Heart Eyes

супер новина  Hug Hug Hug

# 551
  • София
chockolina, аз съм виновна за този хематом  Cry Имаме си една играчка, която аз хвърлям, а тя носи. Само че напоследък се научи като донесе играчката, веднага да тръгне да тича обратно, преди още да съм я хвърлила. Опитвах се да я отуча от този лош навик, но тогава вечерта някак си не я видях, че е тръгнала, хвърлих играчката и уцелих Джеси от около 2 метра  Cry Хубавата новина е, че я ударих не по главата, а по гърба. Джеси изобщо не реагира - тича си, яде си, движи се нормално, изобщо не я дразни. Ще се мажем и във вторник сме на контролен. 

caritas, страхотна новина! Свалям шапка на хората, които са взели мъника!  Hug

Snarky Chimpfanny, за да я отучите да скача по вас, има много лесен и ефикасен начин. Като я видите, че се засилва да скочи, заставате странично спрямо нея и си вдигате крака. Като се удари няколко пъти в стъпалото или в обувките, ще престане да скача  Hug.

# 552
Сетих се и друго да питам, как трябва да регистриваме кучето в общината? И каква годишна такса се плаща, къде? newsm78  bouquet

# 553
  • София
Първо се чипира кучето при ветеринар, който след това подава данните в РВМС. Бар-кодът на чипа се залепва в паспорта, и освен него получаваш още 2-3 резервни лепенки.
След това се плаща данък (такса) за кучето (в общината или данъчните, трябва да питаш на място), след това с документа за платена такса и паспорта на кучето отиваш в отдел Екология на общината, те ти дават да попълниш една декларация, и би трябвало да ти дадат някакъв документ за това, че кучето вече е регистрирано при тях. На някои места се правят на ударени, на мен, например, преди 3 години не са ми дали нищо, така че настоявай - това може да ти послужи, ако някой те провери за документи и регистрация на кучето.
Кастрираните кучета се освобождават от данък (такса), обаче пак трябва да го регистрираш в отдел Екология, като покажеш в паспорта написано от ветеринар, че кучето е кастрирано.

# 554
  • София
Сетих се и друго да питам, как трябва да регистриваме кучето в общината? И каква годишна такса се плаща, къде? newsm78  bouquet

За София е 24 лева. Ето, прочети повече тук

http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article … 33&Itemid=107

Момичета, помагайте. Джеси я сполетя ново нещастие  Cry От петък вечерта примерно 1-2 пъти на ден диша странно - все едно нещо й е заседнало в носа (или гърлото) и се опитва да го изкара. Не изкарва нищо, само диша като астматик. Това обаче не й пречи в същото време да скача, да тича, да яде, да пие вода и да си играе с играчката. Просто нещо като пристъп за 10-15 секунди, по време на който не се държи по-различно от обикновено. На ветеринар сме чак във вторник  Cry Всъщност може да го прави и от по-отдавна, ама сега я хванах в почивните дни.

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 15:21 от desi_ivanova

Общи условия

Активация на акаунт