Любители на кучета-13

• 92 021
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Такаааа, ние снимаме втора серия на "Куче в чекмедже", нашият филм ще е озаглавен "Куче в шкаф",
а тук си играе с "майка" си  Mr. Green

# 646
Благодаря на всички! Simple Smile Дзверът наистина е много готин, започва все повече да се отпуска и се очертава доста щурав.  Crazy Вчера се появи кандидатура за него, но нещо изобщо не ми вдъхна доверие - почти 18 г., има куче, гледа го в двор, а живее в апартамент в София.  Shocked Като го питах какво значи това, отговори: " to ne e to4no kato apartamen kato bokove sa ama se bvodi apartamen  smisal nqma 1ili vtori etash samo 1 etash"  #Crazy

Лошото е, че не смеем да го пускаме навсякъде, защото пишка където свари. Като съм с него как да започна да му показвам къде да пишка?  Rolling Eyes То имам чувството, че и вестник и памерс да е, ще го изяде, като иглички са му зъбките. Crazy

P.S. От София съм Simple Smile

# 647
  • София
Карина е много сладка! Мерси за пожеланията!

# 648
  ооо, Джеси е много нежна и красива  Heart Eyes
  Нашия Роналд снощи ходи със съпруга по мъжки на бира с още един приятел и неговата пинчерка , която изяла картофа на нашия  hahaha Joy  Joy , ами той като такова нещо не е ял ...  hahaha  , по пътя към заведението е пишкал  , а на връщане голямата работа свършил и така ! Мъжа е много доволен от него  bowuu

Пепито , не е истина това  Laughing

Snarky Chimpfanny, за съжаление , за да я възпитате , трябва да я пошляпвате с вестника , не по някога , а винаги когато е направила работата там където не бива , ако е преди време свършено му го показваш и после с вестника , знам че е гадно и е много неприятно , но иначе няма начин ... винаги със строг тон и после поне 20 мин никакво внимание и лигавене . При нас тази схема проработи и вече определено няма напрежение , вестника не е играл от доста време, защото кучето просто ако се изпусне другаде вече се чувства виновно дори да го е направило от радост . Ние вече сме на етап само със строгия тон след пакост и той се самонаказва в банята и там си седи поне 10 минути.
 Разбирасе и друганта страна , когато станем сутрин и видим пишо на памперса , задължително заставаме близо до него и насърчаваме Рончи с галене и целувки и ако е закусил има награда бисквитка , солетка .

Относно памперсите , аз намерих човешки тип чаршаф 80см. на 180 см за 0,70лв. , сега си режа от тях и с хартиено тиксо си залепям страниците  и така , доволна съм много и си е на сметка. Потърсете в аптеките има . Че като се сетя колко дадох за кучешките  ooooh!

Гушки , хубав ден  Hug

# 649
Офффф, мисията е невъзможна. Шляпах с вестника като се прибрахме, показвах. Смених памперса, сложих капки и я заведох до него. И 3 пъти се изпика в коридора на плочките. Пак шляпане, показване, навиране на муцуната Embarassed, караници. И не, и не, и не. Crossing Arms Сега не е в банята, а пред вратата на банята, и пак нищо! ooooh! Кога ще се научи? Нервите ми вече не издържат.... Sad Вече сериозно си мисля дали да не разваля карантината и още утре да не я изведа.. Но пък много ме е страх да не се зарази с нещо.... Tired
Вече няколко вечери подред, като се прибирам, заварвам купата с водата обърната и захвърлена някъде. Най-вероятно си играе с нея, но и седи незнайно колко време жадна. И с русата си глава не се сеща, че сама си го прави.  hahaha Блондинка! Joy

# 650
  • София
Навремето дакелката я научихме да ходи само на едно място буквално за 3 дена. Тогава нямаше памперси, затова взехме едно голямо парче мокет и го разрязахме на парчета колкото средно големи изтривалки за крака (много парчета, за да може да се сменят постоянно). Избрахме удобно място за тази "подложка", отдолу сложихме найлон (за да не протича по пода), и след това започна голямото дебнене. В мига, в който видим кучето да прикляка, грабваме го и го носим върху подложката. Може и да пишне малко по пътя, но основната част се изпикаваше където трябва. Един път носиш, втори път носиш, колкото трябва пъти носиш, но в крайна сметка кучето и без бой и вестници разбира, къде трябва да се върши работата.

А като се намокри подложката, накисваш я с веро в леген или кофа, а на мястото й слагаш чиста. Имахме достатъчно подложки, за да имат време да изсъхнат след прането, достатъчно свободно време да наблюдаваме кучето, и изключително умно куче, което след третия ден никога не е пишкало където не трябва (докато не остаря и не започна да се изпуска, но това вече е друга тема).

# 651
Един път носиш, втори път носиш, колкото трябва пъти носиш, но в крайна сметка кучето и без бой и вестници разбира, къде трябва да се върши работата.
... достатъчно свободно време да наблюдаваме кучето, и изключително умно куче, което след третия ден никога не е пишкало където не трябва (докато не остаря и не започна да се изпуска, но това вече е друга тема).

Jarrita, мисля, че достатъчното свободно време е ключов момент. Кучето "си казва" много явно, когато му се пишка или ака, нашият почваше да нервничи и да се върти около вратата (извеждахме го на двора) - ако има кой да го следи, почти няма начин да стане грешка. Изпишкал се е май два пъти вътре, и то защото бяхме разсеяни и не му разчетохме "сигналите" - и то, горкото, какво да прави? Wink Никога не сме го шляпали, нито сме му навирали носа в "белята" - и без това, ако не е хванато в момента на извършването й, кучето идея си няма за какво точно му се карате.

Лошото е, че тази система със следенето и извеждането (или носенето където трябва) работи само ако има някой по цял ден у дома. Иначе, ако всички са на работа и се прибират вечер, е доста по-сложно.

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 21:59 от Карри

# 652
Такааа, прави сте. Обаче тя седи коридора, докато се храним, и няма как да я дебна. Като и при много обстоятелства. Днес сме 50 на 50. Даже направихме и първата си разходка на Витоша с нея. Пика и навън, и на памперса, и в коридора. Голямата работа и тя е 50 на 50.
Вече се притеснявам дали някога ще се научи. През седмицата денем ни няма и дебненето отпада като вариант. Tired

# 653
  • София
Snarky Chimpfanny, това, което каза Jarrita, би могло да ви помогне. Бях чела, че като се вземе куче, трябва да се махнат всички постелки, килими, пътеки и т.н., защото те припикават първо тях. Махни памперса и наистина й сложи парче мокет и виж как ще реагира. Може би това е начинът да се научи да го прави на едно и също място, после ще й е все едно какво е сложено там. При вас проблемът ще се реши бързо, нали ще се извеждате, Каринка ще свикне да стиска  Hug

Jarrita, при нас 3 седмици добро и награди не помогнаха, но след три шляпвания с вестника Джеси изведнъж разбра какво се иска от нея, така че може би си е до куче Hug

Ние днес се къпахме за първи път! Джеска толкова се беше панирала, че застина в една поза и не помръдна, камо ли да се опита да избяга. Щях да умра от смях. Тя - приклекнала, подвила опашката, изправила ушите и не се движи, все едно е препарирана, където я сложех - там си оставаше, в едно и също положение  hahaha Аз - загиваща от смях, учудващо е, че изобщо оцелях  Mr. Green

# 654
  • София
Jarrita, при нас 3 седмици добро и награди не помогнаха, но след три шляпвания с вестника Джеси изведнъж разбра какво се иска от нея, така че може би си е до куче Hug

Така си е Simple Smile  Hug

Дакелката така и не можахме да я отучим да яде боклуци от улицата, не помагаха нито вестник, нито шляпване с ръка, нито бъркане в устата, нито нищо, докато Чарли, който прибрахме от улицата, се научи даже да не помирисва боклуците, колкото и вкусни да са, само с едно твърдо "Не!", казано 3-4 пъти.

Затова пък с него се наложи да използвам вестник, за да го отучим от лаенето.

# 655
След поредното краддене на храна от масата, тази вечер Карина много ни ядоса. Така ръмжеше, нападаше и голеше зъбите, че си го изпроси. Изяде боят и сега е наказана в коридора. Още утре тръгва на училище. Незнам какво ще я правим. Може и да я подарим.

# 656
  • София
Стига, Snarky Chimpfanny. Ще се оправи момичето... всички кутрета правят бели, да кажа и аз - Рая стана на 4 месеца и от преди няколко дни си реши да пишка наново в стаята ми, днес заспах за 1 час и като се събудих имаше 8 локви  Laughing Laughing Laughing За един час! На различни места из стаята... ама няма начин - парцала и така.
Мъничко е вашето кутре, тепърва ще се възпитава. А и това, че сте я записали на училище е хубаво, но знайте, че няма да вземат кучето и да ви го върнат научено... изисква се много работа на Вас с кучето за да има успех.
Дано всичко да е наред... имайте търпение.

1. Моят живот трае от 10 до 15 години. Всяка раздяла с теб ми причинява голяма тъга. Помисли за това преди да ме вземеш.
2. Обичай ме такова,каквото съм, защото ти си ме избрал. Аз нямам възможност да избирам приятелите и господарите си.
3. Дай ми време да разбера какво искаш от мен, когато ме възпитаваш. Преди да ми се скараш, изпитай себе си - може би аз не разбирам какво искаш от мен.
4. Обичаш ли ме аз живея от твоята любов.
5.Недей да ми се сърдиш и наказваш.Ти работиш, имаш приятели и развлечения, а аз имам само теб.
6. Говори ми. Може би си мислиш, че не те разбирам, но аз зная какво мислиш и чувстваш.
7. Не зная какво е отмъщение, но знай,че не забравям как постъпват с мен.
8. Помисли преди да ме удариш, защото аз мога и да те ухапя. Въпреки че няма да го направя.
9. Не ме взимай като играчка, докато съм малко и сладко кутре, а като порастна да ме изхвърлиш, защото моята любов към теб не зависи от възрастта ми.
10. Грижи се за мен като остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея. Ако много страдам-изпрати ме ТИ да си ида достойно от живота.
11. Не казвай: "Аз не мога да направя това". С теб всичко ми е леко. Нека това бъде твоята отплата за моята вярност и нашата красива младост.
12. Когато вече ме няма, недей да тъгуваш, а си вземи друго куче и го обичай така, както си обичал мен.

# 657
  • София
Snarky Chimpfanny, спокойно, просто още сте много малки. Джеска започна да разбира чак към 4-ия месец. Дотогава стискахме зъби и чакахме. То ще й проличи, когато започне да осъзнава нещата.  Hug Сега е все едно да се сърдиш на човешко бебе, че ака в памперса  Wink

# 658
Snarky Chimpfanny, спокойно, просто още сте много малки. Джеска започна да разбира чак към 4-ия месец. Дотогава стискахме зъби и чакахме. То ще й проличи, когато започне да осъзнава нещата.  Hug Сега е все едно да се сърдиш на човешко бебе, че ака в памперса  Wink
Незнам, беше направо освирепяла. Аз се уплаших, мъжа ми побесня. Ужас някакъв.  Sad Той някак не вярва, че от нея може да стане възпитано куче. А и аз си мисля, че не я обича, по-скоро я търпи.

# 659
Snarky, правилно са ти казали момичетата - много е мъничко още момичето. Няма как да разбере. Трябва много търпение. Добре е, че сте се скарали на зъбенето, но аз лично не бих шамарила, защото за кучето шамара няма същич ефект както при нас  Laughing По-скоро, бих я хванала отзад за врата и раздрусала здраво, бих я обърнала по гръб и ще я дърца така докато се успокои. Дори и да скимти - повярвай ми - не е от болка, а по-скоро от инат и безсилие. По този начин й показваш кой е шефа. Опитай някой път!
Това, че вече е ученичка е много хубаво, но не забравяй, че и след това ще ви предстои доста работа заедно.
Много търпение и много любов - това е рецептата  Hug

А ето и моята дивотия каква е станала. Вече сме 8 месечни  Joy

Общи условия

Активация на акаунт