Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 24 327
  • 399
  •   1
Отговори
# 30
Май повече се доближаваме до румънците, какъвто и  да е техния произход.
Същият като нашия.  Wink
Генофондът ни не е много славянски, това е ясно и без днк изследвания. Достатъчно е да ни погледнеш.  Grinning
Но славянската жилка все пак е доста силна, защото каквото и да си говорим, си го говорим на славянски език.

Виждала съм малки селца с типично славянско население. В Родопите.
Освен прабългарите (няколко клона в различни части на сегашната ни територия) имаме привнесена кръв от кумани, печенези, татари, повечко тракийска... Но малкото славянско отдавна се е изгубило.
В Родопите, предимно в помашките села. Тъй като са се женели дълго време помежду си и кръвта им има по-малко външни примеси.
А специално печенегите са подценявани като участници във формирането на българския генотип. Тяхното нашествие е било доста масово и има теории, че шопите, например, имат голям процент печенежка кръв.
Има теории, че помаците са си съвсем славяни - от тези, дето живеят в централна Европа. Озовали са се в Родопите като роби на турците, които, да не збравяме, че са стигнали чак до Виена. Като са се връщали насам с тях са водели цели поробени села от тамощното население. Идвайки тук, те вече са били с различна религия и, т.к. са били изолирани от местното население, са усвоили езика на поробителя, който ги е командвал. Едно генетично изследване на помаците би било интересно. Thinking

# 31
чунким средиземноморският тип са много фини:)

в една народна песен се казва " вий, бели българки, коя ще ми стане кадъна". не са си падали по гъркини, турците де и са избирали и са
търсили  българки, защото са стройни ( кат' върби) и с бяла кожа  Flutter
абе най-големите красавици, демек  Mr. Green

# 32
 Жаве,  Joy

Да, ето. "Бела" е девойката, а не мургава :

Везир й дума продума:
- Българко, млада девойко,
що ми си рано ранила
за прясна вода на извор?
     - Рано съм, аго, ранила
за прясна вода студена,
по-рано да си ошетам...
Тейко ми, стара стария,
бърза на нива да идем.
    - Ходиш ли, млада девойко,
ходиш ли и ти на нива.
да гориш лице снежано,
да косиш ръце нежани?
Ти не си за туй родена,
най си родена, дарена
бяла ханъма да бъдеш,
все по чардаци да ходиш. . .
Я хайде, бяла българко,
хайде на Стамбул да идем,
дето ще шеташ на други,
други на тебе да шетат.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:23 от С О Н Я

# 33
че италианци, българи и немци сме родствени и истински арийци!  Naughty
какво значи истински арийци? понеже си мислех че арийците са високи светлооки руси се разрових в добрата стара уикипедиа и
Цитат
A genetic study in the year 2000 in Andhra Pradesh state of India found that the upper caste Hindus were closer relatives to Eastern-Europeans than to Hindus from lower castes
(или - генетично проучване от 2000год. в индийския щат Андра Прадеш показва че индусите от висшите касти са по-близки родствено с източно-европейците отколкото с индийците от нисшите касти)

а така... значи индийци. И все пак не разбирам какво са арийци - етническа група или отделна раса.

и още нещо - много румънци се мислят за преки насленици на римската империя ... ай сиктир

# 34
че италианци, българи и немци сме родствени и истински арийци!  Naughty
какво значи истински арийци? понеже си мислех че арийците са високи светлооки руси се разрових в добрата стара уикипедиа и
Цитат
A genetic study in the year 2000 in Andhra Pradesh state of India found that the upper caste Hindus were closer relatives to Eastern-Europeans than to Hindus from lower castes
(или - генетично проучване от 2000год. в индийския щат Андра Прадеш показва че индусите от висшите касти са по-близки родствено с източно-европейците отколкото с индийците от нисшите касти)

а така... значи индийци. И все пак не разбирам какво са арийци - етническа група или отделна раса.

и още нещо - много румънци се мислят за преки насленици на римската империя ... ай сиктир
Арийци означава индоевропейци. Етническа група, която навлиза в Европа някъде през бронзовата епоха. Мисля, че идва от северозападна Индия. Почти всички европейци сме нейни потомци и говорим индоевропейски езици.
А това какво е разбирал Хитлер под арийци вече не знам и не ме интересува /виж кога е писана статията, която споменавам  Wink/.

А това как така и защо румънците решиха, че са потомци на Римската империя е голяма мистерия! Като си помислиш колко векове повече българските земи са били част от Римската империя, ние имаме къде-къде по-голямо право да се наричаме римляни от тях.  newsm78  Земите на север от Дунава са владяни от Рим има-няма 100-150 години - от началото на 2 век до средата на 3 век и то римската власт там никога не е била напълно утвърдена.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:40 от Анонимен

# 35
  • Варна
Струва ми се, че и таз теория не трябва да се приема като твърде чиста монета.  Thinking Мама и леля са славянки, а аз разхождам едно славяноподобно и едно ираноподобно.

# 36
Като студентка бях попаднала на едно доста интересно четиво в българско научно списание от 1940 г. Там се публикуваха изводите от съвместно италианско-българско проучване. Доказваше се със сравнения на чела, носове и брадички, на шефици и т.н., че италианци, българи и немци сме родствени и истински арийци!  Naughty

1940-та година викаш?  Thinking
А японците що са ги забравили?  Mr. Green

Рим, Берлин и Токио,
верни във борбата,
скоро ще наложат
нов ред на Земята.

За жалост, според арийските разбирания българите сме били причислявани към славяни, средиземноморци и вся остальная сволочь... Нищо, че сме били съюзници.

# 37
Като студентка бях попаднала на едно доста интересно четиво в българско научно списание от 1940 г. Там се публикуваха изводите от съвместно италианско-българско проучване. Доказваше се със сравнения на чела, носове и брадички, на шефици и т.н., че италианци, българи и немци сме родствени и истински арийци!  Naughty

1940-та година викаш?  Thinking
А японците що са ги забравили?  Mr. Green

Рим, Берлин и Токио,
верни във борбата,
скоро ще наложат
нов ред на Земята.

За жалост, според арийските разбирания българите сме били причислявани към славяни, средиземноморци и вся остальная сволочь... Нищо, че сме били съюзници.

Хехе, тази песничка дядо ми ми я е пял. Била е много популярна тук навремето.
А и японците не са забравени. Хитлер ги е обявил за "почетни арийци", един вид арийци по заслуги разбирай.  Mr. Green

# 38
Интересно как румънците имат език много по сходен с романските, с латинските езици? как е 'оцелял' този остров сред нашите си славянски езици

# 39
Интересно как румънците имат език много по сходен с романските, с латинските езици? как е 'оцелял' този остров сред нашите си славянски езици
Не е оцелял, а е наложен доста по-късно, по време на румънското възраждане, най-вече с цел да се откъсне Румъния от влиянието на Русия и нейната политика на панславизъм. Ето тук е обяснено: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D1%8 … D0%B7%D0%B8%D0%BA
Също съм чувала, че по времето на Чаушеску в родилните домове са се давали списъци с имена, с които да се кръщават децата. Преобладаващо латински имена. Даже в Италия няма толкова много Лукреции, Адриани и Корнелии, сто процента. Grinning

# 40
Точно попаднах на един друг сладур и пресладурската му теория за произхода на българите! http://sparotok.blog.bg/politika/2010/06/09/zabranenite-sravneni … ki-nahodki.559464
Енджой! Hug

Сори, видях, че вече е постван линка. Нищо, той заслужава пак да се види!

# 41
  • В градината...
Помня един познат американец, който отскоро беше дошъл в България. Беше хубаво огледал тукашните жени и заключи - ти си различна, славянка си, не си като повечето тук - кожата, косата...

# 42
Урааа! Време беше! Никаква славянка не съм!
Татрата, шатрата.
И аз така се чувствам и ми е добре. 

# 43
Точно попаднах на един друг сладур и пресладурската му теория за произхода на българите! http://sparotok.blog.bg/politika/2010/06/09/zabranenite-sravneni … ki-nahodki.559464
Енджой! Hug

Сори, видях, че вече е постван линка. Нищо, той заслужава пак да се види!
момчето се е развихрило, демек... ние сме си траки бе. не сме си тръгвали оттук..
впечатли ме и предупреждението му към читателите в коментарите:

Цитат
Дано имаш достатъчно свободно време, аз тепърва ще се развихрямSimple Smile)

# 44
Урааа! Време беше! Никаква славянка не съм!
Татрата, шатрата.
И аз така се чувствам и ми е добре. 

Що шатра бе? Попрочетете в постнатите по-горе линкове. Може да се окаже, че не шатри, а тежки каменни жилища да са били древните ни обиталища и да не сме никакви татарски и хунски племена, ами чисти траки. Траките някак мистериозно са се изпарили от тукашните земи и с толкова много произведения на изкуството и занаятите не е много логично да нямат писменост.

Общи условия

Активация на акаунт