Учени са на път да докажат, че не сме славяни

• 24 269
  • 399
  •   1
Отговори
# 390
raliko,незнам откъде си извадила тази хипотеза,но без никога да съм я чела и аз си представям в ума,че точно така са се случили нещата.Изчела съм, преди няколко години доста литература на тема произход на българите,но в последната година ми се върти,че истината е някъде там,както разказва горния текст публикуван от теб.

# 391
raliko,незнам откъде си извадила тази хипотеза,но без никога да съм я чела и аз си представям в ума,че точно така са се случили нещата.Изчела съм, преди няколко години доста литература на тема произход на българите,но в последната година ми се върти,че истината е някъде там,както разказва горния текст публикуван от теб.
Нищо не съм  измислила,просто го прочетох тук:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=16&t=41 

Това и за мен е най-логично,но-историята е много пъти прекроявана и  трудно е да сме сигурни как точно и какво точно се е случило.Все пак,когато искат да докажат нещо често се намират услужливи "откриватели",дано и поредното откритие в БГ не е просто туристическа атракция.

# 392
Преди потопа в Черно море, земите на целия Балканският полуостров, както и далече на северизток, са били населявани от /прото/български племена /ако въобще „племена” е точната дума/. Тези, които са живеели на Балканите са имали високо развита култура и познание в различни сфери на живота. Днес тези племена наричаме траки. Различни артефакти доказват че всъщност те са /прото/българите.

Какви са тези артефакти?

Категорично вярвам и в това, че, докато са се придвижвали от Далечния Изток до Балканите и Европа, древните предци са преминавали ПРЕЗ СВОИ ЗЕМИ

От тази теория разбирам, че българите са населявали и по-важно притежавали половината свят. Не е ли логично за тях да се споменава в Библията, например.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 08:18 от 10 c's

# 393
Според някои твърдения се споменават българите не само в Библията-че сме  всъщност филистимляни и Голиат е бил нашия вожд,но и в Троянската война сме взели дейно участие.Впрочем хубаво е да вярваме,че сме най-най-древния народ,ама нали всички сме произлезли от едно място,та най-вероятно сме пообиколили малко,докато се  спрем тук. Wink

# 394
...
От тази теория разбирам, че българите са населявали и по-важно притежавали половината свят. Не е ли логично за тях да се споменава в Библията, например.

Има български автори, според които Ной, Исус, Буда и други (без Мохамед) са... българи, разбира се. Пишат книги на килограм и разни хорица припадат от кеф на принципа "щом е написано някъде, значи е вярно".

# 395
...

Има български автори, според които Ной, Исус, Буда и други (без Мохамед) са... българи, разбира се. Пишат книги на килограм и разни хорица припадат от кеф на принципа "щом е написано някъде, значи е вярно".
Кои български автори са писали такива дивотии,на такива смели хипотези аз лично не съм попадала newsm78 newsm78.
Така или иначе всички сме родственици,тоест хората,нали произлизаме от един прародител,ако е вярно и това последното,знаеш ли какво е било,да имаш машина на времето да разбереш истината.Всеки писател от древността досега може да си е интерпретирал как е било угодно за него и произхода му,така,че засега вярвам само на артефактите,които пак може да се манипулират де...

# 396
...

Аз съм склонна да приема, че Ватиканът векове наред укрива в архивите си документи, които биха преобърнали историята на цялата християнска религия и християнския свят.

Тази информация макар и стара е доста интригуваща за гледна точка на д-р Гайд, освен ако не сме го рушвет-нали подобаващо. Laughing
http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=6523&sid=31

# 397

Кои български автори са писали такива дивотии,на такива смели хипотези аз лично не съм попадала newsm78 newsm78.

Първият резултат от търсенето на "Христос" и "българин": Христос бил българин, както и Буда, и Заратустра?

# 398
На мен пък най-много ми хареса това доказателство в статията:
"3. Аз [Asios], /2.- стр. 8/ - "тракийски" герой от Троянската война --- "Аз" е българско местоимение, първо лице, единствено число, очевидно корен и на ширико разпространеното българско име Асен. "

Гениално е!

Сега като го пишеш, и аз си спомням, че май съм го срещала някъде. Гениално е, права си, и мен ме впечатли. Laughing

# 399
   Гледах ето този филм :

Tini zabutykh predkiv (1964)/ Сенките на забравените предци

Тръгнали да твърдят някои наши учени, че сме нямали ние българите славянска жилка. Да бе...Нека да гледат този филм, за украинските народи от Карпатите и после да говорят. Фолклорът прилича на нашия, песните, носиите, езическите обичаи...Много общи неща открих с нашенските традиции.
   Както сполучливо се е изразил един човек в отзивите си за този филм : "... в 90 минути ще откриете етнографски факти, съдържащи се иначе в стотици страници изследователска литература..."
   Да не говорим, че гледах филма без субтитри, нямаше нужда, всичко се разбира.

На този клип се виждат кукери, коледарски песни, носии и т.н. :

Тіні забутих предків (7) 

Разбира се, че имаме общо със славяните, аз не знам някой да го отрича, така както имаме общо като произход и с много други народи. Тук по-скоро, доколкото схванах, ставаше дума за по-скорошни времена, като претопяването на българите от славянското море, поради малобройността на Аспаруховите българи и т.н... Идеята, с едно изречение (понеже темата е повече от безкрайна), че българите днес, живеещи тук, нямаме нищо общо със старите българи., подтекстът е, че не сме българи. Азбуката не е наша, езика не е наш, ние не сме ние. България е основана 681 г., преди това не е съществувала, заличава се. Добре, че поне в паспортите ни пише, българи, защото сигурна съм, че стига да се е удала такава възможност, щеше да пише друго, така както на волжките българи пише, татари.

В темата вече се пише за Ной, Христос и Буда, според мен много страшно стана, аз ще си замълча.  Laughing

За фолклора, носиите, обичаите и т.н.....

Много интересна статия за най-древната история на мотивите в народните носии, шевици, свастиката, общото м/у народите, тръгвайки от тези най-древни символи в бита, останали и предавани и до днес. Има и интересна вметка за Калояновото погребение.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=disp … owentry=8099&

Иначе, принципно, нямаш представа колко информация, снимки и линкове могат да се пуснат за съвпадения в народните песни, носии…., езикови сходства и то със съвременния български, от най-отдалечени краища на света, сериозни проучвания, с дoказателства, аргументи и факти. Сериозната информация и тези са страшно много и не трябва да се залита в никоя крайност. Това, което ми се иска е политическите манипулации да се сведат до минимум, химера  е да мечтаем да ги няма изобщо, но поне в учебниците поне на децата ни, българската история да е максимално обективна.

Нещо обобщено на последните постове в темата, версии и тези, събрани кратичко.
http://www.protobulgarians.com/Statii%20ot%20drugi%20avtori/Bakalov-1.htm

В последните 250 години в науката са изказани около 20-ина становища за произхода на българите и тяхното прародина.Това изобилие от хипотези говори поне за две неща: или подходът при решаване на проблема е погрешен, или коренът на българите е толково древен, че прави възможни всякакви предположения. Според повечето от тях, произходът на нашите прадеди варира от тюрко-алтайски до памиро-фергански и ирански, и от североиндийски и западнокитайски, до славянски.

Мен по-скоро ме вълнува този момент:

"Вземайки под внимание тези данни, които са видими и лесно проверими, трябва да скъсаме с неоправдано подценяващото древната ни история становище, че началото на България е поставено през 681 г."

Тъпо е, защото има предостатъчно очевидни доказателства, официални, и то такива, каквито най ги обичат официозните ни учени, от чуждите хронисти и историци по онези времена (демек не наши, български), че тази дата не е вярна.

П.п., траките, не вярвам някой сериозно да вярва, че са изчезнали, точно толкова, колкото и българите, но от тези глупости не следва, че българите са траки и са прото населението на Балканския полуостров. Колкото и да са ми безкрайно симпатични траките, колкото и да ме омагьосва тяхната история, колкото и да има логични неща в теорията за местния древен произход, колкото и нелепи да са официозните тези, че българи и траки никога не са се засичали, защото е очевидно, че не е вярно, все пак, въпреки всичко, това не означва, че трябва да се метнем  с главата напред и да обявим, ние сме наследниците на траките. Несериозно е, поне точно по тази схема построено изложението.

Общи условия

Активация на акаунт