Бродирана красота - 74

• 92 193
  • 689
  •   1
Отговори
# 240
Ще питам един дедо поп ,като ми се мерне, че тук при нас на работата идва да му оправяме документите  един параклис да започва да строи bishop

# 241
и двете икони са православни.
На Исус Христос е очевидно писанието, което е на гръцки
А Владимировската Богородица е византийска икона, сега се намира в Третяковската гелерия.
Съответно щом е византийска и тя е православна

Ето оригинала

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 09:59 от Хипатия

# 242
Още не съм се разписала в новата тема  Blush
Да се разпиша с първо етапче от новия гоблен

# 243
Уикипедия каза , че разликата е в одеждите -при католическите икони са сини , а при православните-червени.

# 244
  • Пловдив
Благодаря Ви момичета.
И аз досега рових из разни форуми - знам, че има изисквания при иконописването, но още повече се обърках. Според прочетеното - иконите са малко, другото са картини с религиозен характер. Аз по принцип, разликата е усещам, но ми се щеше да узная повече за изискванията при иконописа в двете течения на Християнството, но явно ще си остана неука, щом и в православният форум не можах да прочета.

И за да не спамя, попаднах на още две невероятни за мен разработки, ама много скъпи, ще почакам  Joy:

Ани, много си бърза..............

# 245
Момичета този кон на каква панама се шие?

# 246
  • Пловдив
Момичета този кон на каква панама се шие?

На каквато искаш - по-голям размер -14 каунт на кръстче; по малък размер 22 българска панама, неразграфена - гобленов бод. Можеш да избереш и някой от другите размери -16, 18. Цвят на панамата - пак по - твой избор и цветоусещане.......... Joy

# 247
Специално този го ши майка ми на българска неразграфена панама, 22 каунт.Основен бод кръстче и малко контур по схема.

# 248
  • Плевен
Търся схема на този гоблен! SadНе знам дизайнера за съжаление,картинката е изрязана  Rolling EyesНо ще съм благодарна ако получа някаква макар и минимална информация за него!  bouquet  bouquet  bouquet

# 249
pepen, на вервако ми прилича

# 250
Специално този го ши майка ми на българска неразграфена панама, 22 каунт.Основен бод кръстче и малко контур по схема.

Ами и аз имам схема ама там няма контурен бод!
Ти сигурно имаш по-хубава схема.
Много ми хареса този кон Simple Smile

# 251
  • Стара Загора
Търся схема на този гоблен! SadНе знам дизайнера за съжаление,картинката е изрязана  Rolling EyesНо ще съм благодарна ако получа някаква макар и минимална информация за него!  bouquet  bouquet  bouquet

Подкрепям Дж Peace Шрифтът е на Вервако.

# 252

Ами и аз имам схема ама там няма контурен бод!
Ти сигурно имаш по-хубава схема.
Много ми хареса този кон Simple Smile

А всъщност знае ли някой как точно се казва гоблена,
за да мога да си потърся по ясна схема?
Благодаря предварително! Wink

# 253
Сега като му погледна схемата ми прилича повече на половинки кръстчета, но няма описание.Етоо ти схема, дано разбереш за какво става въпрос:

# 254
Сега като му погледна схемата ми прилича повече на половинки кръстчета, но няма описание.Етоо ти схема, дано разбереш за какво става въпрос:

Супер!
Ето това вече се казва схема!
Вижда се ясно! Wink

Общи условия

Активация на акаунт