Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 46 332
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Пате, предполагам, че е предвидено да се сменя всичко накуп, щом няма джоб Thinking Но пък ако е само леко напишкано, може би ще може само вътрешната подложка да се сменя.
Мила, аз вече зарязах изкормените памперси и сме основно с вълнени гащи през деня и с непромокаеми от ПУЛ през нощта. За новородено обаче системата работеше прекрасно и ме спаси, докато най-после пристигнаха непромокаемите.
А пелените наистина изглеждат дундести. На практика обаче не са много по-обемисти от средностатистически памперс. Е, вероятно има и някакви супер луксозни тънки памперси, но тези, от които аз съм взела 5-6 бройки за всеки случай, правят дупето също толкова голямо, да не кажа и по-голямо, отколкото тензухено парче + кавър (какъвто е моят вариант).

# 76
  • ул. "Мечтание"
То няма джоб изобщо.А мислех, че ще има...  newsm78

Аз останах с впечатлението, че са с джоб за това. ooooh! Значи тези са от типа всичко в едно и можеш преспокойно да слагаш подложката отгоре и само нея да сменяш, ако не е стигнало до долния край.

# 77
От известно време чета за пелените за многократна употреба и засега съм решила да ползвам от тях.Истината е, че чакам първото си детенце и нещата не са ми много ясни  Crazy
Изрових много мнения за пелените, дори си поръчах пробен комплект, но още не е дошъл.
Интересува ме, има ли мама от Стара Загора, която да ме насочи към магазин, в който се продават тези пелени.Иска ми се да ги разгледам, да придобия представа.
Не ми се ползват тези памперси, по ред причини.Но сдобиването с пелени за многократна употреба се оказа доста сложно!

# 78
момичета от много употреба Babyland -а ми даде дефект на 2 от 5 ми пелени са се скъсали ластичките които прибират пеленката(околко крачетата) на някой друг случвало ли се е (то аз почти изцяло ги пера на ръка и може би затова така се получи)но утре ще си купя най - тънкия ластик и мисля да ги ремонтирам.

# 79
Беба81, не мисля, че ще намериш магазин, в който да се продават такива пелени. Все още сме малко "лудите" и не са много магазините, които биха се заели да продават такава стока. Май засега всички разчитаме на описания и мнения.

# 80
Права си Мата, но аз не се отказвам  GrinningСега ще си чакам доставката, да ги разгледам. Ами щом трябва ще поръчвам, все пак ми се струва по-подходящо използването на пелени, от памперсите.
Сега ви чета мненията за различните марки, да се ориентирам, че живот и здраве като дойде бебка да съм подготвена поне малко.

# 81
пак аз  Mr. Green

значи, порьчах два модела за да добия представа за какво иде реч- 1 и 2
fuzzi bunz са с 2 еднакви на вид подложки- размер s и m/l. wonderoos имат 2 различни- едната се сгьва на 3 /бежовата на снимката/ и кьм нея с тик так копче се закопчава другата подложка.

вьпросите ми са:
1. някьде в нета четох, че на всяка смяна се подменят само подложките, а гащичките не- така ли е? ако е така, то трябва да се порьчват допьлнително подложки  Rolling Eyes а и гащичките нали са мокри?
2. двете подложки заедно правят пелените доста издути така ли се слагат или може през деня само една подложка, а за през нощта и двете?

а, и този сайт не го видях на пьрва стр. http://www.matatama.com/peleni-dzhob

# 82
1. някьде в нета четох, че на всяка смяна се подменят само подложките, а гащичките не- така ли е? ако е така, то трябва да се порьчват допьлнително подложки  Rolling Eyes а и гащичките нали са мокри?

Ако сложиш подложките в джоба, при смяна ще трябва да смениш цялата пелена, защото годния слой над подложките обикновено също е мокър/наакан. Ако слагаш подложките върху пелената, може да сменяш само тях, ако не е изцапана/намокрена пелената. Имай предвид, че някои материи подложки не трябва да докосват дупето на бебето. don't let microfiber/microterry touch your baby's skin as it is super-absorbent and may cause dryness and rashes

2. двете подложки заедно правят пелените доста издути така ли се слагат или може през деня само една подложка, а за през нощта и двете?
Обикновено две се слагат за през нощта или ако излизате.

# 83
започва да ми става ясно  Hug благодаря, Solley.

а ползвали ли сте някакви подложки, когато слагате крем на дупето? четох, че е добре да има `бариера` м/у крема и пелената.

# 84
Стандартните разпространение кремове против подсичане често са на цинкова основа, което не е добре за пелената - намалява попивателната способност. Имай предвид, че бебетата, гледани с многократни пелени рядко се подсичат. Ако измиваш дупето когато е акало детето и забърсваш с морка (с вода!) кърпа след пишкане, няма да ти се наложи най-вероятно да ползваш крем.

Ако по някаква причина искаш или се налага да мажеш с нещо, гледай да е на билкова основа (крема на Веледа против подсичане ИМА цинков оксид) или ползвай еднократни подложки върху пелената (flushable liners - ImseVimse, Bumkins, Kushies или каквото има в България).

Аз имам този, но го ползвам само за зърната след кърмене (по предназначение Wink). Иначе е подходящ и за суха бебешка кожа, ако подсичането не е гъбично.
Ако има гъби/млечница (често отива и до дупето на детето и причинява подсичане), тогава може да се ползва този. Разгледай им съставките (има линк Ingredients под тях) и търси нещо подобно.

# 85
една от водещите причини да се спра на пелени за многократна употреба е адското обриване на дьщеря ми от памперсите  Confused получаваше ужасни обриви чак до крьста. много се надявам, живот и здраве бебето да няма такива проблеми.
тези дни ще изпера пелените, тькмо да се ориентирам за колко време ще сьхнат. обаче ми се струва, че ако и другите, които ще купя са на сьщия принцип, ще ми трябват повечко бройки. сега ще потьрся и от тези, на които подложката не се мушка, а се слага отгоре, та да сменявам само нея  Peace

# 86
една от водещите причини да се спра на пелени за многократна употреба е адското обриване на дьщеря ми от памперсите  Confused

А опитвала ли си да сменяш праха за пране?
Учудващо е как може от памук да се обрие толкова много. Най-вероятно е от нещо друго, което е било в досег с пелените.

# 87
не сьм се изразила правилно  Wink дьщеря ми вече е голяма, когато беше малка полвах памперси и от тях се обриваше  Peace изобщо не знаех за сьществуването на пелените за многократна употреба.

иначе вие с какьв прах ги перете? аз ги пуснах в пералнята на 40 градуса с прах на бамбино мио.

# 88
О, Силви, ти си имала предвид еднократните, че са докарали обрив.
Аз ползвам този прах http://www.charliesoap.com. В България не се продава. По сайтовете за многократни пелени има различни препоръки. Може би е най-добре да провериш от детските прахове за пране в България, кои са подходящи. Надявам се и други да се включат с по-адекватен от моя отговор.
Пелените е добре да се перат с 1/4 от препоръчваното количество прах и да се изплакват много добре. Аз ги пера през ден. Първо пускам един цикъл със студена вода без прах, после един цикъл горещо с 1/4 прах + допълнително изплакване. По принцип ги суша ги в сушилня, но ако има петна, които не са излезли, ги простирам на слънце.

# 89
Беба81, оказа се, че все пак дори и в магазин в България могат да се видят варианти на многократни пелени и кавъри. Вчера в борсата на Вис Виталис (за съжаление имат магазини само в Пловдив и в София) видях няколко вида и дори купих едни (в момента са на дупето на бебето, но по-нататък ще ви ги снимам).
Единият вариант бяха обикновени найлонови (ПВЦ) гащички с тик-так за върху памучни пелени. Цена - 2-3 лв. Произведени в Китай.
Другият вариант - кавър от някаква непромокаема материя (вероятно е ПУЛ, защото не шумоли много), като и отвън и отвътре е с памучно покритие, вътрешното е като тънка мека хавлийка. На крачетата има найлонови ръбчета (е, те вече леко шумолят, но не много), закопчават се с велкро, което изглежда качествено. На кръста отзад имат ластиче за по-добро прилягане. Предлагат се в 4 размера - S, M, L. XL. Цена - 6-7 лв. Произведени в Полша. Това си купих и засега впечатленията ми са много добри, особено като се има предвид цената.
Третият вариант - нещо като тренировъчните гащички на Бамбино Мио. Гащички, които отвътре имат памучен пласт, после някаква вата, най-отгоре меко непромокаемо покритие. Не знам в колко размера се предлагат, защото налични имаше само номер 22 по българската номерация, т.е. малки - за 0-3 месеца. Произведени в България от Вис Виталис. Цена от порядъка на 4-5 лв, ако съм запомнила правилно.
Най-смешното е, че всички те се продават или под наименованието "Гащи за отказване на памперс", или като "Памперс протектор" (какво има да му се защитава на един памперс, не е много ясно newsm78 Laughing ).
сега ще потьрся и от тези, на които подложката не се мушка, а се слага отгоре, та да сменявам само нея  Peace
Силви, за такива погледни отново в Мататама - непромокаеми гащички LittleLamb. За съжаление, когато поръчвах, нямаха малкия размер и май още го нямат в наличност, иначе изглеждат много-много добре!
Виж и тук - аз имам по една бройка от Tots Bots и Mother Ease, като и двете имат плюсове и минуси. Тотс Ботс прилягат много добре, но отвътре покритието е гумено и влагата се усеща на кожата. Трябва да призная обаче, че досега на беба нито веднъж не й се е зачервило дупето от това, а ги ползвам за нощни, т.е. държа ги на нея повече от 6 часа. Mother Ease пък стоят по-халтави (дори се смъкват понякога, ако не ги прикрепя с боди отгоре), но определено се усещат по-сухи. И двата варианта са ми пропускали по малко влага от ъгълчето на 1-2 пъти, но само ако не ги сложа добре в бързането, когато "клиентката" реве посред нощ и има опасност да събуди квартала.

Общи условия

Активация на акаунт