Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 46 386
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Ясно Peace
Значи си харесвам пелени примерно за 8 лири, доставката ми е 10 лири т.е. превеждам от картата общо 18 лири и единственото, което остава е да чакам пратката да дойде. (без допълнителни парични изненади)
Благодаря ти allexa.7  Hug

# 301
Момичета, от къде да си купя непромокаеми гащички на Mother ease? За един-два броя не си струва да поръчвам от чужбина. В естествени идеи няма наличност... другаде?

# 302
  • София
Я виж какво имат в Екомама и в Мататама. Peace
Редактирам се:
ето в екомама
http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/gashtichki.html?order= … asc&limit=all
ето мататама
http://www.matatama.com/nepromokaemi-gashtichki
И Честит Рожден Ден на малката   bouquet

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 01:12 от Mime-to

# 303
За непромокаеми гащички спокойно мога да ти препоръчам Тотс Ботс пак от Естествени идеи - аз имам и от тях, и от Mother Ease и ги ползвам абсолютно равностойно (разликата е в това, че едните са с велкро, а другите с копчета - на мен и двата варианта са ми удобни).
Много се бях навила и на тези от Мататама, но доскоро ги нямаха в наличност. Със сигурност са добри, просто си им личи.

# 304
  • Пловдив
Здравейте,за пръв път влязох  втази тема и всичко със пелените за многократна употреба ми е неизвестно.Прочетох малко инфо по въпроса,но не разбрах някои работи,като например-
точно за тези непромокаеми гащи,за които   Mime-to  е дала линк-под тях какво се слага???тензух ли?и тези показаните сменят ли се  при всяко преобуване?
Някоя мама ще ми обясни ли с подробности как се процедира с пелени за многократна употреба. Praynig
Четох,четох но се обърках от това че има няколко типа,при едните правиш едно,при другите друго,едните не ги сменяш всеки път,другите ги сменяш.
А причината за интереса ми е че малката има много лош обрив,който вече 2 седмици не минава Cry

и в Пловдив продават ли се такива пелени?

# 305
Момичета, благодаря ви!  Hug

# 306
niko11, на пръв поглед наистина е объркващо, но в действителност не е много голяма философия. Многократните пелени се състоят като цяло от попиващ слой (памук, бамбук, микрофибър и т.н. варианти, включително обикновен тензух или бархет) и непромокаем слой (гума, микрофибър, полар, вълна и т.н.). При някои пелени всичко е зашито на едно място и те изцяло приличат на памперс, при други отделните елементи са отделно.

Тъй като ползвам точно тензух/бархет + непромокаеми гащи, ще се осмеля по-подробно да говоря само за тях. Технологията е проста - поставям попиващата подложка между крачетата и отгоре закопчавам гащите като обикновен памперс. Когато преобувам, сменям само подложката в същите гащи (освен ако не са наакани или просто не реша да ги изпера за лукс). Пера мокрите пеленки веднъж на 2-3 дни (имам доста голямо количество), суша и отново обувам. Най-трудоемката част е да сгъна тензухените пеленки на правоъгълници. Ако на човек не му се занимава с това, просто трябва да си купи готови попиващи подложки от някой сайт.

Непромокаеми гащи не се продават на живо в Пловдив, аз си ги купувам през някой от българските сайтове.

# 307
Нико11, ето тук може да прочетеш за различните видове многократни пелени.
И аз като Мата Космата ползвам комбинацията тензухени пелени + защитни гащички, но с тази разлика, че моите пелени не са парчета 90х90, които аз трябва да нагъвам, а са готови пришити на пластове. Не знам дали в България се продават такива, може да провериш по сайтовете за тях, но със същия успех долу-горе може да ползваш памучни подложки за пелени джоб.
Другите пелени, които имам са пелени джоб. С тях е доста по-лесно.
Ако имаш други въпроси - насреща сме.  Hug

# 308
готови пришити на пластове. Не знам дали в България се продават такива
Prefolds има в България - такива са пелените на Бамбино мио. Купувала съм такива от магазина на Макси кози в София, а съм ги виждала и във family-bg.com.

# 309
  • Пловдив
Тъй като ползвам точно тензух/бархет + непромокаеми гащи, ще се осмеля по-подробно да говоря само за тях. Технологията е проста - поставям попиващата подложка между крачетата и отгоре закопчавам гащите като обикновен памперс. Когато преобувам, сменям само подложката в същите гащи (освен ако не са наакани или просто не реша да ги изпера за лукс). Пера мокрите пеленки веднъж на 2-3 дни (имам доста голямо количество), суша и отново обувам. Най-трудоемката част е да сгъна тензухените пеленки на правоъгълници. Ако на човек не му се занимава с това, просто трябва да си купи готови попиващи подложки от някой сайт.

Непромокаеми гащи не се продават на живо в Пловдив, аз си ги купувам през някой от българските сайтове.
Да те питам, купила си си само непромокаеми гащички, а не си купувала вътрешни пелени, така ли? Вместо вътрешни ползваш обикновени тензухени парчета?
От прочетеното в нета останах с впечатление, че задължително непромокаемите гащички вървят с вътрешни пелени.  newsm78 Съвсем се омотах  Embarassed
Например, такива гащички http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/gashtichki.html?order= … asc&limit=all
С такива пелени http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/peleni-za-mnogokratna- … ni-s-razmeri.html

Т.е. вътрешната част си я заменила с тензухено парче, така ли? Сложно ли е сгъването?

# 310
  • гр. Пловдив
Понеже много ме вълнува тази тема реших да се запиша, за да ви следя. Съжалявам, че не открих тези пелени преди 3 години. Simple Smile
В момента не съм се спряла на нито един от видовете, които се предлагат на пазара, но определено първия критерий, за който следя е да не стискат бебето покрай крачетата или коремчето.
Присъединявам се към питанията на Commelina.  Дано се намери някой да отговори.  Hug

# 311
привет, момичета!
бях обещала да дам отзиви за бамбуковите подложки  Grinning тези, които бях показала преди няколко страници, са адски тьнки. ползвам ги само в комбинация с памучни подложки за през нощта. не ги препорьчвам.
сега да се похваля- днес пристигнаха пелени, които бях порьчала от ибей. ето снимки. всички имат пришити парчета на `най- натовареният`  Mr. Green участьк. цветните са като хавлиени, но с по- дьлги власинки, а бялите са от различни материи.

тук има информация.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1304592 … ame=STRK:MEWNX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1304590 … ame=STRK:MEWNX:IT

понеже ми изглеждаха по- малки на снимката, порьчах размер 10- 20 кг. те обаче си отговарят на размера и ще са му доста голями. днес ще порьчам няколко от по- малките, че на вид ми допадат  Peace

# 312
Да те питам, купила си си само непромокаеми гащички, а не си купувала вътрешни пелени, така ли? Вместо вътрешни ползваш обикновени тензухени парчета?
От прочетеното в нета останах с впечатление, че задължително непромокаемите гащички вървят с вътрешни пелени.  newsm78 Съвсем се омотах  Embarassed
Например, такива гащички http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/gashtichki.html?order= … asc&limit=all
С такива пелени http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/peleni-za-mnogokratna- … ni-s-razmeri.html

Т.е. вътрешната част си я заменила с тензухено парче, така ли? Сложно ли е сгъването?

Commelina, zwetellina, ще се опитам да ви обясня.  Hug

Вътрешните пелени могат да са 3 вида:
- във вид на гащички (fitted, като тези, които silvi@ е пуснала на снимката) - ненужно скъпи според мен и спокойно може да се мине на някой от другите по-евтини варианти
- памучно парче 70х70 или 90х90 (flat diaper), което трябва да се нагъне, има много видеота във ютюб и описания из нета. Това е едновремешния вариант на бебешките пелени.
- предварително пришити (prefold), които са тензухена пелена, но зашита предварително на няколко слоя в размер за новородено приблизително 29х32, като размера расте според възрастта. Едно дете спокойно може да се изгледа с 2 размера от тези. Предварително пришитите имат 3 участъка - странични, които са по-тънки, само 3 или 4 слоя и среден, който е по-дебел, 6 или 8 слоя. По тази причина много често се обозначават като 4х8х4 или 4х6х4.
Flat и Prefold могат да се ползват нагънати на правоъгълник, като дамска превръзка или загърнати около дупето на бебето като гащички, като fitted.
Който и от тези 3 варианта да изберете, ще ви трябват защитни гащички, които могат да са от ПУЛ или вълна.

Commelina, непромокаемите гащички вървят задължително с вътрешни пелени.  Peace Вътрешната пелена, без значение кой от трите варианта по-горе ще избереш, е това, което попива. Гащичките предпазват дрехите на бебето да не се намокрят.
Лятото, когато е топло, може спокойно да се остави бебето само по вътрешна пелена.

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 16:27 от Solley.

# 313
Силви, много симпатични изглеждат  Wink Колко време чака доставката?

# 314
на снимките са пелени от три отделни порьчки. пьрвата е от 30.11 и още две от 4.12. изпратили са ги всички заедо на 10.12 и днес са при мен. продавачьт е от чехия.

Общи условия

Активация на акаунт