Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 47 141
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Аз съм отново ентусиазирана - мисля че успях да овладея повечето протичания, според мен малкия просто пишка повече на по-големи интервали просто и няма как да не протича на моменти, просто си ползвам двете подложки непрекъснато, а вечер слагам и една двуслойна бархетена и стискам палци. Пробвах пак за няколко дни с еднократните на Пуфис максималния размер- е и те протекоха , макар не на всяко спане. Сега ми донесоха някакви стар модел, но се оказват малки за баткото, ще чакаме бебето. От преди 10г са модел и са памучни като хавлиени гащички и между двата пласта има някакъв найлон, който обаче за мое нещастие шуми... ще видим дали ще свършат някаква работа или и при нас ще стоят. Кофтито е ,че са без подложки - някъде са ги затрили и имаме само гащички. Не са тип джоб , а по-скоро като кавъри ама се чудя как точно да ги ползвам - нали имам само подложки от Фъзито и Бумджиниъс, които Солей беше посъветвала да не се слагат до кожата на бебо, а бархетените пък са ми много твърди. Може би ще опитам с тензухени парчета в началото, но не вярвам да са ми удобни, дайте предложения за подложки, удобни за този вид пелени  Praynig Дали ще трябва да си взема вътрешни гащички...  newsm78  и в тях да слагам подложките?!? Ще се опитам да ги пробвам на баткото с каквито парчета имам и при възможност ще пусна снимки да стане по-ясно какво представляват, ама май са по-скоро системата на Бамбино Мио  Thinking Тя изобщо не ми стана ясна. http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=nl&u=http: … Dbg%26prmd%3Divns
Тук ги дават с две подложки прикрепени към памперса само с лепки, ама някак не ми се вярва да попият достатъчно, особено като си знам баткото какво пишкане прави?! Wonerluier се казват.http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=nl&u=http: … ial%26prmd%3Divns
Ще съм благодарна за всякакви идеи по отношение употребата им, ако мога да направя икономия от купуването на нови гащички ще пощадя доста бюджета, а от тези имам доста бройки, надявам се да свършат добра работа.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 16:07 от delilah_qk

# 541
Здравейте!
Имам 1-2 въпроса към вас.
По колко пелени се сменят на ден? Колко пелени минимум трябва да имам за начало? Най-вероятно зависи от качеството на пелените, но все пак ориентировъчно.
didanka, това за изтърбушените памперси го чух скоро и от една приятелка, която си е гледала бебето по същото време  Simple Smile

# 542
Колко на брой? е основен въпрос, който има различни отговори. Между 10 и 25. Общо взето 15-16 броя е оптималния минимум. Приблизително за новородено трябват по 10-12 на ден – т.е. е имате за 1 ден и на следващия перете (и имате сушилня!), а за по-голямо по 6-8 – имате за два дни и на третия перете. И разбира се, всичко зависи от финансовите възможности, системата пелени, която се ползва и начина на гледане на дете (примерно практикува ли се ЕБХ или не).
http://www.mama.no-meat.org/estestveno/diapers

Сега от позицията на времето и опита, който имам бих казала, че:
1. ако се ползва комбинация тензухени пелени + защитни гащички за през деня и няколко пелени тип джоб за през нощта и за излизане най-добре е да имаш 20-25 тензухени пелени + 3-5 гащички + 4-6 джоба
2. ако се ползват само джобове - 20-25 минимум
3. ако ползваш всичко в едно и нямаш сушилня - мин 25

Това са ориентировъчни бройки, с уговорката, че не се пере веднага всяка пелена (майката има достатъчно стрес в началото, за да си го създава допълнително), а се събират и се перат всеки ден или най-добре през ден и сушенето става на място, което е отоплено и могат да изсъхнат за ден/нощ. Със сушилня може и по-малко бройки да стигнат.

# 543
И тук ти благодаря!  Grinning
Попаднах на едни 2 тензухени + 2 бархетни пелени за 6.90 http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=175 доста по-евтини са, но дали вършат работа  newsm78 за под защитните гащички?

# 544
Аз изпробвах няколко вида и съм най-доволна от Фъзи бънз (след като ги регулирах правилно по крачетата и коремчето). На мен лично три чифта гащики с 6 подложки са ми напълно достатъчни, но за излизане използвам пелени за еднократна употреба.

# 545
  • Пловдив
ПрРобвахме днес новите памперси - малкия беше със зачервено дупе в памперс зоната, имам странното усещане, че памперсите са с найлон и не дишат и затова се е спарил, дали е възможно?! С Фъзи и Бумджиниъс такъв проблем не съм имала...  ooooh!

# 546
При мен когато се е налагало да използвам памперси се явява този проблем и изчезва веднага след като премина пак на многократните. Не използвам пудри и кремове за подсичания - многократните оправят положението. Освен това съм забелязала, че при еднократните при моето момиче между срамните устни се събира малко ако, а знаем, че Е. Коли е основният причинител на уро инфекциите при бебетата. С Фъзи бънз това никога не се е получавало.

# 547
Мира, сигурно ще свършат. Купи си за тест една опаковка, ако ти харесах, набави си още.

На мен лично три чифта гащики с 6 подложки са ми напълно достатъчни, но за излизане използвам пелени за еднократна употреба.

Как го правиш този номер?

# 548
  • Stavanger, Norway
А как е положението с многократните пеленки през лятото? Не спарват ли? newsm78

# 549
И тук ти благодаря!  Grinning
Попаднах на едни 2 тензухени + 2 бархетни пелени за 6.90 http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=175 доста по-евтини са, но дали вършат работа  newsm78 за под защитните гащички?
От позицията на моя опит (ползвам основно защитни гащички + тензух/бархет) - не бих си взела такъв комплект, защото 90/90 пелените стават прекалено дебели, когато се сгънат между крачетата. 60/90 тензухените са ми идеални като размер, бархетените може да са дори по-малки, защото са по-дебели. Може евентуално големите да се разрежат на две, но си е вече донагласяне, не знам как ще се отнесеш към варианта. Или пък може да ползваш само малките като пеленки за пишкане, а другите да са за завиване, бърсане и др. подобни нужди.
В някои бебешки магазини продават тензухени пеленки извън стандартния комплект, само единични бройки с различни размери (тук съм виждала само във Вис Виталис, не знам при вас дали и къде могат да се намерят).
Аз лично предпочитам тензух на метър (около 2 лв/м) и сама си режа пелените - дори не си правя труда да ги поръбвам, 1-2 пъти махам конци, ако са се показали отстрани, после дори и от това няма нужда.

# 550
  • Пловдив
Мата, а откъде в Пловдив го купуваш тензуха? Аз гледах на 1 място, но ми се стори много рехав  newsm78

Иначе си взех 1 такъв комплект http://www.matatama.com/product?key=agptYXRhdGFtYWJncg8LEgdQcm9kdWN0GJKYEgw . Тези тензухени пелени Дъга ми се струват доста по-плътни от тензуха, който видях в магазина  newsm78
Значи, казваш, че за малко бебе 90 на 90 са прекалено големи. Аз гледам, че навсякъде из сайтовете все такъв размер продават и реших, че тези по-малките няма да са достатъчни.  Rolling Eyes

# 551
На мен лично три чифта гащики с 6 подложки са ми напълно достатъчни, но за излизане използвам пелени за еднократна употреба.

И на мен 3 ми се струват малко, но ние имаме 8 чифта Фъзи и 24 подложки. Пера ги всяка вечер, когато бебка спинка с последната/предпоследната и после суша близо до климатика. До сутринта са сухи и започваме следващия тур  Peace Мисля си, че за бебе на нашата възраст е нормално да се сменят по 6-8 на денонощие при положение, че с нощната пелена и 2 от най големите подложки спинкаме безаварийно 10-12 часа. Аз основно заради нощната пелена и червеното дупе минах на многократни, че ме беше страх да не "повредя" бебето като го държа 10-12 часа с еднократна  newsm78

# 552
Мира, сигурно ще свършат. Купи си за тест една опаковка, ако ти харесах, набави си още.

Като сменям пелените, ги пера на минутата и ги слагам на радиатора - за два часа са сухи. Аз използвам тип джоб и съхнат бързо, не са като три в едно, а и половината пъти сменям само подложката. Есента използвах сушилката и пак за два часа изсъхваха. Недостатъкът беше, че трябваше да се съберат повече дрехи за да пускам сушилката, но зимата радиаторът ми върши идеална работа. Да попитам използвате ли от онези прозрачни хартии, които се слагат под дупето? Дали не се губи идеята бебешката кожа да е в допир с естествени материи?

# 553
Да попитам използвате ли от онези прозрачни хартии, които се слагат под дупето? Дали не се губи идеята бебешката кожа да е в допир с естествени материи?

Да, аз използвам. Не мисля, че се губи ефектът, защото парчетата са над 80% целулоза, а и вътрешната част на Фъзитата не е естествена, а синтетична  Peace

# 554
  • Stavanger, Norway
И аз ползвам от тези подложки, а и както Мама Мия спомена микрофибърните пелени нямат нищо общо с естествените материи  Peace
Относно пропускането, голяма част от това зависи от самото дете. На моят синковец дори еднократните памперси му пропускат след 4 часа на дупето (дори сутринта имахме пак такъв случай). Но ако не е пил мнго водичка може да откара повечко часове (без значение с каква пеленка е). Засега се притеснявам да го оставям с многократните за много време, но аз май и с еднократните правя така. Гледам да не го държа много напишкан  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт