ЕВРОВИЗИЯ 2011 – бъдещите проекти

• 34 988
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Лихтенщайн е подала  молба за присъединяване към Европейския съюз за радио и телевизия.
В анкетата на OGAE България е победила песента на Миро - Убиваме с любов.  Simple Smile
Лихтенщайн със своите 160 кв.км и 33 717 жители сигурно ще бъде представен от чужденец. Ще стане интересно, ако и малките Андора, Монако и Сан Марино се включат за участие в конкурса.

Честито на Миро и на феновете дали подкрепата си за песента "Убиваме с Любов"за OGAE Song Contest 2010 (конкурс на фенклубовете)! Ето и окончателното класиране (ОК за първите 3 песни):
1-Миро-Убиваме с Любов :33 гласа
2-Шанел-Стъпка по стъпка :30 гласа
3-Марияна Попова и Орлин Горанов-Чуй ме :24 гласа
4-Преслава-Феномен :15 гласа
5-Графа-Оставяш следи :12 гласа
6-Гергана-Благодаря ти :6 гласа
7-Галя-Другата част :2 гласа
8-Мастило-В ръцете ти е най-добре :0 гласа
9-Маргарита Хранова и Айвън-Само миг :0 гласа

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 11:34 от Isis

# 151
Съвсем гореща новина. Лихтенщайн е подала  молба за присъединяване към Европейския съюз за радио и телевизия.
За Лихтенщайн -  „През април 2010 г. е съобщено, че 1FLTV ще иска членство в EBU преди лятото на 2010 г. с намерението да участва в конкурса за песен Евровизия 2011, който ще се проведе в Германия".
http://en.wikipedia.org/wiki/Liechtenstein_in_the_Eurovision_Song_Contest

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 11:39 от Isis

# 152
Във френския сайт се появи като новина, предполагам става дума за ново интервю на директора на телевизията им, публикувано в пресата.
Можеш ли да се оправиш в този сайт, Isis? http://www.sechuk.com/  Искам да следя развитието на играта OGAE Song Contest, а не знам къде. Поставих въпрос и във френския форум, но засега нямам отговор.

# 153
След кликване върху  Enter  - има много опции. Предполагам, че те интересува "ОGAE Втори шанс 2010"
2010
3 ред колона 1 OGAE Second Chance Contest 2010 Copenhagen
http://www.sechuk.com/Sech10-1.htm  - има ги песните, Миро участва с Тwist And Tango.
Края на юли – краен срок за подаване на гласове
Края на м.август - обявяване на победителя и реализиране на DVD

3 ред колона 3  Резултатите от полуфиналите – се очакват скоро (ESC Semifinals ***Results***Soon) Предполагам, че като кликнеш върху тази опция – ще се появят резултатите, когато са готови.
..........................................................................

2 ред –колона 3  OGAE Video Contest - Volgograd 2010

10 юни – потвърждение на участието на клубовете
1 септември – представяне на видео
1 ноември – начало на гласуване
1 декември – край на гласуването
15 декември – разпространяване на DVD с резултатите
.............................................................................
3 ред колона 2  „Втори шанс Ретро 1979” . Конкурсът ще се проведе лятото на 2010 г. с покани, отправени към всички OGAE клубове през януари 2010 година.[/size]

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 07:23 от Isis

# 154
Благодаря. Но играта OGAE Second chance е друга. В нея участват песни от националните селкции за дадената година, които не са били избрани, т.е. получават втори шанс да се състезават. В OGAE Song contest участват всякакви песни, само не съм се интересувала колко нови трябва да бъдат и дали въобще има такова изискване. Може би българското ОГАЕ имат повече инфо.  newsm78 Не вярвам конкурсът да е чак толкоз затворен, та инфото да е достъпно само за членовете на ОГАЕ-тата. Wink

# 155
В един клюкарски вестник /чак ме е срам да го цитирам/ ми попадна статия, че  Преслава се самопредложила за Евровизия.  Shocked Shocked  " Бих отишла да представя България на Евровизия за да накефя себе си и българите."  Интересно ми е след като процедурата по избиране на  BG - кандидат дори още не е обявена, как  вече има кандидати за слава. #Crazy

# 156
Кой дава предложенията за това гласуване  "Кой да е следващият ни представител в ЕВРОВИЗИЯ 2011 ?"   Десислава , Азис??? Красимир Аврамов малко ли ни изложи? сега да вземем да се покажем в пълната си простотия? СОфи Маринова???? ВИе чухте ли за гаврата която тя си направи с Краля на Попа? Фсб са невероятни ама говорим за конкурс в сегашния век нали? Руши , Светльо...а не трябва ли певецът да има гласови данни , много са ми симпатични ама.....За мен има много ограничен избор и той е сред тези хора - Орлин Павлов - перфектен във всяко едно отношение , Криста също , Нора също е добро предложение , Гравити ко - сигурно не биха се навили , прекалено са добри за там , Тома е също доста симпатичен избор , Деси Добрева само с добро парче , каквито за съжаление няма в репертоара си, и всъщност за друг който да притежава всички нужни качества не се сещамWink

# 157
Аз не изключвам варианта изпълнителят да е съвсем нов и неизвестен. Как германците си направиха кастинги за евровизионен представител. Но предполагам такъв формат за избор на  млад изпълнител в няколко тура би бил по-скъп.

# 158
Украинската телевизия е публикувала списък на 35 изпълнители, които са били одобрени от жури след кастинг. В кастинга са участвали 200 артисти. Известните имена са Верка Сердючка/ЕВ 2007/ и Анастасия Приходко/Русия 2009/. Популярни в Украйна са Джамала, дуото Пара Нормални и Алекс Матиас. Te ще представят своите песни през октомври и журито ще избере от тях 20 за финала на 27 Февруари.

# 159
Вълнуваща новина!  Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap Така ми се иска да е истина. Италия може да се върне в конкурса. Директорът на телевизионния канал RAI Due Джанмарко Мази е представил предаването X - Factor/за млади таланти/ на пресконференция. Предишните години победителие в предаването спечелвали участие на Фестивала Сан Ремо. Тази година това нямало да се случи, но директорът е заявил, че победителят би могъл да представи страната  на Евровизия 2011. Предаването стартира тази вечер по RAI2 от 21.05ч. /предполагам БГ време 22.05/  Предаването върви и в  в Англия и една от победителките е Леона Луис.

# 160
Morphea, споделям ентусиазма ти - липсва ни хубавата италианска песен!!!! Надявам се да участват в Евровизия 2011.

# 161
?????? "Красимир Аврамов пак иска да участва на Евровизия" ??????
Той бил утъпкал пътя към конкурса "Евровизия" ??????????
Какво самочувствие !!!!!!!

Интервю - по musicspace.bg

http://life.dir.bg/news.php?id=7066308&nt=5     Има 40 коментара.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 21:03 от Isis

# 162
Като влязох в Дир-а бяха доста повече коментарите. Повечето отрицателни. На този човек трябва да му забранят да пее със закон.  Laughing

# 163
Процесът на селекция за Евровизия 2011 е стартирал за:
Албания – Песните, които ще се състезават ще бъдат избрани от жури -песента ще се пее на албански език;  всеки композитор и певец може да участва с по една песен, но авторите на текстове могат и с до два текста. http://www.eurovision.tv/page/news?id=20093&_t=Albania+starts+race+for+Eurovision

Исландия  - националната селекция ще се проведе през януари и февруари; на  композиторите е  разрешено да си сътрудничат с чуждестранни автори.
http://www.eurovision.tv/page/news?id=20083&_t=Iceland+choos … +entry+early+2011

Кипър
– изпълнителят е избран - Christos Mylordos, а неговата песен ще бъде избрана по-късно.
http://www.eurovision.tv/page/news?id=20033&_t=Christos+Mylo … +represent+Cyprus
Christos Mylordos

# 164
Има вече критики към избрания изпълнител на Кипър – Christos Mylordos, относно  английския акцент, посредствения глас ,....  
Аз бих добавила "Бледо изпълнение" в сравнение с оригиналната песен на  Роби Уилямс - и двете  изпълнения.

Christos Mylordos Supreme

Robbie Williams  Supreme 1

Robbie Williams  Supreme 2

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 02:21 от Isis

Общи условия

Активация на акаунт