ЯНУАРЧЕ хвали се напето - топнах си дупето в морето

• 31 056
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!

Леле какви са хубави всички, а снимките на морска тематика ме размечтаха сериозно. Но за нас море живот и здраве чак август месец.

Сиситу, пу пу и за коремчето, и за бъдещия батко. Хубаво е, че ходите на моренце, пази се, но и използвай докато все още не ти е толкова тежко да се наслаждаваш на плажа и моренцето. За имената - аз съм за Явор, много ми харесва.

Моник, само твоя термин не помня кога беше, май и ти си декември като мен, ходи ли на ФМ и видяхте ли вече какво ще е бебчето. Ние сме на преглед на 24-и.

Бейбиблу, стискам палци този път наистина да е момиченце, най-важното разбира се е да е живо и здраво, за мен е без значение пола. Браво на сестричката ти и честита ти племенница.

Свате, браво на Кало за думичките, да го нагушкаш много. Александрина страшно повтаря и на моменти просто ни изумява като изсреля нещо толкова чисто и ясно изкавано. Днес се гримирам и тя обожава да ми отваря гримовете, кутийките разни и съвсем ясно пита - " това кво е", паднах от смях. А онзи ден бяхме на вилата на едни приятели и се качих да си набера малко вишни и то милото като вика, направо крещи - лез доу, т.е слез долу, притеснява се детето  Mr. Green. Вече разбрахме какво е това " даби", което постоянно повтаря, особено когато е топло - ами вода, ама като сме позабравили китайския  Wink Wink Wink. Иначе казва тофи на картофи, мати на домат и разни други съкращения си прави,у но горе долу всичко й разбирам.

Ели, бързо и леко да минава варицелата на Марти, май наистина е по-добре да я изкара сега, че после ще има повече проблеми.

alex222, нашата фонтанелка почти напълно е затворена, но на година беше колкото 1 ст. да речем  Wink, докторката каза да не давам вече вигантол, и ме успокои, че до 18-24 месеца е нормално да се затвори. Предполагам, че трябва да питаш за най-сигурно педиатъра.

# 76
Хей, да не ни забравите  Joy
Как са майките с коремчета? СиситУ, много хубави снимки Simple Smile (btw вчера забелязах, че имаме еднакви фамилии  Hug)
Елена, дано леко изкарате варицелата! Едно комшийче се изшари преди 11 дена, сега чакаме, за да видим дали някое от другите деца няма да го последва (те са около 10тина дечица, които са много често заедно). Съответно аз ега не се срещам с малки бебета и бременни приятелки, че знае ли човек...Чудя се още колко да се пазя, уж 20 дни трябва...
Как ви се отразяват  жегите? Петя въобще не яде (не че е нещо ново!).
Сис, много мило ми стана като прочетох за думичките на Кало  Hug

# 77
  • Русе
Ку-куу!
Гери, и Карина капризничи в жегите.
Сиска, на мен любими мъжки имена са ми Георги и Калоян. При нас пък обратно на другото Сиси, имахме повече варианти за мъжко име. А мъж ти как се казва? / чисто любопитство/ Напоследък е голям хит да се кръщава на таткото..
Алекс, фонтанелата на Кари май е затворена. Вит. Д не съм давала от зимата, а и тогава не бях много стриктна.
Ели, Сиси и другите с проговорили мъници, браво! Карито още бърбори на китайски.
Елена, и аз така съм чувала за шарките - че е по-добре рано да се изкарат.
И накрая по темата на темата  Simple Smile

понеже още 2г. мисля да не види море..

# 78
хихихи... май всички съм ви хвърлила в размисъл  за име  Grinning Истината е, че и аз си мислих за теодор, ако е момче (както е и всъщност) и за Дарина, ако е момиче. Но в един момент помислих, че ще е малко странно да са с "едни и същи имена" децата. Но щом и вие мислите, че не звучи зле Божидар- Теодор- ще го предложа на мъжо. Там е работата само, че имената на родителите ни започват с Т, П, Д и В и искахме да избегнем тези букви в началото на името  Joy 

Любито, мъжа ми се казва Пламен, но на мен честно казано не ми харесва този начин на кръщаване на родителите. Бях чела или гледала някъде, че като се кръсти детето на родител някакси няма собствена индивидуалност  newsm78 или нещо подобно беше. Но попринцип и името на мъжа ми не ми харесва особено  Grinning Малката е страхотна в басейна, пу- пу.

Алекс, нашета фонтанела май доста отдавна се затвори   newsm78 Не съм давала повече от 1-2 месеца вит. Д и то нередовно, но се стараех винаги да показвам ручичките му още от съвсем бебе на слънце. Според мен, затварянето на фонтанелата е индивидуално, и да не се притесняваш излишно, ако док не е казал нещо притеснително.  Peace

Ели, Сиси, браво на вашите говорище сладурковци бе. Големи са скици като се опитват да говорят. Боги казва отчетливо балон (това беше и първата му разбираема дума), мама, деди(дядо), баба и тата (тати), бебИ, Боооги. И съответно като го попитам : Какво прави баба/мама? и той: ъ-ъ-ъ-ъ (нани, спи), Какво прави дядо/тате? -буууу (карат колата). И Извода е, че баба и мама спят все, а тате и дядо работят  Joy До скоро ми скачаше по корема (май съм споменавала), но от скоро го питам: Къде е на Боги бебето? и той сочи с пръс към корема ми, казвам му- гуши бебе- и той ми  вдига блузата  Joy прегръща ми корема и го целува. Тооооолкова милно ми става, няма такова щастие. И вече нали се затруднявам да се навеждам и да взимам разни неща от земята и карам него като му казвам: Дай на мама Химикала(примерно).- и соча с пръст, той ме поглежда, поглежда предмета и ми го дава. Трябва да помага, няма начин.

Аз да ви питам опитвате ли се да ги отучвате от памперсите? Ние като сме в къщи и го държа без памперс, понякога се представя добре като не пиша или каже "а-а" (ако и пиш) и го сложа на гърнето и там свърши работата, но много често я свършва на пода и аз чистя след него  ooooh!

Ели, наистина неприятно е, че сте с варицела, но и аз мисля като останалите, че сега е по- добре да я изкара отколкото в по- късна възраст. Още повече, че при момчетата, колкото по- късно я карат, толкова по- зле за тях. Единственото гадно е, че ще трябва да бъдете изолирани от приятелите си. Но ще мине.

Бърборанче, аз отдавна знаех, че сме е еднакви фамилии  Wink Да не излезем от един род  Grinning  Wink

Дони, от колко време се каня да те питам нещо и все забравям, пусто.  ooooh!  Като се роди Гого как се разпределихте да спите? Смисъл всички в една стая, Хриси само в отделна или ти и Гоги в една, а мъжо и Хриси в друга  newsm78 Питам, защото Боги спи при нас, в една стая сме, да не казвам, че почти и на едно легло  ooooh! Спи по 2-3 часа в кошарата, после ни търси да ляга при нас и така до сутринта. Чудя се дали няма да е по- удобно като се роди бебето той да спи с баща си в друга стая.  newsm78 От друга страна не ми се ще да се разделяме с мъжо в различни стаи, за да не се отчуждим.  newsm78 Оффф.... пак съм в хиляди питанки.

Май се улях в писане  Blush Да ме прощавате ама ми дойде яко музата.  Grinning Лека вечер.
П.С. Имах още да пиша ама ще го оставя за дръг път  Mr. Green

# 79
Добро утро!

Сиситу, много позитивен и готин ти е поста, нищо че е дълъг, радвам се, че си в настроение, с удоволствие го изчетох.
Невероятно мили са тези моменти, когато по-големите дечица гушкат коремчета, после бебенца. Александрина отдавна ми целува корема, тя по принцип много ни целува, по устата, бузите, даже баща Й си лежи и тя отива целува го по ръката примерно и пак заминава да си играе. А вчера бяхме с една позната на кафе, нейното момиченце е 5 месеца по-малко от нея и толкова грижовна беше - дава ми да яде солетки, гушка го, прави му по на ръчичката мила, мила, после се хванаха двечките и така се разхождаха  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Обаче не си ли хареса някое дете, няма сила, която да я накара да го захаресва. Така си имаме в квартала едно германче, т.е бащата е немец, майката ни е съседка и са си на гости за 2 месеца. Майката много се надяваше да излизаме заедно, децата да играят, но уви - нашата нещо хич не харсва другото дете, а то милото пък я търси, но все се бутат, дърпат, едната взела играчката на другата, реват, абе характер  Mr. Green

За спането - ние уж мислим да спим всички в спалнята, имаме достатъчно място, а и мисля, че децата трябва да са максимално време заедно, за да свиква голямото с присъствието на новия член на семейството. Но пак си зависи от много неща, та в движение ще се променя това положение, ако се наложи.

Гери, толкова е инкубационния период - 20-на дена. Дано не се изшарите, или пък да се - както го искаш, че нали много мами искат дечицата в по-ранна възраст да прекарат шарката. Моя прителка вече втори пък безуспешно води дъщеря си, която е на 3, при деца болни от шарка, с надежда да се изшари, но не става  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Люби, много е сладка Карина в басейна и толкова и хареса, що така сте й ударили ембарго на морето за следващите 2 години  newsm78 Wink Wink Wink.

# 80
Добро утро.
Благодаря за вниманието към Марти.
Честно казано и аз не знам това шарка ли или не  ooooh!.
Получи обриви по тялото като ухапано, на мехурчета. Тези обриви обаче не стават рани и се крият  Thinking. Според майка ми е шарка. От това, което четох в нета прилича, но не съвсем.
Местните "светила" в поликлиниката ИЗОБЩО не обърнаха внимание  #2gunfire.
В спешната помощ, един 80 годишен дядка, само му повдигна тениската и каза, че приличало на алергия, но не бил сигурен и да идем при педиатърката.
Пред кабинета на педиатърката имаше много деца /консултация!/, все цветнокожи и за да не чакаме, минахме преди тях. Тази като се развика  #Crazy, Марти се разплака и си тръгнахме  Tired. ....
Не съм давала нова храна, нито препарат, не съм засичала Т /ама в тези жеги как?/. Само дето имаше разстройство около 2 седмици и все търсеше да суче, не искаше да яде нищо.
Та сега чакам да мине  Crazy.
В яслата, в която ще го запишем има варицела и скарлатина. Та си мисля, че от там е прихванал - ровичкаше из шкафовете на директорката  Thinking.
Една позната наскоро кара варицела - искаше да умре горката, много тежко й беше  Tired. Децата я карат много по-леко.
Мим, подписах.

# 81
Елена отиваш в поликлиниката казваш на висок глас, че детето е с шарка и трябва да минете и да видиш как ще ви пуснат всички...а пък това лекарите да не знаят шарка ли или не...ужас, милите...

много ми се пише, ама все не ми остава време...катерина в последни месец, понеже баща и е почивка и преди 23 не заспива...на обяд поне спи по два часа, ама то докато се обърна да свърша нещо и тя станала...

хубаво лято на всички, че докато се да каня да пиша пак, току виж свършило... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
другата седмица като отиде коко най-накрая на работа ще ми остане време...  Wink

# 82
  • Русе
Привет!
Елена, голям ужас сте преживяли! Гуш за Марти и да му минава по-бързо.
Ели,  Simple Smile ембаргото е докато навърши 3,5г. , за да се очовечи, да разбира като й се каже да "стои тук", да не лапа пясъка и т.н. Може да ви звучи егоистично, но предпочитам като е почивка, да е почивка / макар да е за 3-4 дни/. Много си обичам детето, но като ще търча след нея и ще се притеснявам, по-добре да си стоя в Русе. Въпрос на виждане.  Peace
Да ви се похваля: изпробвах си фризьорските умения и сноще след баня подстригах Кари на каре.  Laughing Жал ми е за къдричките, но поне да й е по-леко на вратлето, а и до наесен пак ще порастне косичката.
Хайде, хубав ден ви пожелавам! Гуш на всички бременни коремчета!

# 83
Елена, при варицелата обривът представлява големи пъпки, които се пълнят с мехурчета, които се пукват и после се покриват с коричка. Има ги по цялото тяло, включително по окосмената част на главата и по половите органи. За обрива има и един друг израз, че е като "звездно небе", защото по тялото могат да се видят всички стадии на пъпките: появяващите се, мехурчетата, пукналите се и тези  покритите с корички. Може да няма температура кой знае колко повишена. Общото състояние също може да не е влошено. Не се къпе детето. Не се дава да се чеше, ноктите се изрязват ниско, за да се избегне инфекция. Синът ми изкара варицела в Англия, когато бях бременна с Ивайла в 6-та г. с. На никой не му направи впечатление, никой не е вдигал джънгър , заради това, че има варицела. Само съседите ни румънци, се пазеха от контакти с нас, защото мъжът не беше карал и при възрастни се изкарва по-тежко. На мен ми казаха, че няма да има проблеми. Но знам, че е опасно за бременни май беше след 6-тия месец и особено за такива точно преди термин и при новородени. Иначе аз бях изолирала сина за около 10 дни. Бяха му дали само едно лекарство за мазане, за да облекчава сърбежа и това беше. Но естествено всичко трябва да каже лекар! Обривът е заразен, докато всички пъпки се покрият с корички. При сина ми на някои места останаха белези като малки кратерчета, даже по лицето, въпреки, че не ги е чесал, беше достатъчно голям, за да разбира и да не го прави. Имай предвид, че тоя 70-годишен дядка има най-много опит от всички и съм сигурна, че е виждал много деца с варицела по време на практиката си, затова аз бих била склонна да му вярвам. Иначе на докторите явано трябва да им се скърца със зъби, за да си свършат работа.  Sad Предава се по въздушно-капков път и едва ли причината за заразяването е това, че е бъркал в шкафовете на директорката. Дано Марти да се оправя по-бързо!  Hug  http://www.framar.bg/варице& … qvanesprav47.html

Всички дечица са много красиви, пораснали, засмени, щастливи! Много им се радвам на всичките! Чакам с нетърпение появата на всички нови попълнения, т. е. на малките човечета, които растат  в коремчетата на някои януарки! Да погалите коремчета от нас с Ивка, ей!  Hug

# 84
Тишина ... Къде ли се запиляхте всички newsm12

# 85
Е как къде  - ето така  beer2 или така  cheers , а за други така   sport027

Но аз все пак отивам на кормуване  newsm01 и не са ми позволени гореизброените  Mr. Green

# 86
Аз съм тук Grinning Ама няма какво да пиша, нищо интересно при нас....после ще излизаме и кой знае, може да стане нещо забавно Heart Eyes

Аааааа, ама че съм и аз беее, имам какво да пиша Grinning Grinning Grinning Днес ставаме на година и половина  newsm44.....после ще се черпим!
http://www.animacii.net/images/stories/pictures/hrani_napitki/sl … oled_01/l1733.gif

Мим, честито и на вас  bouquet

# 87
  • Варна
Радостчо   bouquet

# 88
Кви 5 стотинки, ква 1 стотинка бе, хора  Laughing. На Калоян фонтанелата му е колкото нормалната фонтанела при новородени  Laughing. Ама като новороден му беше колкото половината глава, излизаше и на челото, та го считам за нормално като за него  Wink. Сигурно няма да се затвори докато стане на 2 и пак ще кажат, че е болен от нещо много страшно.
Ама хич не мога да разбера как успявам да ги нацеля все едни такива. Ей сега директорката на яслата ми разправя, че много се потял, и че това винаги било признак за нещо. Ама за какво - за много неща, изследвания трябвало да се правят. Ей сега ще тръгна аз по лекари, само щото се изпотява през лятото  ooooh! То верно, че неговото е хептен много, ама... айде нема нужда  Stop Писна ми да ходя по лекари, само като чуя за нещо различно от остро състояние и настръхвам  Naughty
Ухх, сори, ама се отприщих нещо  Blush

Брат ми така се опитвахме да го разболеем от заушка - бре, че си игра с едно болно дете, само дето не спа у тях.. И нищо не стана  Laughing

Кокосова, я ми кажи сега накъде е левият, накъде е десният мигач?  Laughing

# 89
Кокосова, я ми кажи сега накъде е левият, накъде е десният мигач?  Laughing[/b][/color]

И после ела да покажеш и на швейцарците, че май никой от тях не знае.  Mr. Green Много се дразня!  Crossing Arms

На Ивайловски език, "ягода" е "адого".  Батко й беше на "пика", т. е. "къмпинг". Обувките са "токи", сокът е "ноко", а бананът е "ма". Думата за вода трудно я произнасям... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт