Шести клас завършихме с 6-ца, вече гледаме заветната 7-ца

• 33 673
  • 622
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Lennyh,  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Ще чакаме да се похвалиш!
(Абе, защо никога не намирам емотикона с кръстосаните пръстчета??? newsm78)

Пожелавам супер купон на тези, които ще се кефят днес и утре на стадиона!

# 121
  • Варна
Моята щерка също е от ученолюбивите. Класната й няколко пъти говори с мен, мисли, че много я натискаме да учи и предлага разни форми за разтоварване.  Crazy Всяка петица се приема с голям драматизъм, не толкова заради самата оценка, а защото "това го знаех, как може да съм го объркала". В характеристиката й на края на годината имаше препоръка "да не бъде толкова критична към себе си". И аз това му разправям на детето, страх ме е да не "прегори" в ученето.  Такива опасения за синчето нямам. Човекът си кара щастливи и безгрижни ученически дни, без излишно напрягане. Може би си оказва влияние и факта, че щерката "изяде" амбициите на мама за учене, а за него остана "каквото такова".  Mr. Green Е, не съм го оставила на самотек, де, пълен отличник е, но те 90% са така след втори клас. За най-малкото е рано да се каже - дано да съчетае ученолюбието на сестра си със спокойствието на брат си.

Гледам, че тук повечето Софиянки се включват, та искам да питам Варненки: За къде се стягате догодина? Ние мислим за немска езикова гимназия. Аз клоня към Пета, щерката иска Първа (а също така се двоуми и за Четвърта с френски).

Ленни, стискаме палци!  newsm10

# 122
  • Бургас
Подписвам се под всички майки на "неизвънземни" -деца, с най-добро чувство  Hug към всички , откакто е подхваната темата. Много добре сте го казали - мнозинството са мързели, в т.ч. и моето. За 1 седмица ходи на 2 екскурзии и пак е недоволна и не иска нищо да я карам да върши вкъщи, зцащото е ваканция. Иначе като беше малка лееко беше тръгнала по пътя на извънземните, но се усети и "влезе в правия път" Така че според мен е повече до дете, отколкото до възпитание. Надявам се да не обидя някого  Praynig Тя на 4,5 г започна да срича, стигна в 3кл. до Кенгуруто в София - и дотам. Дойде й друг акъл в главата - не иска да си разваля репутацията и да бъде зубрачка  newsm78
На срещичката не мога да дойда, но ако някой идва към Бургас, може да се обади, стига да не съм в отпуск, че вкъщи почти не сядам на комп-а.

# 123
  • с/у ОколоМръсТното
не иска да си разваля репутацията и да бъде зубрачка  newsm78

ей това и моята все ми го говори. Като я питам за нейни съученици ми казва: "остави ги, те са зубрачи"... с много лош тон ми го говори.
Е, как да й кажа, че децата се учат прилежно, старателно и доброволно... И не са зубъри и няма нищо лошо в това.

Иначе и аз имах добро и ученолюбиво дете. На 2г. познаваше буквите (пр. Е е буквата на вуйчо), на 3.5 сричаше... На 5г. можеше да пише изречения с 1-2 грешки. Ама после.... и тя влезе " в правия път". И все ми излиза с номера, че и аз не съм била пълна отличничка (което си е така и бележниците ми го показват). Но откровено такъв мързел и нехайство не съм проявявала, като нейните. Може би е редно да отбележа, че баща й 2 дни си търсеше ЛК къде я е запокитил.

# 124
  • дълбоката провинция
Здравейте, мили момичета!
Невероятно, но всички ми станахте симпатични Wink
От дълбоката провинция съм, майка на "землянин"  Rolling Eyes, която наесен ще има 11-годишен седмокласник (набор 98).  "Землянина" знае какво иска, но не знае как да го постигне, т.е. не полага досатътъчно усилия.  Споделям мнението ви, че средата е определяща, и именно това буди у мен желание, след година, да му стигнат силите за добра софийска гимназия.

# 125
  • гр.Варна
Добро утро на всички.  bouquetАз съм от Варна и нашите желания са подредени така:4 ЕГ с испански,1 ЕГ с английски,5 ЕГ с английски....Дъщеря ми отсега започна да се подготвя много усърдно и не знам дали ще издържи с това темпо до края. newsm78 В момента водя преговори с нея, да отиде при баба си ,поне за две седмици.Дано се съгласи ,но ме предупреди ,че си взима всички сборници ,анализи и произведения с нея. LaughingВчера беше прочела "До Чикаго и назад","По жицата","Ангелинка"и всички стихотворения плюс анализите на произведенията. #Crazy

# 126
  • София
....Дъщеря ми отсега започна да се подготвя много усърдно и не знам дали ще издържи с това темпо до края. newsm78 В момента водя преговори с нея, да отиде при баба си ,поне за две седмици.Дано се съгласи ,но ме предупреди ,че си взима всички сборници ,анализи и произведения с нея. LaughingВчера беше прочела "До Чикаго и назад","По жицата","Ангелинка"и всички стихотворения плюс анализите на произведенията. #Crazy
Ето! И после, ‘що говорим за извънземни!? newsm03 Ми ‘щото, за познатия ми индивид, пък и обкръжението му, подобни чудеса от храброст са си направо в сферата на научната фантастика. Дай му да се шматкаросва по цял ден с приятели  smile3540 smile3540 smile3540, а за четене – ми откъде да намери време , горкият? Та в тази връзка да ви попитам, каква свобода давате на децата си? Че ... напоследък ми се струва да съм прекалено либерална и разчитаща на съвест и самоконтрол и май ми се катерят по главичката... Ваканция било, ама-хааа...newsm77

forttuna, Добре дошла при нас!   bouquetХубаво е, че напоследък се присъединяват много нови съмишленички! А пък догодина определено ще имаме нужда от СИЛАТА!

# 127
Здравейте, момичета. Приятно ми е да се включа отново в темата ви. Чета ви вече цяла година. Сверявам часовника. Радвам ви се , колко сте всеотдайни и постоянни във всяко едно отношение.Хортуването ви е заразяващо.Днес реших отново да се включа и да споделя.
Предстои ни голяма промяна. Местим се цялата свита от прахоляка към морето. Това, както се сещате е едно голямо предизвикателство. Моля, ако има мами от Варна да ми помогнат в избора на училище за един тийн- бъдещ седмокласник с мн.добър успех от шести клас, който все още е неориентиран и на който според мен му се отдават езиците. Моля, препоръчайте ми и школи и частни учители по бълг.език и математика. Миналата учебна година той посещаваше “Веди”, а там резултатите му бяха по-добри , отколкото в училище и по бълг. език и по математика. Не разбрах  как и защо се получи така.На изходните тестове във “Веди” имаше и по двата предмета над 5 и беше с най- добър резултат от групата им, а в училище не показа същото, просто защото според мен не беше достатъчно мотивиран и постоянен в ученето. Трябва и за малкия да търся предучилищна група с целодневна форма на обучение, защото както се досещате и аз ще трябва да си намеря работа.Промяната е голяма , но аз съм сигурна , че ще се справим. Чувах добри отзиви за училището (до седми клас вкл.), което се помещава с МГ в един двор , но не зная името.Това е всичко , което съм разучила за сега. Надявам се на място инфото да е по-голямо. Моят син от 1-ви клас учи англ.език в училище, а от 5-ти и немски. Не зная дали във Варна има такъв вариант в средните училища.Силно се надявам, които мами могат, да откликнат на моите въпроси.Голямо благодарско.   bouquet А иначе, какво да ви се похваля , освен това, че с порастването на децата ни, както при нас, а чета и при вас, растат и грижите и отговорностите и въпросите, на които тепърва предстои да открием дори лично за себе си  отговорите , а после ако можем с голямо търпение и положителна емоция да предадем на децата си. Peace Миналата седмица, за да не връчвам на синчето първо вашия списък с прочитна литература,(защото той така или иначе не донесе в къщи такъв) ooooh!, реших че ще го изненадам и за да не му е съвсем гадно, отложих връчването на списъка и му купих “Секретна книга за момчета”- с допълнителен надпис – забранено за момичета #Crazy.За майките на момичетата ще добавя , че има вариант и за девойки.Та да ви кажа какво сподели МЛАДЕЖА – “ Каква яяяяка книгааа!!!!” Shocked. Прочете я за 24 часа и заяви, че отдавна не съм му купувала нещо, което да му хареса и да е подходящо за възрастта му Shocked. Та така. Сега съм се хванала и аз да я чета, та да можем да сме на един акъл, че иначе трудно мислим еднакво. Какво да се прави – и двамата се учим. За първи път ни е, както и да го погледнеш.Весело лято на вас и на децата ви. Знайте, че всеки пост в темичката ви е помогнал на някой за нещо, което го е вълнувало в момента.Лично аз не ви изпускам от очи.Добре, че ви има. Поздрави от едно TEEN4E, досущ като синчето.С голямо нетърпение ще чакам съветите на варненци.

# 128
  • гр.Варна
М4,не се тревожи. PeaceЯвно повечето момчета на тази възраст са такива.Поне от близкото на дъщеря ми обкръжение. А по принцип ,тя от малка си е такава :обича да чете и е много амбициозна.Решила е твърдо ,че трябва да влезе в 4 ЕГ и се готви упорито.А аз ,не се бъркам,оставила съм я сама да предценява, кога и какво да учи. Grinning

# 129
  • София
pars, това за момченцата едва ли е успокоение, но благодаря ти все пак! Wink

TEEN4E, радвам се да те видя отново!  Hug Не мога да ти помогна по питанките, но ви желая успех и всичко най-хубаво в начинанието!

Момичета, някой друг ще зъзне ли с нас на стадиона днес? Егати късмета извадихме с това време! А събитието го чакаме още от март месец... Sad
cayenne, какво разправят щерките за вчерашния концерт! Надявам се да са оцелели в дъжда! Ние пропуснахме, макар че имахме билети...

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 13:01 от M4

# 130
  • Варна
M4 и ние сме му отпуснали края. До края на месеца ще ден ходи на курс по английски (за писане на есета), домашните за този курс си ги пише за около половин час, през останалото време чете вампирски книги и се върти пред огледалото.  Grinning Така ще сме до края на юни, юли ще отрази две почивки със седмица между тях (за кое по-напред), така че и този месец не го броя. Толкова учи детето през годината, че сърце не ми дава сега да я натискам, но нека да дойде началото на август и тогава ще влезем в правия път.  Mr. Green

TEEN4E добре дошли във Варна. Дъщеря ми също учи английски и немски, но също така и задължително руски език, та нашето училище не мога да ти препоръчам, ако не е учил руски досега.  Това училище, за което споменаваш (в една сграда в МГ), е ОУ "Захари Стоянов". Иначе мога да ти препоръчам и "Кирил и Методий" и "П.Р.Славейков", по мои наблюдение децата излизат много добре подготвени и са доста напред в класациите. Ако кажеш и в кой район искаш да е училището, може да получиш и още предложения.
За школите (БЕЛ и математика) - записала съм я във "Вектор" (пусни я в търсачката и ще видиш координати).

За малкия май ще е най-трудно. Целодневни предучилищни има само в детските градини, а там местата са кът. Ако става въпрос за частна градина, мисля, че няма да е проблем да намерите места.

# 131
Нови лица виждам   bouquet Hug радвам се, радвам се!
Добре дошла на TEEN4E  Hug Peace ще получиш информация от Варненските мами - и това му е страхотното на темичката ни!
Ясмина, Парс - много се радвам, че ще оформите истински Варненски отбор тук  Hug
Радостчето и Антигея пък ще сформират Бургаския  Hug
Ния и Мили са от Пловдив, изобщо покрили сме по-голямата част от картата!
Сега се сещам и за още едно майче дето ми липсва, ама забравих как и беше ника - сетих се СтелиЯни, липсват ми нейните двама сладура, пък и нейният момък си го бива като резултати. Embarassed
За нас този месец е все още с полуучебен ритъм. Боби вчера беше на финален тест по немски ( учи го извънкласно), (а Лъчи ще е утре), а всяка сутрин до 25.06 е на един модул в тяхното училище. Следобяд са на тренировки, ако времето е хубаво -ходят да играят баскетбол, карат колела, мотат се с две думи, но и аз съм ги оставила засега. Лъчи го контролирам всеки ден колко чете и как, Боби снощи ми донесе списъка с книги за ваканцията, та ще трябва сега да си ги разпредели коя кога да чете. Имат и сериозно домашно по английски от училище, така че и това ще трябва да свърши.
Сега в петък заминава на лагер за 10 дни и като се върне се надявам да е поотпочинал и да започне полека-лека с четенето, друго засега няма да го карам да прави лятото.
М4, за мен свободата е начин да възпиташ качествен човек, затова не бих я ограничавала, ако няма наистина сериозни и опасни причини. Понякога съветвам, понякога наказвам и това е начина да подбутна в желаната от мен посока, но като цяло не ограничавам без нужда. А иначе ... пак се връщаме на постовете от преди страничка - две. Някои очевидно са пораснали вече, но нашите все още не са, но времето е пред нас  Hug

Последна редакция: ср, 23 юни 2010, 18:47 от Lennyh

# 132
Ясмина,
Благодаря за инфото.Най- вероятно районът ще е Лятно кино "Тракия", Автогарата, SGEBANK.Синът ми до сега не е учил руски език , така че Руското училище, за което ти най- вероятно говориш - отпада.За този район, за който ти споменах (защото предпочитам училището и детската градина да са ни близо) кои според теб са училищата, за които има добри отзиви. Явно училище с такава комбинация между анг. език и немски език след 5 клас няма. Мен ми се ще да го включа сред деца, които дават по- голяма конкурентна среда, за да може и той да се стегне , защото не че не може , а малко мързела в 6 клас бе по- голям. Напоследък има и някакви нови за него трепети и въобще , картинката е пълна с достатъчно неизвестни.

# 133
  • София
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Наистина с наближаването на 7 клас се множим с бързи темпове.
Ние /разбирайте синчето/ от една седмица сме в активна почивка.След изпита в Гьоте институт се е отдал на пълен и дълбок релакс.Но и аз не го закачам.И без това от септември го чака тежък труд.Само се притеснявам,че не е споменал нищо за списък с книги.Ама ще го преслушам тази вечер.
За срещата,колкото и да ми се иска да се запозная с Вас не съм сигурна.Иска ми се някоя събота или неделя да мръднем малко от София,а най-рано тогава може да се осъществи това.
Напоследък активно следя темата за гафа с приема на петокласници в СМГ.Нали ни е от приоритетните желания и ми се изправя косата от това,което се случва там. #Crazy
Lennyh стискам палци за утрешния ден!Дано да е успешен и да се сбъдне това,за което мечтаеш!
Утре излиза 1 класиране след 7 клас,та ми е интересно да видя баловете мин. и макс. балове.
Преди време бях попитала дали няма книжка с описани баловете на различните училища по години?Струва ми се,че съм чувала за такава.Или е част от справочник за кандидтстване след 7 клас?

# 134
  • София
Че някои са извъземни - спор няма!
Във връзка с изненадващо високите резултати, постигнати от моето диване на външното оценяване, на мен едни мисли ми се завъртяха из главата...  newsm78 Всъщност, на практика важно е какво в действителност знаеш и можеш. Защото в един момент рано или късно идва Видов ден: явяваш се на изпит и ти лепват оценка върху реалните знания, а не върху старанието и послушанието. И никой не те пита, колко задачи си решил и домашни написал, а дали в действителност знаеш това, което се изисква  - било то на изпит за кандидатстване, а по-късно при постъпване на работа и т.н. И се размислих, дали всъщност моят мърляв мързел на практика не е надскочил системата и не на по-прав път, учейки по нестандартен начин (например география от "нешънъл джеографик", физика и химия от Интернет и разни статии и т.н…) и постоянно си използва логическото мислене, за да намери верния отговор на нещо, което не знае, вместо да заучава готови модели. „Натопих” магарето на учителката му по английски, че си е признал, че на тестовете като не знае нещо, използва похвати от математическата лингвистика и други логически прийоми и така намира верния отговор, а тя ми каза "Е, нищо де! Нали все пак си упражнява ума!"  Hug Та се размислих, че в един момент може да се окаже, че един такъв мързел, на който постоянно му се налага да си упражнява ума, за да компенсира мързела да си прочете урока и напише домашното, се научава обаче да мисли. И това може се окаже много по-решаващо за в бъдеще, от старанието стриктно да изпълнява заръките на Госпожата/господина. Да не говорим, че и нервите си съхранява - не се коси за оценки, никога не знае кога ще имат контролно или класно - той е много над тия неща #2gunfire
На него това, разбира се, не му го казвам. На него съм му тикнала едни тестове по български  #Cussing out и съм му обяснила, че тази година изпитът по математика е бил много лесен и всички математици са изкарали много високи оценки, така че класирането за СМГ сега ще бъде по оценката по български  Sick. Обаче го заварих зяпнал в интернет да чете „Физика на елементарните частици” и взе да ми обяснява нещо за термоядрен синтез.  #Crazy Е, и моето е донякъде извънземно, ама само от едната си страна е такова.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт