Ползвате ли тампони нощем?

• 18 608
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • в голямото село
Може да е тъп въпрос, но какво е менструална чашка? Rolling Eyes

# 16
  • Варна
Страх ме е да използвам нощем, нито си представям да ставам през 4 часа, може да ми се смееш, но ако цикъла ти е толкова силен използвай превръзки за след раждане за през нощта, те са огромни.
И това съм правила и отгоре с ластични гащи, но пак съм претеснена цяла нощ и почти не спя. А цикълът ми е страшно силен години наред страдах от анемия и докторите неможеха да помогнат. Противозачатъчните не ми понасят. Изобщо не ми спира с тях.Последния път бях 35 дена в мензис.

на собствената си глава - температурата на тялото ти е почти 40С, кръвта е изхвърлена и започва да гние и да се плодят бактериите, защото им е топло и вкусно - не бих сменяла на по-дълъг период от 4 часа  Peace
но не мога да си представя и да стана през нощта, за да сменям тампон, за това просто не ползвам нощем

Явно ти е нормален мензиса.
Аз съм имала случаи ,че с тампон супер и превръзка и неиздържа и 3 часа .Да не говоря ако трябва да излизам или да работя.
Какво ти казват лекарите?
Какъв е този мензис 35 дена,да не би да имаш  миома?

# 17
don domat Опази боже. НЕ. От хапчетата не ми спираше. Хапчетата се започват от първия ден на цикъла и после не ми спираше цикъла и като продължеше повече от 25 дена аз си спрях хапчетата сама и оттам ми доиде и още веднъж цикъл и така 35 дена.
Моят гинеколог не ми препоръчва спирали.
За менструалните чашки като всяко ново нещо казват ,че са безвредни, но още не е разпространено и не може да се каже на 100% , че е безвредно. За тампоните също така са казвали преди да има случаи на синдрома.
Така , че за сега немисля да пробвам, а и събират само 30мл за цяла нощ при мен е малко.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 12:01 от asturiana

# 18
  • Пловдив
каква е тази менструална чашка? newsm78 за първи път чувам

# 19
Ето тема , за повече информация   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489625.0

# 20
  • Варна
Според мен, в обилните дни можеш да си слагаш тампон нощем мисля,че нищо няма да ти стане, ако го оставиш за 7-8 часа.Даже можеш и два тампона нормал да си сложиш,гледам раждала жена си така,че няма да имаш проблеми.Освен това върху превръзката си слагай голямо парче памук, той попива много хубаво и нямя да ти протича.

# 21
Аз въобще отказах всякакви тампони. Нещо не ми се струват естествени, природата го е направила да се изхвърля навън ...

# 22
don domat аз съм намерила начин как да се справям с моя проблем като си сложа тампон и превръзка за презноща, но въпросът ми беше дали може да се остава с тампона цяла нощ поне 8 часа. Благодаря ти все пак.

# 23
  • Варна
Нищо няма да ти стане, спи си с тампона и не се притеснявай.

# 24
Прочети това:
http://az-jenata.bg/article/930/Mirena-alternativa-na-operativno … avane-na-matkata/

Вероятно не ти препоръчва обикновена спирала, за Мирена ставало ли е въпрос?

# 25
Не ми препоръчва каквито и да е били спирали.
Аз много исках да си сложа ,но той ме разубеди.

# 26
  • Пловдив
Аз използвам тампони денонощно - просто ми е прекалено обилен цикъла. През деня (вторият и третият ден) ги сменям на час-два, понякога се случва и на половин час. Той като се "препълни" просто иска да си излезе сам. Вечер - също - така че чувствам кога трябва да го сменя. Ако не се събудя през нощта сутрин като стана търча до тоалетната, защото иначе ще направя пътечка от преливане.

# 27
  • София
И аз съм с обилен цикъл, с тампон и превръзка първата вечер като стана към 4 и оставям пътечка до банята.  ooooh! После се нормализира, но първтаа вечер е ад. Нямам гинекологични проблеми, просто правя много дебела лигавица (което всъщност е хубаво нещо) и логично е да е по-обилно кръвотечението.
Менструалната чакша в легнало положение ми протича, пробвах и при първата вечер и при слаб ден.

# 28
Спя си с тампон и изобщо не ми е проблем. Не мога да търпя превръзки - не понасям усещането, как изтича нещо Close Спя с тампон една или две вечери, останалите 2-3 нощи с ежедневни превръзки.

# 29
И аз съм с мн силен мензис, проблемът ми е до болка познат.
Нощем през първите дни ползвам от онези превръзки за родилки и наистина вършат работа, макар че пак се случва да протече по нещо.
Пробвала съм и с тампон, естествено в комбинация с превръзка - няма проблем да се държи 6-8 часа, правила съм го много пъти. Но обикновено като ставам да ходя до тоалетна през нощта, го сменям.
При мен за намаляване на течението помага приемът на витамин С по няколко хапчета.

Обаче така и не мога да намеря решение на проблема с анемията, която ми докарва обилната менструация ooooh! Последно хемоглобинът ми беше 87, пия желязо, но междувременно продължавам да губя много кръв 7 дни в месеца и не виждам изход от този омагьосан кръг. А противозачатъчни не искам да пия.

Общи условия

Активация на акаунт