Снимай, покажи - light

• 82 113
  • 520
  •   1
Отговори
# 210
Гуинет, ти защо предпочиташ цвеклото сварено?
Така ти е по вкусно,или имаш някакви други тайни идеи?
Аз също много харесвам комбинацията червено цвекло и моркови.
Най-изумителното е,че съвсем скоро я открих.

лулу! Кажи ми САМО ЕДИН аргумент срещу био каквото и да е. САМО ЕДИН, моля:)
Единственото нещо което Венета казва е, че е добре умерената консумация на захар и бяло брашно. Не знам и как ще каже друго, имайки предвид, че тя е в сладкарският бизнес. Преди доста време се възхищавах на тортите и, но аз не бих ги яла. Намирам ги за вредни, дори в малки количества. Моля, говоря за всички такива торти, не за нейните лично. Така, че би било странно да твърди обратното, би имало сблъсък на интереси.

БИО движението, не е "модерно" в смисълът който ти влагаш. Това, че някой и друг дребен производител е решил да намаже, дори няма значение.

Модерно е съществуващото състояние на нещата. Химията в храните и безумният начин за отглеждане на животни са модерните. Природно съобразен начин на живот хората са водили хиляди години.
Последните 50-60г започва масовата употреба на химия във всяка сфера на живота. Тогава не са се наели много неща, нямало е все още база за сравнение. Кое колко вредно е.
Нека се сетим, че дори лекарите са рекламирали цигарите като полезно нещо. Химията като полезни нещо.

Казвах си мнението и преди, че хората се усетиха, че ги манипулират. Хората видяха, че болестите стават все повече и повече. Все повече болни от рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, алергии...Химията е на всякъде: храна, вода, препарати за чистене, къпане, в платовете, съдовете...Навсякъде!

Ами аз не искам да се тровя, благодаря!

Био пазарът не се появи заради производителите, те само отговориха на търсенето на хората.
Все повече хора се обръщат към правилния, без химия живот, все повече предлагане има!

Няма да ви казвам какви безумни опити се правят мащабно в целият свят срещу био движението.
Закони се взимат с цел унищожаването на всичко био. В Америка(и в други държави) био кравите им се имплантира специален чип в първите 24ч живот. Ако фермата по един или друг начин не може да сложи (физически, финансови причини) животното бива убивано (или има някаква безумна глоба). За сметка на това конвенционалните ферми им искат едно на 1000 животни да има чип??? Хм...защо така.
Био фермерството е затрупано с такси, за да бъде почти невъзможно да съществуват малките био ферми.
Повярвайте, всичко възможно правят за да унищожат така нареченото "био-движение". Дори не ми се задълбава.

Лурдес, толкова си правя. Как успяхте с тъпченето да се справите. И аз и мъжът ми имаме голям проблем в това отношение.Аз например имах един период началото на тази година през който само месо ми се ядеше. От сутрин до вечер се тъпчех с месо. Оказа се, че имам много ниски нижа на желязо и сега вече почти не хапвам.
Някой път на тялото му липсват работи и се опитва да си ги набавя. Но това с тъпченето е голям проблем.

Lois, кое точно ще направи животът скучен? Много интересно? Ако не се яде химия?
За фотографските ти умения шапка ти свалям. Преди няколко месеца толкова ми харесаха 3 твои снимки, че мислех да се свържа с теб да ти поискам по-голям формат за да си ги принтна и сложа в кухнята.
Но реших, че ще е нахално...та така и си останах с гледането.
Само, че аз не се занимавам с фотография и съм твърде заета да снимам, свалям и качвам снимки, та използвам готови, поне за сега. Така че, надявам се не се изисква сега да юрна да си купувам посуда и да правя кулинарни блогове.Защото ако това е изричното искане на всички, аз няма да мога да пиша тук.
Аз съм единствената,която не слага лични снимки, така че, мисля може да се преглътне.
Всички слагат снимка и някои и рецепта. Коментари и разсъждения има и в другата тема, има цели страници в които само се обсъжда без да има снимки. Какъв е проблемът? Аз лично имам само няколко поста без рецепта и снимка.

Oliver/, пита ли някой в магазина? Тук има поне 3 вида какао на прах в Whole Foods. Има и много он лайн магазини. ето един който ми е любим:
http://www.livingtreecommunity.com/store2/product.asp?id=98&catid=42
Можеш да провериш в магазини за витамини като:   
http://www.vitaminlife.com/?gclid=CKb665iduaICFRGkiQoduHaC5A

Marieta, темата ти е разкошна. Мисля, че всички дават чудесни предложения. Ние се опитваме да разберем и дефинираме "що е то" здравословно. Понякога темите имат собствен живот и се развиват в неочаквани и интересни посоки. Аз лично не намирам нито един проблем с нея. Благодаря ти, че я пусна.

Пак да попитам, нали всички дават снимки и рецепти, къде е проблемът?
Рецептите трябва да са нискокалорични и снимките авторски?
Аз съм напълно съгласна с Как` Сийка, здравословно и диета не вървят ръка за ръка.

Също така гледайки това което си яла, идва следният извод: Много малко калории, повече въглехидрати отколкото трябва, никакви добри мазнини, които да ти помогнат в храносмилането и отделителната система.
Вода трябва да пиеш през целият ден.
Към всяко ядене ти трябва една голяма салата със зехтин и щеше да е далече по-добре.
Нека не забравяме, че всеки си казва мнението. Аз със никой не се заяждам и ничие мнение не съм цитирала, докато не се намеси Венета. Та ако се върнете да прочетете внимателно, ще видите как и от къде започна.

Хайде толкова от мен!

# 211
Моля ви - оставете си ЗДРАВОСЛОВНО, защото заради него тук се вписаха много добри рецепти. Кой се храни по Дюкан, кой се храни разделно, кой е на суровоядство, , кой вото и да се запише все е добре.
Аз съм от тези, които обичат да ядат и се бяха изтървали. Сега съблюдавам някакъв режим, за да не ги върна тези пусти килограми. Е, не съм фиданка и е... яде ми се всичко и не съм готова да се лишавам, за това внимавам как го комбинирам. Тук имаше много подходящи за мен рецепти. Двете основни спорещи по отделно много ми допадат, защото има какво да научиш и от двете. Визирам Венета и Люлякови нощи. Обогатяват ме, дори и спорейки. Някой неща ми се струват невъзможни, поради незнание на продуктите, а може би и не съм готова от финансова гледна точка, а от някой неща просто не съм готова да се откажа, а те дават много добри алтернативи - например - сладолед и боза.  Laughing

Marieta, черешите ти изглеждат страхотно. Да ти кажа проблема не идва от тях. Мен повече ме впечатлиха спагетите и те ще са по-виновни за килцата. Много ги обичах преди, даже повечко нещица им слагах, сега само ги гледам на картинка и си спомням моите прекрасни спагетки как изглеждаха, но... за сега без тях, ако някой ден съвсем ми се прище, може и да кусна -  hahaha   chef

# 212
Аз пък ще предложа на Люлякови нощи да направи друга тема, специално за здравословно хранене и суровоядство. Виждам, че има под ръка много и интересни рецепти, с които може да я запълни. Надявам се, че и други съфорумки ще се включат.
Нищо не пречи да си четем, пишем или копираме рецепти и от двете теми, още повече, че замисълът им ще е различен - едната за диети, другата за здравословни храни. Който иска и може, нищо не му пречи да комбинира и от двете.
Колкото повече, толкова повече.  Grinning

# 213
да направи друга тема, специално за здравословно хранене и суровоядство.
Ми то има и от двете.  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389894.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416101.0

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 21:50 от Вери

# 214
Паста мразя всякаква, просто не ми харесва. Единствено спагетите що годе ги ям. Приготвям  ги сигурно 2 пъти в годината. Просто вече не знам какво да готвя, омръзна ми месо и салата, искам нещо различно  Tired.
Разбрах за черешите, благодаря ви за съветите  Flutter.

# 215

Има ги, но не и в Готварския. Такива като мен, скарани с диетите, как да ги видят?  Laughing

ПП Извинявай, Мариета, че спамим в момента, но нека уточним нещата, а после можеш да помолиш модератор да почисти.  Peace

# 216
Извинявам се, че и аз ще се изкажа, но тук точно в Готварския си има място за една такава тема - да се обменя опит - здравословно хранене, суровоядство, по-light манджи и т.н. Темата за веганство на мен ми е твърде "тежка" например! Има страхотни идеи, въобще човек може да научи много неща, нооо примерно докато не видях как изглежда бадемово мляко от поста на Люлякови нощи, нямаше да се пробвам скоро! Crazy
Както искайте процедирайте, но тази тема не е нито за Диети, нито за другаде!

# 217
  • забравих си мисълта...
Люлякови нощи, не бих казала и дума, ако не беше така арогантно коментирала моите постове, ако не беше ни нарекла прасета и последно това за сладкарския отдел, си В ГРУБА ГРЕШКА. Аз съм счетоводителка и нямам нищо общо със сладкарството освен, че ми е хоби. Като казвам хоби, имам предвид правенето на сладкиши, не самото консумиране, a и да искам, не мога, алергична съм към тях, може би и затова ги правя с такова удоволствие. А 90% от сладкишите, които правя аз, са леки и нискокалорични. Няма нищо нездравословно в това, да се консумира по-малко и в умерени количества. Всеки обаче сам може, да реши, да прибави кафява захар или друг подсладител. Също ще е любезно от твоя страна, да не си толкова груба и да се научиш, да уважаваш мнението и на останалите момичета тук, без  да е задължително, да се съгласяваш.
LoisHug теб те познавах до момента като отлична кулинарка и фотограф, но сега и като невероятен дипломат. Моите комплименти за финия ти маниер.
ТокачкаHug du bist mir eine Wink. Bussi
МариетаHug на мен заглавието ми допада и аз смятам, че го разбрах добре. Ето и нещо по темата от мен.

# 218
Венета, тя имаше предвид, че замърсяваме природата, затова сме прасета! Поне аз така разбрах и да, съгласна съм с това!  Shocked

# 219
Аз пък не мисля, че посочените две теми от мен трябва да са в диетите.

А който смята, че суровоядството е диета (лишавания, ограничения, броене на калории и тюхкания), на грешен път е.
Споменавате суровата храна, затова правя уточнение.
Не ми е по вкуса да ходя из форума и да пропагандирам суровоядство.

Сега чета дългия пост на Люлякови нощи. За тъпкането помагат разни пречиствания. Ама това е друга тема.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 22:33 от Вери

# 220
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз пък ще предложа на Люлякови нощи да направи друга тема, специално за здравословно хранене и суровоядство. Виждам, че има под ръка много и интересни рецепти, с които може да я запълни. Надявам се, че и други съфорумки ще се включат.

съгласна съм Peace
и аз съм за отделна тема  тук в готварския chef
ще се включа, макар да съм от още учещете се Blush и нямам чак толкова много за споделяне.

# 221
Да, именно - да се храниш здравословно не значи, че си на диета! Напротив, храниш се в пъти по-добре. Simple Smile

# 222
Lois, кое точно ще направи животът скучен? Много интересно? Ако не се яде химия?

Люлякови нощи, мислех темата за приключена, но понеже се обръщаш с въпрос лично към мен, ще отговоря: Запозната съм с вредата от брашното, захарта, пържените храни, рафинираните продукти, месото с неясен произход.... и т.н. Но аз съм човек, явно слабоволев, който е силно изкушен от вкусната храна. Да, обичам торти - шоколадови, сметанени, карамелени, всякакви. Обичам панирани калмари, пица, паста, почти всички френски, холандски, италиански и други сирена. Обичам пушена сьомга. Обичам шоколад. Обичам хубавото вино. Обичам ледени коктейли в летните следобеди....Обичам...май са малко нещата, които не обичам. Да, зная, че са вредни. Но, по дяволите, както е казано - в живота почти всички хубави неща са или забранени, или вредни, или от тях се пълнее  Grinning. И ако да се лиша от всичко това, означава че ще живея сто години, честно казано, наистина ще ми се сторят много дълги тези сто години. Естествено, като казвам че обичам, това съвсем не означава, че прекарвам цял ден, тъпчейки се с тези неща.
Да, ти сигурно ще ми кажеш, че човек може да се храни вкусно и да не се лишава от удоволствия, като все пак използва полезни продукти. За съжаление обаче, за повечето от нас, тези продукти са лукс, и аз не виждам особена полза ако ги употребявам в 5% от храната си....Би ми се искало, но на този етап не ми е възможно да използвам само кокосово масло, сурово какао, киноа, меласа и подобни на тях. Лично за себе си съм възприела да предпочитам зеленчуци и плодове от градината си, или от градините на съседите, яйца и мляко пак от тях, и така нататък. И съм против диетите като такива, и съм съгласна, че не са здравословни. Но не можем да отречем, че всеки индивид има нужда от различни хранителни вещества и др. подобни, в зависимост от неговите лични особености, нали? Примерно аз имам проблем с щитовидната жлеза, и приемът на йод не ми е особено препоръчителен  Simple Smile

Само, че аз не се занимавам с фотография и съм твърде заета да снимам, свалям и качвам снимки, та използвам готови, поне за сега. Така че, надявам се не се изисква сега да юрна да си купувам посуда и да правя кулинарни блогове.Защото ако това е изричното искане на всички, аз няма да мога да пиша тук.
Аз съм единствената,която не слага лични снимки, така че, мисля може да се преглътне.
Всички слагат снимка и някои и рецепта. Коментари и разсъждения има и в другата тема, има цели страници в които само се обсъжда без да има снимки. Какъв е проблемът? Аз лично имам само няколко поста без рецепта и снимка.

Всъщност, думите ми не бяха насочени към това, че използваш снимки от нета, а към това да поясня първоначалния замисъл на темата.  И да ви възпра от по-нататъшни разправии. А, и кулинарните блогове вече са прекалено много, по мое мнение  Joy
За принтовете? ще се радвам да ти ги дам  Simple Smile

# 223
Нашата вечеря: айсбергова салатка с маслинки, мързеливи чушки бюрек "Албена" по рецепта от форума, и пълнени гъбки със спанак и кашкавал, импровизация на рецепта на Таннита:

# 224
  • забравих си мисълта...
Доматена супа

Общи условия

Активация на акаунт