Снимай, покажи - light

  • 80 984
  • 520
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 6 788
Ето малко снимки, че само спамя иначе. Mr. Green
Днешния обяд - тиквички огретен по рецепта на Аелис, пълнозърнесто хлебче и 1 домат. За десерт малко течен шоколад, но не домашен - доизразходвам един купешки. Simple Smile


Напитка по рецептата на Люлякови нощи - Манго Ласи - страхотна стана, много приятен вкус.  Peace


Вечерята: сьомга на фурна, гарнитура тиквички и моркови (пак по идея на някой newsm78), бърза салатка - зелении, царевица,домат.

# 301
  • Мнения: 1 777
Люлякови нощи в нашето градче имаме месарски магазин и ще купя от там език.Благодаря ти!!
Аз забърках закваската за бозата и се надявам да стане ,за да може в понеделник сутрин децата да си пийнат хубава бозичка. Simple Smile

# 302
  • Мнения: 483
Ясно, и аз знам за това пиле на сол от много време и не съм се осмелявала да го направя.
Това е в менюто за следващата седмица Hug

И последно от мен, че пак прекалих:


СУРОВА ХАЛВА
суров сусамов тахан
мед
малко ванилия

Това е!
Правите си го на вкус.
Може да се яде така както е кремообразно.
Може и да се сложи във фризера и да се нареже на хапки като стегне малко.
Или да се използват формички разни.

Безумно разкошен вкус Grinning

Лурдес, хубава вечеря Heart Eyes. Много се радвам, че ти е харесало Манго Ласи-то.
Това е любимата напитка на мъжът ми.

# 303
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
О, Lois, върна ме в детството с тази рецепта. Мама правеше такова пиле и ни бе много вкусно - разбира се без розмарин и салвия, не се използваха още по онова време.

Момичета, не успях да намеря схемата за пречистването със сока от цвекло, но информацията от втория линк http://www.dar-center.com/article/?article=669 , който даде една от вас,   много се доближава до това, което правихме ние. Понеже питах съпруга ми дали си спомня точния режим и пропорции, той препоръча да информирам, че като цяло не се почувства по-добре след процедурите. При него нямаше изхвърляне на камъчета и т. наречения"шлак".  Чувстваше се отпаднал и беше много блед. Всъщност пречестване на кръвта не е точно казано, защото целта бе да се пречисти черния дроб, който  бе уголемен.  Така че такива драстични промени не бива да се предприемат без обстойни прегледи и на доверие. Аз започнах с него от солидарност, но издържах само първия ден. Вкусът на сока от сурово цвекло обаче ми е неприятен и  до днес.

Аз никога се съм пазила диети, но около 9 месеца съм се хранила разделно и се чувствах чудесно. Приела съм тези принципи на хранене като основни, макар и да не ги спазвам съвсем стриктно, и те са в основата на моя начин на хранене.

И сега , за да съм съвсем по темата, ви предлагам моя начин на приготвяне на популярната салата "Табулле"



около 300гр. кус-кус или булгур, 2 домата, 1 краставица, 1 връзка магданоз, шепа рукола, 1 лимон, 1-2 скилидки чесън, зехтин, черен пипер и смлени (по желание запечени) орехи. Много е вкусно - руколата, орехите и черният пипер придават чудесен привкус!
Доматите и краставицата  нарязвам на малки кубчета, сварявам кус-кус-а и приготвям дресинг от сока на лимона, пресования чесън, зехтин и малко сол. Смесвам продуктите, овкусявам,  поръсвам с черен пипер и орехи.

Люлякови нощи, езикът изглежда умопомрачително! Peace И халвата ти е изкушаваща, бива ли по това време такива неща?! ooooh!

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 16:44 от Гуинет

# 304
  • Мнения: 483
Люлякови нощи в нашето градче имаме месарски магазин и ще купя от там език.Благодаря ти!!
Аз забърках закваската за бозата и се надявам да стане ,за да може в понеделник сутрин децата да си пийнат хубава бозичка. Simple Smile



Браво! Сподели после как е станало и особено за бозата.
Аз ще се пробвам с бозата пак скоро, само внимавай, че някой път става по-бързо и може да спре процесът. Ако спре "кипенето" трябва наново да почваш. А и бозата, опитвай я от време на време и като ти се стори правилна на вкус слагаш в хладилникът.
Аз направих грешка, че я държах на топло 2 дни Embarassed без да се сетя да я опитвам, ама така се трупа опит hahaha
Сподели, че твоята ще стане първа.
Успех Flutter


Гуинет, аз пък съм хвърлила око да правя такава салатка като твоята. Само, че бих сложила сурови орехи. Просто сърце не ми дава да ги пека.И тъй като не харесвам бялото брашно(кус кус) ще използвам киноа.
Май менюто понеделник другата седмица, ще е пиле на сол и твоята салата, но с киноа. Мерси!

Иначе за пречистването аз го знам, със зехтинът и лимонът.
Много хора го правят, но първо задължително трябва да се направи почистване на дебелото черво и отделителната система, паразити и т.н.
Също така много хора го повтарят многократно, докато започне добре да прочисти.
До колкото разбрах обаче (от един човек, който много уважавам), че всъщност това не пречиства черният дроб.

Най-добрият начин за пречистване е да спрем консумацията на химия, хормони и т.н. Зехтин при всяко ядене, въобще добри мазнини.
И взимането на ГОРЧИВКА преди всяко ядене (трябва да  се започне бавно).
Най-добре е да се стимулира тялото само да работи.
Сега нямам време много да обясня, но това е отвара от горчиви билки, която стимулира работата на стомаха и отделителната система, пречиства черният дроб.
Аз си купих скоро (още се мотам) и смятам да започна да я взимам скоро.
Взима се по мъничко преди всяко ядене.
Не е за деца под 12г и трябва да се пие МНОГО ВОДА (около 3л на ден)!
Защото пречиства черният дроб.
Подобряват храносмилането, абсорбирането, превантивна мярка са за камъни в жлъчката, баланс на хормоните, спомага за отслабване и акне (което е знак за натоварен черен дроб), и дава обща енергия.
Трябва да се внимава, защото има горчивки които имат билки-лаксативи казваха се мърр и сенна или нещо такова, не знам как биха се превели на български.

Горчивката се препоръчва за всички хора над 40г, а за тези които искат просто да я използват за пречистване 2-3 пъти седмично.
За тези с лошо храносмилане дори под 40г пак преди всяко ядене.
Ще ви кажа как работи като я започна, аз имам ужасен проблем с храносмилането.

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 00:37 от Люлякови нощи

# 305
  • DE
  • Мнения: 971
Люлякови нощи в нашето градче имаме месарски магазин и ще купя от там език.Благодаря ти!!
Аз забърках закваската за бозата и се надявам да стане ,за да може в понеделник сутрин децата да си пийнат хубава бозичка. Simple Smile



Pety, бързо да ми пуснеш линк за тази боза Hug
Аз уж чета, но май неЩо съм пропуснала !
Lois, пилето изглежда страхотно !
Запича ли се добре като е в сол? Аз съм правила цяла риба "облечена" със сол, но е е повече задушена,  от колкото печена !

# 306
  • Мнения: 1 777
Maце ето  http://www.blizodobebeto.com/2008/06/19/boza/ ,Люлякови нощи беше пуснала линк в началото на темата. Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 02:24 от Pety

# 307
  • DE
  • Мнения: 971
Pety, сърдечно благодаря !!!
Изглежда се приготвя и много лесно !
Моля те сподели за крайния резултат Hug

# 308
  • Мнения: 774
Добро неделно утро, момичета!

Неделната закуска:мъфини с 50/50 пълнозърнесто брашно и сирене по интерпретация на рецептата на Петя за солен кекс:



А това беше моята част от закуската: 2 мъфинчета, ягодки, пълномаслено мляко с нес и водичка  Rolling Eyes.




Приятен слънчев и усмихнат неделен ден пожелавам!  Grinning

# 309
  • Мнения: 1 117
Lois, пилето изглежда страхотно !
Запича ли се добре като е в сол? Аз съм правила цяла риба "облечена" със сол, но е е повече задушена,  от колкото печена !

маце, пилето не се завива със солта, само в тавата се разстила един пласт. То се пече "голо", така да се каже  Grinning

# 310
  • София
  • Мнения: 2 102
Относно пилетата DUC, аз доколкото разбрах
ги хранят само с царевица, от това идва раз-
личният им вкус. Моите притеснения са, че
както знаем напоследък царевицата е доста
модифицирана. Затова досега не съм купувала
от тези пилета.
Вие каква информация имате за тях?

# 311
  • Мнения: 1 849
Да допълня за Суровата халва от Люлякови нощи, че може да се добави сурово какао или сурови ядки на парченца или смлени  Simple Smile

# 312
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
салата от жито, киноа и елда със сушени плодове



ако беше само за мен можех да я направя с кълнове, но мътъ ми не ги яде  Confused

# 313
  • Изомрудения остров
  • Мнения: 107
asyalein може ли рецептата точно днес си купих киноа и елда а не знам как се готвят  Rolling Eyes

# 314
  • Мнения: 7 643
Люлякови нощи    bouquet
по твоята рецепта  сложих кимион на супата от червена леща днес-стана божествена -като се замисля-почти не го ползвам кимиона  newsm78

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 23:58 от Mamagemelar

Общи условия

Активация на акаунт