Снимай, покажи - light

  • 81 007
  • 520
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 483


Ето една безкрайно елементарна, но много вкусна и полезна салата.

САЛАТА ОТ СПАНАК
малки крехки листенца (тук има целогодишно, не знам как е в БГ)
Дресинг от зехтин, лимон, сол, настърган на ситно ренде чесън.

# 286
  • Мнения: 107
asyalein ми напомни, за още един въпрос на Токачка, който искам да обсъдя от моя гледна точка - аз много обичах да ям диня, сирене и хляб  Joy /не ми се смейте/, след време спрях хляба в комбинацията, а сега вече ям само диня. Стана постепенно, но наистина се наяждам. Знам, че е хубаво динята и пъпеша да се ядат абсолютно самостоятелно. Бобената чорбица също много я обичам, но бих я хапнала без пържолката. Пържолките сега съм ги оставила за по-късно защото са Петрови пости. Плодовете ги ям на гладно и никога за десерт.  

Сега усещам мириса, който идва от фурната ни на пълнените тиквички,  Embarassed грозни снимки, от които съм дала по-напред. Може снимката да не ми се получи, но мириса им е страхотен. С мъжо се назландисваме кой да прави салатата. Това ще е вечерята. През деня той е изцяло гладен, защото не му се ядеше лещата от вчера, а той като не я щя, аз си останах на плодове. Сега ще има угощение.  Laughing

# 287
  • Мнения: 483


ПЛОДОВ СЛАДОЛЕД
1 банан
1 манго
малко мед и стевия
една лъжица кокосово олио(нерафинирано), ако можете да си купите едно бурканче ще издържи за доста дози.
 
По избор може да сложите някакъв друг плод.
Аз слагам към тази основа понякога: череши, ягоди, спанак, цвекло, праскови...каквото имам.

Или да направите 2-3 вида и да го сложите на редове.

Децата ми се утрепват за такива.

Също така може да направите билкови. Например чай от лайка с много лимон и мед. Зелен чай.
Може само от диня, киви, пюре от каквито искате плодове и зеленолистни.

# 288
  • Мнения: 483


ЗАМРАЗЕН СУРОВ ГРАХ
Ето една идея за лека закуска. Сипете си в купичка и действайте Mr. Green
Много ми хареса, и най-изненадващо на децата също.

Много богат на вит К, манган, витамин Ц, Б витамини, протеин и какво ли още не...

# 289
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Люлякови нощи, как ядете граха за закуска?
с какво?  Thinking

# 290
  • Мнения: 483
Ами, купувам си замразен суров грах (био) и директно си го хапваме, ей така както си е от пакета Crazy
Аз до съвсем скоро не знаех, че може да се яде суров, а то се оказа съвсем ОК, че и много вкусен.
Синът ми най-обича тази смес, даже сега си хапва точно такава, за това се сетих да го напиша, след като хапна филийка от кафяв ориз с масло де Flutter:
замразени сурови грахчета, моркови и царевица задължително био, заради царевицата. А и по принцип био взимам де Whistling

# 291
  • Мнения: 483


СРЕДИЗЕМНОМОРСКА СУПА ОТ ОРАНЖЕВА ЛЕЩА

Леща (вижте си инструкциите на пакета с колко вода се прави, но да е средно гъсто)
около 2 стебла целина с листата
1 глава лук
моркови поне 2-3 средно големи

сокът от един два лимона
сол
1 чаена лъжица кимион (НЕ ГО ПРОПУСКАЙТЕ!)
зехтин
аз слагам и мъничко чесън и лук на прах по някога

Всичко(без подправките) се слага на слаб огън до пълно увиране.
Пасирате и подправяте.
Бързо и лесно и вкусно и полезно!

# 292
  • Мнения: 483
Люлякови нощи  интересни предложения с този език,мисля да опитам.Какъв език се използва телешки или свински?
Ася asparagus  е аспержи. Simple Smile

Ами, аз вчера направих с телешки, просто стана фантазия.
Явно беше от младо животно, защото не беше голям.
А имам един с размерите на бебе тюлен в камерата и просто не знам какво да го правя, защо го купих тва не знам hahaha
Колко ли време може да издържи сварен език в хладилник със зехтин и подправки? 5-6 дни?

Също много го харесвам направен на винен винен кебап.
Аз бих пробвала с агнешки също, ако можеш да намериш.
Аз тук имам един месарски магазин (частен Shocked, не от гигантските вериги) там продават всякакво месо, доставят директно от локални ферми. Мисля да взема агнешки и да го направя така.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 21:46 от Люлякови нощи

# 293
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Младичкият зелен грах е сладък като мед Simple Smile Майка си къса шушулките  , върви , върши с8и работата и си чопли....и млади бамички яде сурови...аз не мога, нямам навика и устата не ги възприема....Аз до миналата година и плодове не ядях много, да не кажа хич.

Ася - харесва ми противостоянието на сладко и солено...а и да знаеш колко измъчвано да яде дете съм била...толкова погрешни навици за хранене имам втълпени....Вас замярвали ли са ви с пликче домашна баничка , приготвено за училище Simple Smile ...мен - да...защото не исках да го взема и ям...Пък сега ми викат спри да ядеш....


За сварените езици - супер са да и стават за мезе и порция. Аз от бульона си правя фалшива шкембе чорба като смесвам врящият бульон с прясно мляко + солчица, чер пипер,  чесън, ако съм накеф цървам и малко червен пипер в олио за шарка.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 23:37 от Токачка

# 294
  • Мнения: 483
Токачка, много са крехки и сладки грахчетата, да.
Само да добавя и че са много добър източник на фолиева киселина.

Правила ли си мляко от ядки? Силно ти го препоръчвам!
За нас хората с Хашимото е важно да намалим млечните и специално от сурови бадеми млякото е разкошно.
Няма го този вкус на ядката, с накисването вкусът им става много мек и ненатрапчив.

# 295
  • Мнения: 107
Сега чета книга на Лидия Ковачева за гладуването. Даде ми я един приятел, като реши, че съм много подходяща да я прочета. Не знам защо, след като аз не съм по ГЛАДА. Все ми се хапва.
В нея пише точно за това как родителите в стремежа си на всяка цена да нахранят едно дете, му създават грешни навици и му правят лоша услуга, лъжейки го, разказвайки му приказки, карайки го да яде в момент, в който не му се яде, а му се прави нещо друго, карайки го да яде повече от колкото му е необходимо. Децата имали много точен инстинкт колко храна им е необходима, каква храна им е необходима и кога я искат.

# 296
  • Мнения: 483
gergan75, напълно съм съгласна за децата Hug
Оставила съм синът ми тотално да диктува менюто си.
Имаше един период в който само месо искаше Shocked и съвсем мъничко зеленчуци, след това мина на ориз и зеленчуци.
Мина един период на 90% сурови храни. Искам от малък да му стане навик да слуша тялото си. НИКОГА не го карам да си дояжда ако спре да яде. Предлагам и го оставям сам да реши.
Дъщеря ми погрешно я научих, и сега ученето е трудно и бавно. Знае всичко,но си я влече старият начин на хранене. Confused

# 297
  • Мнения: 1 117
мога ли да се наместя между вас с днешната вечеря? За пръв път в живота приготвям Печено пиле на сол - наистина съм приятно изненадана от резултата  Grinning
приема ли се хем за здравословно, хем за диетично? Пилето е Дюк, на всичко отгоре  Wink

# 298
  • Мнения: 483
Lois, недей така. Хвърляш някакви снимки разкошни и бягаш Naughty
Кажи как го направи Tired
Какво е Дюк?

# 299
  • Мнения: 1 117
ух, ама линк не съм ли сложила  Rolling Eyes верно бе. ето рецептата
то съвсем просто нещо  Grinning
А Дюк (DUC)  e  марката, която се опитва да гарантира, че може да се проследи пътят на пилето от яйцето до купувача уж, че са хранени естествено, с чиста храна, бла бла бла, и т.н.  Когато се появиха на пазара, имаха много смешен надпис на опаковката: "Родено и отгледано във Франция"  hahaha. Сега ги раждат и отглеждат в БГ, но наистина като вкус нямат нищо общо с останалите бройлери на пазара. И цената е двойна, съответно ....

Общи условия

Активация на акаунт