Снимай, покажи - light

  • 80 934
  • 520
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: X
Да споделя и аз за просото,че нали преди няколко страници и аз разпитвах за него.Купих си белено,сварих го като кус-кус само с подсолена вода,отцедих и подправих с масло и сирене.Не е лошо,но изстине ли не ми е така вкусно,както като е още топло.Това,което ми остана прибавих в плънката на пълнени пиперки,където предварително бях подготвила ориз+булгур.С добавката на просото стана мноооого вкусно.

Я да ви питам още нещо-как смятате,ако вземете еднакъв вид брашна и други съставки и от тях направите хляб,единият с мая,а другият - със сода бикарб.,кой хляб е по-диетичен?Със содата или с маята,или няма разлика? 

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 10:20 от Анонимен

# 391
  • София
  • Мнения: 3 872
 Lois, грабвам лъжицата веднага. Crazy Обожавам всякакви морски изкушения. Simple Smile
PURE ELIXIR, според мен разлика няма, зависи само от консумираното количество-колкото по-малко, толкова по-диетично. Flutter
Umbria, писах ти на лични. Peace

# 392
  • Мнения: X
И тук да покажа мъфините си по тази рецепта на Лабрекс.
Аз добавих към овесените ядки и трици оризово брашно,стафиди,орехи,лешници,канела и ванилия,за подсладител ползвах мусковадо+мед,олиото замених с краве масло колкото кубче мая.Много ароматни и вкусни се получиха. Peace

# 393
  • Мнения: 463
Гелева - впечатлих се от твоите чушчици с просо и се поразрових ....

Интереснен продукт се оказва просото!
http://gotvach.bg/n7-5250-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE

А етиопците правели хляб наречен инйера...нещо като палачинка.
http://ethiopia.limbo13.com/index.php/making_injera_at_home/


Някой има ли опит с просото, готвите ли го и по други начини, то здравословен и диетичен продукт ли е?

Извинявам се, че се намесвам не съвсем по темата, но съм живяла в Етиопия и инжерата е едно от най-вкусните неща, които съм яла някога. (много обичам въглехидратна храна и може би съм субективна  Blush ) Горещо съветвам да опитате, рецептата в линка е добра. Има леко кисело-стипцив вкус, много приятен.

Поздравления за темата.   bouquet Изключително полезна и иновативна.

# 394
  • Мнения: 180
От мен сладкиш с овесени ядки и ябълки (по ето тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337177.msg9415928#msg9415928 )



Лесен, бърз и вкусен и се харесва и от малки злояди деца (като синът ми и  други злояди приятелчета) и големи незлояди  Mr. Green

Моите промени: отгоре направо ръся канела, мед с лъжицата, стафиди, (орехи ако имам под ръка и не е за деца) и белени ябълки (колкото имам в момента - става и с 1, и с 2, и с 3). Не ги бъркам в отделна купа, за да си спестя малко време и миене на съдове Wink

# 395
  • под дъгата
  • Мнения: 89
Kokonut -ммм,харесва ми,ще се пробва.
Аз предлагам сладки със сусамов тахан и овесени ядки по тази рецепта

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 01:04 от buba_lina

# 396
  • Мнения: 132
Записвам се на бързо в тази тема! Много интересна бих казала. Вече сте стигнали до 27 страници, а аз в четенето до 14-та.  Laughing Поздрави на авторката. Видях много интересни рецепти. Ето дна и от мен:
безглутенови мъфини
и една снимчица

# 397
  • Мнения: 143
Anuck, мъфините изглеждат много добре и ще ги опитам, но ще подменя фруктозата, защото я смятам за вредна. (Малко инфо  тук и тук. )
Kokonut, искам да си взема стафидката от сладкишчето... много апетитно изглежда.
Малка Гара, какво точно е брашното за тези инжера? Звучи интересно.
Lois,  ще споделиш ли, за какво още използаваш галангала? Изхвърлих едно бурканче, защото не можах да примиря аромата му с никаква манджа.

Миди, задушени със семена от копър, лимонова върбинка и малко бяло вино:



# 398
  • Мнения: 5 714
какво точно е брашното за тези инжера? Звучи интересно.
Теф- зърнена безглутенова култура. Както е дадено и в линка по-горе.

# 399
  • София
  • Мнения: 2 671
Крекери с пълнозърнесто брашно и сусам, по рецептата на Ксения:

# 400
  • София
  • Мнения: 2 102
Кафяв ориз с ярешко месо:

За десерт - домашен плодов сладолед:

# 401
  • Мнения: 1 117
Ивира, галангала, както и лимоновата трева, и смления джинджифил ги използвам основно в рецепти тип тайландска кухня. Много хубаво става телешко, нарязано на тънки жулиени, с подобни подправки.

# 402
  • Мнения: 0
показва ми някаква грешка затова ще редактирам само  Grinning

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 22:29 от vaniliika

# 403
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
vaniliika - какво и е лекото на тортата...т.е. здравословното и диетичното? Дай рецепта, за да се ориентирам!

Намаляването можеш да видиш как става в някой от моите постове със снимка - отваряш с цитат и ще видиш какво има в началото на таговете . Гледай как съм поставила width= 300. Тази цифра можеш да я намалиш още, прецени как е най-добре  и не е размазано.

# 404
  • Мнения: 0
аа каква глупост съм направила  Laughing...  извинете,че понеже съм нова.. не съм доизчела темата докрай ..  чак сега видях, че засяга  само здравословните и диетични храни  Embarassed Grinning.. ами изтривам поста,че да не подвеждам тука  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт