Какви имуностимулатори давате на вашите деца?

• 29 072
  • 10
  •   1
Отговори
Какви имуностимулатори давате на вашите деца? В аптечната мрежа се предлагат толкова много видове, че се обърках. Досега съм давала на синът ми Саностол и Есберитокс (разбира се - по препоръка на лекар), но въпреки това - не се спасява от болести в яслата. Имате ли добри отзиви от други имуностимулатори, с които правите профилактика на вашите мъничета?

# 1
Давах, тъй като боледуваше доста, преди да извадим сливиците. Но не помагаха кой знае колко. Давах Бронховаксом по схема 30 дни всеки ден. Саностол са мултивитамини, давам ги понякога и сега. Давах преди и ехинацея с прополис, давам му мед редовно. И продуктите на Аква Сорс също. Но след като извадихме сливиците вече не се налага, не боледува избщо  Simple Smile
Мисля, че каквото и да даваш, боледуването отначало от ясла и градина няма как да се размине.  Confused

# 2
Не давам. Против съм.
Гледам да се храни и живее здравословно, също и да не се изнежва, възможно най-малко дрехи, спане на 17-18 градуса и подобни.

Виж в Здравния подфорум, там има за различните стимулатори ...

# 3
Давала съм Есберитокс, Изопринозин, Рибумонил, Тонзилотрен и още не зная колко химии и "витамини" и до сега (вече почти 10 месеца са на ясла) отърване от болестите няма. Тъкмо си мислех, че вече са свикнали и имахме цял месец ходене и лепнаха шарка, после грип, ангина и т.н. Може би всеки намира за себе си универсален имуностимулант, аз още не съм го намерила за моите деца.

# 4
Боледуването в яслата не можеш да го избегнеш.Детето трябва само да си изгради имунитет.После в градината нещата се оправят.Аз тази година за първи път дадох на сина ми Бронховаксом ,но само 2 месеца по 10т.Имаче съм давала всяка седмица Осцилококцинум профилактично и Имунокинд(него го давах когато ходеше на ясла).Гледай да яде повече плодове и зеленчуци.Но моят син не ги яде и се налага да му давам витамини зимата.

# 5
Момичета, майка съм на 3 деца, последното на 7 години. Казвам ви - не трябва имуностимулатор, а укрепване на защитните функции на носа , гърлото и бронхите. Какво прави стресът с детето? Шокира организма и той минава във фаза на защита - спира най-интензивното делене, защото се нарушава реабсорбцията на калция. Ако му дадете калций - не помага . Той се усвоява толкова, колкото може.

Какво да направим за укрепване на имунната система?

1. Правилен режим на бодърстване и сън.
2. Правилно хранене - витамините от групата В са изключително важни - пълнозърнести храни например, и витамин С - там е ясно, пресните плодове и зеленчуци
3. Детето да знае, че е прието, обичано и т.н., че ходи на ясли, или градина за да стане голямо, умно и силно, а не защото мама работи. Усещането за отсъствие на подкрепа и приемане кара имунитета да пада под морското равнище!
4. Имунокинд 3 пъти дневно - сутрин, след вземане от детско заведение и преди сън - един месец. Укрепва калциевата обмяна, имунитета и психологическата стабилност. Няма странични ефекти и е за деца от нулева възраст.
5л Ако се разболее - инфлуцид по 6 таблетки - като бонбонки се смучат на гладно - много течности и спокойна обстановка.

И най-важно е вашето спокойствие и приемане на детските хреми - колкото по-силно ви притесняват, толкова повече ще ви бъдат на дневен ред.

И накрая - добре е да имате информация, но последната дума задължително трябва да бъде на вашият педиатър!

# 6
Нашия педиатър препоръча Имунокинд! Все пак - ще очаквам да станат чудеса!  Grinning  /успоредно с всички грижи, обич и любов към синът ми!/

# 7
Давах, тъй като боледуваше доста, преди да извадим сливиците. Но не помагаха кой знае колко. Давах Бронховаксом по схема 30 дни всеки ден. Саностол са мултивитамини, давам ги понякога и сега. Давах преди и ехинацея с прополис, давам му мед редовно. И продуктите на Аква Сорс също. Но след като извадихме сливиците вече не се налага, не боледува избщо  Simple Smile
Мисля, че каквото и да даваш, боледуването отначало от ясла и градина няма как да се размине.  Confused

Бронховаксома на нас ни помогна, сега вече в у-щна възраст нямаме проблеми.

# 8
  • Припят, Украйна
Давам на дъщеря ми, която е на 3 г. и половина, рибено масло и мултивитаминен комплекс ежедневно през цялата година (не само когато е болна). Ефектът е отличен - практически съм забравил какво е да е болна, а с майка й трудно й насмогваме на енергията. Simple Smile

# 9
И аз не давам. Против съм. Децата ми боледуват рядко благодарение на здравословната храна и гледането у дома до 3 годишна възраст. Синът ми беше често с хрема, но като му спрях млякото и млечните продукти вече нямаме този проблем.

# 10
Против съм даването на имуностимуланти.

Общи условия

Активация на акаунт