СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 757
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Кришка, аз съм давала на Свилен готвено и с домат, и с чушка. Имам замразени чушки във фризера, готвих и тиквичка, моркови-бг са. Лук слагам във всичко и магданоз също.Гербер имат едно зеленчуково доматено пюре с ориз, домати и целина.
Другата седмица - мисия сирене, после ще му добавя последователно зелен боб и грах.

Лелее,докато се напиша и 13 нови отговора.

Леле, туй мойто спи от 11...Тая нощ пак ще откача...
>Леле как ти завиждам!!!Мойто диване спи по 40 минути вече
Хехе, Елица по 20 мин 3 пъти дневно....  Tired
И Свилен тъй като Еличка  Whistling
Преди малко ме видя,че си свалих сутиена-рееев, докато не се насмука,не млъкна  Heart Eyes Избива му горен десен резец, така му се е сцепил венеца, че очаквам кръв да рукне.Милото,как мрънкааа и страдаа

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 15:07 от Atrakcia

# 646
  • sofia
Мерси за идеите!  Hug Мойто, много ясно стана, яде си приготвеното от мен и се омаза адски...Аз пък, да се изфукам, вече мачкам само с вилица и давам. Бях се психясала с това задавяне, за това, отрано започнах да давам по- едро и...стана работата!
П.П.
Не завиждайте за дългия сън. После ще ми го изкара през носа...
П.П.2
Добре ли съм членувала на линийката с канапето? Да ни ми съ смей някой вънкъшен... hahaha

# 647
От Рая трябва да се изкажат за членЪТ..
Аз също почнах да мачкам само с вилица и давам или пасирам, колкото да няма съвсем едри парчета, че ми е обеца на ухото, с Коко до годината пасирах гладко, като вода ставаше, без грам гранулка.

# 648
Аз съм от Ада, ама ще се изкажа, ако ми позволите Wink : "Искам да превърна животА си в канапе" - "животА" е допълнение (в случая пряко), а не подлог, следователно - непълен член Wink Иска ти се да е пълен, ама... нЕма Wink

# 649
Не мога да не се похваля. В неделя Борис за пръв път мръдна колянце след ръчичка (пропълзя с една дума) . Бяхме в свекърва ми на гости. Той от няколко дни тренираше позата само, да стои на колене и ръчички, но така и не помръдваше. В неделя, на гостито, свекър ми реши да го пробва с една опаковка от бискивтки. Човека на пода, свекър ми пред него шумоли и то се помести човечето.
После няколко дни не искаше и да чуе. Застава си в поза за пълзене, но ако иска да се предвижи се тръшка по корем и започва странично претълкаване, докато стигне до целта. Днес вече е като хлебарка. Simple Smile
Такава скорост развива, че чак се чудя как успява!
За обяснение на възторга ми, искам да спомена, че Пламен никога не е пълзял. От легнало положение, в седнало и много късно помръдна да се опита да се изправи. Щом се изправи сам, на следващата седмиаца проходи...
Та за това сега толкова се радвам на "хлебарко"! Simple Smile

# 650
  • До хладилника, който обичам
За членовете - замествайте думата, която се членува, с "той" или "него" - това е почти 100% безгрешен метод Simple Smile

Искам да превърна той/него в канапе - него (да превърна той просто не става) - значи животА.

уиш, завиждам. Искам Ръкавичка да пролази полека, не само да се сурка по дупе и да квичи. Но не искам да прохожда още, мерси. Поне до година и 1-2 месеца да си лази само.

# 651
  • София
И Никола много бързо задобря в лазенето. Доскоро само се влачеше по корем, а сега не мож го удържи човек Grinning

Към безмлечните слагам АМ и пресен пасиран бабан-яде та се къса,много ми е вкусно и на мен Simple Smile
Това ще взема и аз да го пробвам. Досега само готови пюрета добавях.

# 652
Честити празници на всички от вчера, не съм влизала !

За домашни рецепти черпя от тук: Рецепти за … 72;ши Макар че ние ядем само 3 зеленчука и 4 плода.
"основните" зеленчуци за всяко пюре не можем да ядем- за ориз и картоф иде реч. Та за сега сме на плодови. С банан и домата ще изчакваме след годинката. Червената чушка ще я предложа като излезе на есен.

По въпроса с пиявиците не мога да кажа че Явор е залепен. Ходя си навсякъде из апартамента, но аз лично го отдавам на това, че много малко сме се кърмили, може би 5-6 месеца след това ядеше само изцедена кърма до 8мия, когато прекъснахме.
И ние сме от ставащите в 6 ч. сутринта. Всяка сутрин е като часовник. Дано Б2 се метне на майка си паспаланата и да спи много.

Всички бисквити за деца, които съм срещала имат или сухо мляко, или захар, или царевично нишесте. Все неща, които не ядем.
Джънк фууд мисля да не предлагам скоро. Ще прескочим солетките, чипсовете и снаксовете, както и зрънчото. Мисля и шоколада след време да го избягваме. Имам позната която успешно се справи с тази цел и детето и е вече на 2 години и не е хапвало шоколад, няма и желание Peace

П.с. И за капак като бяхме в София, ММ реши да си спомни,че и той както и аз, при прекаляване с млечни храни се обрива яко. Тъй че според лекарката няма шанс Б2 да няма АБКМ...

# 653
  • sofia
Благодарско! Корекцията е извършена. Много са ми мътни, това членовете...

# 654
  • София
Арчита ще ти го разкажа  Wink
Соник - разсъждавам си...Проблема доколкото разбирам е за държавните служители, но покрай тях ще изгорят и други..200 дена неизползван отпуск са си 10 месеца грубо...ми то повечето служители трябва да излязат в отпуск, кой ще ни обслужва тогава...Какъв е избора, като няма да ги изплащат?!И като няма шанс, да си ги ползват?...То принципно, вече имаше рестрикция за изплащането на отпуската и задължиха работодателите да пускат служителите си в рамките на годината, ако има остатък да се изполвза в първото тримесечие на новата година...Да, ама не...Та затова си мисля, че може би ще има крайни мерки...пък дано не съм права...

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 16:38 от EmiR

# 655
 Привет! Гласувах с 2-3 пъти АМ. Общо има 5 хранения за деня – първото и последното са само АМ. На обяд 200гр.пюре и след обяд каша или плодово пюре. За вечеря каквото му дам +100мл. АМ. Даже напоследък не си дояжда АМ (180мл.). Мисля си, че е от биберона. Сигурно му е малък вече и трябва да взема 3 номер.
  Да се похваля имаме си зъб  Grinning  Обувки до сега не съм купувала. Имахме си доста подарени. Даже едните са му малки вече, а не ги е обул нито веднъж. Но и аз като взема майчинството ще му купя някакви по-затворени сандалки, че да щрапа навън. И каишка по възможност, че оставам без кръст. Ама аз съм се изхитрила и го водя за ръце по пейките, за да не се навеждам толкоз  Mr. Green
  Турихме си климатик ( че се изплаших от жегата ), а то само дето сняг не е заваляло още  ooooh!
  Надявам се отпуската да не ми изгори макар, че нищо лошо не може да ме изненада в тази държава и при това управление вече!
  Хайде чао за сега от мен и хубава петъчна вечер  Heart Eyes

# 656
Към Бебе6ондел: и на Ина не бях давала шоколад до към 3-годишна възраст. Но бабите и дядовците не си поплюваха - "ми нека да си опита де, какво ще й стане от мъничко"... у нас обикновено няма шоколади, а ако има, то е защото сме имали гости те са й доннесли. Тя яде сега шоколад, ама ако има, ако й дадеш, ако й го отвориш - не се сеща сама. Но и аз, и баща й сме така. Е, той по-честичко се сеща, аз не баш никога, ама... почти никога Wink

# 657
Към Бебе6ондел: и на Ина не бях давала шоколад до към 3-годишна възраст. Но бабите и дядовците не си поплюваха - "ми нека да си опита де, какво ще й стане от мъничко"... у нас обикновено няма шоколади, а ако има, то е защото сме имали гости те са й доннесли. Тя яде сега шоколад, ама ако има, ако й дадеш, ако й го отвориш - не се сеща сама. Но и аз, и баща й сме така. Е, той по-честичко се сеща, аз не баш никога, ама... почти никога Wink
Нашите баби са под строй. До скоро ми мрънкаха за брашняна кашичка  Crazy ама ми писна и прекратих монолога. Единствено свеки е способна на своеволия, но сега вече е далеч и се виждаме 1-2 пъти годишно с нея и Явор е винаги под зоркия ми поглед, сам на нея абсурд да го оставя...

# 658
 Peace "с нея и Явор е винаги под зоркия ми поглед, сам на нея абсурд да го оставя..." Бебешондел и аз съм така Hug
Ние днес бяхме на консултация , високи сме 78 см. и тежим 9.700кг, педи каза че върви височък  като татко си , че аз съм лев и петдесет  Laughing и така , каза че не са му възпалени венците , ама от снощи само пропищява и сега на обяд е пак така дали това са зъбки Thinking не знам  знам само че е толкова кисел от няколко дни  newsm78 и така .
нашият режим е сутрин ставане към 8ч хапване на АМ, на обяд в 12.30ч ядене каквото съм му сготвила днес беше например каша от пиле , към 5.30 ч когато стане от  следобеден сън кремче каквото има около 250гр и вечер след къпане към 9.30 пак АМ, иначе в промеждутъците му давам солетки или бисквити и така Hug
връщам се да ви чета по щателно  bouquet

# 659
Хихи, то и аз шоколад дадох на Зоя към 2-та годинка, ама сега съм доста през просото с Лора Whistling Предполагам кака й рано ще я захрани с какви ли не боклуци. Ето преди няколко дни яде шоколадови бисквити и гледам по едно време дребното дъвче нещо, а то се почерпило от падналите по-едри трохи и парченца по килима Mr. Green
Иначе додох вече и домат и червена пиперка и на пюре и на готвена супа. Смятам тези дни агнешко да дам, свинско по- нататък, риба и шунковите пюрета. И кисело мляко не съм още. Днес яде грах с моркови и картофи, това й готвих, ама граха беше на половина на другите зеленчуци, но не беля аз ни грах, ни домати или пиперки, та дори и череши. Яде ги и така Whistling

Общи условия

Активация на акаунт