СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 466
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Дайте, моля ви, идея какво да си правя 2 мезмлечни каши на Хипп - елда и оризова.
Бебешки бисквити (без яйца)
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. готова каша (сухо вещество) - оризова с банан или др.
3 с. л. олио
студена вода
Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса.
В купа сложете брашното и бебешката каша, добавете постепенно олиото и с разбъркване започнете да добавяте по малко вода. За начало сложете 1/4 ч.ч. и сипвайте по малко, докато тестото се офори на топка и започне да се отделя от стените на купата. Разточете го до дебелината на бисквита и изрежете формички по ваш избор.
Пече се върху ненамазана хартия за печене (предполагам, че става и на тавичка) за 10 - 12 мин. или докато придобият златист цвят. Бисквитките се съхраняват в добре затворен съд.

# 691
И аз давам обикновен си ориз, дето ние ядем. Сега му правих фрикасе - хареса го  Peace

Незнаех че с кашите може да се прави нещо ... бисквити например  newsm78

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 13:33 от ivilda

# 692
Аз пък пера всичко с бебешки прах. Joy
Какъв ориз ползвате за бебетата. Аз по принцип си вземам бланширан, че по-бързо става.

И ние перем всичко с бебешки прах-Шуркеър. ММ е с алергия към домашен прах и всичко друго му е силно като аромат.

Утре ще ходим на еднодневна екскурзия до Боровец- ей така на разходка  Crazy Много ми е дожаляло до планина и няма как ММ ще угажда  Joy

# 693
        Здравейте Мами!
     Отдавна не съм писала, не мога да се доредя до компютъра от таткото!? А и Ванко ме е "обсебил" с любов и толкова нови неща- вече се изправяме, сутрин ме буди с най-щастливото детско личице, което наднича над леглото, казваме мама, опитва се да ходи и много, много усмивки... Днес за пръв път ще хапва кюфтета със сос, чакам го да се събуди и да опита манджата на мама.
 Съседите отгоре вдигат невъобразим шум, правят ремонт, но Ванко си спи сладко и нехае за нищо.
Готвя му с обикновен ориз, може и да го сменя с бланширан. За разликата във възраста- според мен 5 години е добра, а ревност сигурно има. тОЗИ МЕСЕЦ НЕ СМЕ НАДДАЛИ и това ме притеснява. Педиатърката го обясни с жегите и много подвижност. Как се движите вие с килограмите?

# 694
ivilda, аз съм родена в Чипровци и ми е толкова мило,когато видях, че и ти пишеш от там. Израснала съм в Монтана, но всички ваканции съм преживявала в този чуден край! Извинявам се за лирическото отклонение , но така го чувствам!

# 695
Качих малко снимки, че не съм качвала от зимата, на някой ако му се гледа.
http://septemvri2009.snimka.bg/baby/ivajla-na-mama-gaci.427714.19378711

# 696
Ауу, Гаци,какви красиви очи има таз Ивайла  Flutter Много е сладка Simple Smile

# 697
Гаци: много е сладка дребната Heart Eyes Ама не само очи, ами и какви миглиии Crazy

Моето диване се научи да изкачва двете ни стъпала в дневната и сега само с това се занимава, чак писка от кеф като се качи на горното ниво, където ми е кухненската част и не я пускам. Че и цветя имам, къде да ги дяна? Изкарах едно вън, пресадих го и гледам, че ще мре та сега ме е страх да местя тези да не им стане и на тях нещо. Rolling Eyes

# 698
  • sofia
Много е хубава снахичката! Добре я гледате, виждам! Преди по-приличаше на тебе, ама сега мяза досущ на свата! Петко е усвоил нов адет. Дремва си кротко в люлката той, по едно време, добре, че погледнах, надигнал се и се опитва да слезе надолу с главата...И там няма да мога да го оставям...Инъче, както препатилите от вас споделиха, от няколко дена не пада, като талпа, а присяда. Явно след няколко цицини се научи.

# 699
  • До хладилника, който обичам
Пера с 'човешки' прах отдааавна. Човешкият гледам да е по-био, ама не държа непременно, няма проблем.
Давам прост ориз.
Резервирах си море.
Да.

# 700
И къде море, Бу, какво море, с 2 деца ли, кога?....

# 701
  • Варна
Здравейте,
Не пиша често, че сме постоянно в движение...само да се отчетем от вчерашната консултация- 9750 и 73см...Само 200 гр е наддала, веднага се скарах на татко и ,Че в Румъния не я е хранил добре, последните 2 седмици... hahaha А той взе да се оправдава с жегите... Joy
Хайде Бу, морето изтина докато се наканите... Laughing
Атракция, какво му е на морето като си с 2 деца, купона е по-весел... hahaha Аз с 3 ходих няколко дена подред на плаж, веселба голяма...Гледаха ме хората  и цъкаха, колко съм оправна... bowuu
Ето снимки от Румъния, бях обещала преди време:

http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=31474650&id=1257163557

Пера аз с бебешкия прах на Медикс, не е лош...
За другите теми - друг път... Wink

# 702
Привет и от мен  bouquet
Все още имам от праха на Саното, та се чудя като свърша с какво ще почвам  newsm78, най-вероянто с човешки. Ориз давам какъвто отворен има в момента.
Бу браво ! Остава само да кажеш кога ще идваш, може да спретнем някоя среща!
Гаци много сладка госпожица  Heart Eyes
А ето малко снимки и от нас. http://septemvri2009.snimka.bg/baby/sophi-na-bibo4e.439117.19379427

# 703
  • До хладилника, който обичам
И къде море, Бу, какво море, с 2 деца ли, кога?....

Приморско, средата на юли, с две деца, няма как...
Много тънка мара - бунгало (леко соц, но нямам проблем) за 6 нощувки със закуска - 100 лева... не можах да повярвам и резервирах веднага Mr. Green

Остава само да кажеш кога ще идваш, може да спретнем някоя среща!
Втората четвърт на юли уж, ама тая година към Варна се съмнявам да прескочим. Миналата почивахме на св. Влас и беше някак по-близо Laughing

# 704
Софи много красива, Бибоче, а Ирина Лучия с тия сини очи  Heart Eyes Елеста, моя Божидар вечно парви физиономии като Стефи, няма една нормална снимка  Laughing

Перфектно, Бу  Peace Ми много евтинко ми се види, толкова да са паднали цените Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт