СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 481
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • София
ar4ita При твоите проблеми с раждането...и "информираната" намеса на лекарите е било трудно да кърмиш...така че с второто живот и здраве ще успееш...

# 616
Ти не се обаждай за проблеми с раждането...Че настръхвам като се сетя за Кати...

# 617
  • София
Обувки още не съм купувала, щото още не се опитва да ходи. Вкъщи щрапа бос, навън е предимно в количката или го държа в мен. И аз мисля да ги купя чак като проходи, преди това си е малко пари на вятъра май.

Днес ме остави да спя до 9, това си е прецедент Party

Гласувах с 3-4 приема на АМ.

Само като ви чета как си кърмите бебчетата и така ви завиждам...Иде ми да си родя второ и да си го кърмя,кърмя..... newsm62
И аз съм така, ама все се успокоявам, че с второто ще имам по-голям успех.

# 618
Снощи баткото ни се прибра от вилата. Беше за две седмици там на чист въздух, планина и море. Бях притеснена, че ще настане пак предишната лудница, но децата явно са се затъжили едно за друго и цяла сутрин си играят без звук да се чува от тяхната стая...

Confused Отново ме мори дилемата за събирането им в една стая. Няма как да се научат да спят заедно, докато аз не ги събера, но ми писна ту да се убеждавам, ту да се разубеждавам. Сума ти майки има, които са събрали децата си в една стая още от 2-3ти месец и кават, че няма проблем, но в същото време снощи заспиването на Пламен си беше кошмар. Борко легна и заспа още в 21:00, а Пламен до 23:00 обикаля, пи вода, пиша, мрънка, рева, искаше приказка, гушкане ... Опитвам се да си представя ако Борис беше в стаята в това време ... Уфффффф

# 619
  • sofia
Навън е екста. Изглежда мрачно, но не е студено. Цялата детска площадка си беше за Петко! За обувките, май Емир беше писала, че не е добре да са сандали. Логиката е много добра! hahaha
Бу, както МамаТ е писала, по два-три приема на АМ, понякога и КМ със плодово пюре, или бисквитки.
Една мила мама ми прати антивирусна, мерси!   bouquetКомпа ми, обаче е за док...А нито имам мъни, нито ми се стои без нет...Баси цикленето и чудото. Половин час, докато отвори форума...За това днес няма да излизам от него...

# 620
Здравейте,
гласувах с втора опция, през деня цицата е само за приспиване, но вечер сукането е безкрайно, във връзка с това имам въпрос към кърмещите майчета, кога смятате да почвате да отбивате бебоците и по какъв начин, имам една приятелка нейното е вече на година и половина и е голяма мъка с това отбиване?
Ние също не можем да стоим сами,максимум 5-10 мин. в кошарата затрупана с играчки и като се усети че ме няма изправя се в кошарата и почва да плаче. Онзи ден се къпах с нея в банята, сложена на столчето си за хранене и голям кеф и беше.
Аз обувки за прохождане на съм купила още, но смятам тези дни да купя, че вече много иска да върви. Моля за предложения от по опитните мами.

# 621
За анкетата-гласувах с втората опция. Кърмим се денонощно, имаме уж три хранения с твърда храна от порядъка на 100 гр.-закуска от попара или кисело мляко с бисквити, обяд от зеленчуково или месно-зеленчуково пюре и следобедна закуска от плодово пюре с овесени ядки.
По въпроса с отбиването-струва ми се, че няма да е скоро. Той е залепен като кърлежче за мен. Надявам се с времето сам да се откаже. За сега нямам намерение да се връщам на работа на есен и кърменето е един от аргументите ми. WinkПосле до пенсия все работа ме чака!
Цитат
Само като ви чета как си кърмите бебчетата и така ви завиждам...Иде ми да си родя второ и да си го кърмя,кърмя.....

И аз съм така, ама все се успокоявам, че с второто ще имам по-голям успех.

Да, с второто човек е по-мотивиран, а и вече си има изградени теории как да се справи с грешките, допуснати предния път.

# 622
Нещо се пресетих-нали приеха сега за отпуските-неизползваната гори.Това важи ли и за тази,която е натрупана по време на бременност/майчинство?

Такава супа направих - не е истина - скъса ми се плика с фидето, стаха яхния с фиде  ooooh!

Свил обувки няма, ма те за кво са му, като само се дзупа и го нося Simple Smile В проходилката пердаши по чорапи, но той и там не се заседява.

# 623
  • София
Нещо се пресетих-нали приеха сега за отпуските-неизползваната гори.Това важи ли и за тази,която е натрупана по време на бременност/майчинство?
Не знам за майчинството, ама аз имам 10 дена и от миналата година, които не ми ги дадоха преди да излизам по майчинство, сега какво, не  стига, че тогава ме накараха да ходя на работа с големия корем, а няма и да ми ги платят ли?  #Cussing out

# 624
гласувах с втора опция, през деня цицата е само за приспиване, но вечер сукането е безкрайно, във връзка с това имам въпрос към кърмещите майчета, кога смятате да почвате да отбивате бебоците и по какъв начин, имам една приятелка нейното е вече на година и половина и е голяма мъка с това отбиване?
Защо да започаме? ще се кърмим докато иска и така 1, 2, 3, 4 ...години Joy Joy
Обувки за фаца има, навън и у нас боса я държа, рано й е още за обувки за ходене. Wink

# 625
Далеч съм аз от започването на отбиването  Whistling

Аз питам за отпуската, щото имам над 100дни, та да съм подготвена психически Simple Smile

# 626
  • sofia
А стига, бе! Ще ни цакат с отпуските ли! И аз миналата година не съм ползвала и ден от отпуската. Така де, накараха ме, да се чувствам виновна с бременността си, че прецаквам фирмата. Опъвах до 7-мия месец, когато си взех болничен... #Cussing out

# 627
  • До хладилника, който обичам
Защо да започаме? ще се кърмим докато иска и така 1, 2, 3, 4 ...години Joy Joy
Аха Grinning
Нямам бърза работа, кърмата е важна и през втората година, че и след нея, така че докато иска - моля.

# 628
  • София
Хъъмм..Атракция,  защо не се върнеш на работа за един /проформа разбира се, но е задължително условие, за да можеш да ползваш отпуска след това/ ден и след това си пусни отпуската...така поне няма да изгориш от към пари...пък след това можеш да си продължиш майчинството...Работодателя не би трябвало да е против, първо защото за неплатените отпуски всяка година се прави резерв и реално има заделени пари, второ ти си в правото си да се върнеш...Не че няма да ти създадат проблеми примерно/защото заделените суми за  неизплатените отпуски ще отидат в  печалбата, а доста хора със сигурност ще изгорят/, но имаш реалното право да направиш горното...За натрупаната отпуска по майчинство  newsm78 незнам. Това, което слушах е за годините преди 2010 май...че имало държавни служители, дето не са излизали в отпуск сума ти години  Mr. Green
За отбиване...аз нямам намерение да е скоро, ще видим младежа на какво мнение е...

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 13:58 от EmiR

# 629
  • sofia
Да питам нещо важно. Тъй, като реших да готвя на Петко/дано е навит! Praynig/, поне зеленчуковите манджи, се срещнах с фундаменталният въпрос, какви зеленчуци са подходящи за целта. Та, ще разровя нета, но вие, като свои хора, да кажете, какво спретвате. Нямам домашни зеленчуци, та всичко ще е купешко, уви. Днес му приготвих броколи, карфиол, моркови/ на Бондюел/ с картоф+масълце и жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт