СЕПТЕМВРИ - тема 26

• 20 484
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Идеята ти е добра, аз лично бих се въздържала все още от пипер и домати, иначе миксовете от замразени зеленчуци не са лоша идея, картоф, морков, грах, броколи, брюкселско зеле, карфиол, лук, чесън - подправки.............ориз. newsm78

# 631
Гласувах с опцията за многото АМ Simple Smile. Яде по колкото иска АМ на ден и 2 хранения с пюре/каша, но след тях пак си пие мляко в повечето случаи.

За отпуската, доколкото разбрах за нас (т.е.) в майчинство не горят тези дни. Може да се пита в счетоводния за всеки случай.

Кришка
, за зеленчуците - всичко, което ви е въведено. Това, което знам за нитратните е, че е хубаво да се киснат в студена вода преди приготвяне на храната, защото така се унищожават повечето нитрати. Това за пресни зеленчуци разбира се. Добавям и тиквички.

Домат смятам да въведа тези дни с готово пюре.

# 632
Цитат
Аз питам за отпуската, щото имам над 100дни, та да съм подготвена психически

И аз съм така и живо се интересувам от развръзката. Някъде бях мярнала, че ако служителят е бил в болнични или отпуск по майчинство, след завръщането си трябва да изчисти накуп всичкия отпуск. Но докато не го прочетем в окончателния вариант на Кодекса на труда, горното твърдение си остава само слух.

# 633
Защо не пипер и домати? Пиперът си е чушка (пипер), червена и смляна, обикновено барабар с дръжките и семената (баба поне така прави червен пипер домапен - с дръжки и семена, не виждам причина и големите производители да не го правят; те често и изкупуват "домашен", пакеират го и го продават)... Не виждам причина да не ядат домат и пипер под какватои да е форма. Аз имам само грах, домати, чушки, краставици и лапад домашни. Плюс кокошка/яйца и телешко. Броколи, кафиол, плодове купувам каквито има на пазара. Като я захраня с извънземно-пречистени, дали и занапред ще й търся такива? - не! А и дали СА наистина био или както там ги водят  - твъъъърде съмнително. Следователно Елица яде каквото ядем и ние. Ох, много хора, като говоря така, ми викат, че съм песимист. На мен това ми звучи реалистично, не песимистично. Wink
Нямам неизползвани дни отпуск. И да имам, са малко - 5-10.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 14:26 от MammaT

# 634
  • София
Аз имах 10 дни от миналата година + 20, които ще се съберат за тази. Дано не изгорят, че ще откача. Мисля да ги използвам след нова година докато малкият свикне на ясла. Ама първо ще пробвам да се договоря на половин ден за известно време.

Никола и броколито не хареса. Вече ме изнервя с тия негови капризи Confused

# 635
  • София
А защо пропускате лука newsm78...аз слагам във всички манджи...За червените зеленчуци, знам че може към 9 10 месец, така че не би трябвало да има проблем с домата и червената чушка...Педката беше казала, че картофа или ориза трябва да са в основата на пюрето...т.е задължително едно от двете да присъства...
За отпуските преди майчинството се съмнявам някой да направи комромис...За натрупаната отпуска  по време на майчинството съм склонна да мисля, че ще има компромисен вариант.., но примерно за отпуска от 2008 или преди това ще си изгорите, като едното нищо...Мое мнение  Peace

# 636
От всичко изброено от мен, само пипера и домата, аз бих пропуснала, просто защото Коко много лошо реагира към тях, алергии проявяващи се с разстройство и затова съм си приела, че с Боби ще изчакам на макс, докато му ги въведа. Точно днес имаше ядене с телешко месо и пипер, смляно всичо с люспите - не го дадох. Ял е вече и от двете неща, но по много, много малко и колкото да ги опита.

лук и чесън хакам без ограничения.........

# 637
Еее, ако има алергия/непоносимост, и кърма не бих дала. Говоря ако всичко е наред.  Peace А и аз махам люспите - аз ги мразя!!!

# 638
  • sofia
О, забравих лука. И лук сложих, ъвкорс! А в Гербер във всичките има домат/освен в плодовите, надявам се/, така че е трениран. Леле, туй мойто спи от 11...Тая нощ пак ще откача...

# 639
  • София
Люспи от домати и чушки и досега махам, както люспите от царевицата, грахта и  боба....

# 640
  • София
За отпуските преди майчинството се съмнявам някой да направи комромис...За натрупаната отпуска  по време на майчинството съм склонна да мисля, че ще има компромисен вариант.., но примерно за отпуска от 2008 или преди това ще си изгорите, като едното нищо...Мое мнение  Peace
Добре де, те това за отпуските не го ли приеха след като излязохме в майчинство? Щото ако е така не виждам как могат да те санкционират при заварено положение Confused Аз откъде да знам, че ще приемат впоследствие такава тъпотия? Ако знаех, то е ясно, че щях да си взема натрупаните дни Rolling Eyes

# 641
Дани днес яде картоф,морков,тиквичка с АМ и масло,слагам и зелен фасул,ориз и други комбинации от въведените зеленчуци-лапа като змей и после повръща.
Емир,ще ходя до Ремедиума за каши и пюрета,ще ми разкажеш ли после"Ветровете на любовта",че вчера свърши интересно Joy

# 642
О, забравих лука. И лук сложих, ъвкорс! А в Гербер във всичките има домат/освен в плодовите, надявам се/, така че е трениран. Леле, туй мойто спи от 11...Тая нощ пак ще откача...
>Леле как ти завиждам!!!Мойто диване спи по 40 минути вече

# 643
Дайте, моля ви, идея какво да си правя 2 мезмлечни каши на Хипп - елда и оризова. Толкова са безвкусни. Аз смесвам с пюре. Чудя се оризовата не може ли да замести ориза в зеленчуковите пюрета (да я добавям в готовото вече пюре, не да ври и тя с другите ми зеленчуци)  newsm78
>Леле как ти завиждам!!!Мойто диване спи по 40 минути вече
Хехе, Елица по 20 мин 3 пъти дневно....  Tired

# 644
Аз ако ми стане рядко пюрето слагам от овесената каша,що да не стане с оризовата?
Към безмлечните слагам АМ и пресен пасиран бабан-яде та се къса,много ми е вкусно и на мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт