БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-6

• 22 926
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • в града на вечния купон
Здравейте!
Днес купих сок от мека ябълка на Хипп. Знам, че трябва да се разрежда с вода, но въпросът ми е какво е съотношението сок:вода?
Честно казано исках да изчакам малко със сока, но Дара не иска да приема никакви течности освен АМ. А сега в тези жеги и при прием на пюрета, все си мисля, че би трябвало да пие вода. Но тя не я иска. Под никаква форма - нито чиста, нито с чай, просто не иска. Бута шишето, плюе я, избутва с език, мръщи се... Някакви идеи как да я прилъжа? И дали сок, разреден с повечко вода ще свърши работа?
кой ти каза, че трябва да се разрежда?
Аз го давам без да го разреждам.Пие го с охота.

# 676
Ами, отзад на етикета така пише: "Плодов сок от концентрат на ябълков сок. Плодово съдържание 100%. Разклатете преди употреба. Смесен с вода за пиене, сока е подходящ за утоляване на жажда."

А, и си мисля да го разредя, за да не е прекалено сладко на вкус. Целта ми е да я науча да пие вода, а не сладки течности. Но може би, както казва Блонди, не е жадна.

# 677
Всъщност Копнеж си абсолютно права- разреждай сока, защото иначе рискуваш дълго да не поиска невкусната вода.  Grinning

# 678
Сокът от мека ябълка на Хипп е с нормална сладост и ако се поразреди с вода би се получила оцветена течност, леко подсладена.
Не бих давала сок - чист или разреден.
Нека ако е жадна да утолява жаждата си само с вода.

# 679
От кога може да се дава арония? Майка ми гледа арония и знам, че е много полезна, особено за очите....но не знам дали мога да давам по няколко зрънца на Томи или да му правя сокче от нея newsm78

# 680
Още веднъж благодаря за отговорите!
Значи да разчитам, че ако е жадна сама ще пропие вода?

# 681
Понеже е голяма жега днес, а бебето не иска да пие вода, се принудих да купя едно сокче.Взех на гербер-ябълка, грозде и лайка.Пише, че е без добавена захар и без глутен.

# 682
  • София
Още веднъж благодаря за отговорите!
Значи да разчитам, че ако е жадна сама ще пропие вода?
Ще пропие. При моя син този процес настъпи малко преди да навърши 1г. До това лято не пиеше много вода. Но като започнаха горещините пие много вода и сокове.

# 683
Благодаря за отговорите за пилето.   bouquet
Успях да го направя на достатъчно малки порции и го замразих сурово.   

# 684
  • Mediterraneo
Понеже е голяма жега днес, а бебето не иска да пие вода, се принудих да купя едно сокче...

Не е добра идея, ама ти си знаеш.

# 685
  • Видин
Моето още не е пропило вода, а пък кърма приема само 4 пъти. Аз предлагам вода, пък ако поиска ще пие  Crazy
Сокове още не съм давала  Rolling Eyes

# 686
Като се заприказвахме за сокове- на малката селд като навърши годинка й предложих сок, домашен, купен, различни марки, от различни плодове....даже от банана на Хипп й се догади и  Sick
Та питането ми е, нали не е задължително да пие сок? Малко тъпо питане, но позната педиатърка ми обясняваше нещо за по-къчественото усвояване на витамините от соковете и по-малката от самите плодове...Четох, четох, но никъде не намерих нещо подобно... Thinking

# 687
А коя е по-добра алтернатива, чай ли?Разбирам за вредата да се захранва бебе със сок още на 2 -3 месеца, то моето е голямо вече, 7 месеца почти.Освен това съм й давала от тези плодове и сока е чист откъм глутен, консерванти и пр.Предпоръчителната доза е не повече от 100 мл на ден след навършване на 6 месеца.

# 688
Цитат
сока е чист откъм глутен

В плодовете няма глутен.

# 689
  • на Русе
Аз предложих сок на 9 мес, но отказа да пие. А вода пие, ако се сетя да дам  Blush

Момичета, мога ли да дам сурова чушка и краставица? Днес палавника намерил една краставичка и я беше подострил като молив  Mr. Green Чудя се това за захранване ли да го водя и утре да предложа пак? Или не е добра идея.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт